AKU DEMAM

hari ni aku cuti, x sihat sangat2...rase kepala berpusing2...malam tadi langsung x leh tido batuk2 sampai x tahan terkencing2...he..he...mesti korang rase kelakar kan...tapi itulah realitinye...dalam pukul 4.00am aku baru makan ubat batuk...x sedar langsung...sampai hubby g keje aku rase macam mai2 je...sedar2 balik dalam pukul 8.30am itu pun hubby fon...
aku pun cepat2 ar nk inform kat budak opis nasib lah kak dalilah bagi sms...aku ingat nak masuk petang p berat je kepala ni...satu ari aku duk umah malas nak kuar...aku rase macam x mau gak nak ke klinik bab ubat lame banyak...
malam ni hubby de pertandingan kawad dkt PJ...die ajak aku last2 minit dan aku x tau langsung pasal pertandingan ni org awam bleh pegi...tahu2 pun dari mak & bapak...aiiii asal aku isteri sendiri x tau ni padahal duduk 1 umah...x pelah bukan rezeki aku nak g sane & mungkin aku tengah kecewa & demam gini macam malas terlampau dibuatnye...so tengah ari hubby balik tolong2 aku kemaskan umah(rimas kut tengok x berkemas) tapi aku hargai pertolongn hubby bukan senang nak minta tolong hubby kemaskan rumah...balik tu pun hubby bawakkan nasi ayam yg aku request... nak makan sup...ape pun...tq sayang tolong ayang kemaskan umah & bawakan sup tu...sedap nasi ayamnye...






*esok klu demam aku x kebah kene gak g klinik takut2 benda lain plak ye x?*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SETELAH 6 TAHUN

cube korang perhatikan dalam gambo di bawah ni... pakaian hubby macam ada yg x kene kan! (abaikan umah ku yg bersepah ye)...nampak macam ne... ok x? bagi aku:-


1. mcm leh pakai p kecik je (ala2 fit gitu)
2. nampak senteng je (bentuknye dah mcm baju pompuan lak ye...he..he...mcm nak je baju tu)
3. nampak ckit perut tu (ckit ke...)

emmm...biarlah ape aku kisah..woooo...hari ini adalah dalam sejarah setelah hampir 6 tahun hubby x pakai baju ni (FAM)...setelah melangkah keluar dalam Pasukan Bola Sepak Malaysia pada tahun 2003...cian hubby kan jodohnye x panjang dalam arena bola sepak ni (cewahhhhh!!! mcm putus cinte lak ye)...

alkisahnye disini....

melompat2 hubby leh pakai balik baju kesayangannye tu...ialah lepas balik dari PULAPES ni sume baju die try...muat plak tu...tension aku, ini x aci macam ne hubby leh kurus (macam jeles je aku ni)...aku akan buat sesuatu (ha!ha!ha!)...
ape pun aku sebagai isteri solehah (wahhh!!! suke aku) tumpang gembira bab hubby dah leh pki baju kesayangannye...x delah baju tu teperap dalam almari je...betul x sayang...

saat2 indah hubby...

lihatlah lesen pemain hubby yg terakhir pade tahun 2003 masih tersimpan rapi dalam dompet (sedih lak aku...huk!huk!huk!...hansem lak hubby time ni bejanggut)...


mase ni hubby di kucing, sarawak...tinggal gambo ni untuk tatapan pade isteri & anak cucu...he..he...piala2 kemenangan hubby masih de tersimpan rapi di rumah mak...







*aku rase kalau x disebabkan kaki hubby patah x jumpe & kawen aku ngan hubby skrg ni...ke dengan org lain..ha!ha!...hubby pun de kate klu kakinye x patah mungkin sekarang ni die tengah popular kawan ngan artis...ceh!! de gak nak berangan tu...*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

HANYA SEKETIKA

biarpun seketika pertemuan ini tapi sungguh bererti bagi ku...x sanggup diri ku melepaskan mu tapi apekan daye kau pergi mengikut orang tua mu...& aku terpaksa melangkah kehadapan bersama2 insan yang aku cintai yang kini telah bergelar suamiku...maafkan aku terpakse meninggalkan mu & ku tahu kau akan bahgia disisi keluarga mu...aku mendoakan agar kau bahgia di samping orang tuamu...

biarpun seketika pertemuan ini... akan aku abadikan buat selamanya...raut wajahmu membuatkan ku terdegup kencang ingin memelukmu sepenuh erat...x ingin ku melepaskanmu...tapi hanya ini yang dapat megubat rinduku padamu...sekeping foto yang akan menjadi kenang2an bagiku tatkala aku merinduimu...INAS DHAMIRAH...






*tengok ar inas tu dah masam mencuke...lambat sangat hubby nak snap gambo penat senyum lame2...he..he..kenalkan sume anak sape ni...x mau mare ye ibu & babah inas...anak u all memang cute banget...nape x nampak muke macam aku pun...he..he...*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

DOWN TOWN

weekend sabtu (25 Julai 2009)...
dah lewat mlm ni aku rase sume org dah tido lagi2 pade anak2 kecil ye x...
mentang2 dah gaji bejalan je aku & hubby...selagi x de baby jom jln2 nanti dah de baby rase x leh dah kut nak jln mlm2 mcm ni...rase2nye aku lah yg kene tinggal je...selagi leh besama tuk bedua kite enjoy dulu...he..he...
ni hubby lah puye pasal (he..he.. x pasal2 nak mare hubby lak ye)...aku pun gatal gak hubby ajak aku jom je...kuar awal tapi parking x de...mau 7 kali aku tawaf kat ctu nak cari park smpikan aku jadi hayal masuk simpang lain...he..he...nasib hubby x mare ialah aku yg drive mau x dimarenye nanti...eleh nak mare konon mare manje bleh lah ye x...he..he...dengan kesabaran smpi dah pkl 12.00am baru dapat park dari pkl 11.00mlm...jenuh betul nak cari park...diorg ni x reti tido kut...he..he...nak mare org lagi same lah aku ngan hubby dah jadi musang kuar mlm2...wahhh!wahhh!!

tengok lah jam dah pukul bape? baru dapat parking....

pade korang2 yg dah pegi cni mesti tau kan down town, bandar tun razak, cheras ni memang banyak barang2 yg murah2...kualiti pun ok lah...kalo sape nak buang lemak kat kaki datang ar cni...penatnye yg amat mau lembik lutut ni jln 1 kedai ke 1 kedai...x jln rugi banyak pilihan kat cni...bak kate amy search berbaloi2...he...he...sape yg x penah dtg sila2 lah dtg ye (promote lak aku ni)...x mau beli pape pun x pe cuci mate jelah...tapi aku rase korang sume mesti beli memang banyak pilihan rugi x beli..mcm aku gak dulu mule2 hubby ajak sekadar nak tengok2 je tapi sekali ronda2 mau 2 @ 3 barang beli...he..he...pilihan di tangan anda cewahhhhhhhh!!!!
banyak lak aku merepek merapu...jom jln2 ikut aku...

