Salam Jumaat

bye2...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

:: Gaji ::


(credit picture to goole)

hari ini gaji, sukanye aku, aku rasa semua org suka time gaji kan!
tapi bila dah gaji nak fikir bayar hutang pulak ye tak? tak ada hutang bnyk pun bil air, elektrik, kereta nak kena byr ye tak? rasanya dlm hidup ini kita tak boleh lari dari hutang, bak dlm filem labu labi " selagi hidup hutang-hutang 3x" heeeheee

dah mcm air duit ini aku rase...sekejapnye kau dlm dakapan...khuuiiikhuiii...



: aku nak pergi byr hutang dulu, dah byr hutang baru boleh nak joli :

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Papa & Baby Contest!!!


ini 1st time nak join contest!!! nak join klik cni
harap2 ada lah rezeki nak menang ye...heeeheee
aku petaruhkan gambo ini...ok tak?
Nama Papa : Mohd Saufie Bin Shamsudin
Nama Baby : Muhamad Warid Shauqi
umur Baby: 3 bulan

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Berangan Jap :)

adakah ini akan jadi kenyataan(credit picture to goole)

Bubbles



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Botak

ahad lepas singgah rumah mama, mama dah sound "kenapa rambut Warid tak botak lagi"...heee.heee(pandan muka kena marah) aku ckp "nak potong ptg nanti, smlm tak sempat pergi kenduri blk tu penat sngt".....alasanRoll

ptg itu terus gunting rambut Warid, Baba yg gunting,... gunting pun tak delah smpi botak cume nipiskan je, susah jugak nak gunting sebab Warid jenis tak boleh duduk diam lagi2 kepala terhantuk sane terhantuk sini (masih tak tegap lagi), jadinya aku upah susu botol..haaa senang lah baba nak gunting, smpi tertido lah Warid...

akhirnyaaaaaa
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
hensem tak?

Warid berserah je, ape yg baba buat... terima kasih baba ringan rase....
Warid pun tak delah nak tarik2 rambut sendiri....


::: skrg warid menangis @ merengek dah nmpk air mata...bila air mata anak ini keluar aku pulak rase hiba Crying 1...huuuuhuuuu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hati Ini Telah Terubat

aku kehilangan ini
(credit picture to goole)

kini telah terubat(credit picture to goole)

tapi hati ini tidak sanggup kehilangan kamu ber2
tiada ganti & tidak dpt dijual beli
mama cayang kamu....
love u so much


:::layan diri sekejap pg2 jumaat:::

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

"Jangan Pandang Belakang Congkak 2"

dah tengok "Jangan Pandang Belakang Congkak 2"
sabtu lepas hubby ajak pergi metro kajang, aleh2 hubby ajak tengok wajang, aku dgn happy nye ok jelah...
warid tak ikut tinggal dgn mak sebab waktu tu pun mlm...ape lagi dating lah beb :)

citenye boleh tahan lah, kelakar gile rasa2nye suara aku&hubby paling kuat gelak...
kalo nak bagi bintang aku boleh bagi 5/5 haahhaaa...


ini bukti aku dah tengok "Jangan Pandang Belakang Congkak 2"
meh sini cite ckit pasal filem ini

