Kenduri Sebelah Sepupu

masih ingat lagi x pade pengantin ni
26 Disember 2009 belansung plak di umah lelaki
majlis diadakan di Dewan Sek. Menengah Teknik Cheras


Syukur Alhamdullilah...
segalanye selamat, setelah sebulan jarak bertandang ke umah lelaki
&
Alhamdullilah,
dlm mase sebulan tu pun pengantin sempat g honeymoon...hu..huuu
soknye dah lah g Chine...mak aii jauh gile..
company sepupu sponser selame 4 hari 3 mlm...

tq2...buah tangan tu ye..he...he...



KATE FIESYAH:
*happy new year 2010...*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Reunion budak2 SMK Kajang Utama

dah 1 thn setengah aku x jumpe diorg ni...zaman gedik2 dah abis nampaknye...he..he...ptg jumaat (cuti krismas) kami bdk SMK Kajang Utama wat kali ke3 x slh aku adakan reunion, baru thn ni dpt aku join...tahun2 sudah bz keje, sepupu kawen mcm2 hal...pertemuan ni diatur oleh Bai & Maria di Restoran Noodle Station, Metro Point, Kajang...

asalnye bdk2 pompuan jumpe pg g tengok wayang kat JJ Balakong, p aku x join lah pg tu kan aku de cek up...so janji ngan bdk2 laki sume pas smbyg jumaat pkl 3.30ptg kat cni...aku g lmbt ckit bab ujan, hubby pun x sehat...settel die dl sblm kuar...he..he...

smpi2 aku lah satu2nye mak dare yg dah kawen..he...he..& blk pengantin baru si Balkis...beze sungguh dah ngan diorg & plg ketara bentuk bdn...wahkkkahhhaaa...dl aku lah yg plg kus & comel...pechhhhh...ayat x mau klh...(puji diri senderi x slh kan...he..he)...abis2 tengok bdk laki x de...cume si Akmal & Ali je...jadilah...

x rmi pun yg dpt joint, masing2 de keje,kene paham lah...nak tahu kami ni lah bacth petame time ting. 6 kat SMK Kajang Utama...nak kate time tu cikgu x rmi & kitaorg yg ajar bdk2 ting. 1 & 2 mase tu...


cni aku kenalkan...plg kiri tu aku lah mak buyung...he..he...Affa, ambik nursing kat Sarawak tgl 1 thn je lagi & katenye nak keje kat sane, masuuuukkkk...yg baju kuning tu Balkis...he...he...bkl melangsungkan perkahwinan 2 Januari dpn, keje ngan aku kat UKM, unit kenderaan...tudung putih tu kamcing aku ddk 1 meja 1 kerusi ngan aku time sek...he...he...manja orgyne anak bongsu...keje kat bintang warta sbg penolong akauntan & last tu Ila, Penolong Pendaftar beb! kat UPM...


yg ni plak plg kanan Badariah, kerani di Pejabat Pos, Serdang..sebelah tu Maria keje kat MINT x slh aku...lembut orgnye....yg tudung putih tu Nadia, belajar kat Kedah & Nashrah belajar g kut...he..he...


mknan kat noodle ni sedap2 jugak ar...ari tu aku mkn nasi goreng tomyam...yummmyyy...sedap gile bnyk lak tu bhn2 dlm tu ngan udang, sotong, besar2...air biase lah aku kan suke coklat so aku order mocha...he...he..


ambik gambo dulu sblm jln2...


ar, ni plak jejake2 malaya...2 org ni lah yg dpt join, yg lain keje cari duit nak kawen katenkan..he.hee..aku kenalkan yg kiri tu Akmal, aku 1 sek. dr time sekolah rendah smpi lah sek. menegah dari sek. bangi smpi sek. Kajang Utama ni...& kami pun 1 tmn, anak ustaza ni beb!!! keje kat UPM....sebelah tu plak Ali, rajin orgnye time sek. lagi dah pandai cari duit skrg ni pun ade keje tetap p masih wat keje part time...kalo korg nak tau Ali ni penah couple ngan Affa tau, p pas sek. putus...aku tau lah ckit2 bab2 diorg brek p mls ar nak cite kat cni...paham2 sudah lah ye...

time nak blk tu sume pesan jgn lupe g tau nanti kalo dah due date, masing2 nak jadi mak kat anak aku ni...insyallah arap sume bejalan ngan lancar...Amin...



KATE FIESYAH:
*ari ini adik aku de interview wat kali ke-2 kat Majlis Nilai, semoga bejaye ye dik :) ...*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1st cek up

salam semua, selamat kembali bekerja & betugas...ha!ha! jumaat ni cuti lagi kan! utk thn baru lak, 3 hari lagi...meh cni aku mulakan cite ari jumaat...pagi2 dlm pkl 9.00pg antar bapak g Pudu, blk kampung Perak ade kenduri kawen...aku x dpt lah nak blk time2 perut nak membuyut gni (br 2 bln he...he...)

pas antar bapak kami terus g Poliklinik UKM, ade opoiment cek up...aku dah ingat dah nak scan tu x leh buang air kecil p x tahan membuang jugak aku..he...he...time kene panggil tu dok. nak scan memang x nampak ar, dok bg setengah jam g minum...msk blk...alhamdulilah nampak dah, tengok muke hubby senyum je die nampak karung tu...he...he...

tapi time dok ukur lilitan tu x sampai g 8 week, dok kate baru 6 week, dok kate aku salah bg tarikh last period, emm...entah lah p tiap kali peroid aku catit kat kalender...1 lagi, time cek bp pun tekanan darah aku naik 140/80...x tau lah tu nape...slh 1 pun mungkin family arwah abah ade darah tinggi...risau pun ye...

nampak x tu dlm bulatan...kecil g baby mama...duk dlm tu diam2 ek...

bebalik kes tu, dok bagi 2 week utk dtg blk nak tengok baby & denyutan jantung...x pe lah benda2 tarikh2 tu leh kite ubah2 ye x...he..he...ikutkan dulu aku assit dok. Fadzilla ni...dok pun nak gelak tengok aku, dulu aku yg cek perot org skrg smpi dah ten aku..he...he...tunggu je lah ye 2 week g...doakan lah kesejahtreaan kami ek...amin...