macam ne lawo x? wahhhh!!!! isteri sape...he.he...perasan lak...

pilih sayang jangan x pilih...

hari yang terang kini telah gelap...he..he...jom lah kite balik...

time ni aku dah penat x larat dah...hubby masih g betenage nak shopping g....


tau isteri cayangnye penat...sanggup lah bawak beg aku tu...jgn x tau dlm beg tu sume2nye barang rembatan kami...sebab tu bawak beg besor x yah jinjing ye x...humban je dlm beg senang cite...he..he..


sebelum balik kite mkn dulu...ape dah mkn ni aku lupe lah plak...he..he..eeeeeeerrrrr!!! kenyang perut....alhamdulilah...amin...murah rezeki dunia akhirat...





*sampai umah pukul 3 pagi...he..he...x penah2 aku shopping balik smpi pagi macam ni...huh! penat sungguh lah...*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ANGKARA AKU

nak tengok aku megamok...x penah2 aku nak megamok...tapi mlm tu aku megamok sakan...
megamok ngan adik aku yg manje x bertempat tu si syawal...ni nak mare ni...x reti nak duduk diam dah mcm budak kecik...boleh plak time sedap2 aku duduk nonton tv menari2 lak die depan aku...mule2 aku tegur baik2 suh tepi...lagi disuruh tepi lagi itu jugak lah kuat lagi meyanyi & bukan main rancak g menari ala2 hip hop...sekali jangan kate lah naik hantu aku...nak tengok sangat kakak nye yg baik & lembut mcm perempuan melayu terakhir (cehhhhh!!!! perasan sendiri) ni megamok...ambik ko...remote astro pecah aku baling...tu lah nak main2 g ngan kakak nye ni...


semalaman aku x tegur die..alah die tu mane mau nak berenggang ngan aku...nangis lah die tu...ialah aku ingat g time aku kawin nangis die smpi demam2...manje ckit budak tu x padan ngan badan besor...he..he...mare lak die...pandai dah nak berdiet kalah kakak nye ni...
esok tu time die balik sekolah muke muncung je...elok2 lak dtg kat aku minta maaf sempat g cium pipi tu minta maaf janji x mau buat g...he..he...anak manje...







*adik beradik, air dicincang x kan putus...cian lak aku nengok remote astro tu x pasal2 dah tebogel mcm tu..he..he...aku x ganti pun biar je mcm tu*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SELAMAT PENGANTIN BARU

kompleks kejiranan, presint 9, jalan P9/c7, putrajaya...
sampai aku sesat ar nak g dewan ni...he...he...lame x pegi putrajaya menghadiri ape2 majlis...biasenye jln2 cari mkn...
weekend semalam 26 Julai 09 (Ahad) aku & hubby menghadiri majlis walimatulurus member aku satu jabatan si pengantin lelakinye (faiz) & ayahnye pulak satu pejabat ngan aku...x kan aku x pegi ye x...mase aku kawen dulu diorg satu family datang...
so tande terima kasih aku pade family ni dtg ar...p bukan itu aje...
sebab dah dijemput harus datang...


ini lah die raje sehari Mohd. Faiz & isterinye Fara Diana (maaf lah ye pangantin pompuan tutup mate lak, nak snap sekali lagi pengantin cbuk dah)...
ucapan ku untuk mu wahai raje sehari
SELAMAT PENGANTIN BARU...SEMOGA PERKAHWINAN INI KEKAL HINGGA AKHIR HAYAT...& DIKURNIAKAN ANAK YANG SOLEH & SOLEHAH...AMIN...






*dah kate kat putrajaya sebelum balik singgah lah alamanda, ingatkan nak tengok wayang skrip 7707...p fikir balik x mau lah takut terbawak2 di alam realiti...he..he...jln2 cuci mate je...dah lah tengah sale...klu x ingat dua2 kete nak mati rotex mau shopping sakan...*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KEMBALI MEMASAK


sekarang hubby dah blk dari pulapes...dah 3 bulan aku x masak yang special...lepas ni aku kene lah rajin kembali ke dapur...kalau tidak tu mase hubby di sane aku duduk umah mama dan mak...x sempat pun nak masak ialah balik keje pun dah terhidang...
balik keje makan, tido je lah aku ni ye...

bukan x masak sebelum ni kalau hubby balik time dapat pelepasan...pagi tu masak ape yang ade...tengah hari lak banyak makan kat luar @ umah mak...petang hubby dah balik...
masak pun buat membuang je ...

so weekend lepas ari sabtu aku lepak ar umah mak...teman kan kakak & ika sebab mak dan bapak balik kampung...akak lak suh aku masak...aku set je...hubby lak baru balik pasti dah lame die x rase aku masak lauk kan...masak pun ikut tekak masing2...
abis jugak lauk masak bodoh2 je...


ikan rebus talapia


sambal ikan talapia


sambal temper ikan bilis...sampoi je...kan!kan!





KATE FIESYAH:
*hubby suke mkn temper & pastikan ade ikan bilis*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

HARI BERSAMA PELANGGAN, JPPel



minggu ni selama 2 ari jabatan aku mengadakan hari bersama pelanggan, jppel & minggu pengenalan persatuan pelajar ni smpi jumaat...penatnye jgn ckp ar...tapi berbaloi dapat mkn free...he..he...mkn lagi...

ape pun memang best utk tahun ni...happenis sngt2 mase ni...lagi2 klu tngk booth2 persatuan memang lawa2 gile org kate...
abis lah ye tahun ni keje2 yang berat cume tunggu untuk pilihanraye students plak...he..he...adoi2..bak kate dlm cite labu labi...selagi x tutup mate keje2...



ni ari petame aku jage kaunter sebagai wakil unit pentadbiran....


yg bestnye kaunter aku dpn tv... klu org x de layan tv ar dulu...he..he...
ape kate kite jln2 dulu...
*
*Jajarkan ke Tengah
*
*
*
*
*

unit kebajikan pelajar
*
*
*
*
*
*
*

unit perumahan pelajar
*
*
*
*
*
*
*


unit kaunseling
*
*
*
*
*
*
*

pusat sukan
*
*
*
*
*
*
*


pusat kesihatan
*
*
*
*
*
*
*


pusat kebudayaan

persatuan pelajar aku x sempat ar nak ambik...ramai kebenor org nye kat booth2 diorg tu...






