jerat Percintaan

balik keje ptg td
dlm kete
dengar lagu ni
JERAT PERCINTAAN
nyanyian DATO' SITI NURHALIZA
tipu lah kalo uloss x de suke 1 pun lagu die

bagi aku lagu ni banyak kenangan
time sekolah & saat2 perit aku (cinta itu buta)
jiwang jap aku dlm kete
tebayang2 time dulu2....wahhhh!!!!...berangan....
tapi cuba lah uolss hayati lirik ini
mungkin ade kene menggena ngan uloss ke kan
&
paham perasaan sedih gulana aku time tu....

bkn pe saje nak layan jiwa ni jap
x salah kan!!!




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

raya Aidiladha

salam uolss...

mcm ne raye aji tahun ini meriah x?
dengan keadaan kejap ujan, kejap panas ni...

tahun ini x delah meriah mane pun bagi aku,
p penat yg lebih x tau nape!
ngan ragam2 manusia skrg ni temasuklah letih melayan kerenah anak2 buah,
umah mak dah mcm pasar...fening2...

mkn sudah!
gosip sudah!
gaduh sudah!
mare pun sudah!
penat ke tentang itu!!!!!

blk umah mama pun kejap je,
mama pun ajak g umah makdik...
makdik pindah umah baru, tu yg pegi
kalo x tu x de lah...

adik2 bujang aku pun, bkn main happening diorg
ptg raye dah g main boling...
wahhhhhhh.....g main boling x ajak pun...sedih ni....
mcm pandai main...he..he...

ape lagi....
can cin cau....



KATE FIESYAH:
*sorry ar mood nak keje & tulis blog x de g, masih berat g jari jemari & mate nak megadap komputer....maleh je nak msk pejabat, bdn x chat ar*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

salam Aidiladha



Selamat Hari Raya Aidiladha
From Fiesyah

pade yg memandu berhati2 dijalan raye
pandu cermat jiwa selamat
biar lambat asalkan selamat
(anda mampu megubahnye)

pade member2 aku
balik dimane?
agar ulos happy2 raye haji tahun ni
yang mengenali aku & hubby
raye haji tahun ini aku macam biaselah
aku beraye di sini saje...Kajang...
pagi di umah mak & petang di umah mama



KATE FIESYAH:
*ulos korban ke?*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

cite Pengapit cousinku

x lengkap kalo x ade pengapit
alkisah pengapit cousin aku
last2 minit mencari

makcik aku telefon mama
risau x de pengapit
sume kawan cousin aku keje ari tu
biaselah kalo keje swasta ari ahad pun keje

so
*
*
*
*
*
*
*
aku rase korg pun dah agak sape
tengok entry lepas
*
*
*
*
*
*
*
*
*
inilah pengapit cousin aku
he..he...

bidang terjun punye pengapit
(nasib ade baju melayu yg seakan2...mcm tau2 je...he..he...)

adik aku memang x mau
katenye x dengar suara rakyat...he...he...ye ke
nanti aimu kawen awal mcm ne
tengok mcm akak (aku)
jadi pengapit cik an tahun depannye dah kawen
he...he...aku lak nak dibandingkan
p betul lah kate org...
kan! kan!
....eleh dlm mare2, senyum singis tu mcm ade makna je...

cousin2 aku ramai yg pompuan
yg lelaki bleh kira ngan cari
x pelah adik
tolong org tu kan 1 ibadat
tolong pun bukan org lain
cousin sendiri...



KATE FIESYAH:
*rase mcm smlm je aku jd pengapit mak cik...*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Majlis bertandang ke rumah Pompuan


tengok ckit sape yang bawak par
he..he...


rock..yea..yeaa..


di atas singgahsana


bersama ibu bapa kedua belah pihak


bersama adik beradik lelaki


bersama family lelaki


pelamin nan indah


hantaran dari pihak cousin...7 dulang...


dibalas 9 dulang


kek pengantin


selamat pengantin baru buat cousinku
abg farihan & wife (linda)
semoga bahagia hingga akhir hayat
&
dimurahkan rezeki hendaknye....amin...



KATE FIESYAH:
Photographer: Adik ku Syawal....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Akhirnya...kini pasti

Alhamdullilah...akhirnya cousin ku abg Farihan kawen juga,
dlm usia 30 tahun

walaupun sepanjang majlis di Pahang pada 22 November 2009
penuh dengan onak duri,
seperti lautan emas sanggup ku renanggi...

he...he....


saat dinikahkan

Alhamdullilah 2 kali lafas kini cousinku menjadi milik org

hujan sepanjang jalan ke Pahang
sampai di Kuantan jangan ckp ar

nikah hujan, sanding hujan
time majlis abis pun hujan x henti2
hujan rahmat...

membaca takliq

serahan mas kahwin
rm 22.50

ape pun....

berkat doa sume...pernikahan yg dijadualkan pkl 10.30am
lewat jam 11.00am...& sedikit kontroversi melanda
dimana tok kadi sangat2 lah x sporting...&

marah kut tok kadi tunggu pengantin pompuan lam
e sangat &


x sporting time majlis batal air sembahyang
boleh lak pengantin tu ngah sok2 betukar brg
disuruh t/tangan
katenye ni x wajib ni lagi wajib kalo sekali x pelah ni...
tiap kali nak sarung cincin
di kuisnye cousin ku suh t/tangan
x berang namenye....