KATE FIESYAH:
*he..he...dok dah tau aku de blog ni...tekejut gak aku...wahhhkaahaaa...salam dok...*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

merry chritmas & Happy Holiday

Glitter Graphics

ho! ho! ho!
merry krismas...

esok kita akan bercuti lagi....
aku nak ucapkan selamat bercuti pada u ols sume...
berhati2 di jln raye...
pade yg g shopping2 tu ingat2 lah aku di sini ye...
tahu lah skrg tengah sale and yaer!...

ok lah
selamat bercuti...



KATE FIESYAH:
*7 hari lagi HAPPY NEW YEAR! 2010...*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

preparaTion

cite sabtu nun...time cuti maal-hijrah...he...he...
lame peram p aku nak jugak wat entry ni sebab dah ambik gambo...
pade u olss aku nak g tau lah kakak ipar aku ni
bakal penamatkan zaman solonye...
insyallah tahun dpn bln 3...

so, ari sabtu tu
kami pegilah butik andaman
cari2 baju
antaranye...

seperti ini
*
*
*
*
test & pilih baju


kalo kakak tahu aku tayang gambo die dlm ni
mau pas ni dihumbanye aku dlm longkang...he...he...
***x mau mare2 ye***

itu salah 1 baju yg kakak test
baju yg die bekenan
p bkn baju tu ye utk wat sanding...tunggu je lah
p kalo aku
aku suke baju biru songket yg belakang tu...he..he..

picture credit to google

ahad lepas lak pas blk kenduri kat UKM
mak ajak g Metro,Kajang cari benda cikit utk gif
sekali tengok2 brg yg lain
senang ckit de duit leh beli kan
x buat mcm tu, beli2 bajet x cukup...nyaye je..
ari tu mak beli beg je ade lah dlm 200 ratus
ckit je...bab kat umah ade dah...ni yg tgl saki baki je...



KATE FIESYAH:
*arap2 sumenye bejalan ngan lancar....insyallah*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

jalan Bawah pedang

kenduri hari ahad
20/12/2009
kat DG, UKM
aku pun x tahu tuan umah sape yg pasti kawan bapak...he..he..


Pelamin "Putih Suci"
lawo...



jln bawah pedang x dpt aku nak snap
ramai sngt org tolak2
sebelum jd pape baik aku megalah...

SELAMAT PENGANTIN BARU
pade
PENGANTIN



KATE FIESYAH:
*ishhhhkkkkk!!!...ari tu lauknye x sedap langsung...hubby pun x abis mkn..x tau nape...last2 aku mkn limau je...*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

: kuRsus:

...ari ni aku kursus ISO...
...mungkin 1 ari smpi pkl 5.00 pm...
...so ari ni x duduk opis...
...sumenye kat sane...
...kursus wajib lah katekan...
...kalo edak x dpt sijil kursus...
...he..he...

...bye2...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

tq Bos

bos aku rupenye baru blk Bandung...
aku pun x pasti same ade urusan keje @ becuti 3 ari tu...
yg aku tau bos aku g ngan beberape kakitangan lain...

pg2 lg, member aku dah dtg serah brg ni...key chain...
yg putih tu dr En. Isa, Unit Kebajikan...tq...

yg ijau tu dr bos aku...
aku pun x tau nape aku pilih warna ijau..
nampak lawo pun ye...@ ari ni pun aku pki baju ijau..
sedap je mate memandang...


Tangkuban Perahu Bandung
"tertera kat atas batu tu"



KATE FIESYAH:
*byk dah key chain aku semenjak keje kat cni...ngan budak student bg, staff cni bg, dr family..gantung @ x lame2 putus gak...banyak yg jahanam dr yg elok...he...he...*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Greeting

salam semua...
puas bercuti....emmmm....
bln ni tiap tiap kali jumaat kita akan bercuti...
kalo nak cite cuti mane nak puas kan!...sekejap je rase...
skrg dah ari isnin...huuu...huuuu...

dr ari jumaat & sabtu aku dok umah je...
sorg2 lak tu...
memeluk tubuh ngan selimut...he...he....
hubby g PD ari Jumaat ambik kete...
ye! ye!
kete ku dah betukar warne...
(nanti aku cite k!)
ari sabtu hubby bwk mak & bapak g Bagan Dato', Perak
tgl lah aku sorg2 gak kat umah...
ingat ptg nak g umah mama
p ujan plak...lebat plak tu...

so, ari ahad baru aku dpt bejalan
itu pun bapak dpt jemputan dr kawan lame
kat mane...Dewan Gemilang je...kat UKM...he..he...

ari ni Isnin, temasuk u olss
keje rajin2 ek...bonus dah dpt kan!...he...he...
syukur alhamdulillah...

dlm aku manaip2 ni..
tibe2 tadi dpt paggilan telefon dr member 1 sekolah
& skrg pun kami keje 1 Universiti tp jabatan lain
member aku ni Balkis namenye, kenal
time ting. 6 kat Sek. Kajang Utama...
Wahhh!!! kawan aku tu nak kawen dah...
senyap2 je die...menyimpan rahsia..
tahniah2...

ape pun...
SELAMAT BERTUGAS SEMUA



KATE FIESYAH:
*x sabar nak tunggu kad undangan Akis ni...*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

salam Hijrah


Alhamdulillah, x terlambat lagi kalo aku ingin mengambil kesempatan dan peluang untuk mengucapkan selamat menyambut kedatangan awal Muharam tahun 1431h ini.