KATE FIESYAH:
*aku nak ucapkan tahniah pade member 1 opis K.NEB atas kenaikan pangkat dari pem. tadbir N17 ke Pem. tadbir N22* tahniah2...bile nak belanje mkn ni...he...he...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KEPULANGAN MU KU NANTI...

Pulanglah Sayang
Kerna Cinta Masih
Bertahta Di Hati
Jangan Biar Aku Sendiri...

cewahhhhhhh!!!! bersajak lak aku pagi2 ni...hati ku gembire...gembire x terkate bile hubby dah blk...selame 3 bln ku ditinggalkan hubby berjuang menamatkan latihan di PULAPES...huh!!! lega rase...ade lah teman aku pas ni...nak beborak, nak gaduh, nak merajuk!!! he..he..

selame beberapa bln hubby kat sane bile blk je cni...hubby x tau nak wat pe...ialah selalu jadual padat je ngan aktiviti...so sabtu & ahad hubby wat lah aktiviti slepping day die...aku cian gak tngk hubby so biarlah die tido puas2...x cukup kat blk layan tido kat luar umah (pangkin)...smpi aku kejut utk tgk pelawanan bola antara Malaysia & MU pun x mau...katenye "lawan malam"...kejut jgk ar... aku kate " lawan mlm pe tu tgh LIVE dah 2 same...abg ayei ngah tngk tu"...terus bangun...


time ni hubby baru je smpi sempat gak aku curi2 ambik gambo padahal hubby dah terjerit suh angkut barang...he..he...





KATE FIESYAH:
*tahniah aku ucapkan pade Team Malaysia walaupun kalah ngan MU p ade gak mate jaringan utk Malaysia...x de lah rase malu ye x? *

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

NEW BORN!!!

comel x baby ni...same x mcm aku...he..he..aku ni tukang pegang jelah baby ni...mane tau pas ni leh melekat lak ke...ye x...time ni baby baru je 3 minggu lahir dekat Pusat Perubatan UKM...baby girl..

NURUL AUNI QAISARA ...sedap name tu kan...comel mcm tuan yg pegang tu je...
hukkkk!!! yoyo...oooo je... mak baby ni kakak ipar mak cik aku...aku pun tumpang ar sekaki nak g tengok baby baru diorg ni..ni dah 4 org...syukur alhamdulilah murah rezeki pas ni ye...






KATE FIEYSAH:
*smpi je umah aku pun send lah gambo yg aku ambik bg kat hubby...aku katelah sape yg comel...hubby kate...baby comel, ayang lagi comel...he..he...suke aku hubby ckp mcm tu...ayat baik punye..*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

WEEKEND DATANG LAGI...

hello korang...selamat ari selase....
kemarin korang wat pe ar kat umah? aku mcm biase klu hubby blk...basuh baju...tau lah baru blk pangkor...mau 1 guni baju kotor...mesin basuh plak wat hal x leh nak spin...sabor je lah...
he..he..aku nak cite psl weekend tapi bkn weekend yg smlm p dulu punye
05 Julai 2009...
bleh lah ye...
rasenye aku x terlambat nak ucapkan selamat pengantin baru pade kwn hubby si hafiz (kojek) & pasangan...minta maaflah ye kojek! ateh (hubby) x dpt dtg bnyk urusan di PULAPES katenye..
ape yg buat aku terkejut time nak mkn...lauk pauknye mcm aku penah lihat! susun aturnye...p x layan...ialah umah kenduri yg wat katering biase lah ek...p yg aku perasan meje pengantin & latar tirai mcm penah nmpk...he..he..MARHABA CATERING & EVENT..same ngan time aku kawen dulu..memang berbaloi klu ambik katering ni...x sia2..

ni sebenarnye sape bapak pengantin!
giftnye lawa kan...cepat2 aku gantung kat kete...telur asin tu...
aku pun x lame kat ctu... nak menjamah kenduri member mama lak kat hulu langat bt 9...mkn2 selagi boleh...
kali ni aku g ngan mak cik belah abah...pas ni nak g tngk kakak iparnye yg baru bersalin kat are tasik permaisuri...comel gile anaknye...nanti aku tayang tag tu kemudian ek..
time nak gerak g tasik permaisuri...sepanjang jln tu bkn main byk g peniaga bk gerai buah bkn main murah...smpi kan mama terliur suh nye benti...
nak beli doyan...
aku x sanggup dah nak kuar... kekeyangan duk je lah dlm kete...
ialah drebar duk je lah dlm kete...ye x...he..he...
masuk kete pehhhh!!! bau doyan bkn main wangi g meyusuk lobang idung...p bile nak mkn apak pun x de...cian mama x puas mkn doyan...nanti kite beli lagi ek mama...




KATE FIESYAH:
mkn mlm pemudahcara ari tu aku de cite ngan member 1 opis (k.neb) ckp mama x puas mkn doyan...time nak blk tu leh lak die suh singgah beli doyan kat seky. 8 bangi beli doyan tuk mama... aku ingatkan k.neb main2...p betul2 belikan tuk mama...time kasih lah k.neb belikan doyan tuk mama...blk tu bkn main suke mama...bertalu2 suh ingatkan ckp time kasih pade k.neb!!! TERIMA KASIH K.NEB......


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KENE TAG...

tag ni datangnye dari rose..
time kasih ye rose selalu tag syah...
syah benarnye tumpang gembire bab rose dah mengandung, syah ni bile lah...insyallah rezeki tu mungkin dtg p x tau bile...itu sume kuase tuhan...

NAMA-NAMA TIMANGAN ANDA:

akak (family aku)
aisyah (cikgu aku)
syah (member2 aku kat opis, sekolah, chat, blogger)
kak long (jiran2 aku)
yuyu (sepupu aku & family abah)
ayu (family mama di kelantan)
mama ateh (anak2 buah aku)

ANDA SEORANG YANG:

suke pikir itu ini...(x leh nak buang)...kadang smpi termimpi2...
suke membantu...selagi terdaye...
berusaha untuk membaiki diri lebih elok dari sebelumnye...
suke merajuk...ni ngan hubby lah...p senang dipujuk...
x suke nak mare2 org...klu dah mare x ingat dunia...

