Movie Hantu Kak Limah Balik Rumah

dah tengok movie ini..
aku belum..bila entah nak tengok..
sabtu sudah masa baru2 keluar, panggung penuh saje..
nak tengok pkl 2.00 ptg, memang ada kosong tapi duduk asing2 tak kan aku nak duduk asing ngan hubby plak kan..tak best lah...heehee
budak kaunter tu ckp tinggal mlm je blum penuh..
emmmm...tak kan nak tinggalkan warid pg & mlm...
kesian lak die...huuuhhuuu...
jadinya tak tertunailah hasrat kami laki bini nak tengok hantu kak limah blk rumah...haahaaa

ape pun ko tunggu je lah kak limah aku akan dtg...khiikhiii ;D
(yg dah tengok movie ni mesti best kan..hati bebunga2 je) cite lah sikit...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Monday!!!

mood tak berapa baik
cuti 2 hari
bila isnin...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Happy Weekend & Merry Christmas

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SMS Tipu Minta Tambah Prabayar

KUALA LUMPUR - "Tolong belikan ayah 'top up' (tambah nilai) RM50. Ini nombor baru ayah 017*******, ayah ada masalah di balai polis. Tak payah dulu telefon, nanti ayah telefon, cepat sikit."

Demikian taktik terbaru sindiket penipuan menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS) yang giat menipu mangsa.

baca lebih lanjut klik KOSMO! ONLINE


itu dari keratan Kosmo hari ini...& ini

"INI AYAH TOLONG ISIKAN KREDIT MEXIS RM30, KE NUMBER PHONE BARU AYAH, 012.......AYAH LAGI ADA MASALAH KAT BALAI POLICE, TA PAYAH CALL KEJAP AYAH CALL"...

aku terima sms ni pg2 hari rabu lepas, nak marah aku bab aku dah penah baca dlm blog & fb member2 tiba2 lak aku pun dpt...si penipu ni dah salah org lah antar sms mcm ni dgn aku sebabnya ayah aku dah meninggal (al-fatihah) msk thn ni 4thn dah...& aku tepikir bila lak mama kawen baru niiiiiiiii smpi aku x tahu...haaahaaa...dpt lak aku bapak tiri ye...

"HEY PENIPU MEH SINI AKU SEKEH KEPALA KO, KO INGAT AKU NI APE, NAK HANTAR SMS MCM NI KAT AKU LAGI2 PAKAI NAMA AYAH, MEMANG KO TAK SELAMAT LAH DUNIA AKHIRAT'....aku benggang niCrazy

aku tahu ramai yg dah dpt sms mcm ni... skrg die pakai nama AYAH hari tu member aku dpt pki nama PAKCIK nasib lah member aku ni tak terpedaya, ialah pakcik ramai mane 1, ye tak... katenye kalo urgent mesti die fon, entah sape2 tah...adooiiiii hai manusia mcm ni pun ada ke kat dunia ni, nak idup senang je, berusaha lah sikit beb!!! ada tgn ada kaki keje lah, org buta, kudung kaki, tgn pun tahu keje inikan yg jelik pandai...manusia2...

nak ingat blk MATI Wise Guyaku keje kan org ni..haaahaa....SABO2..tak pasal2 je nak main nama AYAH...


"ABAH (ABAS BIN IBRAHIM) SEMOGA KAU TENANG DI SANA, LOVE U FOREVER & MISS U SO MUCH"

Valentine candy hearts

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hadiah Contest Dah Sampai ;D

hadiah dari...


a.k.a mama dania (cute mum)
hadaiah contest "papa & baby kategori hensome boy"
dah sampai hari sabtu lepas...
mase tu ddk umah posmen dtg...
tetttttt...teeeettttt...
puan nurul ada (huuu same plak depannye ye...peace!!!)


org petama yg merampas adalah bdk ni...
memtang2 hadiah ini memang utk die...
tengok tu...
tak sabo2, sampai kelemut hadiah tu...haahaa
*
*
*
*
*
*
*
*
*
tarrrraaaahhhhh
*
*
*
*
*
ini lah hadiahnye...
kereta Ben10..
& buku note (mama ambik ;D )
ijo lagi...lawo


&
perhatikan gelagat anak mama ni
dpt hadiah mcm nak mkn...


*
*
*
vuummmmmmmm


*
*
*
ni Ayed nye...
marah die org nak pegang pun tak kasi..
kedekut...ikut sape ni...amboi2..


*
*
*
muka bangga budak cinonet ni..


*
*
*


*
*
*
tengok ni no kete Ayed lawo
jangan ada yg beli ye...
tak baik main ekor..haahaa
nasihat dari penaja...heehee

Ayed suke time kasih mama Dania...
& ini lah kereta mainan Ayed yg pertama..
tq banyak2..nanti bt contest lagi ek!!
Ayed minta mama msk boleh dpt hadiah mcm ni...heeheee
(mama nye yg lebih sebenarnye...)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Capture 33333

pg ni terase teruja bila aku dpt capai capture 33, 333
adakah aku pemenangnye & akan dapat hadiah seperti mane yg dinyatakan...
suke2 nak msk x sangka dpt lak no. tu...
adakah aku...

join cni...