Alhamdulillah, semoga dengan kedatangan tahun baru ini, kita semua dapat mengambil semua iktibar serta contoh tauladan dr peristiwa hijrah Rasulullah s.a.w dari kota Makatul Mukarramah ke Madinah Al Munawwarah.

Dari peristiwa hijrah itu, marilah kita memperkuatkan fahaman aqidah, syariat dan akhlak. Apabila ia jelas maka iman dan takwa kita juga akan kukuh. Percayalah lebih dekat kita dengan NYA lebih tenang jiwa kita mengharungi segala cabaran dan dugaan duniawi ini...

SELAMAT MENYAMBUT
TAHUN BARU
HIJRAH 1431

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

jom Heboh

he...he...lmbt ke aku nak cite psl Jom heboh
sampah sarap kat stadium bersih dah
baru aku nak cite...pape pun...
layannnnn....

panas betul ari tu
dah lah aku pki selendang itam, tambah2 panas...
ari tu kami baru blk PD
dlm pkl 1.30pm tu kuar g Bukit Jalil..
nak cari park...jenuh..last2 kami park kat stadium
(aku lupa lah stadium pe...he...he..)

jln2 dulu ek!


sume tengah kusyuk...temasuklah hubby...
kat dlm khemah tu ade MALIKA (Sheila Rusly) tengah
mengerang tunjuk aksi dlm drama terbaru CUCU Betong...


smpi je khemah M3 ni...
boleh beramah mesra dengan Pengacara M3..
Nurul Syuhada Nurul Ain...
tinggal 5 minit...

hubby minat nagn Nurul Syuhada ni...
aku suruh die amik gambo ngan Nurul Syuhada...
x mau...malu...he..he...
smpi je dpn...hubby main tolak je aku...ialah tgl 5 mint je...

ape pun aku suke2...


harap2 korang kenal lah ye...artis2 & wartawan2 kat atas ni...


my hubby...
pembantu peribadiku...he...he...


brg2 makanan yg sempat kami rembat...
murah RM10.00 je 1 beg...
boleh lah aku bahagi2 kan umah mama & mak



KATE FIESYAH:
*2 ari jln...g PD...g Jom Heboh...mak aiii...muke gelap*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

isnin & Ole2 PD

salam sume....
mcm ne ngan cuti 3 hari...
penuh dengan aktiviti ke?
aku? mcm biase lah...
jemputan sane cni...p pegi yg penting je...
ari jumaat duk umah kemas umah ckit2
ari sabtu g kenduri kat Putrajaya
ari ahad balik umah mama
petang tu janji ngan bakal pengantin...ewahhhhh....

time skrg ni...kat luar sane ujan...
aku duk sorg2 dlm opis...member lain x de...
k.neb cuti 1 minggu, zura & cik yati ade taklimat
abg nozri cuti emergency, en. sitam jap msk jap kuar...
g pun urusan keje cetakan sume kat bwh...
naik atas sekadar nak sape aku je...he...he...
abg nuar biaselah pemandu mane nak lekang duk opis,
bwk kete je lah die...

nasib lah aku ingat ramai yg x de...
so sblm smpi opis aku de lah singgah bl nasi lemak tepi jln kat umah
bl sekali ngan mama punye...mama x chat...
asma die dtg blk...
sms jugak aku ngan adik aimu...
dr pkl 9.00mlm smpi pkl 11.30mlm td x settel kat hos. kajang...
alhamdulilah pas kene enjet, ade rase kurang...
mama mkn ubat...cepat sembuh..ok... :)

emmm...n3 PD aku x abis g...he...he...
ok lah smbg ckit je ek!!!

pas g jln2...perut dah lapo mkn kat teluk kemang...
aku rekeman hubby mkn nasi goreng tomyam...
p hampeh...memang x sedap langsung...x de rase...kosong je...
sorry sayang...he..he...

hobi baru Dhani, suke naik kete yg kene bayor duit seling...
time ni kat dataran teluk kemang...

pas mkn2 ingat nak blk...
p dah nampak ekspo PD dah bukak singgah lah jugak..
jln2 cuci mate...
p target aku memang nak beli comforter...
aku beli 2 utk mama 1...

simple je comferter yg aku beli...dah jemu asyik bunga2 je...
ambik yg kotak2 lak..RM50..murah sngt...


ini mug yg aku beli sbg cenderamate dr
PD Ostrich Showfarm
sempoi....

ok
can cin cau...
huuu..huuuu...sejukkkk...



KATE FIESYAH
*blk dulu ek...*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

PD part II

n3 kat PD g
byk betul gambo aku nak letak (x mau kalah...he..he..)
pas g Muzium, abg ayei bwk g cni

PD
OSTRICH
SHOWFARM



tempat ni betul2 sebelah Politeknik PD (dulu hubby poli ctu) bt10
msk kat cni bagi dewasa RM8.00 & kanak2 RM4.00
pas tu beli jagung RM2.00 nak bg haiwan2 tu mkn,
nak minta free bab dah ramai2 ni x bg
(org kaunter tu pun mcm layan x layan je...)


jln je pas kaunter terus nampak kandang kambing
megembik2 je...bau pun jgn ckp ar...