Sinopsis

Setelah berjaya menewaskan Mustika dan memulihkan Punai dan
Asmat dalam JPBC yang lalu, Pak Mor terus berusaha untuk
memperhebatkan ilmu yang ada padanya.
Pada suatu hari, ketika dia sedang membaca jampi menteranya,
tiba-tiba tubuh Pak Mor kejang dan serentak dengan itu satu
gumpalan asap keluar dari tubuh Pak Mor dan dari asap
itu muncul Mustika. Keadaan ini membuktikan bahawa Pak Mor
dan Mustika sebenarnya mempunyai hubungan dan berpakat untuk
mengambil kesemua harta dan saka-saka Pak Sudir setelah kematiannya.
Tujuan mereka mengambil kesemua saka-saka Pak Sudir,
adalah untuk kekal muda selama-lamanya. Namun yang demikian, Punai
dan Asmat cuba untuk menggagalkan rancangan mereka.
Situasi ini memaksa Pak Mor dan Mustika bertekad untuk
menghapuskan Punai dan Asmat.
Usaha untuk menghapuskan Punai dan Asmat sentiasa menemui jalan buntu.
Mereka bijak menghalang diri mereka dari kawalan Pak Mor dan Mustika.
Pada satu hari, mereka telah berjumpa dengan seorang bomoh yang
dikatakan mampu membantu mereka. Wak Ketari mempunyai
ilmu kebomohan dan bersetuju untuk mengajar mereka.
Tidak mudah untuk mempelajari ilmu dari Wak Ketari kerana dia
turut mengenakan beberapa syarat serta peraturan untuk dipatuhi.
Punai dan Asmat menghadapi berbagai masalah semasa belajar kerana
Wak Ketari seorang yang tegas dan garang. Sebelum mereka lulus,
mereka dikehendaki menjalani satu ujian di mana mereka
dikehendaki menangkap hantu.
Walaupun pada mulanya mereka keberatan menurut tetapi kemunculan Seha
iaitu anak tunggal Wak Ketari mengubah pendirian mereka serta merta.
Dalam pada yang sama, Pak Mor dan Mustika terus berusaha menjejaki
mereka bagi misi menghapuskan kewujudan Punai dan Asmat.
Adakah Punai dan Asmat berjaya dalam ujian yang diberikan
oleh Wak Ketari? Bagaimana pula dengan usaha yang
dilakukan oleh Pak Mor dan Mustika bagi menghapuskan Punai dan Asmat.



:::sekali sekala dating ber2 haa..haaaa....tapi asyik ingat warid je:::

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

HAI SUME...

slmt pg aunty2 sume, warid tak boleh tido mlm tadi sebab teman mama siapkan blog baru ini, mama kate nak tukar templat baru, nak cite rase lain pulak, itu sebab warid temankan mama, mcm mana lawa tak...

warid dah ckp dgn mama lawo, tapi mama kata mcm ada kurang je...
aunty2 tlg lah mama bg pandangan ke? @ nak hentam ke? (sape marah mama warid nanti pik kang)

oklah warid dah gantuk, warid nak nenen dah ni....hhuuuuhuuuuu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tahniah Dr. Halina

Dr. Halina Mohd Yunos
(credit pictures to murai.com)

bangga aku bila mula2 dulu dpt tahu yg Dr. Halina ini gf pada angkasawan negara & kini sah menjadi isteri Dr. SMS...eksaitet aku dibuatnye.....

dulu masa keje di KPMC, Dr. Halina ni penah jadi locam kat ctu & salah seorg assist die aku le...(suke2)...kalo time rehat sesiapa saje assist die mesti die belanja, die layan kami mcm kwn2, tidak setengah dr. tu protokol sngt...

ape pun aku nak ucapkan
"SELAMAT PENGANTIN BARU"
semoga berbahgia hingga akhir hayat....amin...



:::minggu ini bnyk jemputan kawen, mkn nasi minyak pulak lepas ni:::

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

selamat bersara CC

"patah tumbuh, hilang beganti" peribahasa yg boleh aku gambarkan bila sama-sama dlm Majlis Jasamu dikenang untuk En. Norshah @ CC...

majlis ini diadakan pada jumaat lepas, hanya kami di Unit Pentadbiran, JPPel saja yg hadir seramai 15 daripada 19 orang...
nampak sedikit pula bila dah berkumpul & terasa bila kehilangan seseorang kan! lagi2 kalau kite bekerja dengan orang yg mudah mesra, cekap & tak mudah naik angin...aku suka bekerja dengan org mcm ini daripada org yg suke megarah tapi buat keje silap memanjang...aku tak nak cite pasal tu, bebalik pada cerita asal...

aku kenal CC ini time persiapan Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) thn 2007 (thn petama aku bekerja) time itu memang kami dlm 1 jbtn tapi lain unit sebelum pengstrukturan semula jadikan kami 1 unit yg sama...kali 1 bekerja dgn CC memang aku x bleh msk sebabnye suara CC ni kalo ckp pelahan mcm ckp dlm kelambu...he...he...tapi bila kita nak apa2 info memang tepat & padat die akan berikan siap ajar lagi...tq CC

tapi kadang2 itu, CC ini suka buat kerja last2 minit..contohnye nak tempah mkn, suka sngt buat mesy. last2 minit...bila dipikir kadang itu CC pun ikut arahan ketua, die cume arahkan org bwh utk membantu...

