::: Happy Birthday Ucu :::

HAPPY BIRTHDAY
semalam ulang tahun kelahiran adik ipar aku
Maizatul Wahidah ke- 21 Tahun...huuuu...huuuu...besar dah
tanda2 kebebasan dlm usia ni kan!

so, smlm tuan punye bdn ajak kitorg g mkn luar
Malee Kajang...

jom jln2 tengok gambar
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

ciuman dari mak & bapak
yeeeaaayyyy.....
adengan suap meyuap
gambo tuan punye blog pun nak de...he...he...
hubby & dhani...

::: time kasih ye belanje mkn kenyang perut smlm, meronta2 jugak anak buah ucu dlm perut ni dpt mkn sedap :::

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kawad & 4 Tahun PJ

alkisah cite aku sab2 nun 19 Jun 2010
kan, aku dah bagi tahu yg hubby masuk kawad tapi tahun ni hubby terlibat dlm persembahan kawad formasi saje, x msk betanding pun...itu pun belatih sebulan setengah...sok gile nanti kalo ade video aku akan tayang kat cni ek! kalo ade...

so, ari sab2 tu aku g ngan abg ipar, mak, bapak & cinonet si Melia...
kuar awal jugak ar takut jem...
acara tu start setibanya Y.A.B Tan Sri Dato' Seri Abdul Khalid Ibrahim, Dato' Menteri Besar Selangor & Y.Bhg Tan Sri Dato' Mohamad Roslan Sakiman, Datuk Bandar MBPJ

persembahan dimulakan dengan lintas hormat oleh Majlis2 seluruh Malaysia, tapi yg masuk bertanding cume 12 Majlis je antaranya PJ, Kajang, Sepang, Shah Alam, Klang...
(he..he...ape g
aku lupe ar)


selain pertandingan kawad ni Majlis PJ juga adakan coutdown sempena 4 Tahun PJ jadi Bandaraya Petaling Jaya...diserikan lagi dengan perarakan kereta bunga & gimik, persembahan artis kebudayaan Majlis PJ sendiri....

gimik & menunggu detik 12mlm
letupan bunga api selama 10minit

perarakan kereta bunga...

dlm pkl 12.30 mlm keputusan untuk kawad diumumkan...Tahniah utk Majlis Shah Alam kerana telah menang dlm Kawad Formasi Piala Datuk Bandar PJ & Kawad Lintas Hormat dimenangi oleh Majlis Bandaraya Petaling Jaya... yeee..PJ menang lagi....he..he...

persembahan khas utk kawad Formasi oleh MBPJ
nampak x hubby tuuu...he...he...

kenangan bersame
::: cian hubby sampai terseliur urat, semata2 utk buat yg terbaik....aku lah yg tukang urut...huuu..huuu :::

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

::: list baby :::

skrg peknen dah msk 33 minggu, brg baby aku x beli lagi mungkin ujung bln ni...
disebabkan hubby sibuk utk pertandingan kawad sabtu lepas...
mungkin ada yg mare kan! nape lmbt beli...
he..he..bkn aku x eksaitet tapi pelan2 kayuh smpi jugak masenye...

ini listnye:

Pakaian
* baju lengan pendek/panjang
* seluar pendek/panjang
* sarung tangan/kaki
* topi
* lampin/lampin pakai buang (jenama ape yg elok?)
* selimut
* barut bayi (done)
* kain
* tuala mandi bayi
* almari/bakul pakaian
* sapu tangan
* beg bayi

Mandian
* sabun bayi
* bedak bayi
* losyen bayi
* syampu bayi
* besen mandi bayi
* putik kapas
* bakul alatan mandian
* pengalas mandian tidak licin
* termometer mandian (x beli pun x pe kan!)
* sikat/berus rambut (baby aku ni nanti ade ke rambut..he...he..)

Penyusuan
* botol susu
* puting
* berus botol susu
* bekas simpan botol susu (wamer)

Tidur
* bantal, bantal peluk & tilam
* sarung bantal & tilam
* katil bayi

Lain-Lain
* minyak kembung perut
* tisu lembab
* pemotong kuku (ada khas ke utk baby?)
* pembersih hidung



Nota: sumenye aku dah list kan, ada lagi x yg perlu ditambah @ nasihat dari korang...plz...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

::: Nasi Bukhara :::

korg penah mkn nasi bukhara x?
ini first time aku mkn nasi bukhara ni
biasenye ada kat kedai mamak, tempat lain aku x pasti...so mlm td kuar ngan hubby saje g tengok2 jln nak ke stadium bola sepak, PJ...sebabnye mlm sok hubby ada pertandingan kawad dkt ctu...

dah telanjur jln2 tu, perut pun lapor, hubby ajak mkn kat kedai mamak (aku lupa ar name kedai tu tp kat PJ) he..he...smpi je org ramai ialah time2 world cup ni kan laku lah kedai mamak mcm ni, lagi2 kalo pasang skrin besor...

jdnye nak duduk luar x dpt, so kene lah duk dlm...p aku pilih duk bilik de acon sejuk ckit & x bnyk asap rokok...so, hubby request nasi bukhara, sedap katenye...so kami pun order lah 2, 1 nasi bukhara ayam (aku nye) & 1 lagi nasi bukhara kambing (hubby nye)...2 air bandung+cincau...huuu..huuuu...sodap sngt2....

ini lah nasi bukhara, nampak je banyak, p bwh tu die letak ayam tu nampak bnyk...harganye pun bleh lah tahan RM10.00 satu...




