:: newborn ::

rasanya lama aku x update pasal newborn baby selain warid...

alhamdulillah, biras aku Rosmaini a.k.a Kak Inei selamat melahirkan baby girl secara normal di Hospital Kajang Plaza (KPMC) pada 22 September 2010, seberat 2.5kg...

inilah dia

AININ RA'ISHA HANNA
gambar ini masa dekat hospital, x puas nak cium & peluk Hanna sebab masa itu aku tengah selsema....huuukkk2 sakit lah pulak...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

" 1st time begambar bersama "

ini gambar warid & baba
masa ini masih dlm hari

baba jangal lagi nak pegang, tapi ok


muka comel masing2 pandang kamera...


warid dah mula pandang baba...
"hesem juga baba ni, tapi gelap sikit...he...he..."

baba still senyum pandang kamera, warid mata dah berair
dah rimas mama asyik ckp 1....2....3...


mula dah muka cembing


telentok

akhirnyyyyyyyyyyyyyyaaaaaaa
haaa..haaa...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Salam Lebaran

salam lebaran pada semua
harap tak lambat lambaian ini buat kalian

(tahun ini kami beraya betiga)

Dikesempatan ini aku ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI pada semua yg mengenali aku@ tidak...mohon kemaafan dari kalian semua...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

saat kelahiran Warid


Ada yg dah bertanye saat2 kelahiran Warid
cerita aku ringkas je...
(beberapa minit dilahirkan)

pagi 22 Julai 2010 jam 2.30, aku bangun nak bunag air kecil tiba2 terasa air panas keluar dari tutttt......he...he.., nasiblah aku tak panik & aku tahu ini mesti air ketumban...
dlm mase tu aku kejutkan hubby, ape pun aku mohon maaf dengan hubby kejut kuat yg amat sebab hubby aku ni kalau kejut slow2 nanti dia minta bangun 5 minit lagi...huuuu...nak tunggu 5 minit mahu aku beranak dekat rumah...kesian hubby jadi mai2 dah tak tahu nak buat ape, so aku tenangkan dia...

selepas aku bersihkan diri & tunggu air ketumban kurang & jemput mak dekat rumah jam 3.30 pagi terus pegi Hospital KPMC Kajnag, sampai je katil nurse mintak seluk, time seluk itu jangan ckp lah terasa sampai dlm...fuuuhhhhh...mase tu dah buka 3cm & nurse kate kalau 5cm boleh masuk lebelroom..masa dlm bilik itu biase lah nurse2 buat keje, dokter dtg dlm pkl 4.00 pagi & seluk sekali lagi...fuuuhhhh...4cm...he...he...

dlm bilik aku masih lagi boleh tengok tv, sebab tak sakit, bukan nak belagak tapi alhamdulilah die pemudahkan kelahiran kali ini, mak banyak kali tanye aku sakit tak...aku kata tak...
jam 7.00 pagi aku kejutkan hubby, aku kate tak tahu nak berak@kencing mcm2 dah terase, aku mintak nak pegi tandas tapi mak tak bagi, tapi aku terasa nak berak sgt2...nurse pun dah menjerit tak bagi masuk tandas tapi aku masuk jugak...haaa..haaa...bila nurse seluk memang dah 5cm...

dlm labelroom itu aku minta lagi nak pergi tandas, nak buang air tak tahan, hari itu jugak biras aku keje pagi, org kate adalah semangat nak beranak ye tak selain hubby & mak temankan aku dlm labelroom...biras aku ckp ko berak, kencing je lah dlm ni tak ape...he...he...mcm2 aku ni kan, diorg ckp memang rase mcm tu sebenarnye bkn nak berak, kencing tapi nak beranak.....ooooooooo first time rase...he..he...dlm gelak2 itu jugak nurse seluk lagi dah 8cm...diorg pun ajar aku cara teran, dlm teran2 itu terasa contraction yg amat sangat bila nurse tengok dah nampak rambut baby...nurse pun tunjuk pade hubby sebelum dokter dtg...dlm 5 minit dokter dtg bagi injuction & gunting cikit, terus terasa yg amat2 sakit...aku x tau berape kali teran, yg pasti genggaman hubby yg beri semangat pade aku....tq sayang...

tepat jam 7.58 pagi lahirnya sebujur tubuh kecil dengan tangisan yg menjadikan aku terasa satu nikmat yg lain dlm diri, dlm percaya tak percaya yg aku kini dah jadi seorg ibu & mempunyai anak yg selama ini kami tunggu...syukur alhamdulilah kedengaran suara baby & cukup sifat yg diberikan....tangisan seorg lelaki yg aku cintai melihat kekuasaan tuhan lahirnya zuriat kami...