sabor2...
bukannye kite buat benda x senonoh,
benda yg baik kan
entah lah aku x paham
ngan tok kadi tu
ape pun...selamat jugak

SELAMAT PENGANTIN BARU
FARIHAN
&
LINDA





KATE FIESYAH:
*ini lah petame kali dlm hidup aku menghadiri kenduri kahwin dari A to Z hujan sepanjang hari...sejarah ni dlm hidup aku...kuiiihhhkuiii*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Peraduan ni - Boleh Ke?

tudung bawal tetap dihati walaupun
banyak pesaing tudung2 sekarang ini
seperti Ariani, De Zahra, Hajaba, Fareeda dll

ade juga aku beli 2@3 helai ala2 sarung gitu
lawa x lawa aku x tau lah
hubby kate ok kene ngan muke
p aku ni je banyaknye songgeh x kene ngan gaya lah itu lah ini lah
hubby pun kadang mare katenye "suke beli jelah"

tapi dlm banyak tu aku lebih tertarik ngan tudung FAREEDA
x tau nape...mungkin warna2 yg terang
& aku tahu tudung FAREEDA ni x femous mane pun

seperti ariani...
harga pun boleh tahan gak

bukan aku nak bandingkan mana2 tudung
tapi kite punya pendapat sendiri

aku ni bkn nak merepek ye nak menulis
p aku tertarik ngan keratan akhbar KOSMO
bila syarikat ini
sedang mencari
MODEL TUDUNG FAREEDA

he..he..he..
ade peluang ke...

pade kalian sume yang berminat
aku sertakan syarat2 yg ada
setiap pemenang mingguan akan dipaparkan wajahnya
dalam akhbar KOSMO setiap ari jumaat
& akhirnya akan di adili oleh juri2 untuk menjadi
MODEL TUDUNG FAREEDA

pemenang minggu 1


hadiah lumayan


Peraduan bermula pada 16 November 2009 sehingga 16 Januari 2010.
Pemenang mingguan selama 10 minggu akan disiarkan mulai 1 Februari 2010

SYARAT-SYARAT

  1. Beli tudung berjenama FAREEDA serta bukti pembelian. Fax kan borang penyertaan serta resit pembelian ke nombor 03-89257164 atau pos ke alamat seperti di bawah.
  2. Borang penyertaan hanya boleh didapati dari akhbar KOSMO! Sila rujuk laman http://www.fareedascarf.com kami atau telefon di talian 019-5759809/017-5683088.
  3. Setiap peserta dibenarkan menghantar lebih dari satu gambar (berlainan koleksi tudung), hantar melalui MMS kepada 013-4324855/017-5683088, emel ke faridah@fareedascarf.com atau poskan ke alamat 69A, Jalan 8/1, Seksyen 8, Bandar Baru Bangi.
  4. Berumur 18 tahun keatas.
HADIAH UTAMA:
  • Wang tunai RM3,000.00
  • 15 helai tudung FAREEDA esklusif yang bernilai RM2,000.00
  • Akan menjadi model iklan untuk majalah/akhbar/laman web dan gedung tekstil terkemuka selama 3 bulan (Akan ditetapkan oleh pihak juri)
Kedua
  • Wang tunai RM2,000.00
  • 10 helai tudung FAREEDA ekslusif yang bernilai RM1,000.00
  • Akan menjadi model iklan untuk laman web selama 3 bulan (Akan ditetapkan oleh pihak juri)
Saguhati x 3
  • Wang tunai RM500.00
  • 5 helai tudung FAREEDA yang bernilai RM500.00
  • Akan menjadi model iklan untuk laman web



KATE FIESYAH:
* sesiapa yang merasakan dirinya layak untuk menjadi model tudung, sertai lah peraduan ini, peluang keemasan...peluang macam ni bukan dtg bekali2, mase ni lah kite nak tunjuk bakat yg terpendam...* aku kalo korang tanye nak tu nak p takut...he...he...x pe lah ulos kalo aku nak masuk peraduan ni aku akan tepek gambonye kalo x de paham2 lah ye...ok cayok2...*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

UPSR

pagi td aku dpt panggilan telefon dari kakak
bagi tahu yg ika (anak buah hubby) dah dpt keputusan UPSR
alhamdulilah sejuk perut ibu kandungkan ko ika
&
tenang hati mak & bapak
ika dpt 4A & 1B
ok lah tu kan
emmm...emmm...pikir2 blk kalah gak aku ye...he...he...

aku x tahu lah pakcik&makcik2nye dah janji nak bagi ape
hubby kate kalo dpt 5A nak belikan telefon
tapi sekarang x tau lah...

bkn pe tau kadang2 budak2 ni
kalo kita janjikan sesuatu
ia akan usahakan nak dptkan ape yg die mahu
kira bagi cabaran lah ckit
baru semangat
ye x...

ape pun
SYABAS
dari
ATEH
&
MAMA ATEH




KATE FIESYAH:
*format pelajaran dulu & sekarang dah banyak berbeza, sekali sekala tengok buku sekolah rendah pun dah mcm sekolah menengah, nak jawab soalan dlm buku pun kadang tu aku pun x tahu jawapannya...baru tahun 2009, time anak skrg utk 7 thn akan dtg mcm ne lah kan!*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

: kursus Induksi :

come back....

aku g kursus ni...


tengok lah jadual kursus padat...