mase jln tu dah nampak pengunjung cine bg burung merpati mkn...
so kitaorg ikut lah bg mkn,
makin lame makin byk burung dtg...
rase seronok je dikelilingi burung...& bertebangan
huuuu..huuuuu


tapi yg x sedap nye dtg lak burung putih tu...
burung ape tu hah? mcm burung merak je...he...he...
mak aiiiii....
dah bg mkn ok lah...
p x tahan die megikut, mcm nak patuk je....
kitaorg yg gadis2...cewaahhhh...
dah belari2 anak takut punye pasal..
.aku pun dah tarik2 lengan hubby...
p yg x sukenye jagung tu ade kat hubby...mcm leh hidu je...


jln depan, nampak dah burung unta
cian lak aku tengok burung tu,
bulu2 sume byk yg dah gugur jd togel je...
ke musim salin bulu...he...he...merepek je lah aku ni...

hubby pun bg ar mkn,
p korang tau lah mcm ne burung unta tu mkn....
ulur je bekas jagung tu...patuk smpi tetumpah2 jagung tu...
yg paling suke burung putih tu lah, megekot je....


dlm ostrich tu pun ade mcm2 haiwan lain
mcm tu...ayam katek@serame ye ke....
lain je nampak balung tu...i like..he...he...

berok pun de...bapak punye berok...bkn main besor g...


kandang itik...


ini Melia dah fening kaki...he..he...
hubby pun dukung ar die..
malu nak ambik gambo...tu yg tetutup mate..

x smpi ujung pun kami jln
dah nampak kedai cenderamate
terus singgah beli, aku beli mug je...itu yg bekenan...

nanti n3 lain aku tujuk ar mug tu lupe nak snap

-----------------------------------------------------
bye2



KATE FIESYAH:
*bdn rase x chat lah rehat dulu ek...*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

PD part I


ho..ho...ho....
aku x mau cite panjang lah ngan uloss
time g PD
p uloss layan jelah ye...(lmbt update dah ni)

disebabkan hal sebenarnye tetangguh smpi pkl 5.00pm
aku & hubby sepakat nak kuar p x tau kat mane
x kan g PD...asyik2 pantai...boring lah...

so Abg Ayei pun set kuar
ingat nak g ekspo PD je
x tau lak abg ipor aku nak ajak g cni...

MUZIUM TENTERA DARAT
PORT DICKSON


tayang dulu big boss ni...he..he....

sebelum tu meh cni aku cite ckit
pasal penubuhan muzium ni...(cikit je lah...)

pd 31 Disember 2001, konsep muzium dipamerkan pada
Y.A.B Tun Dr. Mahathir Mohamed (Perdana Menteri mase itu)
untuk pembelajaran & penyampaian maklumat...
&
28 Jun 2005 muzium itu telah dirasmikan oleh
YDP Agong Tuanku Syed Sirajuddin

ikutkan banyak tempat2 yg menarik
p aku sekadar jln2 mcm tu je x sepenuhnye...
ikut ni....

ini pameran di luar...
pameran kat cni tebahagi kepada 3
Dataran Meriam
Dataran Meriam Kuno
Dataran Kenderaan Jenis "A"
Pesawat & Helikopter


itu pameran diluar...
Pameran Dalaman plak
mengenai sejarah dari Kesultanan Melayu Melaka smpi Kemerdekaan
seperti
Era Kesultanan Melaka
Era Penjajahan Portugis & Belanda
Era Penjajahan British
Era Penubuhan Askar Melayu
Era Pra Kemerdekaan
Era Kemerdekaan
Era Tentera Darat

mcm aku ckp td lah
x sume tempat kami msk
dlm byk2 tu
Era Pra Kemerdekaan
sempat lah tahu2 ckit
buka minda aku balik
masuk pameran ni...dah lame tinggal sekolah
kalo cikgu tanye blk mau aku x ingat dah...
main agak2 itu bleh lah
he...he...


pakaian askar Jepun...
wosiwosi....he...he...


radio askar jepun...

Terowong Parti Komunis Malaya (PKM)

masuk cni, Melia dah nangis..
x nampak kelibat ayah & mama
jerit2 suh aku & hubby cepat2
so, hubby pun terpaksa lah dukung die
sebelum die nangis...baik buat sesuatu...
takut jln bwh tanah... panjang gak lah...
sepanjang 142 meter dibwh kompleks muzium ini

mcm2 gak lah ade bwh tanah ni
mcm bilik2 bedah, gerakan
& keseluruhan artifak PKM yg dirampas dipamerkan kat sini...


bilik tido PKM...


bilik mesyuarat PKM...
time ni Melia dah nangis bab dengar org
ckp yg x paham...
padahal diorg letak radio...
kiranye nak nampak real lah...

kat luar..
sempat gak kami begambo...
di Tugu Peringatan Tentera Darat...
tugu ni dibuat utk mengenang pahlawan yg telah gugur
di medan perang...AL-FATIHAH...

aiyoooo...banyak lak aku berceloteh...
he..he....
jadi cikgu jap aku ni ye....

ok lah pade sape2 yg nak g cni
waktu lawatannye
setiap ari rabu hingga ahad
jam 10.00am hingga 5.00pm
ari isnin & selase tutup
msk free..



KATE FIESYAH:
*part II nanti ye...penat lah....x de idea dah*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Khamis, 31 Disember 2009

Kenduri Sebelah Sepupu

Dicatat oleh FIESYAH di 3:04 PTG
masih ingat lagi x pade pengantin ni
26 Disember 2009 belansung plak di umah lelaki
majlis diadakan di Dewan Sek. Menengah Teknik Cheras


Syukur Alhamdullilah...
segalanye selamat, setelah sebulan jarak bertandang ke umah lelaki
&
Alhamdullilah,
dlm mase sebulan tu pun pengantin sempat g honeymoon...hu..huuu
soknye dah lah g Chine...mak aii jauh gile..
company sepupu sponser selame 4 hari 3 mlm...

tq2...buah tangan tu ye..he...he...