INSAN TERISTIMEWA? DESCRIBE APA YANG MEMBUATKAN DIA TERLALU ISTIMEWA DIMATA ANDA:

yang petame...mestilah hubby ku en. saufie...time kasih atas segalanye kerna sudi mengambil ku sebagai isterimu sungguh pun aku tahu aku bukannye insan yang sempurna dimatemu...tiap kali aku susah&senang kau ade disamping ku...

yang kedua...mama aku...die terlalu istimewa kerna melahirkan ku di dunia ini...semenjak arwah abah tiade die lah tempat kami adik beradik bergantung...kekuatannye membuatkan aku lebih yakin untuk terus hidup...

yang ktiga..arwah abah...die sebenarnye insan yg meyayangiku lebih dari adik2 lelaki yang lain...mugkin aku ni anak tunggal pompuan sorang...ape saje yg aku pinta sume die turuti...ape yang aku kecewa x dpt membalas jasenye yg selama ini membesarkan aku...al-fatihah...


LAGU KESUKAAN ANDA:


(1) RISALAH HATI..DEWA19
Hidupku tanpa cintamu
Bagai malam tanpa bintang
Cintaku tanpa sambutmu
Bagai panas tanpa hujan
Jiwaku berbisik lirih
Ku harus milikimu

Chorus:
Aku bisa membuatmu jatuh cinta kepadaku
Meski kau tak cinta... kepadaku
Beri sedikit waktu biar cinta datang
Karena telah terbiasa

...lagu ni time aku jual mahal lah ngan hubby...he...he...x terime katekan...hubby sms lirik ni...alah hai mcm kesian je time aku bace...aku pun mule lah langkah sekadar kwn2 je padahal aku nak kenen kan die ngan org lain...kenen2 last2 terkenen diri sendiri...he...he...org tua2 kate x kenal make x cinte...


(2) KETULUSAN HATI...ANUAR ZAIN
Cintaku tak berdusta
Tak mengenal ingkar
Tak kenal nestapa
Cintaku hanya indah
Hanya bahagia untuk selamanya
Apa yang kurasakan ini
Persembahan untuk dirimu
Kau biarkan kasihku

Mencintaimu tak mengenal waktu
Tak mengenal puitis
hanya tulusnya hati
mencintaimu tak mengenal ragu
keyakinan hatiku hanya untuk dirimu selalu

...lagu ni jadi tema time kami kawen...hubby pun selalu nyanyi lagu ni smpi lah skrg...

TIGA BENDA YANG MESTI ADA DALAM BEG ANDA:

mestilah beg duit...itu yg penting

tisu & sarung tangan...senang nak ke tandas x yah nak beli2...sarung tangan senang nak lap peluh hubby bab hubby ni kuat berpeluh...sekali kuar peluh mcm org baru pas mandi x berlap...

losyen...kadang pas mkn tgn still bau makanan...so suke pki losyen nak ilang bau...

KALI TERAKHIR ANDA MENANGIS DAN KENAPA?

semenjak hubby kat pulapes ni byk kali jgk ar aku nagis...nagis bende kecik je bab rindu...he..he...kadang tu hubby kat sane jatuh sakit...risau sngt lagi2 x dpt nak merawat die...tu je...

TAG 7 RAKAN ANDA:

aku nak tag sape? bleh ke org yg same:

DYLA (ibu inas)

MIEN (ummi alya)

RINA (mommy lily)

QUEENS (mummy ayra)

NANA (ibu damia)

EINA (mama aira)

AZIE (Firzie _Roses83)

...ni je lah kut...aku pun x de lah nak tag sape2 pun...bnyk kwn blog pun ibu2 dah...aku ni bile lah nak tukor status...hoo..hooo...ape pun sape yg dah bace tu sile2 kan lah ye...





KATE FIESYAH:

*ari ni hubby akan balik dari pangkor...so minggu ni persiapan penutupan kursus sesi 01/2009...syukur alhamdulilah...sume penderitaan aku selama 3 bln ini akan berakhir...bkn pe aku dah x larat nak angkut kain baju nak blk umah mama & umah mak mertua...dah mcm pelarian...tapi jgn ingat aku x suke duk umah mama & mak...







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

MAKAN MALAM



mlm keliwong...heeeeheeeeheeee....mcm berani...
aku ni takut2 berani...ape dah mlm keliwong aku kuar g cni...

sebelum org yg berhak duduk kat cni aku pose maut dulu...cantek x...

ni aku kenalkan Puan Zainab (Kak Neb aku panggil)...dielah org petame yg aku jumpe time nak lapor diri kat Timbalan Pendaftar...tup2 1 opis...he..he...kecil sungguh dunia ni...

ni pulak yg cantek jelite Puan Rosniza (Kak Ros aku panggil)...die ni s/u bos besor.....ho...ho...


ape pun syukur segala pengorbanan hampir sebulan...aku rase lah untuk persiapan pelajar baru berbalas jua...ni je lah rezeki kami sempena makan mlm pemudahcara...selain tu ade gak nasi goreng, ayam goreng berempah, mee hoon, hotdog, bubur doyan, pulut, roti (tuk cicah doyan)...

aku dari t/hari smpi ke ptg x mkn nak simpan stok perut ni kosong utk mkn mlm ni...sekali mkn ambik kooo...angin naik smpi kepala rase nak muntah2...telon doyan x ingat...mlm panasssssssss...pasang ekon x jln tu....ffuhhhhhh!!! penangan doyan...


time mkn tu kami diiringan ban muzik dari Pusat Kebudayaan, ok lah mlm tu happiness gile...sampi budak2 pc menari sakan...mlm tu x de sape nak mare...bos besor aku pun ade p ok je die x de lah nak mare2...bkn pe bab bos besor aku tu mcm warak ckit...mgkn mlm tu die tau kali ni je bdk2 tu nak gembire sakan...dah mcm joget lambak diorg menari...aku pun sempat ar rakam video p x delah nak tunjuk kat korang ye...bkn pe abg tu dah mare klu tunjuk kat org...x pelah aku ni kan jenis amanah...jage ati kawan...hukk!hukkk!...


ape pun dari lubuk kecik ati aku ni... time kasih banyak2 pade pc2 semua tanpe korang sume kerja2 & perjalanan mmp ini x kan berjaye seperti ini...