6 hari berturut2 aku dengar ceramah dari pagi sampailah petang
biaselah kalau dengar ceramah ada yang best & x
tengok juga pada penceramah itu sendiri
kalo die pandai kawal class ok lah, kalo tidak tu kepala hangguk2 geling2...he...he...

kursus ni untuk staff yg baru dapat tetap
kiranya wajib untuk pergi & salah satu syarat untuk sah dalam jawatan
so, dalam 6 hari aku berada disana tahu2 lah juga serba sedikit ilmu
misalnya tangga gaji (gaji saje aku sebut)
perkhidmatan yg UKM tawarkan, rupanya banyak juga aku x tahu
walaupun aku dah berkhidmat hampir 2 tahun di UKM ini
bagus juga kursus ini...

hari akhir sempat jugak aku begambar ngan diorg2 ni
tapi time ini semua tengah darah gemuruh nak ambil periksa bagi kump II (N17 - N27)
aku, kumpIII (N1 - N14) takut gak nak kena ditemuduga secara lisan
susah jugak soalan2 yang diorg tanye tapi alhamdulilah semua selamat
tunggu saje lah keputusan nanti
skrg ini pun rase takut lagi ape lah keputusan yang aku dapat

ambik gambar pun buat2 happy masing2...

otak gile2
kami duduk semeja


sebahgian dari kami yang lain g study...he...he...



KATE FIESYAH:
*badan masih penat ini, dengan rumah bersepah, dengan kerenah org mcm2 hal...rehat jap nak tengok ulangan sehati bedansa...*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

berundur Seketika

he...he...he...aku bknnye merajuk
tapi minta diri dulu berundur
skrg ni kat opis banyak keje
tambah2 lagi aku kene g kursus esok
so, esok 10 hingga 17 November 2009
aku x de kat opis kalo dtg pun jenguk2 bab rindu kut....he...he...
ok. lah pade blogger2 teruskan memblog
aku akan ikuti perkembangan korang sume dr jauh
ade mase aku akan jengok2 ke blog korang ok
pade member2 opis kuatkan semangat
mane tau tahun depan dpt cemerlang ke
leh belanja...
can cin cau...
KATE FIESYAH:
*banyak cite tapi mood x de, tunggu2 lah ye abis kursus nanti*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

lunch Makan Rojak

tayang dulu gambo tuan tanah yg makin cobey
muke ditutupi bunga2 gitu
tapi benarnye nak tutup kemontelan pipi tu
he...he....


langkah kanan aku hari ini
en. sitam belanja kami mkn rojak & cucur udang
tau2 je en. sitam ni aku ngah lapor
bawaknye makanan, patut lah dah plk 1
kerukkhh, keriiikkhh je perut aku

en. sitam
time kasih daun keladi, lain kali belanja lagi :)


banyak x???
1 plastik penuh ngan rojak


banjir rojak aku
makan dulu ye...
(dah mkn baru teringat nak snap gambo ni)


cucur udang

ada yang kate
bila nak belanja mkn sebab dah dpt tetap
ooooo....itu kene tunggu dulu
sekarang ni pun nyawa2 ikan je pulusnye
dah gaji & keadaan opis ni dah tenang aku belanje
ye..




KATE FIESYAH:
*aku nak ucapkan tahniah pade Kak Dalila bab dah dpt tetap, alhamdulilah & sabor ngan kerenah bos baru kite...ok*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

selamat Pengantin baru

sekarang ni dah bln 11, musin cuti sekolah
kami dapat dah kad jemputan kahwin
bak kate musim megawan dah tibe
he..he...he...
aku ni je megawan2 x kembong2 g..he...he...
rezeki masing2 ye x, ade hikmah disebalik tu...


PERUTUSAN RAJA SEHARI


01 NOVEMBER 2009
SHAH ALAM

(gambo sanding di Terengganu zura copy kat FB)

ni member aku 1 jabatan
pengantin pompuan Nina Natasha
yg telah bernikah pade 16 Oktober 2009
maaflah aku xdpt pegi ke umah ko di Terengganu
(jauh nunnnn)
& pade 1 November 2009 majlis bertandang di umah pengantin lelaki telah diadakan
Tahniah2 dari aku & hubby

di Shah Alam pun aku x dpt memenuhi jemputan ko Tasha
arap ko x mare lah ye, keadaan x megizinkan aku memenuhi undangan disini juga
ape pun kami 1 Pejabat, Unit Pentadbiran
membalas dengan hadiah ni utuk ko

(hadiah ni zura yg beli kat JJ)


31 OKTOBER 2009
BATU 11, HULU LANGAT

(lawo kan warna oren)

member hubby kawin
pengantin lelaki MAIMON name glamour
aku x diundang pun dlm majlis ke sini
so hubby g ngan kawan die Cimut
he...he...diorg ni masing2 de name glamour
tu pun aku x tanye ape yg diorg panggil hubby

aku sempat pesan ngan hubby jgn lupe ambik gambo pengantin
aku ni suke sngt nak tengok tema diorg
kadang tu pikir lah nape aku x wat mcm ni time kawin dulu...kan!kan!
aku rase uols mesti terpikir gak tiap kali g kenduri kawin
ialah makin lame degisn2 nye makin canggih
ok lah tu, x delah jemu tiap kali g kenduri kawin ye x????


