Cite Cuti

cite aku ni dah basi kut....ialah cite time cuti mase blk kampung mama kat Kelantan...ape pun aku nak cite gak bab dah ambik gambo byk...
ari petame (09 Jun 2009)
mcm biaselah mlm tu mengemas beg....kami bertolak dlm pkl 7.30am...lmbt kan...adik aku le kaki tido x kejut x bgn....wat benggang je...ape pun smpi kmpg Tumpat pkl 8.30 mlm....nak jadi cite singgah dulu umah mak cik kat Manik Urai Baru, Kuala Krai...mase tu smpi pkl 3.30pm..smpi2 bantai tido kul 6.30pm...penat punye psl...

ari kedua (10 Jun 2009)
ingat nak bgn pg nak beli brg ckit2 p tau jelah 2 jejake malaya aku tu tido x ingat dunia... pas smbyg subur bgn t/hari...nak kemane g aku pun duk je lah umah...bkn main boring g....pas zuhur aku g lah ziarah atok saudare yg satu2nye tinggal kat Tok Uban, Pasir Mas...mak aiiii...pak cik aku bwk jln short cut...sempit nye jln...jln kat sawah lah, kebun getah lah, kebun sawit lah smpi lah kat jambatan aku naik kerun...ialah klu elok jmbtn tu x pe ni dah menyengit...megucap jelah aku...pas g Pasir Mas...singgah kmpg mama Kampung Bunut Sarang Burung, Tumpat...g umah mak long yg aku rindu sngt2...langkah kanan rupenye aku ni...mak long buat bubur pisang&keledek...mak aii bkn main manis g tapi sedaaapppp...campur plak tu ngan pulut....peeachh ingat blk x dpt lah aku nak rase kat mane2...tu kelebihan mak long aku pandai memasak....mlm lak singah umah sepupu mama... dpt tau mak cik aku tu baru bersalin...tngk ar anak die bkn main lebat g rmbt...baby pompuan mase ni baru 30 hari...aku pun x ingat lak nak tanye namenye sape...he..he...blk tu de lah buah tgn ckit2 yg diorg bagi...buah pisang (ni aku suke p x msk g kene lah peram) & buah salak (ni aku x suke pahit kebeno)...

ari ketiga (11Jun 2009)
pas zuhur kan mak cik aku nikah..so pg tu aku dah gegar adik2 aku suh bgn tido...ialah sok nak blk dah time bile nak g shopping2 klu bkn ari ni...awal pg dah g pasar Tumpat...de lah beli ckit2 nak bwk blk...

belah ptg mule lah cbuk majlis kenduri...x buat besar2 pun cume doa selamat je...pelamin pun atas katil...aku x sempat ar nak snap gambo bnyk2 rmi sngt org serbu pengantin...ni je lah dpt aku snap gambo...ape pun SELAMAT PENGANTIN BARU...pade kak Zuraida&pasangan...

mlm...
bab x puas shopping pg... mlm tu g lah Pasar Siti Khatijah...aku x cari ape pun cume nak beli ckit ar kat hubby die pesan belikan die baju...x beli kang merajuk plak bucuk aku tu...he..he...mama & adik aku de lah beli brg2 diorg...



ari keempat (12 Jun 2009)
dah blk...rindu lak kat umah...benarnye aku ni yg bekejor nak smpi umah cepat...ialah hubby kan blk minggu tu...rindu lah....he..he...ape pun smpi kajang pkl 4.30pm....smpi2 je perut lapor lah plak singgah lah kat Restoran Al-Salam....yummy!!! sedapnye mkn time perut lapor2 ni...




KATE FIESYAH:
*benarnye x puas tau blk kampung sekejap mcm ni, blk ni semate2 mak cik kawen klu x bile lah nak blk... ni pun dah 2 thn x blk...*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Rabu, 1 Julai 2009

Cite Cuti

Dicatat oleh FIESYAH di 2:37 PTG
cite aku ni dah basi kut....ialah cite time cuti mase blk kampung mama kat Kelantan...ape pun aku nak cite gak bab dah ambik gambo byk...
ari petame (09 Jun 2009)
mcm biaselah mlm tu mengemas beg....kami bertolak dlm pkl 7.30am...lmbt kan...adik aku le kaki tido x kejut x bgn....wat benggang je...ape pun smpi kmpg Tumpat pkl 8.30 mlm....nak jadi cite singgah dulu umah mak cik kat Manik Urai Baru, Kuala Krai...mase tu smpi pkl 3.30pm..smpi2 bantai tido kul 6.30pm...penat punye psl...

ari kedua (10 Jun 2009)
ingat nak bgn pg nak beli brg ckit2 p tau jelah 2 jejake malaya aku tu tido x ingat dunia... pas smbyg subur bgn t/hari...nak kemane g aku pun duk je lah umah...bkn main boring g....pas zuhur aku g lah ziarah atok saudare yg satu2nye tinggal kat Tok Uban, Pasir Mas...mak aiiii...pak cik aku bwk jln short cut...sempit nye jln...jln kat sawah lah, kebun getah lah, kebun sawit lah smpi lah kat jambatan aku naik kerun...ialah klu elok jmbtn tu x pe ni dah menyengit...megucap jelah aku...pas g Pasir Mas...singgah kmpg mama Kampung Bunut Sarang Burung, Tumpat...g umah mak long yg aku rindu sngt2...langkah kanan rupenye aku ni...mak long buat bubur pisang&keledek...mak aii bkn main manis g tapi sedaaapppp...campur plak tu ngan pulut....peeachh ingat blk x dpt lah aku nak rase kat mane2...tu kelebihan mak long aku pandai memasak....mlm lak singah umah sepupu mama... dpt tau mak cik aku tu baru bersalin...tngk ar anak die bkn main lebat g rmbt...baby pompuan mase ni baru 30 hari...aku pun x ingat lak nak tanye namenye sape...he..he...blk tu de lah buah tgn ckit2 yg diorg bagi...buah pisang (ni aku suke p x msk g kene lah peram) & buah salak (ni aku x suke pahit kebeno)...

ari ketiga (11Jun 2009)
pas zuhur kan mak cik aku nikah..so pg tu aku dah gegar adik2 aku suh bgn tido...ialah sok nak blk dah time bile nak g shopping2 klu bkn ari ni...awal pg dah g pasar Tumpat...de lah beli ckit2 nak bwk blk...

belah ptg mule lah cbuk majlis kenduri...x buat besar2 pun cume doa selamat je...pelamin pun atas katil...aku x sempat ar nak snap gambo bnyk2 rmi sngt org serbu pengantin...ni je lah dpt aku snap gambo...ape pun SELAMAT PENGANTIN BARU...pade kak Zuraida&pasangan...

mlm...
bab x puas shopping pg... mlm tu g lah Pasar Siti Khatijah...aku x cari ape pun cume nak beli ckit ar kat hubby die pesan belikan die baju...x beli kang merajuk plak bucuk aku tu...he..he...mama & adik aku de lah beli brg2 diorg...



ari keempat (12 Jun 2009)
dah blk...rindu lak kat umah...benarnye aku ni yg bekejor nak smpi umah cepat...ialah hubby kan blk minggu tu...rindu lah....he..he...ape pun smpi kajang pkl 4.30pm....smpi2 je perut lapor lah plak singgah lah kat Restoran Al-Salam....yummy!!! sedapnye mkn time perut lapor2 ni...




KATE FIESYAH:
*benarnye x puas tau blk kampung sekejap mcm ni, blk ni semate2 mak cik kawen klu x bile lah nak blk... ni pun dah 2 thn x blk...*