KATE FIESYAH:
*isnin ni aku masih lagi bertugas sebagi urusetia mmp, kali ni untuk pelajar yg second intek plak*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jumaat, 31 Julai 2009

AKU DEMAM

Dicatat oleh FIESYAH di 9:57 PTG
hari ni aku cuti, x sihat sangat2...rase kepala berpusing2...malam tadi langsung x leh tido batuk2 sampai x tahan terkencing2...he..he...mesti korang rase kelakar kan...tapi itulah realitinye...dalam pukul 4.00am aku baru makan ubat batuk...x sedar langsung...sampai hubby g keje aku rase macam mai2 je...sedar2 balik dalam pukul 8.30am itu pun hubby fon...
aku pun cepat2 ar nk inform kat budak opis nasib lah kak dalilah bagi sms...aku ingat nak masuk petang p berat je kepala ni...satu ari aku duk umah malas nak kuar...aku rase macam x mau gak nak ke klinik bab ubat lame banyak...
malam ni hubby de pertandingan kawad dkt PJ...die ajak aku last2 minit dan aku x tau langsung pasal pertandingan ni org awam bleh pegi...tahu2 pun dari mak & bapak...aiiii asal aku isteri sendiri x tau ni padahal duduk 1 umah...x pelah bukan rezeki aku nak g sane & mungkin aku tengah kecewa & demam gini macam malas terlampau dibuatnye...so tengah ari hubby balik tolong2 aku kemaskan umah(rimas kut tengok x berkemas) tapi aku hargai pertolongn hubby bukan senang nak minta tolong hubby kemaskan rumah...balik tu pun hubby bawakkan nasi ayam yg aku request... nak makan sup...ape pun...tq sayang tolong ayang kemaskan umah & bawakan sup tu...sedap nasi ayamnye...






*esok klu demam aku x kebah kene gak g klinik takut2 benda lain plak ye x?*

Rabu, 29 Julai 2009

SETELAH 6 TAHUN

Dicatat oleh FIESYAH di 2:26 PTG
cube korang perhatikan dalam gambo di bawah ni... pakaian hubby macam ada yg x kene kan! (abaikan umah ku yg bersepah ye)...nampak macam ne... ok x? bagi aku:-


1. mcm leh pakai p kecik je (ala2 fit gitu)
2. nampak senteng je (bentuknye dah mcm baju pompuan lak ye...he..he...mcm nak je baju tu)
3. nampak ckit perut tu (ckit ke...)

emmm...biarlah ape aku kisah..woooo...hari ini adalah dalam sejarah setelah hampir 6 tahun hubby x pakai baju ni (FAM)...setelah melangkah keluar dalam Pasukan Bola Sepak Malaysia pada tahun 2003...cian hubby kan jodohnye x panjang dalam arena bola sepak ni (cewahhhhh!!! mcm putus cinte lak ye)...

alkisahnye disini....

melompat2 hubby leh pakai balik baju kesayangannye tu...ialah lepas balik dari PULAPES ni sume baju die try...muat plak tu...tension aku, ini x aci macam ne hubby leh kurus (macam jeles je aku ni)...aku akan buat sesuatu (ha!ha!ha!)...
ape pun aku sebagai isteri solehah (wahhh!!! suke aku) tumpang gembira bab hubby dah leh pki baju kesayangannye...x delah baju tu teperap dalam almari je...betul x sayang...

saat2 indah hubby...

lihatlah lesen pemain hubby yg terakhir pade tahun 2003 masih tersimpan rapi dalam dompet (sedih lak aku...huk!huk!huk!...hansem lak hubby time ni bejanggut)...


mase ni hubby di kucing, sarawak...tinggal gambo ni untuk tatapan pade isteri & anak cucu...he..he...piala2 kemenangan hubby masih de tersimpan rapi di rumah mak...







*aku rase kalau x disebabkan kaki hubby patah x jumpe & kawen aku ngan hubby skrg ni...ke dengan org lain..ha!ha!...hubby pun de kate klu kakinye x patah mungkin sekarang ni die tengah popular kawan ngan artis...ceh!! de gak nak berangan tu...*

HANYA SEKETIKA

Dicatat oleh FIESYAH di 12:43 PG
biarpun seketika pertemuan ini tapi sungguh bererti bagi ku...x sanggup diri ku melepaskan mu tapi apekan daye kau pergi mengikut orang tua mu...& aku terpaksa melangkah kehadapan bersama2 insan yang aku cintai yang kini telah bergelar suamiku...maafkan aku terpakse meninggalkan mu & ku tahu kau akan bahgia disisi keluarga mu...aku mendoakan agar kau bahgia di samping orang tuamu...

biarpun seketika pertemuan ini... akan aku abadikan buat selamanya...raut wajahmu membuatkan ku terdegup kencang ingin memelukmu sepenuh erat...x ingin ku melepaskanmu...tapi hanya ini yang dapat megubat rinduku padamu...sekeping foto yang akan menjadi kenang2an bagiku tatkala aku merinduimu...INAS DHAMIRAH...






*tengok ar inas tu dah masam mencuke...lambat sangat hubby nak snap gambo penat senyum lame2...he..he..kenalkan sume anak sape ni...x mau mare ye ibu & babah inas...anak u all memang cute banget...nape x nampak muke macam aku pun...he..he...*

Selasa, 28 Julai 2009

DOWN TOWN

Dicatat oleh FIESYAH di 10:10 PG
weekend sabtu (25 Julai 2009)...
dah lewat mlm ni aku rase sume org dah tido lagi2 pade anak2 kecil ye x...
mentang2 dah gaji bejalan je aku & hubby...selagi x de baby jom jln2 nanti dah de baby rase x leh dah kut nak jln mlm2 mcm ni...rase2nye aku lah yg kene tinggal je...selagi leh besama tuk bedua kite enjoy dulu...he..he...
ni hubby lah puye pasal (he..he.. x pasal2 nak mare hubby lak ye)...aku pun gatal gak hubby ajak aku jom je...kuar awal tapi parking x de...mau 7 kali aku tawaf kat ctu nak cari park smpikan aku jadi hayal masuk simpang lain...he..he...nasib hubby x mare ialah aku yg drive mau x dimarenye nanti...eleh nak mare konon mare manje bleh lah ye x...he..he...dengan kesabaran smpi dah pkl 12.00am baru dapat park dari pkl 11.00mlm...jenuh betul nak cari park...diorg ni x reti tido kut...he..he...nak mare org lagi same lah aku ngan hubby dah jadi musang kuar mlm2...wahhh!wahhh!!

tengok lah jam dah pukul bape? baru dapat parking....

pade korang2 yg dah pegi cni mesti tau kan down town, bandar tun razak, cheras ni memang banyak barang2 yg murah2...kualiti pun ok lah...kalo sape nak buang lemak kat kaki datang ar cni...penatnye yg amat mau lembik lutut ni jln 1 kedai ke 1 kedai...x jln rugi banyak pilihan kat cni...bak kate amy search berbaloi2...he...he...sape yg x penah dtg sila2 lah dtg ye (promote lak aku ni)...x mau beli pape pun x pe cuci mate jelah...tapi aku rase korang sume mesti beli memang banyak pilihan rugi x beli..mcm aku gak dulu mule2 hubby ajak sekadar nak tengok2 je tapi sekali ronda2 mau 2 @ 3 barang beli...he..he...pilihan di tangan anda cewahhhhhhhh!!!!
banyak lak aku merepek merapu...jom jln2 ikut aku...

macam ne lawo x? wahhhh!!!! isteri sape...he.he...perasan lak...

pilih sayang jangan x pilih...

hari yang terang kini telah gelap...he..he...jom lah kite balik...

time ni aku dah penat x larat dah...hubby masih g betenage nak shopping g....


tau isteri cayangnye penat...sanggup lah bawak beg aku tu...jgn x tau dlm beg tu sume2nye barang rembatan kami...sebab tu bawak beg besor x yah jinjing ye x...humban je dlm beg senang cite...he..he..


sebelum balik kite mkn dulu...ape dah mkn ni aku lupe lah plak...he..he..eeeeeeerrrrr!!! kenyang perut....alhamdulilah...amin...murah rezeki dunia akhirat...