&
ini buktinya...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Contest Si Cilik & Stroller

tuan rumah tengah tunggu hubby blk...
boring2 jln2 blog member..
kali ni dgn rajinnya tuan rumah nak join contest lagi...
jom layan...


& ini gambonye...

gambo ni baru lagi 21 November 2010...
time ni konvo adik ipor ,ucu kat Uitm, Shah Alam...
baik budak ni tak nangis pun time konvo ni..
tapi merengek gak lah last2nye bab dah lapo & gantuk...heehee

nak join klik sini

Tarikh Tutup
11 JANUARI 2011



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tahniah Malaysia ;D

pic credit to utusan online ;D

tahniah pada Malaysia perlawanan mlm tadi...
tak sia2 aku tengok smpi abis...heehee

tengok tv kat umah mak...
Warid kalo pasal bola bukan main lagi kakinye...
terlompat2...penat mama dik...
minggu ni baba keje petang...tapi kan dik...baba kate die tengok bola kat Bukit Jalil..
haaahaaa...
mama report kat dato bandar baru tahu...heehee

tengok gambo ni muka berseri2 baba
Malaysia menang...
siap bagi mama MMS g..heehee
pki jersi biru lagi bagi sokongan padu pada Malaysia..
tapi gelap lah plak gambo ni yeee...heehee

ape pun tahniah lah Malaysia..
cayoik2..



:: baba nak dekat same lah plak kan name pemain bola yg jaringkan gol tu Safee Sali & Mohd Saufie...heehee::

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Simpanan Tabung Nuri

Alhamdulillah...
time rehat tadi aku bekejar ke Bank Rakyat...
nasib org tak ramai..

bkn ape dari sehari ke sehari aku nak buka akaun Warid...
asyik tangguh je, bila time lapang je ada lak keje last2 minit..
hari ini baru kesempatan nak buat..
risau aku nak pegang duit bnyk2 ini..
ialah duit Warid yg ada kat tgn aku lebih 1 ribu..
duit dr lahir, raya smpi lah skrg ni org duk bagi lagi...
alhamdulillah murah rezeki anak mama ni...
hubby bape kali tanya dah bank in & buka akaun ke belum?
bukan ape, takut mama & baba tepakai..heehee

biarlah Warid belajar jimat cermat & taman cikit minat menabung...
org kate "sedikit-sedikit lama-lama jadi bukit" & kata pepatah
"kalau hendak melentur buluh biarlah dari rebungnya" ;D
betul x?

give...

tuppeware (bekal)
bila adik nak pakai ni dik..heehee
x pe lah dik mama simpan smpi adik sekolah..@ x kita pki kalo
nak pegi bekelah ke...
tabung x dpt lah dik dah abis...
tahun depan lah nampaknye mama tanya lagi
tak kisah lah tabung nuri tu kena byr sekali pun..utk anak mama ape pun boleh...


lepas ni aku ingat nak ambik insurans & buka lagi 1 akuan...
pendapat korang mcm ne?
patut ke aku buka akaun Warid lagi?
kalau nak buka akaun pun Amanah Saham Didik @ SSPN & insurans aku tak pasti lagi...
korang boleh bg cadangan tak mane 1 ok @ ada yg lebih baik dr yg ini..
insurans ape nak ambil?
hari tu aku dah dgr insurans Prudential, ini pun secara kebetulan sebab Jabatan bendahari ada buat hari bersama pelanggan..

emmm...kena pikir ni...
Hello





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mudah Sahaja Hanya Jawab

pic credit to tuan punya penganjur ;D

kali ini aku nak jawab survey
jom ramai2 jawab survey ini, terbuka kepada blogger sahaja
survey ini akan berlangsung sehingga 31 DISEMBER 2010


1) Apakah jenama telepon bimbit yg anda gunakan sekarang?
a) Nokia

2) Apakah jenama komputer riba yang anda gunakan sekarang?
g) Compaq

3) Apakah jenama kamera digital yang anda gunakan sekarang?
b) Sony

4) Apakah saluran jalur lebar yg anda gunakan sekarang?
d) Celcom

5) Apakah jenama pakaian yg anda selalu beli sekrang?
f) Adidas

6) Di manakah restoran/cafe yg selalu anda singgah untuk makan?
d) KFC

7) Di manakan gedung membeli belah yg selalu anda kunjungi?
c) Giant

8) Apakah saluran radio tempatan yg selalu anda dengar?
a) HotFM

9) Apakah saluran TV tempatan yg selalu anda tonton?
g) Astro Ria

10) Apakah jenama pewangi badan yg anda gunakan sekarang?
n) Giorgio Armani

11) Apakah jenis bahan bacaan yang anda selalu baca?
h) Pa & Ma

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

NGANGKUNG - Best -

aku rase semua org dah tengok ngangkung &
skrg tengah tengok hantu kak limah blk rumah...huuhuuu
tak apelah asalkan tengok ye tak..heehee
ape pun cite ngangkung ni best gile...
ada adengan seram, sedih, & kelakor (itu penting)

emmm..ari sabtu lepas, aku & hubby baru kesempatan tengok cite ngangkung ni
ayed ape lagi tinggal lah..heehee
ayed tak bt perangai pun
baik je die bagi mama & baba pegi dating..heehee...good boy..