2 hari 1 mlm aku duduk hospital
hari Jumaat aku keluar selepas solat Jumaat
dengan izin dokter & kesihatan kami 2 beranak baik...

itulah kronologi kelahiran
Muhamad Warid Shauqi



::time kasih pade mama & mak kerana menjaga akak/aisyah dlm pantang...jasamu berdua tak akan dilupakan & hubby time kasih atas layanan & sudi menjaga adik waktu mlm, pada yg lain time kasih banyak2::

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:: kini kembali ::


salam semua

muke tuan tanah yg semakin gebussssssss...

kini aku dah kembali bertugas & menjalani tugas2 harian seperti biase
rase sekejap saje semenjak ada anak ni, cepat sungguh dah 60 hari..

hari pertame keje, aku rase semacam je tak tahu nak buat ape...he..he..
lupe keje2 sendiri, nasib lah kawan2 opis paham...tq sume...

hari petame tinggal warid, rindunye bukan main lagi tak mc
m becinta ngan hubby dulu penaggannye lagi dasyat
(he...he...harap hubby tak marah...rindu pun anak sendiri...)
rinduku, kasihku masih padamu baba...cehhhhh...

...............................................................................................................................

hari petame masuk keje warid dap
at lagi hadiah
hadiah dari bos aku Cik Yati
murah rezeki anak aku ni...amin
tq2...




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Happy Birthday BaBah...

hari ni ari jadi baba Warid
happy besday baba
Warid tak tahu nak bagi ape, mama pun x beli hadiah lagi, mama dlm pantang lagi
Warid boleh ucap time aseh kat baba bab jage Warid malam2, wlw Warid tahu esok baba keje...time aseh baba

Warid & Mama cayang sgt baba
semoga baba chat hendaknye, dimurahkan rezeki...
Amin...


HAPPY BIRTHDAY BABAH
KE-26 TAHUN....




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Rabu, 29 September 2010

:: newborn ::

Dicatat oleh FIESYAH di 8:00 PG
rasanya lama aku x update pasal newborn baby selain warid...

alhamdulillah, biras aku Rosmaini a.k.a Kak Inei selamat melahirkan baby girl secara normal di Hospital Kajang Plaza (KPMC) pada 22 September 2010, seberat 2.5kg...

inilah dia

AININ RA'ISHA HANNA
gambar ini masa dekat hospital, x puas nak cium & peluk Hanna sebab masa itu aku tengah selsema....huuukkk2 sakit lah pulak...

Khamis, 23 September 2010

" 1st time begambar bersama "

Dicatat oleh FIESYAH di 3:03 PTG
ini gambar warid & baba
masa ini masih dlm hari

baba jangal lagi nak pegang, tapi ok


muka comel masing2 pandang kamera...


warid dah mula pandang baba...
"hesem juga baba ni, tapi gelap sikit...he...he..."

baba still senyum pandang kamera, warid mata dah berair
dah rimas mama asyik ckp 1....2....3...


mula dah muka cembing


telentok

akhirnyyyyyyyyyyyyyyaaaaaaa
haaa..haaa...

Rabu, 22 September 2010

Salam Lebaran

Dicatat oleh FIESYAH di 12:35 PTG
salam lebaran pada semua
harap tak lambat lambaian ini buat kalian

(tahun ini kami beraya betiga)

Dikesempatan ini aku ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI pada semua yg mengenali aku@ tidak...mohon kemaafan dari kalian semua...

saat kelahiran Warid

Dicatat oleh FIESYAH di 11:00 PG

Ada yg dah bertanye saat2 kelahiran Warid
cerita aku ringkas je...
(beberapa minit dilahirkan)

pagi 22 Julai 2010 jam 2.30, aku bangun nak bunag air kecil tiba2 terasa air panas keluar dari tutttt......he...he.., nasiblah aku tak panik & aku tahu ini mesti air ketumban...
dlm mase tu aku kejutkan hubby, ape pun aku mohon maaf dengan hubby kejut kuat yg amat sebab hubby aku ni kalau kejut slow2 nanti dia minta bangun 5 minit lagi...huuuu...nak tunggu 5 minit mahu aku beranak dekat rumah...kesian hubby jadi mai2 dah tak tahu nak buat ape, so aku tenangkan dia...