----------------------------------------------------------------


Ya Allah Ya Tuhan Kami
Ya Allah, Tuhan Yang Maha Pemurah
Pengasih dan Penyayang Atas nama Takdir
Mereka Kau pertemukan dan atas nama Ketentuan
hati mereka Kau satukan, Kami memohon berkat dan
restu Mu agar Kau panjangkan jodoh dan murahkan
rezeki pasangan ini. Rahmatilah perkahwinan
mereka dengan Kesabaran, Kesyukuran dan
Kebahgiaan, Kekalkanlah mereka dan zuriat
dalam keadaan beriman dan beramal soleh
~Amin Ya Rabbal Alamin~

ikhlas dari kami
FIESYAH
untuk

NINA NATASHA BT MOHD ZAKI
&
MOHD SHAIRUL FAREZZ B. BUANG


&

SAZALY B. SABARUDDIN
&
NUR HAZIYAH BT HAJI SAMSUDDIN





KATE FIESYAH:
*rindu lak time aku kahwin setahun lepas, macam nak putar balik time kahwin ari tu x puas nak sanding...kehkheeekheee...*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

depan Rumah pun x selamat

kejadian ini berlaku dalam pukul 6.40am

skrg ni dah bln November kan, so bln ni aku masuk keje pkl 7.30am
mcm biase lah kalo nak g keje buka gate, panas kan enjin moto hubby
dlm mase aku pressssssss moto tu tibe2
bBBBBBuuuuUUUMMMM

aaaaAAAAyyYYYaaaaaNNGGG

nak tau ape tengok ni


nampak x... lawa sungguh kete aku
(snap gambo ni dlm pkl 6.41am)

ni moto lawa nye, kat kedai x jual moto mcm ni
(nak je aku tangkap gambo budak tu)

nak lebih jelas,

tengok ni

*

*

*

*

*

*

*



ni lah, pagi2 dah wat darah aku meyirapppppp...betul2 lah dlm mood aku baik2 tibe2 panas membara, nasib lah ko budak, ko anak org kalo x dah aku cekik2 ko....

dlm mase nak settel tu hubby tanye ar budak tu duduk mane, mak bapak sape?
sedih lak aku dengar, kate bapak dah x balik lame, mak dah kuar, keje

eeeeeeeeeee....gerammmmm2
aku suruh je hubby g umah budak tu, ialah mane tau budak tu tipu lak kan!
free2 je kene tipu ngan budak tu lak

lame jugak hubby g umah budak tu, naik risau lak aku kat hubby
budak tu pun aku tengok muke hantu je
aku dah mare sume x elok bagi aku...ialah panas ni badan aku lame x mare org
x pasal2 lain lak jadinye

so aku fon hubby tanye nape lame sangat
dah dekat setengah jam
hubby kate berdrama lak kat umah bdk tu
kisah sedih mak & anak
oooooo....ye ke?

pas 10minit hubby blk
tanye ar mcm ne?
hubby cite sian lak aku dengar pasal family budak tu
reda lak mare aku
timbul lak simpati

tapi....

nk simpati pade org kete aku ni lak mcm ne
sape nak tanggung
wahhhhhhhhhhhhhhhhHHHHHHHHHH!!!
dah lah gaji setengah bln lagi....

x pasal aku & hubby cuti ari ini
nasib lah hubby de member yg keje pomen
leh lah die tengok2 kan

aku ingat leh ketuk je utk naik kan balik bumper tu
nasib cermin x pecah
pecah tu...huuuhuuuuu
gelak! nanggis aku ngan hubby
nak buat mcm ne member hubby si Duan tu kate kene tukor baru
memang dah pecah x leh nak ketuk dah

terdiam gak aku
kene lah pakai duit sendiri dulu
mak budak tu pun kate
die nak bayar
tunggu adik die bank in duit

aku dengar die minta duit ngan adik die pun dah mcm serba slh lak aku tapi mcm ne kan! x tau lah nak kate time2 dah jadi mcm ni, itu pun kira syukur lah aku & hubby x mare nak lagi lempang anak die, nasib lah tahap kesabaran aku & hubby masih kuat

so, kete aku kini dibawak oleh Duan ke bengkel


nota:
gambo diambil menggunakan fon aku W910i





KATE FIESYAH:
*budak sekarang x takut bawak moto,kulu kilir sane sini, macam2 hal...& x pasal2 keje aku kat opis tu betambah & belambak2...*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Isnin, 30 November 2009

jerat Percintaan

Dicatat oleh FIESYAH di 11:16 PTG
balik keje ptg td
dlm kete
dengar lagu ni
JERAT PERCINTAAN
nyanyian DATO' SITI NURHALIZA
tipu lah kalo uloss x de suke 1 pun lagu die

bagi aku lagu ni banyak kenangan
time sekolah & saat2 perit aku (cinta itu buta)
jiwang jap aku dlm kete
tebayang2 time dulu2....wahhhh!!!!...berangan....
tapi cuba lah uolss hayati lirik ini
mungkin ade kene menggena ngan uloss ke kan
&
paham perasaan sedih gulana aku time tu....