*sampai umah pukul 3 pagi...he..he...x penah2 aku shopping balik smpi pagi macam ni...huh! penat sungguh lah...*

Isnin, 27 Julai 2009

ANGKARA AKU

Dicatat oleh FIESYAH di 4:46 PTG
nak tengok aku megamok...x penah2 aku nak megamok...tapi mlm tu aku megamok sakan...
megamok ngan adik aku yg manje x bertempat tu si syawal...ni nak mare ni...x reti nak duduk diam dah mcm budak kecik...boleh plak time sedap2 aku duduk nonton tv menari2 lak die depan aku...mule2 aku tegur baik2 suh tepi...lagi disuruh tepi lagi itu jugak lah kuat lagi meyanyi & bukan main rancak g menari ala2 hip hop...sekali jangan kate lah naik hantu aku...nak tengok sangat kakak nye yg baik & lembut mcm perempuan melayu terakhir (cehhhhh!!!! perasan sendiri) ni megamok...ambik ko...remote astro pecah aku baling...tu lah nak main2 g ngan kakak nye ni...


semalaman aku x tegur die..alah die tu mane mau nak berenggang ngan aku...nangis lah die tu...ialah aku ingat g time aku kawin nangis die smpi demam2...manje ckit budak tu x padan ngan badan besor...he..he...mare lak die...pandai dah nak berdiet kalah kakak nye ni...
esok tu time die balik sekolah muke muncung je...elok2 lak dtg kat aku minta maaf sempat g cium pipi tu minta maaf janji x mau buat g...he..he...anak manje...







*adik beradik, air dicincang x kan putus...cian lak aku nengok remote astro tu x pasal2 dah tebogel mcm tu..he..he...aku x ganti pun biar je mcm tu*

SELAMAT PENGANTIN BARU

Dicatat oleh FIESYAH di 11:08 PG
kompleks kejiranan, presint 9, jalan P9/c7, putrajaya...
sampai aku sesat ar nak g dewan ni...he...he...lame x pegi putrajaya menghadiri ape2 majlis...biasenye jln2 cari mkn...
weekend semalam 26 Julai 09 (Ahad) aku & hubby menghadiri majlis walimatulurus member aku satu jabatan si pengantin lelakinye (faiz) & ayahnye pulak satu pejabat ngan aku...x kan aku x pegi ye x...mase aku kawen dulu diorg satu family datang...
so tande terima kasih aku pade family ni dtg ar...p bukan itu aje...
sebab dah dijemput harus datang...


ini lah die raje sehari Mohd. Faiz & isterinye Fara Diana (maaf lah ye pangantin pompuan tutup mate lak, nak snap sekali lagi pengantin cbuk dah)...
ucapan ku untuk mu wahai raje sehari
SELAMAT PENGANTIN BARU...SEMOGA PERKAHWINAN INI KEKAL HINGGA AKHIR HAYAT...& DIKURNIAKAN ANAK YANG SOLEH & SOLEHAH...AMIN...






*dah kate kat putrajaya sebelum balik singgah lah alamanda, ingatkan nak tengok wayang skrip 7707...p fikir balik x mau lah takut terbawak2 di alam realiti...he..he...jln2 cuci mate je...dah lah tengah sale...klu x ingat dua2 kete nak mati rotex mau shopping sakan...*

Rabu, 22 Julai 2009

KEMBALI MEMASAK

Dicatat oleh FIESYAH di 8:44 PTG

sekarang hubby dah blk dari pulapes...dah 3 bulan aku x masak yang special...lepas ni aku kene lah rajin kembali ke dapur...kalau tidak tu mase hubby di sane aku duduk umah mama dan mak...x sempat pun nak masak ialah balik keje pun dah terhidang...
balik keje makan, tido je lah aku ni ye...

bukan x masak sebelum ni kalau hubby balik time dapat pelepasan...pagi tu masak ape yang ade...tengah hari lak banyak makan kat luar @ umah mak...petang hubby dah balik...
masak pun buat membuang je ...

so weekend lepas ari sabtu aku lepak ar umah mak...teman kan kakak & ika sebab mak dan bapak balik kampung...akak lak suh aku masak...aku set je...hubby lak baru balik pasti dah lame die x rase aku masak lauk kan...masak pun ikut tekak masing2...
abis jugak lauk masak bodoh2 je...


ikan rebus talapia


sambal ikan talapia


sambal temper ikan bilis...sampoi je...kan!kan!





KATE FIESYAH:
*hubby suke mkn temper & pastikan ade ikan bilis*

Isnin, 20 Julai 2009

HARI BERSAMA PELANGGAN, JPPel

Dicatat oleh FIESYAH di 8:47 PTG


minggu ni selama 2 ari jabatan aku mengadakan hari bersama pelanggan, jppel & minggu pengenalan persatuan pelajar ni smpi jumaat...penatnye jgn ckp ar...tapi berbaloi dapat mkn free...he..he...mkn lagi...

ape pun memang best utk tahun ni...happenis sngt2 mase ni...lagi2 klu tngk booth2 persatuan memang lawa2 gile org kate...
abis lah ye tahun ni keje2 yang berat cume tunggu untuk pilihanraye students plak...he..he...adoi2..bak kate dlm cite labu labi...selagi x tutup mate keje2...



ni ari petame aku jage kaunter sebagai wakil unit pentadbiran....


yg bestnye kaunter aku dpn tv... klu org x de layan tv ar dulu...he..he...
ape kate kite jln2 dulu...
*
*Jajarkan ke Tengah
*
*
*
*
*

unit kebajikan pelajar
*
*
*
*
*
*
*

unit perumahan pelajar
*
*
*
*
*
*
*


unit kaunseling
*
*
*
*
*
*
*

pusat sukan
*
*
*
*
*
*
*


pusat kesihatan
*
*
*
*
*
*
*


pusat kebudayaan

persatuan pelajar aku x sempat ar nak ambik...ramai kebenor org nye kat booth2 diorg tu...