dlm majlis itu CC siap cerita pengalaman selama 22 thn bersama UKM & Jabatan HEP ini dari TP lama smpi arwah TP skrg masih die ingat bekerja bwh siapa & dlm masa itu die siap ckp "sempat ke@hidup lagi ke time korang pencen"....nasihat CC lagi kita mesti berbaik dgn semua org lagi2 kalo jadi CC, kita mesti ada link dgn ramai org lagi2 dengan students2 & pengurus2 kolej biar senang kita dpt maklumat & lakukan tindakan itu dgn cepat...

aku harapkan peganti CC dpt lakukan tugas sebaik CC, Insyallah....& harapan aku terhadap CC semoga sihat2 selalu bersama cucu & jgn lupa kami disini
dengar cerita nak smbg lagi ek!!! he..he...

kenangan bersama dari bawah kiri Kak Yam, aku, En. Norshah@CC, En. Musa (bos aku), belakang kiri Kak Mala, Zura, Kak Lela, Kak Ros, Abg Sitam & Abg Wahid...
Lokasi: Puri Pujangga, UKM


::: dah sebulan Arwah En. Tapa (bos besar) tinggalkan kami...al-Fatihah:::

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Gambar sekitar Majlis Cukur Jambul

majlis ini kami buat kecil2 je, jemput pun cuma kenalan, saudara mara & jiran2 sekitar situ...

ini die
MOHD WARID SHAUQI

tetamu yang hadir


ini moyang warid
mama dilanenek warid

ahli kumpulan marhabanni baba dah berpeluh...
heeeheee

Photography : ayah warid, ucu & ika
kamera : nikon

::: kamera aku hilang hhhuuuuuhuuuuu:::

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

majlis tahlil, cukur jambul, & open house

syukur alhamdulillah majlis cukur jambul warid dah selesai tunggu aqiqah plak lepas ni, kami buat sabtu lepas..
byk kali kami tunda, ingatkan nak buat 25/09 tapi betembung plak dgn kenduri kawen sepupu aku terpaksa lah tunda ke hari berkenaan...

majlis cukur jambul ni kami buat sekali majlis tahlil & open house, org kate biar penat sekali & tak buat keje dua kali...mcm tu le...
awal pg aku dah bgn dlm pkl 5.30am sebab majlis tahlil buat lepas subuh, hubby pun tepaksa lah bgn awal pg ambik nasi lemak oder dgn nenek aku...

cukur jambul plak mula pkl 10.30am, awalnye buat aku kecewa ckit sebab ahli2 marhaban tu bahagi pade 2 kumpulan sebabnye salah seorg ahli tu ada buat kenduri kawen, terpaksa 7 org kat umah aku & 7 lagi dekat kenduri kawen sane :(
makcik2 marhaban ni plak sporting2 bila aku kate tunggu keluarga belah hubby smpi dulu, bila family hubby smpi, alhamdulillah ramai plak saudara mara yg lain dtg ialah biasenye diorg dtg time majlis selesai, bila semua dah ada jadi huru hara lah plak umah tu...he...he...

menu ari tu, biase2 je mcm sate, nasi impit, pulut kuning, nasi lemak, mee kari mcm2 lah, dah kate suasana hari raye...

tema warna biru
give utk tetamu
brg2 utk cukur jambul
hari itu, memang aku tak menang tangan nak layan tetamu2 yg dtg dgn layan kerenah warid lagi, nasib lah sepanjang majlis tu warid tak meragam cuma meragam nak susu je, warid plak ari tu jd perhatian sume nasib anak aku ni jenis nak ngan sume org p muke die je jadi pelik, tenung je tiap org yg dukungnye, tido ape g sedap ar asyik didukung je :)

time kasih aku ucapkan pade yg sudi dtg hari tu, time kasih byk2...pada member2 yg menjemput aku utk open house rumah korang tak dpt lah aku penuhi, minta maaf byk2, lain tahun korang buat lagi ye, insyallah tahun dpn aku dtg...



::gambar nanti aku tayang ye skrg tengah bnyk keje:::

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jumaat, 29 Oktober 2010

Salam Jumaat

Dicatat oleh FIESYAH di 12:09 PG
bye2...

Isnin, 25 Oktober 2010

:: Gaji ::

Dicatat oleh FIESYAH di 2:34 PTG

(credit picture to goole)

hari ini gaji, sukanye aku, aku rasa semua org suka time gaji kan!
tapi bila dah gaji nak fikir bayar hutang pulak ye tak? tak ada hutang bnyk pun bil air, elektrik, kereta nak kena byr ye tak? rasanya dlm hidup ini kita tak boleh lari dari hutang, bak dlm filem labu labi " selagi hidup hutang-hutang 3x" heeeheee

dah mcm air duit ini aku rase...sekejapnye kau dlm dakapan...khuuiiikhuiii...