bkn pe saje nak layan jiwa ni jap
x salah kan!!!




raya Aidiladha

Dicatat oleh FIESYAH di 11:46 PG
salam uolss...

mcm ne raye aji tahun ini meriah x?
dengan keadaan kejap ujan, kejap panas ni...

tahun ini x delah meriah mane pun bagi aku,
p penat yg lebih x tau nape!
ngan ragam2 manusia skrg ni temasuklah letih melayan kerenah anak2 buah,
umah mak dah mcm pasar...fening2...

mkn sudah!
gosip sudah!
gaduh sudah!
mare pun sudah!
penat ke tentang itu!!!!!

blk umah mama pun kejap je,
mama pun ajak g umah makdik...
makdik pindah umah baru, tu yg pegi
kalo x tu x de lah...

adik2 bujang aku pun, bkn main happening diorg
ptg raye dah g main boling...
wahhhhhhh.....g main boling x ajak pun...sedih ni....
mcm pandai main...he..he...

ape lagi....
can cin cau....



KATE FIESYAH:
*sorry ar mood nak keje & tulis blog x de g, masih berat g jari jemari & mate nak megadap komputer....maleh je nak msk pejabat, bdn x chat ar*

Khamis, 26 November 2009

salam Aidiladha

Dicatat oleh FIESYAH di 12:38 PTG



Selamat Hari Raya Aidiladha
From Fiesyah

pade yg memandu berhati2 dijalan raye
pandu cermat jiwa selamat
biar lambat asalkan selamat
(anda mampu megubahnye)

pade member2 aku
balik dimane?
agar ulos happy2 raye haji tahun ni
yang mengenali aku & hubby
raye haji tahun ini aku macam biaselah
aku beraye di sini saje...Kajang...
pagi di umah mak & petang di umah mama



KATE FIESYAH:
*ulos korban ke?*

cite Pengapit cousinku

Dicatat oleh FIESYAH di 9:30 PG
x lengkap kalo x ade pengapit
alkisah pengapit cousin aku
last2 minit mencari

makcik aku telefon mama
risau x de pengapit
sume kawan cousin aku keje ari tu
biaselah kalo keje swasta ari ahad pun keje

so
*
*
*
*
*
*
*
aku rase korg pun dah agak sape
tengok entry lepas
*
*
*
*
*
*
*
*
*
inilah pengapit cousin aku
he..he...

bidang terjun punye pengapit
(nasib ade baju melayu yg seakan2...mcm tau2 je...he..he...)

adik aku memang x mau
katenye x dengar suara rakyat...he...he...ye ke
nanti aimu kawen awal mcm ne
tengok mcm akak (aku)
jadi pengapit cik an tahun depannye dah kawen
he...he...aku lak nak dibandingkan
p betul lah kate org...
kan! kan!
....eleh dlm mare2, senyum singis tu mcm ade makna je...

cousin2 aku ramai yg pompuan
yg lelaki bleh kira ngan cari
x pelah adik
tolong org tu kan 1 ibadat
tolong pun bukan org lain
cousin sendiri...



KATE FIESYAH:
*rase mcm smlm je aku jd pengapit mak cik...*

Rabu, 25 November 2009

Majlis bertandang ke rumah Pompuan

Dicatat oleh FIESYAH di 3:38 PTG

tengok ckit sape yang bawak par
he..he...


rock..yea..yeaa..


di atas singgahsana


bersama ibu bapa kedua belah pihak


bersama adik beradik lelaki


bersama family lelaki


pelamin nan indah


hantaran dari pihak cousin...7 dulang...


dibalas 9 dulang


kek pengantin


selamat pengantin baru buat cousinku
abg farihan & wife (linda)
semoga bahagia hingga akhir hayat
&
dimurahkan rezeki hendaknye....amin...



KATE FIESYAH:
Photographer: Adik ku Syawal....

Akhirnya...kini pasti

Dicatat oleh FIESYAH di 12:12 PG
Alhamdullilah...akhirnya cousin ku abg Farihan kawen juga,
dlm usia 30 tahun

walaupun sepanjang majlis di Pahang pada 22 November 2009
penuh dengan onak duri,
seperti lautan emas sanggup ku renanggi...

he...he....


saat dinikahkan

Alhamdullilah 2 kali lafas kini cousinku menjadi milik org

hujan sepanjang jalan ke Pahang
sampai di Kuantan jangan ckp ar

nikah hujan, sanding hujan
time majlis abis pun hujan x henti2
hujan rahmat...

membaca takliq

serahan mas kahwin
rm 22.50

ape pun....

berkat doa sume...pernikahan yg dijadualkan pkl 10.30am
lewat jam 11.00am...& sedikit kontroversi melanda
dimana tok kadi sangat2 lah x sporting...&

marah kut tok kadi tunggu pengantin pompuan lam
e sangat &


x sporting time majlis batal air sembahyang
boleh lak pengantin tu ngah sok2 betukar brg
disuruh t/tangan
katenye ni x wajib ni lagi wajib kalo sekali x pelah ni...
tiap kali nak sarung cincin
di kuisnye cousin ku suh t/tangan
x berang namenye....


sabor2...
bukannye kite buat benda x senonoh,
benda yg baik kan
entah lah aku x paham
ngan tok kadi tu
ape pun...selamat jugak

SELAMAT PENGANTIN BARU
FARIHAN
&
LINDA





KATE FIESYAH:
*ini lah petame kali dlm hidup aku menghadiri kenduri kahwin dari A to Z hujan sepanjang hari...sejarah ni dlm hidup aku...kuiiihhhkuiii*

Selasa, 24 November 2009

Peraduan ni - Boleh Ke?

