WEEKEND YANG PENAT


sabtu 4 Julai 2009
penat sungguh lah aku ari tu...bejalan saje aku minggu ni...terase lak sok dah hari rabu..he...he...seperti megejar sesuatu nampak...ye ke?
lupekan saje...

sabtu lepas...semua ipar duai aku cbuk...de audit lah...itu lah...ini lah...aku plak br je abis bz mmp(pendaftaran pelajar baru)...penatnye masih terase smpi skrg ni...nak tunggu lak mkn mlm pemudahcara khamis ni...arrrggghhh...mkn lagi...mkn free je lah aku 2 @ 3 minggu ni...save ckit...p berat tambah2 bile lah nak turun ni..he..he..

nak jadi cite...bapak minta tolong aku antar ucu blk UiTM kat alor gajah, melaka...aku set je...semester ni ucu sem. 5...so lega lah ckit bapak aku tu...ucu tinggal 1 sem. je...pas ni nak pratikel lak...kat mane aku pun x pasti g...de gak ucu kate nak wat praktikel kat tmpt aku (ukm)...abg ayei (abg ipar ku) suh wat kat tmpt keje die...PD...ape2 jelah asal ko pratikel ucu...
so pkl 8.30am aku dah tolak dr umah smpi2 UiTM pkl 10.00am...lame ke?...pas ucu daftar...angkat brg...g pekan alor gajah wat kunci pendua...mkn2...
smpi lah pkl 12.30pm...settel 1 bab...
org kate dah alang2 meyusur ke PD tu g lah ke Mambau...bapak ajak g umah anak buah die...mkn rambutan...huuuu...lebatnye buah...terjuntai2 (jgn slh anggap ek)...bak kate leh mkn sambil baring...duk kat pangkin ngan angin sepoi2...mak aiii...wat mate ku megantuk...aku ngan mak ape g...rase 1 pokok ke 1 pokok yg lain...emmmm...manis nye...mak tu lupe dah tu naik lak kencing manis nye...hidang lak ngan nescafe sejuk...layannnnn...

sambil melahap rambutan tu sempat ar bapak & mak bertanya khabar...lame x jumpe yang last pun time aku kawen 1 thn yg lepas...baru kali ni aku kenal saudare sebelah hubby ni...bkn aku x mau kenal ngan saudare belah hubby tau...dah die x bawak jumpe... x kan kite nak terhegeh2...ye x?
sambil bercerita tu...timbul lah gosip pasal si nabil raje lawak...ye...umah nye seberang jln je...umah tengah renoved...bab nak kawen...ye...adik pompuan nabil nak kawen...katenye bln 11 ni...nak g bleh x? he...he...wahhh! pasai gosip bkn main cepat g telingga nye tangkap...
time nak blk tu mau lah 1 bonet kete aku penuh...ape x nye ngan speaker kete aku g bkn main gedabak besornye...ape pun puas lah ati mak & bapak mertua aku ari tu...penat gak lah aku ni...p dah tengok diorg tu penat2 pun leh wat lawak g...ilang gak lah rase penat di dada...cewahhh...


KATE FIESYAH:
*kali ni aku leh berbangga ngan diri aku bab leh bawak kete keluar selangor...tanpa hubby di sebelah...sesuatu perubahan yg aku suke sangat...bak kate hubby sesat pun dlm Malaysia gak*







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Selasa, 7 Julai 2009

WEEKEND YANG PENAT

Dicatat oleh FIESYAH di 9:57 PTG

sabtu 4 Julai 2009
penat sungguh lah aku ari tu...bejalan saje aku minggu ni...terase lak sok dah hari rabu..he...he...seperti megejar sesuatu nampak...ye ke?
lupekan saje...

sabtu lepas...semua ipar duai aku cbuk...de audit lah...itu lah...ini lah...aku plak br je abis bz mmp(pendaftaran pelajar baru)...penatnye masih terase smpi skrg ni...nak tunggu lak mkn mlm pemudahcara khamis ni...arrrggghhh...mkn lagi...mkn free je lah aku 2 @ 3 minggu ni...save ckit...p berat tambah2 bile lah nak turun ni..he..he..

nak jadi cite...bapak minta tolong aku antar ucu blk UiTM kat alor gajah, melaka...aku set je...semester ni ucu sem. 5...so lega lah ckit bapak aku tu...ucu tinggal 1 sem. je...pas ni nak pratikel lak...kat mane aku pun x pasti g...de gak ucu kate nak wat praktikel kat tmpt aku (ukm)...abg ayei (abg ipar ku) suh wat kat tmpt keje die...PD...ape2 jelah asal ko pratikel ucu...
so pkl 8.30am aku dah tolak dr umah smpi2 UiTM pkl 10.00am...lame ke?...pas ucu daftar...angkat brg...g pekan alor gajah wat kunci pendua...mkn2...
smpi lah pkl 12.30pm...settel 1 bab...
org kate dah alang2 meyusur ke PD tu g lah ke Mambau...bapak ajak g umah anak buah die...mkn rambutan...huuuu...lebatnye buah...terjuntai2 (jgn slh anggap ek)...bak kate leh mkn sambil baring...duk kat pangkin ngan angin sepoi2...mak aiii...wat mate ku megantuk...aku ngan mak ape g...rase 1 pokok ke 1 pokok yg lain...emmmm...manis nye...mak tu lupe dah tu naik lak kencing manis nye...hidang lak ngan nescafe sejuk...layannnnn...

sambil melahap rambutan tu sempat ar bapak & mak bertanya khabar...lame x jumpe yang last pun time aku kawen 1 thn yg lepas...baru kali ni aku kenal saudare sebelah hubby ni...bkn aku x mau kenal ngan saudare belah hubby tau...dah die x bawak jumpe... x kan kite nak terhegeh2...ye x?
sambil bercerita tu...timbul lah gosip pasal si nabil raje lawak...ye...umah nye seberang jln je...umah tengah renoved...bab nak kawen...ye...adik pompuan nabil nak kawen...katenye bln 11 ni...nak g bleh x? he...he...wahhh! pasai gosip bkn main cepat g telingga nye tangkap...
time nak blk tu mau lah 1 bonet kete aku penuh...ape x nye ngan speaker kete aku g bkn main gedabak besornye...ape pun puas lah ati mak & bapak mertua aku ari tu...penat gak lah aku ni...p dah tengok diorg tu penat2 pun leh wat lawak g...ilang gak lah rase penat di dada...cewahhh...


KATE FIESYAH:
*kali ni aku leh berbangga ngan diri aku bab leh bawak kete keluar selangor...tanpa hubby di sebelah...sesuatu perubahan yg aku suke sangat...bak kate hubby sesat pun dlm Malaysia gak*