KATE FIESYAH:
*happy new year 2010...*

Reunion budak2 SMK Kajang Utama

Dicatat oleh FIESYAH di 9:02 PG
dah 1 thn setengah aku x jumpe diorg ni...zaman gedik2 dah abis nampaknye...he..he...ptg jumaat (cuti krismas) kami bdk SMK Kajang Utama wat kali ke3 x slh aku adakan reunion, baru thn ni dpt aku join...tahun2 sudah bz keje, sepupu kawen mcm2 hal...pertemuan ni diatur oleh Bai & Maria di Restoran Noodle Station, Metro Point, Kajang...

asalnye bdk2 pompuan jumpe pg g tengok wayang kat JJ Balakong, p aku x join lah pg tu kan aku de cek up...so janji ngan bdk2 laki sume pas smbyg jumaat pkl 3.30ptg kat cni...aku g lmbt ckit bab ujan, hubby pun x sehat...settel die dl sblm kuar...he..he...

smpi2 aku lah satu2nye mak dare yg dah kawen..he...he..& blk pengantin baru si Balkis...beze sungguh dah ngan diorg & plg ketara bentuk bdn...wahkkkahhhaaa...dl aku lah yg plg kus & comel...pechhhhh...ayat x mau klh...(puji diri senderi x slh kan...he..he)...abis2 tengok bdk laki x de...cume si Akmal & Ali je...jadilah...

x rmi pun yg dpt joint, masing2 de keje,kene paham lah...nak tahu kami ni lah bacth petame time ting. 6 kat SMK Kajang Utama...nak kate time tu cikgu x rmi & kitaorg yg ajar bdk2 ting. 1 & 2 mase tu...


cni aku kenalkan...plg kiri tu aku lah mak buyung...he..he...Affa, ambik nursing kat Sarawak tgl 1 thn je lagi & katenye nak keje kat sane, masuuuukkkk...yg baju kuning tu Balkis...he...he...bkl melangsungkan perkahwinan 2 Januari dpn, keje ngan aku kat UKM, unit kenderaan...tudung putih tu kamcing aku ddk 1 meja 1 kerusi ngan aku time sek...he...he...manja orgyne anak bongsu...keje kat bintang warta sbg penolong akauntan & last tu Ila, Penolong Pendaftar beb! kat UPM...


yg ni plak plg kanan Badariah, kerani di Pejabat Pos, Serdang..sebelah tu Maria keje kat MINT x slh aku...lembut orgnye....yg tudung putih tu Nadia, belajar kat Kedah & Nashrah belajar g kut...he..he...


mknan kat noodle ni sedap2 jugak ar...ari tu aku mkn nasi goreng tomyam...yummmyyy...sedap gile bnyk lak tu bhn2 dlm tu ngan udang, sotong, besar2...air biase lah aku kan suke coklat so aku order mocha...he...he..


ambik gambo dulu sblm jln2...


ar, ni plak jejake2 malaya...2 org ni lah yg dpt join, yg lain keje cari duit nak kawen katenkan..he.hee..aku kenalkan yg kiri tu Akmal, aku 1 sek. dr time sekolah rendah smpi lah sek. menegah dari sek. bangi smpi sek. Kajang Utama ni...& kami pun 1 tmn, anak ustaza ni beb!!! keje kat UPM....sebelah tu plak Ali, rajin orgnye time sek. lagi dah pandai cari duit skrg ni pun ade keje tetap p masih wat keje part time...kalo korg nak tau Ali ni penah couple ngan Affa tau, p pas sek. putus...aku tau lah ckit2 bab2 diorg brek p mls ar nak cite kat cni...paham2 sudah lah ye...

time nak blk tu sume pesan jgn lupe g tau nanti kalo dah due date, masing2 nak jadi mak kat anak aku ni...insyallah arap sume bejalan ngan lancar...Amin...



KATE FIESYAH:
*ari ini adik aku de interview wat kali ke-2 kat Majlis Nilai, semoga bejaye ye dik :) ...*

Isnin, 28 Disember 2009

1st cek up

Dicatat oleh FIESYAH di 11:17 PG
salam semua, selamat kembali bekerja & betugas...ha!ha! jumaat ni cuti lagi kan! utk thn baru lak, 3 hari lagi...meh cni aku mulakan cite ari jumaat...pagi2 dlm pkl 9.00pg antar bapak g Pudu, blk kampung Perak ade kenduri kawen...aku x dpt lah nak blk time2 perut nak membuyut gni (br 2 bln he...he...)

pas antar bapak kami terus g Poliklinik UKM, ade opoiment cek up...aku dah ingat dah nak scan tu x leh buang air kecil p x tahan membuang jugak aku..he...he...time kene panggil tu dok. nak scan memang x nampak ar, dok bg setengah jam g minum...msk blk...alhamdulilah nampak dah, tengok muke hubby senyum je die nampak karung tu...he...he...

tapi time dok ukur lilitan tu x sampai g 8 week, dok kate baru 6 week, dok kate aku salah bg tarikh last period, emm...entah lah p tiap kali peroid aku catit kat kalender...1 lagi, time cek bp pun tekanan darah aku naik 140/80...x tau lah tu nape...slh 1 pun mungkin family arwah abah ade darah tinggi...risau pun ye...

nampak x tu dlm bulatan...kecil g baby mama...duk dlm tu diam2 ek...

bebalik kes tu, dok bagi 2 week utk dtg blk nak tengok baby & denyutan jantung...x pe lah benda2 tarikh2 tu leh kite ubah2 ye x...he..he...ikutkan dulu aku assit dok. Fadzilla ni...dok pun nak gelak tengok aku, dulu aku yg cek perot org skrg smpi dah ten aku..he...he...tunggu je lah ye 2 week g...doakan lah kesejahtreaan kami ek...amin...



