majlis tahlil, cukur jambul, & open house

syukur alhamdulillah majlis cukur jambul warid dah selesai tunggu aqiqah plak lepas ni, kami buat sabtu lepas..
byk kali kami tunda, ingatkan nak buat 25/09 tapi betembung plak dgn kenduri kawen sepupu aku terpaksa lah tunda ke hari berkenaan...

majlis cukur jambul ni kami buat sekali majlis tahlil & open house, org kate biar penat sekali & tak buat keje dua kali...mcm tu le...
awal pg aku dah bgn dlm pkl 5.30am sebab majlis tahlil buat lepas subuh, hubby pun tepaksa lah bgn awal pg ambik nasi lemak oder dgn nenek aku...

cukur jambul plak mula pkl 10.30am, awalnye buat aku kecewa ckit sebab ahli2 marhaban tu bahagi pade 2 kumpulan sebabnye salah seorg ahli tu ada buat kenduri kawen, terpaksa 7 org kat umah aku & 7 lagi dekat kenduri kawen sane :(
makcik2 marhaban ni plak sporting2 bila aku kate tunggu keluarga belah hubby smpi dulu, bila family hubby smpi, alhamdulillah ramai plak saudara mara yg lain dtg ialah biasenye diorg dtg time majlis selesai, bila semua dah ada jadi huru hara lah plak umah tu...he...he...

menu ari tu, biase2 je mcm sate, nasi impit, pulut kuning, nasi lemak, mee kari mcm2 lah, dah kate suasana hari raye...

tema warna biru
give utk tetamu
brg2 utk cukur jambul
hari itu, memang aku tak menang tangan nak layan tetamu2 yg dtg dgn layan kerenah warid lagi, nasib lah sepanjang majlis tu warid tak meragam cuma meragam nak susu je, warid plak ari tu jd perhatian sume nasib anak aku ni jenis nak ngan sume org p muke die je jadi pelik, tenung je tiap org yg dukungnye, tido ape g sedap ar asyik didukung je :)

time kasih aku ucapkan pade yg sudi dtg hari tu, time kasih byk2...pada member2 yg menjemput aku utk open house rumah korang tak dpt lah aku penuhi, minta maaf byk2, lain tahun korang buat lagi ye, insyallah tahun dpn aku dtg...



::gambar nanti aku tayang ye skrg tengah bnyk keje:::

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Selasa, 5 Oktober 2010

majlis tahlil, cukur jambul, & open house

Dicatat oleh FIESYAH di 12:46 PTG
syukur alhamdulillah majlis cukur jambul warid dah selesai tunggu aqiqah plak lepas ni, kami buat sabtu lepas..
byk kali kami tunda, ingatkan nak buat 25/09 tapi betembung plak dgn kenduri kawen sepupu aku terpaksa lah tunda ke hari berkenaan...

majlis cukur jambul ni kami buat sekali majlis tahlil & open house, org kate biar penat sekali & tak buat keje dua kali...mcm tu le...
awal pg aku dah bgn dlm pkl 5.30am sebab majlis tahlil buat lepas subuh, hubby pun tepaksa lah bgn awal pg ambik nasi lemak oder dgn nenek aku...

cukur jambul plak mula pkl 10.30am, awalnye buat aku kecewa ckit sebab ahli2 marhaban tu bahagi pade 2 kumpulan sebabnye salah seorg ahli tu ada buat kenduri kawen, terpaksa 7 org kat umah aku & 7 lagi dekat kenduri kawen sane :(
makcik2 marhaban ni plak sporting2 bila aku kate tunggu keluarga belah hubby smpi dulu, bila family hubby smpi, alhamdulillah ramai plak saudara mara yg lain dtg ialah biasenye diorg dtg time majlis selesai, bila semua dah ada jadi huru hara lah plak umah tu...he...he...

menu ari tu, biase2 je mcm sate, nasi impit, pulut kuning, nasi lemak, mee kari mcm2 lah, dah kate suasana hari raye...

tema warna biru
give utk tetamu
brg2 utk cukur jambul
hari itu, memang aku tak menang tangan nak layan tetamu2 yg dtg dgn layan kerenah warid lagi, nasib lah sepanjang majlis tu warid tak meragam cuma meragam nak susu je, warid plak ari tu jd perhatian sume nasib anak aku ni jenis nak ngan sume org p muke die je jadi pelik, tenung je tiap org yg dukungnye, tido ape g sedap ar asyik didukung je :)

time kasih aku ucapkan pade yg sudi dtg hari tu, time kasih byk2...pada member2 yg menjemput aku utk open house rumah korang tak dpt lah aku penuhi, minta maaf byk2, lain tahun korang buat lagi ye, insyallah tahun dpn aku dtg...



::gambar nanti aku tayang ye skrg tengah bnyk keje:::