: aku nak pergi byr hutang dulu, dah byr hutang baru boleh nak joli :

Khamis, 21 Oktober 2010

Papa & Baby Contest!!!

Dicatat oleh FIESYAH di 12:11 PTG

ini 1st time nak join contest!!! nak join klik cni
harap2 ada lah rezeki nak menang ye...heeeheee
aku petaruhkan gambo ini...ok tak?
Nama Papa : Mohd Saufie Bin Shamsudin
Nama Baby : Muhamad Warid Shauqi
umur Baby: 3 bulan

Rabu, 20 Oktober 2010

Berangan Jap :)

Dicatat oleh FIESYAH di 9:50 PG
adakah ini akan jadi kenyataan(credit picture to goole)

Bubbles



Isnin, 18 Oktober 2010

Botak

Dicatat oleh FIESYAH di 1:14 PTG
ahad lepas singgah rumah mama, mama dah sound "kenapa rambut Warid tak botak lagi"...heee.heee(pandan muka kena marah) aku ckp "nak potong ptg nanti, smlm tak sempat pergi kenduri blk tu penat sngt".....alasanRoll

ptg itu terus gunting rambut Warid, Baba yg gunting,... gunting pun tak delah smpi botak cume nipiskan je, susah jugak nak gunting sebab Warid jenis tak boleh duduk diam lagi2 kepala terhantuk sane terhantuk sini (masih tak tegap lagi), jadinya aku upah susu botol..haaa senang lah baba nak gunting, smpi tertido lah Warid...

akhirnyaaaaaa
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
hensem tak?

Warid berserah je, ape yg baba buat... terima kasih baba ringan rase....
Warid pun tak delah nak tarik2 rambut sendiri....


::: skrg warid menangis @ merengek dah nmpk air mata...bila air mata anak ini keluar aku pulak rase hiba Crying 1...huuuuhuuuu

Jumaat, 15 Oktober 2010

Hati Ini Telah Terubat

Dicatat oleh FIESYAH di 11:18 PG
aku kehilangan ini
(credit picture to goole)

kini telah terubat(credit picture to goole)

tapi hati ini tidak sanggup kehilangan kamu ber2
tiada ganti & tidak dpt dijual beli
mama cayang kamu....
love u so much


:::layan diri sekejap pg2 jumaat:::

Khamis, 14 Oktober 2010

"Jangan Pandang Belakang Congkak 2"

Dicatat oleh FIESYAH di 4:33 PTG
dah tengok "Jangan Pandang Belakang Congkak 2"
sabtu lepas hubby ajak pergi metro kajang, aleh2 hubby ajak tengok wajang, aku dgn happy nye ok jelah...
warid tak ikut tinggal dgn mak sebab waktu tu pun mlm...ape lagi dating lah beb :)

citenye boleh tahan lah, kelakar gile rasa2nye suara aku&hubby paling kuat gelak...
kalo nak bagi bintang aku boleh bagi 5/5 haahhaaa...


ini bukti aku dah tengok "Jangan Pandang Belakang Congkak 2"
meh sini cite ckit pasal filem ini