KATE FIESYAH:
*he..he...dok dah tau aku de blog ni...tekejut gak aku...wahhhkaahaaa...salam dok...*

Khamis, 24 Disember 2009

merry chritmas & Happy Holiday

Dicatat oleh FIESYAH di 9:55 PG
Glitter Graphics

ho! ho! ho!
merry krismas...

esok kita akan bercuti lagi....
aku nak ucapkan selamat bercuti pada u ols sume...
berhati2 di jln raye...
pade yg g shopping2 tu ingat2 lah aku di sini ye...
tahu lah skrg tengah sale and yaer!...

ok lah
selamat bercuti...



KATE FIESYAH:
*7 hari lagi HAPPY NEW YEAR! 2010...*

Rabu, 23 Disember 2009

preparaTion

Dicatat oleh FIESYAH di 2:18 PTG
cite sabtu nun...time cuti maal-hijrah...he...he...
lame peram p aku nak jugak wat entry ni sebab dah ambik gambo...
pade u olss aku nak g tau lah kakak ipar aku ni
bakal penamatkan zaman solonye...
insyallah tahun dpn bln 3...

so, ari sabtu tu
kami pegilah butik andaman
cari2 baju
antaranye...

seperti ini
*
*
*
*
test & pilih baju


kalo kakak tahu aku tayang gambo die dlm ni
mau pas ni dihumbanye aku dlm longkang...he...he...
***x mau mare2 ye***

itu salah 1 baju yg kakak test
baju yg die bekenan
p bkn baju tu ye utk wat sanding...tunggu je lah
p kalo aku
aku suke baju biru songket yg belakang tu...he..he..

picture credit to google

ahad lepas lak pas blk kenduri kat UKM
mak ajak g Metro,Kajang cari benda cikit utk gif
sekali tengok2 brg yg lain
senang ckit de duit leh beli kan
x buat mcm tu, beli2 bajet x cukup...nyaye je..
ari tu mak beli beg je ade lah dlm 200 ratus
ckit je...bab kat umah ade dah...ni yg tgl saki baki je...



KATE FIESYAH:
*arap2 sumenye bejalan ngan lancar....insyallah*

jalan Bawah pedang

Dicatat oleh FIESYAH di 12:13 PTG
kenduri hari ahad
20/12/2009
kat DG, UKM
aku pun x tahu tuan umah sape yg pasti kawan bapak...he..he..


Pelamin "Putih Suci"
lawo...



jln bawah pedang x dpt aku nak snap
ramai sngt org tolak2
sebelum jd pape baik aku megalah...

SELAMAT PENGANTIN BARU
pade
PENGANTIN



KATE FIESYAH:
*ishhhhkkkkk!!!...ari tu lauknye x sedap langsung...hubby pun x abis mkn..x tau nape...last2 aku mkn limau je...*

Selasa, 22 Disember 2009

: kuRsus:

Dicatat oleh FIESYAH di 8:29 PG
...ari ni aku kursus ISO...
...mungkin 1 ari smpi pkl 5.00 pm...
...so ari ni x duduk opis...
...sumenye kat sane...
...kursus wajib lah katekan...
...kalo edak x dpt sijil kursus...
...he..he...

...bye2...

Isnin, 21 Disember 2009

tq Bos

Dicatat oleh FIESYAH di 3:44 PTG
bos aku rupenye baru blk Bandung...
aku pun x pasti same ade urusan keje @ becuti 3 ari tu...
yg aku tau bos aku g ngan beberape kakitangan lain...

pg2 lg, member aku dah dtg serah brg ni...key chain...
yg putih tu dr En. Isa, Unit Kebajikan...tq...

yg ijau tu dr bos aku...
aku pun x tau nape aku pilih warna ijau..
nampak lawo pun ye...@ ari ni pun aku pki baju ijau..
sedap je mate memandang...


Tangkuban Perahu Bandung
"tertera kat atas batu tu"



KATE FIESYAH:
*byk dah key chain aku semenjak keje kat cni...ngan budak student bg, staff cni bg, dr family..gantung @ x lame2 putus gak...banyak yg jahanam dr yg elok...he...he...*

Greeting

Dicatat oleh FIESYAH di 10:40 PG
salam semua...
puas bercuti....emmmm....
bln ni tiap tiap kali jumaat kita akan bercuti...
kalo nak cite cuti mane nak puas kan!...sekejap je rase...
skrg dah ari isnin...huuu...huuuu...

dr ari jumaat & sabtu aku dok umah je...
sorg2 lak tu...
memeluk tubuh ngan selimut...he...he....
hubby g PD ari Jumaat ambik kete...
ye! ye!
kete ku dah betukar warne...
(nanti aku cite k!)
ari sabtu hubby bwk mak & bapak g Bagan Dato', Perak
tgl lah aku sorg2 gak kat umah...
ingat ptg nak g umah mama
p ujan plak...lebat plak tu...

so, ari ahad baru aku dpt bejalan
itu pun bapak dpt jemputan dr kawan lame
kat mane...Dewan Gemilang je...kat UKM...he..he...

ari ni Isnin, temasuk u olss
keje rajin2 ek...bonus dah dpt kan!...he...he...
syukur alhamdulillah...

dlm aku manaip2 ni..
tibe2 tadi dpt paggilan telefon dr member 1 sekolah
& skrg pun kami keje 1 Universiti tp jabatan lain
member aku ni Balkis namenye, kenal
time ting. 6 kat Sek. Kajang Utama...
Wahhh!!! kawan aku tu nak kawen dah...
senyap2 je die...menyimpan rahsia..
tahniah2...

ape pun...
SELAMAT BERTUGAS SEMUA



KATE FIESYAH:
*x sabar nak tunggu kad undangan Akis ni...*

Sabtu, 19 Disember 2009

salam Hijrah

Dicatat oleh FIESYAH di 9:00 PG


Alhamdulillah, x terlambat lagi kalo aku ingin mengambil kesempatan dan peluang untuk mengucapkan selamat menyambut kedatangan awal Muharam tahun 1431h ini.