::: pas mkn gantuk gile2 mcm taruh dadah je, hubby dlm kete dah tido, aku drive dah guap2 byk kali...lena betul tido mlm tadi x rase pe...huuuu...huuuu...ni lah penangan nasi bukhara:::

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

::: Selamat Pergi & Pulang:::

hari ini dah 7 hari mama, adik aimu & adik syawal berangkat ke Tanah Suci untuk mengerjakan umrah, syukur Alhamdulillah diorg sume sihat2 belaka...
kalo korang nak tau family aku berangkat ke Tanah Suci hari Khamis lepas jam 7.00am dari KLIA menaiki penerbangan Dalca, Bangla...

kuar rumah dlm pkl 10.30mlm, kuar awal takut sesat & ikut anak2 jiran sebelah bab jiran aku tu yg aku panggil Acik Lela pun pegi juga...pusing2 pegi rumah anak mak cik ni kat Bukit Mahkota, ngan sesatnye...dah agak dah..he...he...ada lah dlm 15 minit...sampai KLIA pkl 12.30am...

sampai je msk dlm cari2 ar rombongan mama ni, rupanya ramai x dtg g, sekali ngan ustaz yg bwk rombongan ni pun x sampai g...sabor je lah...


bersama imam muda...


tudung biru tu Acik Leha, bersama family aku...

tunggu2, sampai pkl 2.30am & bagasi pun dah dibwk msk, pas ni diorg akan ada taklimat selama 4 jam..p aku x larat dah lagi pun esok nye keje...

sampai umah dlm pkl 3.30am...mandi2 mane lah nak bleh tido, guling2 sampai telelap sendiri...sah2 aku & hubby kesiangan...he..he..



NOTA: ape yg diorg buat skrg ye, sane lewat dari kite 5 jam, mungkin tido lagi kut...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:: Malam Anniversary ::


restaurant ni dah 2 kali aku dtg, kali 1 mase mother day hari tu, tapi aku x sempat pun nak publish sebab kamera adik aku pinjam...time tu mkn steamboat... cite ini nanti2 lah ye...tapi mlm anniversary aku & hubby nak rase masakannye plak...


sebelum tu tayang gambo tuan tanah kedaun dulu...
same2 comel same2 chubby...he...he....

menu mlm tu yg kami pilih:


masakan sotong -RM13.00
ikutkan kami order sotong msk petai...ini yg dpt...x pelah


kacang botol msk udang berlada -RM8.00


tomyam campur -RM13.00


ikan goreng siakap spicy -RM28.00


jus belimbing&epal -RM3.80
(huuu...hilang dahaga)

dessert:
ais krim 2 cup -RM3.20

kami dtg je terus ujan selebat2nye, tapi restaurant ini memang best & prihatin...
bagi aku petame kali lah tengok pelayan2 kedai ini tunggu customer ngan payung, sempat dijemput customer dekat kereta lagi...& kami duduk kat luar, pelayan tu tanye kene tempias tidak, kami kate tidaklah...

masakannye pun sedap & cepat biarpun ramai org...x delah kami duk menonggok lame2...harap2 restaurant ni dapat kekalkan prestasi ini sampai bile2 ye...

sape2 yg nak mkn kat RESTAURANT & CAFE TUPAI2 ni ada 2 cawangan 1 dekat Bukit Petaling, KL & Bandar Baru Bangi (betul2 sebelahan perhentian komuter UKM)


:::ada mase nak pegi lagi sedap betul ikan goreng siakap spicy...yummmyy:::

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 tahun kini :)

syukur Alhamdulilah

30 Mei 2010
ulang tahun perkahwinan kami yg ke-2

kami dengan persalinan selver+merah

kini kami menanti kelahiran cahaya mate pertame...



:::moga ikatan ini kekal selama2nye hingga akhir hayat....amin....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Selasa, 29 Jun 2010

::: Happy Birthday Ucu :::

Dicatat oleh FIESYAH di 10:54 PG
HAPPY BIRTHDAY
semalam ulang tahun kelahiran adik ipar aku
Maizatul Wahidah ke- 21 Tahun...huuuu...huuuu...besar dah
tanda2 kebebasan dlm usia ni kan!

so, smlm tuan punye bdn ajak kitorg g mkn luar
Malee Kajang...

jom jln2 tengok gambar
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

ciuman dari mak & bapak
yeeeaaayyyy.....
adengan suap meyuap
gambo tuan punye blog pun nak de...he...he...
hubby & dhani...

