KEMBALI MEMASAK


sekarang hubby dah blk dari pulapes...dah 3 bulan aku x masak yang special...lepas ni aku kene lah rajin kembali ke dapur...kalau tidak tu mase hubby di sane aku duduk umah mama dan mak...x sempat pun nak masak ialah balik keje pun dah terhidang...
balik keje makan, tido je lah aku ni ye...

bukan x masak sebelum ni kalau hubby balik time dapat pelepasan...pagi tu masak ape yang ade...tengah hari lak banyak makan kat luar @ umah mak...petang hubby dah balik...
masak pun buat membuang je ...

so weekend lepas ari sabtu aku lepak ar umah mak...teman kan kakak & ika sebab mak dan bapak balik kampung...akak lak suh aku masak...aku set je...hubby lak baru balik pasti dah lame die x rase aku masak lauk kan...masak pun ikut tekak masing2...
abis jugak lauk masak bodoh2 je...


ikan rebus talapia


sambal ikan talapia


sambal temper ikan bilis...sampoi je...kan!kan!





KATE FIESYAH:
*hubby suke mkn temper & pastikan ade ikan bilis*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Rabu, 22 Julai 2009

KEMBALI MEMASAK

Dicatat oleh FIESYAH di 8:44 PTG

sekarang hubby dah blk dari pulapes...dah 3 bulan aku x masak yang special...lepas ni aku kene lah rajin kembali ke dapur...kalau tidak tu mase hubby di sane aku duduk umah mama dan mak...x sempat pun nak masak ialah balik keje pun dah terhidang...
balik keje makan, tido je lah aku ni ye...

bukan x masak sebelum ni kalau hubby balik time dapat pelepasan...pagi tu masak ape yang ade...tengah hari lak banyak makan kat luar @ umah mak...petang hubby dah balik...
masak pun buat membuang je ...

so weekend lepas ari sabtu aku lepak ar umah mak...teman kan kakak & ika sebab mak dan bapak balik kampung...akak lak suh aku masak...aku set je...hubby lak baru balik pasti dah lame die x rase aku masak lauk kan...masak pun ikut tekak masing2...
abis jugak lauk masak bodoh2 je...


ikan rebus talapia


sambal ikan talapia


sambal temper ikan bilis...sampoi je...kan!kan!





KATE FIESYAH:
*hubby suke mkn temper & pastikan ade ikan bilis*