Alhamdulillah, semoga dengan kedatangan tahun baru ini, kita semua dapat mengambil semua iktibar serta contoh tauladan dr peristiwa hijrah Rasulullah s.a.w dari kota Makatul Mukarramah ke Madinah Al Munawwarah.

Dari peristiwa hijrah itu, marilah kita memperkuatkan fahaman aqidah, syariat dan akhlak. Apabila ia jelas maka iman dan takwa kita juga akan kukuh. Percayalah lebih dekat kita dengan NYA lebih tenang jiwa kita mengharungi segala cabaran dan dugaan duniawi ini...

SELAMAT MENYAMBUT
TAHUN BARU
HIJRAH 1431

Rabu, 16 Disember 2009

jom Heboh

Dicatat oleh FIESYAH di 11:50 PG
he...he...lmbt ke aku nak cite psl Jom heboh
sampah sarap kat stadium bersih dah
baru aku nak cite...pape pun...
layannnnn....

panas betul ari tu
dah lah aku pki selendang itam, tambah2 panas...
ari tu kami baru blk PD
dlm pkl 1.30pm tu kuar g Bukit Jalil..
nak cari park...jenuh..last2 kami park kat stadium
(aku lupa lah stadium pe...he...he..)

jln2 dulu ek!


sume tengah kusyuk...temasuklah hubby...
kat dlm khemah tu ade MALIKA (Sheila Rusly) tengah
mengerang tunjuk aksi dlm drama terbaru CUCU Betong...


smpi je khemah M3 ni...
boleh beramah mesra dengan Pengacara M3..
Nurul Syuhada Nurul Ain...
tinggal 5 minit...

hubby minat nagn Nurul Syuhada ni...
aku suruh die amik gambo ngan Nurul Syuhada...
x mau...malu...he..he...
smpi je dpn...hubby main tolak je aku...ialah tgl 5 mint je...

ape pun aku suke2...


harap2 korang kenal lah ye...artis2 & wartawan2 kat atas ni...


my hubby...
pembantu peribadiku...he...he...


brg2 makanan yg sempat kami rembat...
murah RM10.00 je 1 beg...
boleh lah aku bahagi2 kan umah mama & mak



KATE FIESYAH:
*2 ari jln...g PD...g Jom Heboh...mak aiii...muke gelap*

Isnin, 14 Disember 2009

isnin & Ole2 PD

Dicatat oleh FIESYAH di 5:00 PTG
salam sume....
mcm ne ngan cuti 3 hari...
penuh dengan aktiviti ke?
aku? mcm biase lah...
jemputan sane cni...p pegi yg penting je...
ari jumaat duk umah kemas umah ckit2
ari sabtu g kenduri kat Putrajaya
ari ahad balik umah mama
petang tu janji ngan bakal pengantin...ewahhhhh....

time skrg ni...kat luar sane ujan...
aku duk sorg2 dlm opis...member lain x de...
k.neb cuti 1 minggu, zura & cik yati ade taklimat
abg nozri cuti emergency, en. sitam jap msk jap kuar...
g pun urusan keje cetakan sume kat bwh...
naik atas sekadar nak sape aku je...he...he...
abg nuar biaselah pemandu mane nak lekang duk opis,
bwk kete je lah die...

nasib lah aku ingat ramai yg x de...
so sblm smpi opis aku de lah singgah bl nasi lemak tepi jln kat umah
bl sekali ngan mama punye...mama x chat...
asma die dtg blk...
sms jugak aku ngan adik aimu...
dr pkl 9.00mlm smpi pkl 11.30mlm td x settel kat hos. kajang...
alhamdulilah pas kene enjet, ade rase kurang...
mama mkn ubat...cepat sembuh..ok... :)

emmm...n3 PD aku x abis g...he...he...
ok lah smbg ckit je ek!!!

pas g jln2...perut dah lapo mkn kat teluk kemang...
aku rekeman hubby mkn nasi goreng tomyam...
p hampeh...memang x sedap langsung...x de rase...kosong je...
sorry sayang...he..he...

hobi baru Dhani, suke naik kete yg kene bayor duit seling...
time ni kat dataran teluk kemang...

pas mkn2 ingat nak blk...
p dah nampak ekspo PD dah bukak singgah lah jugak..
jln2 cuci mate...
p target aku memang nak beli comforter...
aku beli 2 utk mama 1...

simple je comferter yg aku beli...dah jemu asyik bunga2 je...
ambik yg kotak2 lak..RM50..murah sngt...


ini mug yg aku beli sbg cenderamate dr
PD Ostrich Showfarm
sempoi....

ok
can cin cau...
huuu..huuuu...sejukkkk...