::: time kasih ye belanje mkn kenyang perut smlm, meronta2 jugak anak buah ucu dlm perut ni dpt mkn sedap :::

Isnin, 28 Jun 2010

Kawad & 4 Tahun PJ

Dicatat oleh FIESYAH di 10:52 PG
alkisah cite aku sab2 nun 19 Jun 2010
kan, aku dah bagi tahu yg hubby masuk kawad tapi tahun ni hubby terlibat dlm persembahan kawad formasi saje, x msk betanding pun...itu pun belatih sebulan setengah...sok gile nanti kalo ade video aku akan tayang kat cni ek! kalo ade...

so, ari sab2 tu aku g ngan abg ipar, mak, bapak & cinonet si Melia...
kuar awal jugak ar takut jem...
acara tu start setibanya Y.A.B Tan Sri Dato' Seri Abdul Khalid Ibrahim, Dato' Menteri Besar Selangor & Y.Bhg Tan Sri Dato' Mohamad Roslan Sakiman, Datuk Bandar MBPJ

persembahan dimulakan dengan lintas hormat oleh Majlis2 seluruh Malaysia, tapi yg masuk bertanding cume 12 Majlis je antaranya PJ, Kajang, Sepang, Shah Alam, Klang...
(he..he...ape g
aku lupe ar)


selain pertandingan kawad ni Majlis PJ juga adakan coutdown sempena 4 Tahun PJ jadi Bandaraya Petaling Jaya...diserikan lagi dengan perarakan kereta bunga & gimik, persembahan artis kebudayaan Majlis PJ sendiri....

gimik & menunggu detik 12mlm
letupan bunga api selama 10minit

perarakan kereta bunga...

dlm pkl 12.30 mlm keputusan untuk kawad diumumkan...Tahniah utk Majlis Shah Alam kerana telah menang dlm Kawad Formasi Piala Datuk Bandar PJ & Kawad Lintas Hormat dimenangi oleh Majlis Bandaraya Petaling Jaya... yeee..PJ menang lagi....he..he...

persembahan khas utk kawad Formasi oleh MBPJ
nampak x hubby tuuu...he...he...

kenangan bersame
::: cian hubby sampai terseliur urat, semata2 utk buat yg terbaik....aku lah yg tukang urut...huuu..huuu :::

Isnin, 21 Jun 2010

::: list baby :::

Dicatat oleh FIESYAH di 12:03 PTG
skrg peknen dah msk 33 minggu, brg baby aku x beli lagi mungkin ujung bln ni...
disebabkan hubby sibuk utk pertandingan kawad sabtu lepas...
mungkin ada yg mare kan! nape lmbt beli...
he..he..bkn aku x eksaitet tapi pelan2 kayuh smpi jugak masenye...

ini listnye:

Pakaian
* baju lengan pendek/panjang
* seluar pendek/panjang
* sarung tangan/kaki
* topi
* lampin/lampin pakai buang (jenama ape yg elok?)
* selimut
* barut bayi (done)
* kain
* tuala mandi bayi
* almari/bakul pakaian
* sapu tangan
* beg bayi

Mandian
* sabun bayi
* bedak bayi
* losyen bayi
* syampu bayi
* besen mandi bayi
* putik kapas
* bakul alatan mandian
* pengalas mandian tidak licin
* termometer mandian (x beli pun x pe kan!)
* sikat/berus rambut (baby aku ni nanti ade ke rambut..he...he..)

Penyusuan
* botol susu
* puting
* berus botol susu
* bekas simpan botol susu (wamer)

Tidur
* bantal, bantal peluk & tilam
* sarung bantal & tilam
* katil bayi

Lain-Lain
* minyak kembung perut
* tisu lembab
* pemotong kuku (ada khas ke utk baby?)
* pembersih hidung



Nota: sumenye aku dah list kan, ada lagi x yg perlu ditambah @ nasihat dari korang...plz...