Dicatat oleh FIESYAH di 4:00 PTG
tudung bawal tetap dihati walaupun
banyak pesaing tudung2 sekarang ini
seperti Ariani, De Zahra, Hajaba, Fareeda dll

ade juga aku beli 2@3 helai ala2 sarung gitu
lawa x lawa aku x tau lah
hubby kate ok kene ngan muke
p aku ni je banyaknye songgeh x kene ngan gaya lah itu lah ini lah
hubby pun kadang mare katenye "suke beli jelah"

tapi dlm banyak tu aku lebih tertarik ngan tudung FAREEDA
x tau nape...mungkin warna2 yg terang
& aku tahu tudung FAREEDA ni x femous mane pun

seperti ariani...
harga pun boleh tahan gak

bukan aku nak bandingkan mana2 tudung
tapi kite punya pendapat sendiri

aku ni bkn nak merepek ye nak menulis
p aku tertarik ngan keratan akhbar KOSMO
bila syarikat ini
sedang mencari
MODEL TUDUNG FAREEDA

he..he..he..
ade peluang ke...

pade kalian sume yang berminat
aku sertakan syarat2 yg ada
setiap pemenang mingguan akan dipaparkan wajahnya
dalam akhbar KOSMO setiap ari jumaat
& akhirnya akan di adili oleh juri2 untuk menjadi
MODEL TUDUNG FAREEDA

pemenang minggu 1


hadiah lumayan


Peraduan bermula pada 16 November 2009 sehingga 16 Januari 2010.
Pemenang mingguan selama 10 minggu akan disiarkan mulai 1 Februari 2010

SYARAT-SYARAT

  1. Beli tudung berjenama FAREEDA serta bukti pembelian. Fax kan borang penyertaan serta resit pembelian ke nombor 03-89257164 atau pos ke alamat seperti di bawah.
  2. Borang penyertaan hanya boleh didapati dari akhbar KOSMO! Sila rujuk laman http://www.fareedascarf.com kami atau telefon di talian 019-5759809/017-5683088.
  3. Setiap peserta dibenarkan menghantar lebih dari satu gambar (berlainan koleksi tudung), hantar melalui MMS kepada 013-4324855/017-5683088, emel ke faridah@fareedascarf.com atau poskan ke alamat 69A, Jalan 8/1, Seksyen 8, Bandar Baru Bangi.
  4. Berumur 18 tahun keatas.
HADIAH UTAMA:
  • Wang tunai RM3,000.00
  • 15 helai tudung FAREEDA esklusif yang bernilai RM2,000.00
  • Akan menjadi model iklan untuk majalah/akhbar/laman web dan gedung tekstil terkemuka selama 3 bulan (Akan ditetapkan oleh pihak juri)
Kedua
  • Wang tunai RM2,000.00
  • 10 helai tudung FAREEDA ekslusif yang bernilai RM1,000.00
  • Akan menjadi model iklan untuk laman web selama 3 bulan (Akan ditetapkan oleh pihak juri)
Saguhati x 3
  • Wang tunai RM500.00
  • 5 helai tudung FAREEDA yang bernilai RM500.00
  • Akan menjadi model iklan untuk laman web



KATE FIESYAH:
* sesiapa yang merasakan dirinya layak untuk menjadi model tudung, sertai lah peraduan ini, peluang keemasan...peluang macam ni bukan dtg bekali2, mase ni lah kite nak tunjuk bakat yg terpendam...* aku kalo korang tanye nak tu nak p takut...he...he...x pe lah ulos kalo aku nak masuk peraduan ni aku akan tepek gambonye kalo x de paham2 lah ye...ok cayok2...*

Khamis, 19 November 2009

UPSR

Dicatat oleh FIESYAH di 3:48 PTG
pagi td aku dpt panggilan telefon dari kakak
bagi tahu yg ika (anak buah hubby) dah dpt keputusan UPSR
alhamdulilah sejuk perut ibu kandungkan ko ika
&
tenang hati mak & bapak
ika dpt 4A & 1B
ok lah tu kan
emmm...emmm...pikir2 blk kalah gak aku ye...he...he...

aku x tahu lah pakcik&makcik2nye dah janji nak bagi ape
hubby kate kalo dpt 5A nak belikan telefon
tapi sekarang x tau lah...

bkn pe tau kadang2 budak2 ni
kalo kita janjikan sesuatu
ia akan usahakan nak dptkan ape yg die mahu
kira bagi cabaran lah ckit
baru semangat
ye x...

ape pun
SYABAS
dari
ATEH
&
MAMA ATEH




KATE FIESYAH:
*format pelajaran dulu & sekarang dah banyak berbeza, sekali sekala tengok buku sekolah rendah pun dah mcm sekolah menengah, nak jawab soalan dlm buku pun kadang tu aku pun x tahu jawapannya...baru tahun 2009, time anak skrg utk 7 thn akan dtg mcm ne lah kan!*

Selasa, 17 November 2009

: kursus Induksi :

Dicatat oleh FIESYAH di 11:56 PTG
come back....

aku g kursus ni...


tengok lah jadual kursus padat...