pegi Metro, Kajang awal dlm pkl 11.30 pg
tup2 tengok list ngangkung paling awal 12.15 t/hari, ok lah tu kan..
tempah tiket, huuhuu...x de org pun..ialah org sume dah tengok tinggal yg veteran2 ni je lah yg duk ketinggalan...haahaaa

ape pun aku selut ar kat David Teoh
& pengarah Ismail Bob Hasim
dpt bt cite selawak ni
& tak heran kalo cite ni dpt kutip 7.5 juta dlm mase 18 hari...
2 alam pe cite???????
opppssss...kena salam lak aku....


ape pun layaaaannnnn.....






:: baba dpt gaji ini kita tengok nak hantu kak limah blk rumah, boleh ;D ::

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

"MyDaniShop Giveway"

taraahhhh...
salam isnin semua..

ayed & mama
...comel x kami... ;D

kali ini ayed pulak nak berbicara...
saje2 nak test mane tahu pas ini ada bakat ke ayed nak jd penulis..heehee
@ tak ayed akan mewarisi blog ini ke ;)- (ewahhh2)...

hari ni ayed nak promote 1 kedai ni..berapa hari ini mama selalu ckp pasal kedai ni...
kedai ni baru je bukak, tak salah ayed mama ckp 8 Disember aritu...
tauke kedai tu ada anak sebaya ayed namanya Muhammad Dani Emir (ni bkn abg dhani ayed tu ye...heehee) tapi lain bln, ayed bln 7 kwn tu bln 3..heehee

inilah die MyDaniShop


sila terjah ek!
baju2 nye boleh tahan
rugi sape x terjah...

pic credit to google

...ada royalti x ini...hehehee

mama ckp skrg ni ramai yg buat bisnes online
mama ckp jugak semoga mama dani, maju jaya dlm bisnes ni...cayoik2...

ok lah ...ini ayed promote bkn saje2 ye...
mama dani ni buat giveaway sempena pembukaan MyDaniShop
ada sape nak join boleh lah
tarikh tutup 9 JANUARI 2011 jam 11.59 MALAM




:: apa mcm Yana, ok x? heehee ::

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kini Kau Kembali

tajuk aku ni jiwang ke?...
aku harap x lah ye...
saje nak update hari jumaat ni..
banyak keje ni pun dpt lah rest jap (bos keluar)..

aku nak bagi tahu korang sebenarnye yg ni
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
dah keluar
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
PROSPERITY PerfectoBURGER

pic credit to google

biasenye keluar time raya cine kan!
tapi kali ni die keluar time Awal Muharram
nak tunjuk taring lah tu..heehee...
I'm Lovin' it!

&

ini
sebenarya
dah
kembali
*
*
*
*
*
*
*
*
ini haaaa
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
MY HUBBY
haahaaa ;D

hari ni baba blk dari Johor
3 hari 2 mlm di sana
rombongan/lawatan penguatkuasa 0109
lawatan ni berapa kali dah tunda,
ikutkan ke Kelantan & Terengganu tapi sebab ujan kut tukar plan...
lawatan ni x bayar, korang ingat x yg diorg menang Kawad Lintas Hormat time ulang tahun PJ ke-4..
klik cni (kalo x ingat lah) heehee
ini lah hasilnya duit menang tu diorg bt jln2 ke sane sambil2 tu lawatan ke Majlis sane...
ala2...lawatan sambil belajar...heehee

ok lah bos pun dah kembali..
huuhuu...



:: baba jom ke McD::

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Contest Gambar Kahwin

berapa hari aku cari cd kawen tak jumpa2, ni mula lah nak nangis...
dgn ati yg sabo...taraaaahhhh!!! jumpa dah, suke2...

sebabnya nak join ini...klik

create your own banner at mybannermaker.com!

kenangan terindah

DEFINISI PERKAHWINAN

***penyatuan dua hati, dua jiwa dan
dua keluarga
, memberikan kita bahagia,
mendapat zuriat penyambung keluarga***

Tarikh Tutup
25 Disember 2010

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Melaka Wonderland, Air Keroh

tak target pun nak ke Wonderland ni, tahu aku cuti sekolah ni, kenduri kahwin2 je..heehee..
alkisahnye abg ipor aku ajak g sane...Melaka 4/12/2010..hubby pun terus set je..emmm...die tak ingat lah tu ada kenduri kawen kwnnye..hoohoo
tapi aku sbg peneman setia ikutkan aje, lagi pun best g sane, boleh bwk Ayed main2 air...

ini 1st time Ayed g mandi pool..
bkn main seronok g die mandi pool, yg kelakarnye time ombak tu dtg bkn main menjerit lagi (ketawa) tapi bila ombak pegi menjerit (nak nangis) kalo boleh nak ombak tu dtg je...alahai anak mama oiii...



time kitaorg dtg tu ada Karnival Upin & Ipin..jadi ramailah org..
aku ingatkan tak ramai org ialah dari kami kuar umah Kajang smpi umah abg ipor (PD) & terus ke Melaka ujan sepanjang jln..
ramai jugak org dtg ujan2 ni..sabo jelah..