Jumaat, 18 Jun 2010

::: Nasi Bukhara :::

Dicatat oleh FIESYAH di 11:40 PG
korg penah mkn nasi bukhara x?
ini first time aku mkn nasi bukhara ni
biasenye ada kat kedai mamak, tempat lain aku x pasti...so mlm td kuar ngan hubby saje g tengok2 jln nak ke stadium bola sepak, PJ...sebabnye mlm sok hubby ada pertandingan kawad dkt ctu...

dah telanjur jln2 tu, perut pun lapor, hubby ajak mkn kat kedai mamak (aku lupa ar name kedai tu tp kat PJ) he..he...smpi je org ramai ialah time2 world cup ni kan laku lah kedai mamak mcm ni, lagi2 kalo pasang skrin besor...

jdnye nak duduk luar x dpt, so kene lah duk dlm...p aku pilih duk bilik de acon sejuk ckit & x bnyk asap rokok...so, hubby request nasi bukhara, sedap katenye...so kami pun order lah 2, 1 nasi bukhara ayam (aku nye) & 1 lagi nasi bukhara kambing (hubby nye)...2 air bandung+cincau...huuu..huuuu...sodap sngt2....

ini lah nasi bukhara, nampak je banyak, p bwh tu die letak ayam tu nampak bnyk...harganye pun bleh lah tahan RM10.00 satu...




::: pas mkn gantuk gile2 mcm taruh dadah je, hubby dlm kete dah tido, aku drive dah guap2 byk kali...lena betul tido mlm tadi x rase pe...huuuu...huuuu...ni lah penangan nasi bukhara:::

Khamis, 17 Jun 2010

::: Selamat Pergi & Pulang:::

Dicatat oleh FIESYAH di 10:00 PG
hari ini dah 7 hari mama, adik aimu & adik syawal berangkat ke Tanah Suci untuk mengerjakan umrah, syukur Alhamdulillah diorg sume sihat2 belaka...
kalo korang nak tau family aku berangkat ke Tanah Suci hari Khamis lepas jam 7.00am dari KLIA menaiki penerbangan Dalca, Bangla...

kuar rumah dlm pkl 10.30mlm, kuar awal takut sesat & ikut anak2 jiran sebelah bab jiran aku tu yg aku panggil Acik Lela pun pegi juga...pusing2 pegi rumah anak mak cik ni kat Bukit Mahkota, ngan sesatnye...dah agak dah..he...he...ada lah dlm 15 minit...sampai KLIA pkl 12.30am...

sampai je msk dlm cari2 ar rombongan mama ni, rupanya ramai x dtg g, sekali ngan ustaz yg bwk rombongan ni pun x sampai g...sabor je lah...


bersama imam muda...


tudung biru tu Acik Leha, bersama family aku...

tunggu2, sampai pkl 2.30am & bagasi pun dah dibwk msk, pas ni diorg akan ada taklimat selama 4 jam..p aku x larat dah lagi pun esok nye keje...

sampai umah dlm pkl 3.30am...mandi2 mane lah nak bleh tido, guling2 sampai telelap sendiri...sah2 aku & hubby kesiangan...he..he..



NOTA: ape yg diorg buat skrg ye, sane lewat dari kite 5 jam, mungkin tido lagi kut...

Selasa, 1 Jun 2010

:: Malam Anniversary ::

Dicatat oleh FIESYAH di 12:17 PTG

restaurant ni dah 2 kali aku dtg, kali 1 mase mother day hari tu, tapi aku x sempat pun nak publish sebab kamera adik aku pinjam...time tu mkn steamboat... cite ini nanti2 lah ye...tapi mlm anniversary aku & hubby nak rase masakannye plak...


sebelum tu tayang gambo tuan tanah kedaun dulu...
same2 comel same2 chubby...he...he....

menu mlm tu yg kami pilih:


masakan sotong -RM13.00
ikutkan kami order sotong msk petai...ini yg dpt...x pelah


kacang botol msk udang berlada -RM8.00


tomyam campur -RM13.00


ikan goreng siakap spicy -RM28.00


jus belimbing&epal -RM3.80
(huuu...hilang dahaga)

dessert:
ais krim 2 cup -RM3.20

kami dtg je terus ujan selebat2nye, tapi restaurant ini memang best & prihatin...
bagi aku petame kali lah tengok pelayan2 kedai ini tunggu customer ngan payung, sempat dijemput customer dekat kereta lagi...& kami duduk kat luar, pelayan tu tanye kene tempias tidak, kami kate tidaklah...

masakannye pun sedap & cepat biarpun ramai org...x delah kami duk menonggok lame2...harap2 restaurant ni dapat kekalkan prestasi ini sampai bile2 ye...

sape2 yg nak mkn kat RESTAURANT & CAFE TUPAI2 ni ada 2 cawangan 1 dekat Bukit Petaling, KL & Bandar Baru Bangi (betul2 sebelahan perhentian komuter UKM)


:::ada mase nak pegi lagi sedap betul ikan goreng siakap spicy...yummmyy:::

2 tahun kini :)

Dicatat oleh FIESYAH di 9:58 PG
syukur Alhamdulilah

30 Mei 2010
ulang tahun perkahwinan kami yg ke-2

kami dengan persalinan selver+merah

kini kami menanti kelahiran cahaya mate pertame...



:::moga ikatan ini kekal selama2nye hingga akhir hayat....amin....