6 hari berturut2 aku dengar ceramah dari pagi sampailah petang
biaselah kalau dengar ceramah ada yang best & x
tengok juga pada penceramah itu sendiri
kalo die pandai kawal class ok lah, kalo tidak tu kepala hangguk2 geling2...he...he...

kursus ni untuk staff yg baru dapat tetap
kiranya wajib untuk pergi & salah satu syarat untuk sah dalam jawatan
so, dalam 6 hari aku berada disana tahu2 lah juga serba sedikit ilmu
misalnya tangga gaji (gaji saje aku sebut)
perkhidmatan yg UKM tawarkan, rupanya banyak juga aku x tahu
walaupun aku dah berkhidmat hampir 2 tahun di UKM ini
bagus juga kursus ini...

hari akhir sempat jugak aku begambar ngan diorg2 ni
tapi time ini semua tengah darah gemuruh nak ambil periksa bagi kump II (N17 - N27)
aku, kumpIII (N1 - N14) takut gak nak kena ditemuduga secara lisan
susah jugak soalan2 yang diorg tanye tapi alhamdulilah semua selamat
tunggu saje lah keputusan nanti
skrg ini pun rase takut lagi ape lah keputusan yang aku dapat

ambik gambar pun buat2 happy masing2...

otak gile2
kami duduk semeja


sebahgian dari kami yang lain g study...he...he...



KATE FIESYAH:
*badan masih penat ini, dengan rumah bersepah, dengan kerenah org mcm2 hal...rehat jap nak tengok ulangan sehati bedansa...*

Isnin, 9 November 2009

berundur Seketika

Dicatat oleh FIESYAH di 11:09 PTG
he...he...he...aku bknnye merajuk
tapi minta diri dulu berundur
skrg ni kat opis banyak keje
tambah2 lagi aku kene g kursus esok
so, esok 10 hingga 17 November 2009
aku x de kat opis kalo dtg pun jenguk2 bab rindu kut....he...he...
ok. lah pade blogger2 teruskan memblog
aku akan ikuti perkembangan korang sume dr jauh
ade mase aku akan jengok2 ke blog korang ok
pade member2 opis kuatkan semangat
mane tau tahun depan dpt cemerlang ke
leh belanja...
can cin cau...
KATE FIESYAH:
*banyak cite tapi mood x de, tunggu2 lah ye abis kursus nanti*

Khamis, 5 November 2009

lunch Makan Rojak

Dicatat oleh FIESYAH di 1:54 PTG
tayang dulu gambo tuan tanah yg makin cobey
muke ditutupi bunga2 gitu
tapi benarnye nak tutup kemontelan pipi tu
he...he....


langkah kanan aku hari ini
en. sitam belanja kami mkn rojak & cucur udang
tau2 je en. sitam ni aku ngah lapor
bawaknye makanan, patut lah dah plk 1
kerukkhh, keriiikkhh je perut aku

en. sitam
time kasih daun keladi, lain kali belanja lagi :)


banyak x???
1 plastik penuh ngan rojak


banjir rojak aku
makan dulu ye...
(dah mkn baru teringat nak snap gambo ni)


cucur udang

ada yang kate
bila nak belanja mkn sebab dah dpt tetap
ooooo....itu kene tunggu dulu
sekarang ni pun nyawa2 ikan je pulusnye
dah gaji & keadaan opis ni dah tenang aku belanje
ye..




KATE FIESYAH:
*aku nak ucapkan tahniah pade Kak Dalila bab dah dpt tetap, alhamdulilah & sabor ngan kerenah bos baru kite...ok*

Rabu, 4 November 2009

selamat Pengantin baru

Dicatat oleh FIESYAH di 11:12 PG
sekarang ni dah bln 11, musin cuti sekolah
kami dapat dah kad jemputan kahwin
bak kate musim megawan dah tibe
he..he...he...
aku ni je megawan2 x kembong2 g..he...he...
rezeki masing2 ye x, ade hikmah disebalik tu...


PERUTUSAN RAJA SEHARI


01 NOVEMBER 2009
SHAH ALAM

(gambo sanding di Terengganu zura copy kat FB)

ni member aku 1 jabatan
pengantin pompuan Nina Natasha
yg telah bernikah pade 16 Oktober 2009
maaflah aku xdpt pegi ke umah ko di Terengganu
(jauh nunnnn)
& pade 1 November 2009 majlis bertandang di umah pengantin lelaki telah diadakan
Tahniah2 dari aku & hubby

di Shah Alam pun aku x dpt memenuhi jemputan ko Tasha
arap ko x mare lah ye, keadaan x megizinkan aku memenuhi undangan disini juga
ape pun kami 1 Pejabat, Unit Pentadbiran
membalas dengan hadiah ni utuk ko

(hadiah ni zura yg beli kat JJ)


31 OKTOBER 2009
BATU 11, HULU LANGAT

(lawo kan warna oren)

member hubby kawin
pengantin lelaki MAIMON name glamour
aku x diundang pun dlm majlis ke sini
so hubby g ngan kawan die Cimut
he...he...diorg ni masing2 de name glamour
tu pun aku x tanye ape yg diorg panggil hubby

aku sempat pesan ngan hubby jgn lupe ambik gambo pengantin
aku ni suke sngt nak tengok tema diorg
kadang tu pikir lah nape aku x wat mcm ni time kawin dulu...kan!kan!
aku rase uols mesti terpikir gak tiap kali g kenduri kawin
ialah makin lame degisn2 nye makin canggih
ok lah tu, x delah jemu tiap kali g kenduri kawin ye x????