Upin, Ipin end geng..

dan kami pun sempat ar begambo ngan dinosors ini..
jgn ar tanye aku sape name dinasor yg aku ingat...yang pink tu..


ini..baby pink..haahaa


bdk ini dah tido..hulala..

ok, selamat jln
...lain kali dtg lagi...
bye2



mood x de lah ari ni..huuhuuu tapi nak update blog jugak...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Selamat Menyambut Awal Muharram

sekalung ikhlas dari kami fiesyah...

MySpace Graphics


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2ND CONTEST : THIS IS MY FAMILY

nak join contest lagi....


ada sesape nak join klik sini...
tarikh tutup 27 Disember 2010 jam 12 t/mlm...

cite cikit pasal gambo ni...

...dlm gambo itu mestilah tuan punye tanah, aku(syah), Warid(my child) & hubby (saufie)..gambo ini baru lagi sabtu lepas 04/12/2010...time ni dlm kapal di
River Cruise, Melaka...

...kehidupan kami bertambah bahgia semenjak kehadiran Warid, kelahirannya selama ini yg kami tunggu (2thn) melengkapkan kehidupan kami sebagai suami isteri...nampak tak tu pipi kami yg bertambah bum2...heehee...


::: harap2 penganjur suka ngan gambo kami ni ye:::

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Konvokesyen UiTM Ke-73

27/11/2010 kami g Konvo ucu dkt UiTM, Shah Alam, ikutkan ucu belajar dkt UiTM, Melaka..kira ok lah kan dekat nak g, tapi ucu punya sidang sesi pagi...huuuwwaaahhh...kene bangun awal..huuhuuu...aku awal2 dah ckp kat Warid suh tido awal, sok nak g jln2 kene pegi awal pkl 6.00 pagi...

aku tido x lene ialah pikir nak bgn pkl bape & siap kan Warid tkt die nangis je...aku bgn pkl 4.30 pagi, tibe2 lak perut memulas alang2 tu terus je lah mandi, siap dlm 5.15pagi..haahaa..paginye..mak & ika pun siapkan bekal nak bwk g sane..heehee..
tq mak...
dlm 5.30pagi aku saje usik2 Warid pas aku bgnkan hubby...pikir2 nak mandikan Warid @ lap2 je...tup2 Warid bgn dgn senyuman..alahai anak mama...tahu die nak g jln2...alang2 tu aku panas air bagi Warid mandi biar segar cikit...time mandi tu suke je die tak nangis pun...good boy...cayang dieee....

siap2 sume dlm pkl 6.15pagi kami pun gerak bab ucu kena ada kat sane pkl 7.00 pagi..haahaa..sempat ke? kepala aku kalo smpi sane nak g Jakel..heehee..ialah nak tunggu sidang tu abis boleh lah cuci mate..tup2 kena naik bas nak ke dewan tu..huuhuu...terlepas sudah..x pe lah bkn rezeki aku lagi nak jejak kaki ke Jakel...


bapak, mak & wad msk, kitaorg yg lain tunggu kad luar...kami ddk khemah bwh time tu x ramai org lagi...smpi boring duduk je...siap mkn dah bekal yg mak buat tadi...so ajak hubby g cuci mate kat booth2 jual bunga...


abg dhani rajin jage warid...time kasih...


Ayed dah lopor..


ika..pewaris jari hantu...heehee...

just for u ucu...hoohooo

tunggu punya tunggu sidang tu abis dlm 12.00t/hari kut, aku pun dah lupe...ambik2 gambo pas tu blk x singgah mane pun..sumenye dah letih..

mak, ucu & bapak


My Family & ucu...ada lak bdk sesat tu...
rindu tanpa mu kakak (ayed ckp..heehee)


brother in-law

hoohoooo...


budak ni pun dah penat...

congrat ucu!!!!!


:::blk dr konvo petang tu ujan huuuuh! sedapnye tido...ayed pun tahu mama & baba letih die skali join tido ;D :::

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Isnin, 27 Disember 2010

Movie Hantu Kak Limah Balik Rumah

Dicatat oleh FIESYAH di 4:10 PTG
dah tengok movie ini..
aku belum..bila entah nak tengok..
sabtu sudah masa baru2 keluar, panggung penuh saje..
nak tengok pkl 2.00 ptg, memang ada kosong tapi duduk asing2 tak kan aku nak duduk asing ngan hubby plak kan..tak best lah...heehee
budak kaunter tu ckp tinggal mlm je blum penuh..
emmmm...tak kan nak tinggalkan warid pg & mlm...
kesian lak die...huuuhhuuu...
jadinya tak tertunailah hasrat kami laki bini nak tengok hantu kak limah blk rumah...haahaaa

ape pun ko tunggu je lah kak limah aku akan dtg...khiikhiii ;D
(yg dah tengok movie ni mesti best kan..hati bebunga2 je) cite lah sikit...