Sinopsis

Setelah berjaya menewaskan Mustika dan memulihkan Punai dan
Asmat dalam JPBC yang lalu, Pak Mor terus berusaha untuk
memperhebatkan ilmu yang ada padanya.
Pada suatu hari, ketika dia sedang membaca jampi menteranya,
tiba-tiba tubuh Pak Mor kejang dan serentak dengan itu satu
gumpalan asap keluar dari tubuh Pak Mor dan dari asap
itu muncul Mustika. Keadaan ini membuktikan bahawa Pak Mor
dan Mustika sebenarnya mempunyai hubungan dan berpakat untuk
mengambil kesemua harta dan saka-saka Pak Sudir setelah kematiannya.
Tujuan mereka mengambil kesemua saka-saka Pak Sudir,
adalah untuk kekal muda selama-lamanya. Namun yang demikian, Punai
dan Asmat cuba untuk menggagalkan rancangan mereka.
Situasi ini memaksa Pak Mor dan Mustika bertekad untuk
menghapuskan Punai dan Asmat.
Usaha untuk menghapuskan Punai dan Asmat sentiasa menemui jalan buntu.
Mereka bijak menghalang diri mereka dari kawalan Pak Mor dan Mustika.
Pada satu hari, mereka telah berjumpa dengan seorang bomoh yang
dikatakan mampu membantu mereka. Wak Ketari mempunyai
ilmu kebomohan dan bersetuju untuk mengajar mereka.
Tidak mudah untuk mempelajari ilmu dari Wak Ketari kerana dia
turut mengenakan beberapa syarat serta peraturan untuk dipatuhi.
Punai dan Asmat menghadapi berbagai masalah semasa belajar kerana
Wak Ketari seorang yang tegas dan garang. Sebelum mereka lulus,
mereka dikehendaki menjalani satu ujian di mana mereka
dikehendaki menangkap hantu.
Walaupun pada mulanya mereka keberatan menurut tetapi kemunculan Seha
iaitu anak tunggal Wak Ketari mengubah pendirian mereka serta merta.
Dalam pada yang sama, Pak Mor dan Mustika terus berusaha menjejaki
mereka bagi misi menghapuskan kewujudan Punai dan Asmat.
Adakah Punai dan Asmat berjaya dalam ujian yang diberikan
oleh Wak Ketari? Bagaimana pula dengan usaha yang
dilakukan oleh Pak Mor dan Mustika bagi menghapuskan Punai dan Asmat.



:::sekali sekala dating ber2 haa..haaaa....tapi asyik ingat warid je:::

HAI SUME...

Dicatat oleh FIESYAH di 12:16 PG
slmt pg aunty2 sume, warid tak boleh tido mlm tadi sebab teman mama siapkan blog baru ini, mama kate nak tukar templat baru, nak cite rase lain pulak, itu sebab warid temankan mama, mcm mana lawa tak...

warid dah ckp dgn mama lawo, tapi mama kata mcm ada kurang je...
aunty2 tlg lah mama bg pandangan ke? @ nak hentam ke? (sape marah mama warid nanti pik kang)

oklah warid dah gantuk, warid nak nenen dah ni....hhuuuuhuuuuu

Selasa, 12 Oktober 2010

Tahniah Dr. Halina

Dicatat oleh FIESYAH di 11:13 PG
Dr. Halina Mohd Yunos
(credit pictures to murai.com)

bangga aku bila mula2 dulu dpt tahu yg Dr. Halina ini gf pada angkasawan negara & kini sah menjadi isteri Dr. SMS...eksaitet aku dibuatnye.....

dulu masa keje di KPMC, Dr. Halina ni penah jadi locam kat ctu & salah seorg assist die aku le...(suke2)...kalo time rehat sesiapa saje assist die mesti die belanja, die layan kami mcm kwn2, tidak setengah dr. tu protokol sngt...

ape pun aku nak ucapkan
"SELAMAT PENGANTIN BARU"
semoga berbahgia hingga akhir hayat....amin...



:::minggu ini bnyk jemputan kawen, mkn nasi minyak pulak lepas ni:::

Isnin, 11 Oktober 2010

selamat bersara CC

Dicatat oleh FIESYAH di 10:07 PG
"patah tumbuh, hilang beganti" peribahasa yg boleh aku gambarkan bila sama-sama dlm Majlis Jasamu dikenang untuk En. Norshah @ CC...

majlis ini diadakan pada jumaat lepas, hanya kami di Unit Pentadbiran, JPPel saja yg hadir seramai 15 daripada 19 orang...
nampak sedikit pula bila dah berkumpul & terasa bila kehilangan seseorang kan! lagi2 kalau kite bekerja dengan orang yg mudah mesra, cekap & tak mudah naik angin...aku suka bekerja dengan org mcm ini daripada org yg suke megarah tapi buat keje silap memanjang...aku tak nak cite pasal tu, bebalik pada cerita asal...

aku kenal CC ini time persiapan Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) thn 2007 (thn petama aku bekerja) time itu memang kami dlm 1 jbtn tapi lain unit sebelum pengstrukturan semula jadikan kami 1 unit yg sama...kali 1 bekerja dgn CC memang aku x bleh msk sebabnye suara CC ni kalo ckp pelahan mcm ckp dlm kelambu...he...he...tapi bila kita nak apa2 info memang tepat & padat die akan berikan siap ajar lagi...tq CC

tapi kadang2 itu, CC ini suka buat kerja last2 minit..contohnye nak tempah mkn, suka sngt buat mesy. last2 minit...bila dipikir kadang itu CC pun ikut arahan ketua, die cume arahkan org bwh utk membantu...