KATE FIESYAH
*blk dulu ek...*

Sabtu, 12 Disember 2009

PD part II

Dicatat oleh FIESYAH di 1:00 PG
n3 kat PD g
byk betul gambo aku nak letak (x mau kalah...he..he..)
pas g Muzium, abg ayei bwk g cni

PD
OSTRICH
SHOWFARM



tempat ni betul2 sebelah Politeknik PD (dulu hubby poli ctu) bt10
msk kat cni bagi dewasa RM8.00 & kanak2 RM4.00
pas tu beli jagung RM2.00 nak bg haiwan2 tu mkn,
nak minta free bab dah ramai2 ni x bg
(org kaunter tu pun mcm layan x layan je...)


jln je pas kaunter terus nampak kandang kambing
megembik2 je...bau pun jgn ckp ar...


mase jln tu dah nampak pengunjung cine bg burung merpati mkn...
so kitaorg ikut lah bg mkn,
makin lame makin byk burung dtg...
rase seronok je dikelilingi burung...& bertebangan
huuuu..huuuuu


tapi yg x sedap nye dtg lak burung putih tu...
burung ape tu hah? mcm burung merak je...he...he...
mak aiiiii....
dah bg mkn ok lah...
p x tahan die megikut, mcm nak patuk je....
kitaorg yg gadis2...cewaahhhh...
dah belari2 anak takut punye pasal..
.aku pun dah tarik2 lengan hubby...
p yg x sukenye jagung tu ade kat hubby...mcm leh hidu je...


jln depan, nampak dah burung unta
cian lak aku tengok burung tu,
bulu2 sume byk yg dah gugur jd togel je...
ke musim salin bulu...he...he...merepek je lah aku ni...

hubby pun bg ar mkn,
p korang tau lah mcm ne burung unta tu mkn....
ulur je bekas jagung tu...patuk smpi tetumpah2 jagung tu...
yg paling suke burung putih tu lah, megekot je....


dlm ostrich tu pun ade mcm2 haiwan lain
mcm tu...ayam katek@serame ye ke....
lain je nampak balung tu...i like..he...he...

berok pun de...bapak punye berok...bkn main besor g...


kandang itik...


ini Melia dah fening kaki...he..he...
hubby pun dukung ar die..
malu nak ambik gambo...tu yg tetutup mate..

x smpi ujung pun kami jln
dah nampak kedai cenderamate
terus singgah beli, aku beli mug je...itu yg bekenan...

nanti n3 lain aku tujuk ar mug tu lupe nak snap

-----------------------------------------------------
bye2



KATE FIESYAH:
*bdn rase x chat lah rehat dulu ek...*

Khamis, 10 Disember 2009

PD part I

Dicatat oleh FIESYAH di 4:01 PTG

ho..ho...ho....
aku x mau cite panjang lah ngan uloss
time g PD
p uloss layan jelah ye...(lmbt update dah ni)

disebabkan hal sebenarnye tetangguh smpi pkl 5.00pm
aku & hubby sepakat nak kuar p x tau kat mane
x kan g PD...asyik2 pantai...boring lah...

so Abg Ayei pun set kuar
ingat nak g ekspo PD je
x tau lak abg ipor aku nak ajak g cni...

MUZIUM TENTERA DARAT
PORT DICKSON


tayang dulu big boss ni...he..he....

sebelum tu meh cni aku cite ckit
pasal penubuhan muzium ni...(cikit je lah...)

pd 31 Disember 2001, konsep muzium dipamerkan pada
Y.A.B Tun Dr. Mahathir Mohamed (Perdana Menteri mase itu)
untuk pembelajaran & penyampaian maklumat...
&
28 Jun 2005 muzium itu telah dirasmikan oleh
YDP Agong Tuanku Syed Sirajuddin

ikutkan banyak tempat2 yg menarik
p aku sekadar jln2 mcm tu je x sepenuhnye...
ikut ni....

ini pameran di luar...
pameran kat cni tebahagi kepada 3
Dataran Meriam
Dataran Meriam Kuno
Dataran Kenderaan Jenis "A"
Pesawat & Helikopter


itu pameran diluar...
Pameran Dalaman plak
mengenai sejarah dari Kesultanan Melayu Melaka smpi Kemerdekaan
seperti
Era Kesultanan Melaka
Era Penjajahan Portugis & Belanda
Era Penjajahan British
Era Penubuhan Askar Melayu
Era Pra Kemerdekaan
Era Kemerdekaan
Era Tentera Darat

mcm aku ckp td lah
x sume tempat kami msk
dlm byk2 tu
Era Pra Kemerdekaan
sempat lah tahu2 ckit
buka minda aku balik
masuk pameran ni...dah lame tinggal sekolah
kalo cikgu tanye blk mau aku x ingat dah...
main agak2 itu bleh lah
he...he...


pakaian askar Jepun...
wosiwosi....he...he...


radio askar jepun...

Terowong Parti Komunis Malaya (PKM)

masuk cni, Melia dah nangis..
x nampak kelibat ayah & mama
jerit2 suh aku & hubby cepat2
so, hubby pun terpaksa lah dukung die
sebelum die nangis...baik buat sesuatu...
takut jln bwh tanah... panjang gak lah...
sepanjang 142 meter dibwh kompleks muzium ini

mcm2 gak lah ade bwh tanah ni
mcm bilik2 bedah, gerakan
& keseluruhan artifak PKM yg dirampas dipamerkan kat sini...


bilik tido PKM...


bilik mesyuarat PKM...
time ni Melia dah nangis bab dengar org
ckp yg x paham...
padahal diorg letak radio...
kiranye nak nampak real lah...

kat luar..
sempat gak kami begambo...
di Tugu Peringatan Tentera Darat...
tugu ni dibuat utk mengenang pahlawan yg telah gugur
di medan perang...AL-FATIHAH...

aiyoooo...banyak lak aku berceloteh...
he..he....
jadi cikgu jap aku ni ye....

ok lah pade sape2 yg nak g cni
waktu lawatannye
setiap ari rabu hingga ahad
jam 10.00am hingga 5.00pm
ari isnin & selase tutup
msk free..



KATE FIESYAH:
*part II nanti ye...penat lah....x de idea dah*