Monday!!!

Dicatat oleh FIESYAH di 8:00 PG
mood tak berapa baik
cuti 2 hari
bila isnin...

Sabtu, 25 Disember 2010

Happy Weekend & Merry Christmas

Dicatat oleh FIESYAH di 1:19 PG

Jumaat, 24 Disember 2010

SMS Tipu Minta Tambah Prabayar

Dicatat oleh FIESYAH di 10:38 PG

KUALA LUMPUR - "Tolong belikan ayah 'top up' (tambah nilai) RM50. Ini nombor baru ayah 017*******, ayah ada masalah di balai polis. Tak payah dulu telefon, nanti ayah telefon, cepat sikit."

Demikian taktik terbaru sindiket penipuan menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS) yang giat menipu mangsa.

baca lebih lanjut klik KOSMO! ONLINE


itu dari keratan Kosmo hari ini...& ini

"INI AYAH TOLONG ISIKAN KREDIT MEXIS RM30, KE NUMBER PHONE BARU AYAH, 012.......AYAH LAGI ADA MASALAH KAT BALAI POLICE, TA PAYAH CALL KEJAP AYAH CALL"...

aku terima sms ni pg2 hari rabu lepas, nak marah aku bab aku dah penah baca dlm blog & fb member2 tiba2 lak aku pun dpt...si penipu ni dah salah org lah antar sms mcm ni dgn aku sebabnya ayah aku dah meninggal (al-fatihah) msk thn ni 4thn dah...& aku tepikir bila lak mama kawen baru niiiiiiiii smpi aku x tahu...haaahaaa...dpt lak aku bapak tiri ye...

"HEY PENIPU MEH SINI AKU SEKEH KEPALA KO, KO INGAT AKU NI APE, NAK HANTAR SMS MCM NI KAT AKU LAGI2 PAKAI NAMA AYAH, MEMANG KO TAK SELAMAT LAH DUNIA AKHIRAT'....aku benggang niCrazy

aku tahu ramai yg dah dpt sms mcm ni... skrg die pakai nama AYAH hari tu member aku dpt pki nama PAKCIK nasib lah member aku ni tak terpedaya, ialah pakcik ramai mane 1, ye tak... katenye kalo urgent mesti die fon, entah sape2 tah...adooiiiii hai manusia mcm ni pun ada ke kat dunia ni, nak idup senang je, berusaha lah sikit beb!!! ada tgn ada kaki keje lah, org buta, kudung kaki, tgn pun tahu keje inikan yg jelik pandai...manusia2...

nak ingat blk MATI Wise Guyaku keje kan org ni..haaahaa....SABO2..tak pasal2 je nak main nama AYAH...


"ABAH (ABAS BIN IBRAHIM) SEMOGA KAU TENANG DI SANA, LOVE U FOREVER & MISS U SO MUCH"

Valentine candy hearts

Rabu, 22 Disember 2010

Hadiah Contest Dah Sampai ;D

Dicatat oleh FIESYAH di 4:05 PTG
hadiah dari...


a.k.a mama dania (cute mum)
hadaiah contest "papa & baby kategori hensome boy"
dah sampai hari sabtu lepas...
mase tu ddk umah posmen dtg...
tetttttt...teeeettttt...
puan nurul ada (huuu same plak depannye ye...peace!!!)


org petama yg merampas adalah bdk ni...
memtang2 hadiah ini memang utk die...
tengok tu...
tak sabo2, sampai kelemut hadiah tu...haahaa
*
*
*
*
*
*
*
*
*
tarrrraaaahhhhh
*
*
*
*
*
ini lah hadiahnye...
kereta Ben10..
& buku note (mama ambik ;D )
ijo lagi...lawo


&
perhatikan gelagat anak mama ni
dpt hadiah mcm nak mkn...


*
*
*
vuummmmmmmm


*
*
*
ni Ayed nye...
marah die org nak pegang pun tak kasi..
kedekut...ikut sape ni...amboi2..


*
*
*
muka bangga budak cinonet ni..


*
*
*


*
*
*
tengok ni no kete Ayed lawo
jangan ada yg beli ye...
tak baik main ekor..haahaa
nasihat dari penaja...heehee

Ayed suke time kasih mama Dania...
& ini lah kereta mainan Ayed yg pertama..
tq banyak2..nanti bt contest lagi ek!!
Ayed minta mama msk boleh dpt hadiah mcm ni...heeheee
(mama nye yg lebih sebenarnye...)

Capture 33333

Dicatat oleh FIESYAH di 1:14 PG
pg ni terase teruja bila aku dpt capai capture 33, 333
adakah aku pemenangnye & akan dapat hadiah seperti mane yg dinyatakan...
suke2 nak msk x sangka dpt lak no. tu...
adakah aku...

join cni...

&
ini buktinya...