KATE FIESYAH:
*aku nak ucapkan tahniah pade member 1 opis K.NEB atas kenaikan pangkat dari pem. tadbir N17 ke Pem. tadbir N22* tahniah2...bile nak belanje mkn ni...he...he...

KEPULANGAN MU KU NANTI...

Dicatat oleh FIESYAH di 9:59 PG
Pulanglah Sayang
Kerna Cinta Masih
Bertahta Di Hati
Jangan Biar Aku Sendiri...

cewahhhhhhh!!!! bersajak lak aku pagi2 ni...hati ku gembire...gembire x terkate bile hubby dah blk...selame 3 bln ku ditinggalkan hubby berjuang menamatkan latihan di PULAPES...huh!!! lega rase...ade lah teman aku pas ni...nak beborak, nak gaduh, nak merajuk!!! he..he..

selame beberapa bln hubby kat sane bile blk je cni...hubby x tau nak wat pe...ialah selalu jadual padat je ngan aktiviti...so sabtu & ahad hubby wat lah aktiviti slepping day die...aku cian gak tngk hubby so biarlah die tido puas2...x cukup kat blk layan tido kat luar umah (pangkin)...smpi aku kejut utk tgk pelawanan bola antara Malaysia & MU pun x mau...katenye "lawan malam"...kejut jgk ar... aku kate " lawan mlm pe tu tgh LIVE dah 2 same...abg ayei ngah tngk tu"...terus bangun...


time ni hubby baru je smpi sempat gak aku curi2 ambik gambo padahal hubby dah terjerit suh angkut barang...he..he...





KATE FIESYAH:
*tahniah aku ucapkan pade Team Malaysia walaupun kalah ngan MU p ade gak mate jaringan utk Malaysia...x de lah rase malu ye x? *

Jumaat, 17 Julai 2009

NEW BORN!!!

Dicatat oleh FIESYAH di 4:16 PTG
comel x baby ni...same x mcm aku...he..he..aku ni tukang pegang jelah baby ni...mane tau pas ni leh melekat lak ke...ye x...time ni baby baru je 3 minggu lahir dekat Pusat Perubatan UKM...baby girl..

NURUL AUNI QAISARA ...sedap name tu kan...comel mcm tuan yg pegang tu je...
hukkkk!!! yoyo...oooo je... mak baby ni kakak ipar mak cik aku...aku pun tumpang ar sekaki nak g tengok baby baru diorg ni..ni dah 4 org...syukur alhamdulilah murah rezeki pas ni ye...






KATE FIEYSAH:
*smpi je umah aku pun send lah gambo yg aku ambik bg kat hubby...aku katelah sape yg comel...hubby kate...baby comel, ayang lagi comel...he..he...suke aku hubby ckp mcm tu...ayat baik punye..*

Isnin, 13 Julai 2009

WEEKEND DATANG LAGI...

Dicatat oleh FIESYAH di 8:54 PTG
hello korang...selamat ari selase....
kemarin korang wat pe ar kat umah? aku mcm biase klu hubby blk...basuh baju...tau lah baru blk pangkor...mau 1 guni baju kotor...mesin basuh plak wat hal x leh nak spin...sabor je lah...
he..he..aku nak cite psl weekend tapi bkn weekend yg smlm p dulu punye
05 Julai 2009...
bleh lah ye...
rasenye aku x terlambat nak ucapkan selamat pengantin baru pade kwn hubby si hafiz (kojek) & pasangan...minta maaflah ye kojek! ateh (hubby) x dpt dtg bnyk urusan di PULAPES katenye..
ape yg buat aku terkejut time nak mkn...lauk pauknye mcm aku penah lihat! susun aturnye...p x layan...ialah umah kenduri yg wat katering biase lah ek...p yg aku perasan meje pengantin & latar tirai mcm penah nmpk...he..he..MARHABA CATERING & EVENT..same ngan time aku kawen dulu..memang berbaloi klu ambik katering ni...x sia2..

ni sebenarnye sape bapak pengantin!
giftnye lawa kan...cepat2 aku gantung kat kete...telur asin tu...
aku pun x lame kat ctu... nak menjamah kenduri member mama lak kat hulu langat bt 9...mkn2 selagi boleh...
kali ni aku g ngan mak cik belah abah...pas ni nak g tngk kakak iparnye yg baru bersalin kat are tasik permaisuri...comel gile anaknye...nanti aku tayang tag tu kemudian ek..
time nak gerak g tasik permaisuri...sepanjang jln tu bkn main byk g peniaga bk gerai buah bkn main murah...smpi kan mama terliur suh nye benti...
nak beli doyan...
aku x sanggup dah nak kuar... kekeyangan duk je lah dlm kete...
ialah drebar duk je lah dlm kete...ye x...he..he...
masuk kete pehhhh!!! bau doyan bkn main wangi g meyusuk lobang idung...p bile nak mkn apak pun x de...cian mama x puas mkn doyan...nanti kite beli lagi ek mama...




KATE FIESYAH:
mkn mlm pemudahcara ari tu aku de cite ngan member 1 opis (k.neb) ckp mama x puas mkn doyan...time nak blk tu leh lak die suh singgah beli doyan kat seky. 8 bangi beli doyan tuk mama... aku ingatkan k.neb main2...p betul2 belikan tuk mama...time kasih lah k.neb belikan doyan tuk mama...blk tu bkn main suke mama...bertalu2 suh ingatkan ckp time kasih pade k.neb!!! TERIMA KASIH K.NEB......


Sabtu, 11 Julai 2009

KENE TAG...

Dicatat oleh FIESYAH di 10:24 PG
tag ni datangnye dari rose..
time kasih ye rose selalu tag syah...
syah benarnye tumpang gembire bab rose dah mengandung, syah ni bile lah...insyallah rezeki tu mungkin dtg p x tau bile...itu sume kuase tuhan...

NAMA-NAMA TIMANGAN ANDA:

akak (family aku)
aisyah (cikgu aku)
syah (member2 aku kat opis, sekolah, chat, blogger)
kak long (jiran2 aku)
yuyu (sepupu aku & family abah)
ayu (family mama di kelantan)
mama ateh (anak2 buah aku)

ANDA SEORANG YANG:

suke pikir itu ini...(x leh nak buang)...kadang smpi termimpi2...
suke membantu...selagi terdaye...
berusaha untuk membaiki diri lebih elok dari sebelumnye...
suke merajuk...ni ngan hubby lah...p senang dipujuk...
x suke nak mare2 org...klu dah mare x ingat dunia...