dlm majlis itu CC siap cerita pengalaman selama 22 thn bersama UKM & Jabatan HEP ini dari TP lama smpi arwah TP skrg masih die ingat bekerja bwh siapa & dlm masa itu die siap ckp "sempat ke@hidup lagi ke time korang pencen"....nasihat CC lagi kita mesti berbaik dgn semua org lagi2 kalo jadi CC, kita mesti ada link dgn ramai org lagi2 dengan students2 & pengurus2 kolej biar senang kita dpt maklumat & lakukan tindakan itu dgn cepat...

aku harapkan peganti CC dpt lakukan tugas sebaik CC, Insyallah....& harapan aku terhadap CC semoga sihat2 selalu bersama cucu & jgn lupa kami disini
dengar cerita nak smbg lagi ek!!! he..he...

kenangan bersama dari bawah kiri Kak Yam, aku, En. Norshah@CC, En. Musa (bos aku), belakang kiri Kak Mala, Zura, Kak Lela, Kak Ros, Abg Sitam & Abg Wahid...
Lokasi: Puri Pujangga, UKM


::: dah sebulan Arwah En. Tapa (bos besar) tinggalkan kami...al-Fatihah:::

Khamis, 7 Oktober 2010

Gambar sekitar Majlis Cukur Jambul

Dicatat oleh FIESYAH di 12:19 PTG
majlis ini kami buat kecil2 je, jemput pun cuma kenalan, saudara mara & jiran2 sekitar situ...

ini die
MOHD WARID SHAUQI

tetamu yang hadir


ini moyang warid
mama dilanenek warid

ahli kumpulan marhabanni baba dah berpeluh...
heeeheee

Photography : ayah warid, ucu & ika
kamera : nikon

::: kamera aku hilang hhhuuuuuhuuuuu:::

Selasa, 5 Oktober 2010

majlis tahlil, cukur jambul, & open house

Dicatat oleh FIESYAH di 12:46 PTG
syukur alhamdulillah majlis cukur jambul warid dah selesai tunggu aqiqah plak lepas ni, kami buat sabtu lepas..
byk kali kami tunda, ingatkan nak buat 25/09 tapi betembung plak dgn kenduri kawen sepupu aku terpaksa lah tunda ke hari berkenaan...

majlis cukur jambul ni kami buat sekali majlis tahlil & open house, org kate biar penat sekali & tak buat keje dua kali...mcm tu le...
awal pg aku dah bgn dlm pkl 5.30am sebab majlis tahlil buat lepas subuh, hubby pun tepaksa lah bgn awal pg ambik nasi lemak oder dgn nenek aku...

cukur jambul plak mula pkl 10.30am, awalnye buat aku kecewa ckit sebab ahli2 marhaban tu bahagi pade 2 kumpulan sebabnye salah seorg ahli tu ada buat kenduri kawen, terpaksa 7 org kat umah aku & 7 lagi dekat kenduri kawen sane :(
makcik2 marhaban ni plak sporting2 bila aku kate tunggu keluarga belah hubby smpi dulu, bila family hubby smpi, alhamdulillah ramai plak saudara mara yg lain dtg ialah biasenye diorg dtg time majlis selesai, bila semua dah ada jadi huru hara lah plak umah tu...he...he...

menu ari tu, biase2 je mcm sate, nasi impit, pulut kuning, nasi lemak, mee kari mcm2 lah, dah kate suasana hari raye...

tema warna biru
give utk tetamu
brg2 utk cukur jambul
hari itu, memang aku tak menang tangan nak layan tetamu2 yg dtg dgn layan kerenah warid lagi, nasib lah sepanjang majlis tu warid tak meragam cuma meragam nak susu je, warid plak ari tu jd perhatian sume nasib anak aku ni jenis nak ngan sume org p muke die je jadi pelik, tenung je tiap org yg dukungnye, tido ape g sedap ar asyik didukung je :)

time kasih aku ucapkan pade yg sudi dtg hari tu, time kasih byk2...pada member2 yg menjemput aku utk open house rumah korang tak dpt lah aku penuhi, minta maaf byk2, lain tahun korang buat lagi ye, insyallah tahun dpn aku dtg...



::gambar nanti aku tayang ye skrg tengah bnyk keje:::