Sabtu, 18 Disember 2010

Contest Si Cilik & Stroller

Dicatat oleh FIESYAH di 12:16 PG
tuan rumah tengah tunggu hubby blk...
boring2 jln2 blog member..
kali ni dgn rajinnya tuan rumah nak join contest lagi...
jom layan...


& ini gambonye...

gambo ni baru lagi 21 November 2010...
time ni konvo adik ipor ,ucu kat Uitm, Shah Alam...
baik budak ni tak nangis pun time konvo ni..
tapi merengek gak lah last2nye bab dah lapo & gantuk...heehee

nak join klik sini

Tarikh Tutup
11 JANUARI 2011



Khamis, 16 Disember 2010

Tahniah Malaysia ;D

Dicatat oleh FIESYAH di 8:36 PG
pic credit to utusan online ;D

tahniah pada Malaysia perlawanan mlm tadi...
tak sia2 aku tengok smpi abis...heehee

tengok tv kat umah mak...
Warid kalo pasal bola bukan main lagi kakinye...
terlompat2...penat mama dik...
minggu ni baba keje petang...tapi kan dik...baba kate die tengok bola kat Bukit Jalil..
haaahaaa...
mama report kat dato bandar baru tahu...heehee

tengok gambo ni muka berseri2 baba
Malaysia menang...
siap bagi mama MMS g..heehee
pki jersi biru lagi bagi sokongan padu pada Malaysia..
tapi gelap lah plak gambo ni yeee...heehee

ape pun tahniah lah Malaysia..
cayoik2..



:: baba nak dekat same lah plak kan name pemain bola yg jaringkan gol tu Safee Sali & Mohd Saufie...heehee::

Rabu, 15 Disember 2010

Simpanan Tabung Nuri

Dicatat oleh FIESYAH di 3:55 PTG
Alhamdulillah...
time rehat tadi aku bekejar ke Bank Rakyat...
nasib org tak ramai..

bkn ape dari sehari ke sehari aku nak buka akaun Warid...
asyik tangguh je, bila time lapang je ada lak keje last2 minit..
hari ini baru kesempatan nak buat..
risau aku nak pegang duit bnyk2 ini..
ialah duit Warid yg ada kat tgn aku lebih 1 ribu..
duit dr lahir, raya smpi lah skrg ni org duk bagi lagi...
alhamdulillah murah rezeki anak mama ni...
hubby bape kali tanya dah bank in & buka akaun ke belum?
bukan ape, takut mama & baba tepakai..heehee

biarlah Warid belajar jimat cermat & taman cikit minat menabung...
org kate "sedikit-sedikit lama-lama jadi bukit" & kata pepatah
"kalau hendak melentur buluh biarlah dari rebungnya" ;D
betul x?

give...

tuppeware (bekal)
bila adik nak pakai ni dik..heehee
x pe lah dik mama simpan smpi adik sekolah..@ x kita pki kalo
nak pegi bekelah ke...
tabung x dpt lah dik dah abis...
tahun depan lah nampaknye mama tanya lagi
tak kisah lah tabung nuri tu kena byr sekali pun..utk anak mama ape pun boleh...


lepas ni aku ingat nak ambik insurans & buka lagi 1 akuan...
pendapat korang mcm ne?
patut ke aku buka akaun Warid lagi?
kalau nak buka akaun pun Amanah Saham Didik @ SSPN & insurans aku tak pasti lagi...
korang boleh bg cadangan tak mane 1 ok @ ada yg lebih baik dr yg ini..
insurans ape nak ambil?
hari tu aku dah dgr insurans Prudential, ini pun secara kebetulan sebab Jabatan bendahari ada buat hari bersama pelanggan..

emmm...kena pikir ni...
Hello





Mudah Sahaja Hanya Jawab

Dicatat oleh FIESYAH di 12:12 PTG
pic credit to tuan punya penganjur ;D

kali ini aku nak jawab survey
jom ramai2 jawab survey ini, terbuka kepada blogger sahaja
survey ini akan berlangsung sehingga 31 DISEMBER 2010


1) Apakah jenama telepon bimbit yg anda gunakan sekarang?
a) Nokia

2) Apakah jenama komputer riba yang anda gunakan sekarang?
g) Compaq

3) Apakah jenama kamera digital yang anda gunakan sekarang?
b) Sony

4) Apakah saluran jalur lebar yg anda gunakan sekarang?
d) Celcom

5) Apakah jenama pakaian yg anda selalu beli sekrang?
f) Adidas

6) Di manakah restoran/cafe yg selalu anda singgah untuk makan?
d) KFC

7) Di manakan gedung membeli belah yg selalu anda kunjungi?
c) Giant

8) Apakah saluran radio tempatan yg selalu anda dengar?
a) HotFM

9) Apakah saluran TV tempatan yg selalu anda tonton?
g) Astro Ria

10) Apakah jenama pewangi badan yg anda gunakan sekarang?
n) Giorgio Armani

11) Apakah jenis bahan bacaan yang anda selalu baca?
h) Pa & Ma

Selasa, 14 Disember 2010

NGANGKUNG - Best -

Dicatat oleh FIESYAH di 12:56 PTG
aku rase semua org dah tengok ngangkung &
skrg tengah tengok hantu kak limah blk rumah...huuhuuu
tak apelah asalkan tengok ye tak..heehee
ape pun cite ngangkung ni best gile...
ada adengan seram, sedih, & kelakor (itu penting)

emmm..ari sabtu lepas, aku & hubby baru kesempatan tengok cite ngangkung ni
ayed ape lagi tinggal lah..heehee
ayed tak bt perangai pun
baik je die bagi mama & baba pegi dating..heehee...good boy..