INSAN TERISTIMEWA? DESCRIBE APA YANG MEMBUATKAN DIA TERLALU ISTIMEWA DIMATA ANDA:

yang petame...mestilah hubby ku en. saufie...time kasih atas segalanye kerna sudi mengambil ku sebagai isterimu sungguh pun aku tahu aku bukannye insan yang sempurna dimatemu...tiap kali aku susah&senang kau ade disamping ku...

yang kedua...mama aku...die terlalu istimewa kerna melahirkan ku di dunia ini...semenjak arwah abah tiade die lah tempat kami adik beradik bergantung...kekuatannye membuatkan aku lebih yakin untuk terus hidup...

yang ktiga..arwah abah...die sebenarnye insan yg meyayangiku lebih dari adik2 lelaki yang lain...mugkin aku ni anak tunggal pompuan sorang...ape saje yg aku pinta sume die turuti...ape yang aku kecewa x dpt membalas jasenye yg selama ini membesarkan aku...al-fatihah...


LAGU KESUKAAN ANDA:


(1) RISALAH HATI..DEWA19
Hidupku tanpa cintamu
Bagai malam tanpa bintang
Cintaku tanpa sambutmu
Bagai panas tanpa hujan
Jiwaku berbisik lirih
Ku harus milikimu

Chorus:
Aku bisa membuatmu jatuh cinta kepadaku
Meski kau tak cinta... kepadaku
Beri sedikit waktu biar cinta datang
Karena telah terbiasa

...lagu ni time aku jual mahal lah ngan hubby...he...he...x terime katekan...hubby sms lirik ni...alah hai mcm kesian je time aku bace...aku pun mule lah langkah sekadar kwn2 je padahal aku nak kenen kan die ngan org lain...kenen2 last2 terkenen diri sendiri...he...he...org tua2 kate x kenal make x cinte...


(2) KETULUSAN HATI...ANUAR ZAIN
Cintaku tak berdusta
Tak mengenal ingkar
Tak kenal nestapa
Cintaku hanya indah
Hanya bahagia untuk selamanya
Apa yang kurasakan ini
Persembahan untuk dirimu
Kau biarkan kasihku

Mencintaimu tak mengenal waktu
Tak mengenal puitis
hanya tulusnya hati
mencintaimu tak mengenal ragu
keyakinan hatiku hanya untuk dirimu selalu

...lagu ni jadi tema time kami kawen...hubby pun selalu nyanyi lagu ni smpi lah skrg...

TIGA BENDA YANG MESTI ADA DALAM BEG ANDA:

mestilah beg duit...itu yg penting

tisu & sarung tangan...senang nak ke tandas x yah nak beli2...sarung tangan senang nak lap peluh hubby bab hubby ni kuat berpeluh...sekali kuar peluh mcm org baru pas mandi x berlap...

losyen...kadang pas mkn tgn still bau makanan...so suke pki losyen nak ilang bau...

KALI TERAKHIR ANDA MENANGIS DAN KENAPA?

semenjak hubby kat pulapes ni byk kali jgk ar aku nagis...nagis bende kecik je bab rindu...he..he...kadang tu hubby kat sane jatuh sakit...risau sngt lagi2 x dpt nak merawat die...tu je...

TAG 7 RAKAN ANDA:

aku nak tag sape? bleh ke org yg same:

DYLA (ibu inas)

MIEN (ummi alya)

RINA (mommy lily)

QUEENS (mummy ayra)

NANA (ibu damia)

EINA (mama aira)

AZIE (Firzie _Roses83)

...ni je lah kut...aku pun x de lah nak tag sape2 pun...bnyk kwn blog pun ibu2 dah...aku ni bile lah nak tukor status...hoo..hooo...ape pun sape yg dah bace tu sile2 kan lah ye...





KATE FIESYAH:

*ari ni hubby akan balik dari pangkor...so minggu ni persiapan penutupan kursus sesi 01/2009...syukur alhamdulilah...sume penderitaan aku selama 3 bln ini akan berakhir...bkn pe aku dah x larat nak angkut kain baju nak blk umah mama & umah mak mertua...dah mcm pelarian...tapi jgn ingat aku x suke duk umah mama & mak...







Jumaat, 10 Julai 2009

MAKAN MALAM

Dicatat oleh FIESYAH di 4:12 PTG


mlm keliwong...heeeeheeeeheeee....mcm berani...
aku ni takut2 berani...ape dah mlm keliwong aku kuar g cni...

sebelum org yg berhak duduk kat cni aku pose maut dulu...cantek x...

ni aku kenalkan Puan Zainab (Kak Neb aku panggil)...dielah org petame yg aku jumpe time nak lapor diri kat Timbalan Pendaftar...tup2 1 opis...he..he...kecil sungguh dunia ni...

ni pulak yg cantek jelite Puan Rosniza (Kak Ros aku panggil)...die ni s/u bos besor.....ho...ho...


ape pun syukur segala pengorbanan hampir sebulan...aku rase lah untuk persiapan pelajar baru berbalas jua...ni je lah rezeki kami sempena makan mlm pemudahcara...selain tu ade gak nasi goreng, ayam goreng berempah, mee hoon, hotdog, bubur doyan, pulut, roti (tuk cicah doyan)...

aku dari t/hari smpi ke ptg x mkn nak simpan stok perut ni kosong utk mkn mlm ni...sekali mkn ambik kooo...angin naik smpi kepala rase nak muntah2...telon doyan x ingat...mlm panasssssssss...pasang ekon x jln tu....ffuhhhhhh!!! penangan doyan...


time mkn tu kami diiringan ban muzik dari Pusat Kebudayaan, ok lah mlm tu happiness gile...sampi budak2 pc menari sakan...mlm tu x de sape nak mare...bos besor aku pun ade p ok je die x de lah nak mare2...bkn pe bab bos besor aku tu mcm warak ckit...mgkn mlm tu die tau kali ni je bdk2 tu nak gembire sakan...dah mcm joget lambak diorg menari...aku pun sempat ar rakam video p x delah nak tunjuk kat korang ye...bkn pe abg tu dah mare klu tunjuk kat org...x pelah aku ni kan jenis amanah...jage ati kawan...hukk!hukkk!...


ape pun dari lubuk kecik ati aku ni... time kasih banyak2 pade pc2 semua tanpe korang sume kerja2 & perjalanan mmp ini x kan berjaye seperti ini...




KATE FIESYAH:
*isnin ni aku masih lagi bertugas sebagi urusetia mmp, kali ni untuk pelajar yg second intek plak*