----------------------------------------------------------------


Ya Allah Ya Tuhan Kami
Ya Allah, Tuhan Yang Maha Pemurah
Pengasih dan Penyayang Atas nama Takdir
Mereka Kau pertemukan dan atas nama Ketentuan
hati mereka Kau satukan, Kami memohon berkat dan
restu Mu agar Kau panjangkan jodoh dan murahkan
rezeki pasangan ini. Rahmatilah perkahwinan
mereka dengan Kesabaran, Kesyukuran dan
Kebahgiaan, Kekalkanlah mereka dan zuriat
dalam keadaan beriman dan beramal soleh
~Amin Ya Rabbal Alamin~

ikhlas dari kami
FIESYAH
untuk

NINA NATASHA BT MOHD ZAKI
&
MOHD SHAIRUL FAREZZ B. BUANG


&

SAZALY B. SABARUDDIN
&
NUR HAZIYAH BT HAJI SAMSUDDIN





KATE FIESYAH:
*rindu lak time aku kahwin setahun lepas, macam nak putar balik time kahwin ari tu x puas nak sanding...kehkheeekheee...*

Isnin, 2 November 2009

depan Rumah pun x selamat

Dicatat oleh FIESYAH di 9:14 PTG
kejadian ini berlaku dalam pukul 6.40am

skrg ni dah bln November kan, so bln ni aku masuk keje pkl 7.30am
mcm biase lah kalo nak g keje buka gate, panas kan enjin moto hubby
dlm mase aku pressssssss moto tu tibe2
bBBBBBuuuuUUUMMMM

aaaaAAAAyyYYYaaaaaNNGGG

nak tau ape tengok ni


nampak x... lawa sungguh kete aku
(snap gambo ni dlm pkl 6.41am)

ni moto lawa nye, kat kedai x jual moto mcm ni
(nak je aku tangkap gambo budak tu)

nak lebih jelas,

tengok ni

*

*

*

*

*

*

*



ni lah, pagi2 dah wat darah aku meyirapppppp...betul2 lah dlm mood aku baik2 tibe2 panas membara, nasib lah ko budak, ko anak org kalo x dah aku cekik2 ko....

dlm mase nak settel tu hubby tanye ar budak tu duduk mane, mak bapak sape?
sedih lak aku dengar, kate bapak dah x balik lame, mak dah kuar, keje

eeeeeeeeeee....gerammmmm2
aku suruh je hubby g umah budak tu, ialah mane tau budak tu tipu lak kan!
free2 je kene tipu ngan budak tu lak

lame jugak hubby g umah budak tu, naik risau lak aku kat hubby
budak tu pun aku tengok muke hantu je
aku dah mare sume x elok bagi aku...ialah panas ni badan aku lame x mare org
x pasal2 lain lak jadinye

so aku fon hubby tanye nape lame sangat
dah dekat setengah jam
hubby kate berdrama lak kat umah bdk tu
kisah sedih mak & anak
oooooo....ye ke?

pas 10minit hubby blk
tanye ar mcm ne?
hubby cite sian lak aku dengar pasal family budak tu
reda lak mare aku
timbul lak simpati

tapi....

nk simpati pade org kete aku ni lak mcm ne
sape nak tanggung
wahhhhhhhhhhhhhhhhHHHHHHHHHH!!!
dah lah gaji setengah bln lagi....

x pasal aku & hubby cuti ari ini
nasib lah hubby de member yg keje pomen
leh lah die tengok2 kan

aku ingat leh ketuk je utk naik kan balik bumper tu
nasib cermin x pecah
pecah tu...huuuhuuuuu
gelak! nanggis aku ngan hubby
nak buat mcm ne member hubby si Duan tu kate kene tukor baru
memang dah pecah x leh nak ketuk dah

terdiam gak aku
kene lah pakai duit sendiri dulu
mak budak tu pun kate
die nak bayar
tunggu adik die bank in duit

aku dengar die minta duit ngan adik die pun dah mcm serba slh lak aku tapi mcm ne kan! x tau lah nak kate time2 dah jadi mcm ni, itu pun kira syukur lah aku & hubby x mare nak lagi lempang anak die, nasib lah tahap kesabaran aku & hubby masih kuat

so, kete aku kini dibawak oleh Duan ke bengkel


nota:
gambo diambil menggunakan fon aku W910i





KATE FIESYAH:
*budak sekarang x takut bawak moto,kulu kilir sane sini, macam2 hal...& x pasal2 keje aku kat opis tu betambah & belambak2...*