pegi Metro, Kajang awal dlm pkl 11.30 pg
tup2 tengok list ngangkung paling awal 12.15 t/hari, ok lah tu kan..
tempah tiket, huuhuu...x de org pun..ialah org sume dah tengok tinggal yg veteran2 ni je lah yg duk ketinggalan...haahaaa

ape pun aku selut ar kat David Teoh
& pengarah Ismail Bob Hasim
dpt bt cite selawak ni
& tak heran kalo cite ni dpt kutip 7.5 juta dlm mase 18 hari...
2 alam pe cite???????
opppssss...kena salam lak aku....


ape pun layaaaannnnn.....






:: baba dpt gaji ini kita tengok nak hantu kak limah blk rumah, boleh ;D ::

Isnin, 13 Disember 2010

"MyDaniShop Giveway"

Dicatat oleh FIESYAH di 3:04 PTG
taraahhhh...
salam isnin semua..

ayed & mama
...comel x kami... ;D

kali ini ayed pulak nak berbicara...
saje2 nak test mane tahu pas ini ada bakat ke ayed nak jd penulis..heehee
@ tak ayed akan mewarisi blog ini ke ;)- (ewahhh2)...

hari ni ayed nak promote 1 kedai ni..berapa hari ini mama selalu ckp pasal kedai ni...
kedai ni baru je bukak, tak salah ayed mama ckp 8 Disember aritu...
tauke kedai tu ada anak sebaya ayed namanya Muhammad Dani Emir (ni bkn abg dhani ayed tu ye...heehee) tapi lain bln, ayed bln 7 kwn tu bln 3..heehee

inilah die MyDaniShop


sila terjah ek!
baju2 nye boleh tahan
rugi sape x terjah...

pic credit to google

...ada royalti x ini...hehehee

mama ckp skrg ni ramai yg buat bisnes online
mama ckp jugak semoga mama dani, maju jaya dlm bisnes ni...cayoik2...

ok lah ...ini ayed promote bkn saje2 ye...
mama dani ni buat giveaway sempena pembukaan MyDaniShop
ada sape nak join boleh lah
tarikh tutup 9 JANUARI 2011 jam 11.59 MALAM




:: apa mcm Yana, ok x? heehee ::

Jumaat, 10 Disember 2010

Kini Kau Kembali

Dicatat oleh FIESYAH di 11:44 PG
tajuk aku ni jiwang ke?...
aku harap x lah ye...
saje nak update hari jumaat ni..
banyak keje ni pun dpt lah rest jap (bos keluar)..

aku nak bagi tahu korang sebenarnye yg ni
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
dah keluar
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
PROSPERITY PerfectoBURGER

pic credit to google

biasenye keluar time raya cine kan!
tapi kali ni die keluar time Awal Muharram
nak tunjuk taring lah tu..heehee...
I'm Lovin' it!

&

ini
sebenarya
dah
kembali
*
*
*
*
*
*
*
*
ini haaaa
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
MY HUBBY
haahaaa ;D

hari ni baba blk dari Johor
3 hari 2 mlm di sana
rombongan/lawatan penguatkuasa 0109
lawatan ni berapa kali dah tunda,
ikutkan ke Kelantan & Terengganu tapi sebab ujan kut tukar plan...
lawatan ni x bayar, korang ingat x yg diorg menang Kawad Lintas Hormat time ulang tahun PJ ke-4..
klik cni (kalo x ingat lah) heehee
ini lah hasilnya duit menang tu diorg bt jln2 ke sane sambil2 tu lawatan ke Majlis sane...
ala2...lawatan sambil belajar...heehee

ok lah bos pun dah kembali..
huuhuu...



:: baba jom ke McD::

Khamis, 9 Disember 2010

Contest Gambar Kahwin

Dicatat oleh FIESYAH di 3:20 PTG
berapa hari aku cari cd kawen tak jumpa2, ni mula lah nak nangis...
dgn ati yg sabo...taraaaahhhh!!! jumpa dah, suke2...

sebabnya nak join ini...klik

create your own banner at mybannermaker.com!

kenangan terindah

DEFINISI PERKAHWINAN

***penyatuan dua hati, dua jiwa dan
dua keluarga
, memberikan kita bahagia,
mendapat zuriat penyambung keluarga***

Tarikh Tutup
25 Disember 2010

Rabu, 8 Disember 2010

Melaka Wonderland, Air Keroh

Dicatat oleh FIESYAH di 1:40 PTG
tak target pun nak ke Wonderland ni, tahu aku cuti sekolah ni, kenduri kahwin2 je..heehee..
alkisahnye abg ipor aku ajak g sane...Melaka 4/12/2010..hubby pun terus set je..emmm...die tak ingat lah tu ada kenduri kawen kwnnye..hoohoo
tapi aku sbg peneman setia ikutkan aje, lagi pun best g sane, boleh bwk Ayed main2 air...