selepas aku bersihkan diri & tunggu air ketumban kurang & jemput mak dekat rumah jam 3.30 pagi terus pegi Hospital KPMC Kajnag, sampai je katil nurse mintak seluk, time seluk itu jangan ckp lah terasa sampai dlm...fuuuhhhhh...mase tu dah buka 3cm & nurse kate kalau 5cm boleh masuk lebelroom..masa dlm bilik itu biase lah nurse2 buat keje, dokter dtg dlm pkl 4.00 pagi & seluk sekali lagi...fuuuhhhh...4cm...he...he...

dlm bilik aku masih lagi boleh tengok tv, sebab tak sakit, bukan nak belagak tapi alhamdulilah die pemudahkan kelahiran kali ini, mak banyak kali tanye aku sakit tak...aku kata tak...
jam 7.00 pagi aku kejutkan hubby, aku kate tak tahu nak berak@kencing mcm2 dah terase, aku mintak nak pegi tandas tapi mak tak bagi, tapi aku terasa nak berak sgt2...nurse pun dah menjerit tak bagi masuk tandas tapi aku masuk jugak...haaa..haaa...bila nurse seluk memang dah 5cm...

dlm labelroom itu aku minta lagi nak pergi tandas, nak buang air tak tahan, hari itu jugak biras aku keje pagi, org kate adalah semangat nak beranak ye tak selain hubby & mak temankan aku dlm labelroom...biras aku ckp ko berak, kencing je lah dlm ni tak ape...he...he...mcm2 aku ni kan, diorg ckp memang rase mcm tu sebenarnye bkn nak berak, kencing tapi nak beranak.....ooooooooo first time rase...he..he...dlm gelak2 itu jugak nurse seluk lagi dah 8cm...diorg pun ajar aku cara teran, dlm teran2 itu terasa contraction yg amat sangat bila nurse tengok dah nampak rambut baby...nurse pun tunjuk pade hubby sebelum dokter dtg...dlm 5 minit dokter dtg bagi injuction & gunting cikit, terus terasa yg amat2 sakit...aku x tau berape kali teran, yg pasti genggaman hubby yg beri semangat pade aku....tq sayang...

tepat jam 7.58 pagi lahirnya sebujur tubuh kecil dengan tangisan yg menjadikan aku terasa satu nikmat yg lain dlm diri, dlm percaya tak percaya yg aku kini dah jadi seorg ibu & mempunyai anak yg selama ini kami tunggu...syukur alhamdulilah kedengaran suara baby & cukup sifat yg diberikan....tangisan seorg lelaki yg aku cintai melihat kekuasaan tuhan lahirnya zuriat kami...

2 hari 1 mlm aku duduk hospital
hari Jumaat aku keluar selepas solat Jumaat
dengan izin dokter & kesihatan kami 2 beranak baik...

itulah kronologi kelahiran
Muhamad Warid Shauqi



::time kasih pade mama & mak kerana menjaga akak/aisyah dlm pantang...jasamu berdua tak akan dilupakan & hubby time kasih atas layanan & sudi menjaga adik waktu mlm, pada yg lain time kasih banyak2::

Selasa, 21 September 2010

:: kini kembali ::

Dicatat oleh FIESYAH di 12:25 PTG

salam semua

muke tuan tanah yg semakin gebussssssss...

kini aku dah kembali bertugas & menjalani tugas2 harian seperti biase
rase sekejap saje semenjak ada anak ni, cepat sungguh dah 60 hari..

hari pertame keje, aku rase semacam je tak tahu nak buat ape...he..he..
lupe keje2 sendiri, nasib lah kawan2 opis paham...tq sume...

hari petame tinggal warid, rindunye bukan main lagi tak mc
m becinta ngan hubby dulu penaggannye lagi dasyat
(he...he...harap hubby tak marah...rindu pun anak sendiri...)
rinduku, kasihku masih padamu baba...cehhhhh...

...............................................................................................................................

hari petame masuk keje warid dap
at lagi hadiah
hadiah dari bos aku Cik Yati
murah rezeki anak aku ni...amin
tq2...




Rabu, 1 September 2010

Happy Birthday BaBah...

Dicatat oleh FIESYAH di 10:37 PTG
hari ni ari jadi baba Warid
happy besday baba
Warid tak tahu nak bagi ape, mama pun x beli hadiah lagi, mama dlm pantang lagi
Warid boleh ucap time aseh kat baba bab jage Warid malam2, wlw Warid tahu esok baba keje...time aseh baba

Warid & Mama cayang sgt baba
semoga baba chat hendaknye, dimurahkan rezeki...
Amin...


HAPPY BIRTHDAY BABAH
KE-26 TAHUN....