ini 1st time Ayed g mandi pool..
bkn main seronok g die mandi pool, yg kelakarnye time ombak tu dtg bkn main menjerit lagi (ketawa) tapi bila ombak pegi menjerit (nak nangis) kalo boleh nak ombak tu dtg je...alahai anak mama oiii...



time kitaorg dtg tu ada Karnival Upin & Ipin..jadi ramailah org..
aku ingatkan tak ramai org ialah dari kami kuar umah Kajang smpi umah abg ipor (PD) & terus ke Melaka ujan sepanjang jln..
ramai jugak org dtg ujan2 ni..sabo jelah..


Upin, Ipin end geng..

dan kami pun sempat ar begambo ngan dinosors ini..
jgn ar tanye aku sape name dinasor yg aku ingat...yang pink tu..


ini..baby pink..haahaa


bdk ini dah tido..hulala..

ok, selamat jln
...lain kali dtg lagi...
bye2



mood x de lah ari ni..huuhuuu tapi nak update blog jugak...

Isnin, 6 Disember 2010

Selamat Menyambut Awal Muharram

Dicatat oleh FIESYAH di 12:44 PTG
sekalung ikhlas dari kami fiesyah...

MySpace Graphics


2ND CONTEST : THIS IS MY FAMILY

Dicatat oleh FIESYAH di 11:36 PG
nak join contest lagi....


ada sesape nak join klik sini...
tarikh tutup 27 Disember 2010 jam 12 t/mlm...

cite cikit pasal gambo ni...

...dlm gambo itu mestilah tuan punye tanah, aku(syah), Warid(my child) & hubby (saufie)..gambo ini baru lagi sabtu lepas 04/12/2010...time ni dlm kapal di
River Cruise, Melaka...

...kehidupan kami bertambah bahgia semenjak kehadiran Warid, kelahirannya selama ini yg kami tunggu (2thn) melengkapkan kehidupan kami sebagai suami isteri...nampak tak tu pipi kami yg bertambah bum2...heehee...


::: harap2 penganjur suka ngan gambo kami ni ye:::

Jumaat, 3 Disember 2010

Konvokesyen UiTM Ke-73

Dicatat oleh FIESYAH di 9:56 PG
27/11/2010 kami g Konvo ucu dkt UiTM, Shah Alam, ikutkan ucu belajar dkt UiTM, Melaka..kira ok lah kan dekat nak g, tapi ucu punya sidang sesi pagi...huuuwwaaahhh...kene bangun awal..huuhuuu...aku awal2 dah ckp kat Warid suh tido awal, sok nak g jln2 kene pegi awal pkl 6.00 pagi...

aku tido x lene ialah pikir nak bgn pkl bape & siap kan Warid tkt die nangis je...aku bgn pkl 4.30 pagi, tibe2 lak perut memulas alang2 tu terus je lah mandi, siap dlm 5.15pagi..haahaa..paginye..mak & ika pun siapkan bekal nak bwk g sane..heehee..
tq mak...
dlm 5.30pagi aku saje usik2 Warid pas aku bgnkan hubby...pikir2 nak mandikan Warid @ lap2 je...tup2 Warid bgn dgn senyuman..alahai anak mama...tahu die nak g jln2...alang2 tu aku panas air bagi Warid mandi biar segar cikit...time mandi tu suke je die tak nangis pun...good boy...cayang dieee....

siap2 sume dlm pkl 6.15pagi kami pun gerak bab ucu kena ada kat sane pkl 7.00 pagi..haahaa..sempat ke? kepala aku kalo smpi sane nak g Jakel..heehee..ialah nak tunggu sidang tu abis boleh lah cuci mate..tup2 kena naik bas nak ke dewan tu..huuhuu...terlepas sudah..x pe lah bkn rezeki aku lagi nak jejak kaki ke Jakel...


bapak, mak & wad msk, kitaorg yg lain tunggu kad luar...kami ddk khemah bwh time tu x ramai org lagi...smpi boring duduk je...siap mkn dah bekal yg mak buat tadi...so ajak hubby g cuci mate kat booth2 jual bunga...


abg dhani rajin jage warid...time kasih...


Ayed dah lopor..


ika..pewaris jari hantu...heehee...

just for u ucu...hoohooo

tunggu punya tunggu sidang tu abis dlm 12.00t/hari kut, aku pun dah lupe...ambik2 gambo pas tu blk x singgah mane pun..sumenye dah letih..

mak, ucu & bapak


My Family & ucu...ada lak bdk sesat tu...
rindu tanpa mu kakak (ayed ckp..heehee)


brother in-law

hoohoooo...


budak ni pun dah penat...

congrat ucu!!!!!


:::blk dr konvo petang tu ujan huuuuh! sedapnye tido...ayed pun tahu mama & baba letih die skali join tido ;D :::