E71 & NAIB JUARA

weekend ari sabtu 27 Jun 2009
abiskan mase ngan hubby ialah sok tu kan aku kene keje nak gatei2 lah ngan cik abey...he..he...x mau mare ye...
kami x kemane pun cume hubby je lah tangan dah bnyk duit...ajaknye aku g tngk fon baru...hubby memang nak beli fon baru sblm g PULAPES...aku je yg x bg tkt ilang kat sane, so die kate ok je kat sane x de g kejadian brg2 yg ilang....ialah org kate sediakan payung sebelum ujan...ye x?
aku ok jelah...p mane? kajang je...asalnye hubby nak beli fon touch scren p ape x yg tauke kedai tu megayat nye...tukor pikiran beli yg lain...NOKIA E71


aku x cemburu p jelous jelah..he...he.. bab hubby de fon baru...aku x dpt pape so aku minta ar holder nak lekat kat kete...memang lame dah nak pki holder p x beli2...so ni dpt free aku tibai jelah...rezeki...


mentang2 de fon baru smpi ke mlm digodek2 fon tu...aku pun sempat ar menyelit nak gak belajor2




weekend ari ahad 28 Jun 2009
aku keje...p hubby x sunyi pun kat umah die ade pelawanan persahabatan kat tmn kami...perlawanan bola sepak...so hubby dpt naib juara...ye..!! hubby menang...tahniah sayang...



KATE FIESYAH:
*sempat ar aku jumpe hubby sblm blk ke PULAPES...minggu ni hubby kate x blk bnyk aktiviti nak diuruskan sblm penamatan latihan...minggu ni hubby wat amali kat Sepang...minggu depan g Pangkor...ishhkkk....ishhhkkkk...melancong je lah hubby aku ni...aku pun sempat ar ckp kat hubby tngk2 ar ckit kat Pangkor tu ok ke x...klu ok nak lah aku honeymoon ke sane...*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SeLaMat DaTaNg..& TaHnIaH

syukur segalanye berjalan dengan lancar sepanjang hari pendaftaran pelajar baru sesi 2009:2010 kemarin...kami disini mengalu2kan kedatangan anda wahai pelajar2...kemarin dengan semangat wajarnye aku smpi Dewan Gemilang dalam pkl 7.49am dlm keadaan ujan renyai2...

keadaan cuaca yg x menentu pg tu x mematahkan semangat pelajar2 tuk mendaftar...sayu, gembira, gementar boleh dilihat dlm raut wajah mereka....teruje rasenye...termasuk semua parents2 diorg...


x sempat lah aku nak snap gambo ni pun gambo yg ade main tangkap muat je....ape pun SELAMAT DATANG KE UKM


KATE FIESYAH:
*aku ni x dpt msk u utk belajar, dpt keje kat u pun cukup ar ye x* he..he...*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

eSoK KeRja

weekend dtg lagi...tapi kali ni weekend aku lain ckit..sok aku akan bekerja utk menyambut kedatangan pelajar2 baru sesi 2009:2010 di ukm....masenye dah tibe tuk aku berjuang ari yg besar ni...
pengagihan tugas telah ditetapkan, aku ditugaskan di Dewan Gemilang (DG)...ni kali ke2 aku melibatkan diri, sebelum tahun yg sudah aku ditugaskan di kolej...dimane pun diletakkan... tugasnye masih same...tetapi kali ni aku akan berkenalan dgn mereka di fakulti2 kampus KL dlm bidang perubatan...maknanye sok bakal2 doktor lah ye yg akan aku jumpe..wahhh!wahhh!! hebat2...ape pun lihatlah esok...


sebagai urusetia kami disediakan setker kereta dan kad urusetia sepanjang MMP ini..begitu juga pade pc disediakan...
ok selamat bertugas....& SEMANGAT...




KATE FIESYAH:
*huk!huk!huk! ku tinggalkan hubby esok utk bekerja...x pelah sayang bknnye ayang ke mane ye x!!...3minggu g hubby akan tamat latihan di PULAPES...wah x sabor rasenye....bak kate org tua2 isteri ditinggal2 kan...tapi klu suami ape?... ditangan2 kan ke...he..he...*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

pendaftaran PC


Pemudahcara (pc) yg terdiri dari exco pmukm...mereka akan membantu kami sepanjang program MMP ini...ringan tulang diorg nikan...& ari ni di Panggung Seni, Bengkel Pc akan diadakan sekitar jam 7.00 am - 11.00 mlm...

jam 8.30am (smlm) dihadapan bilik pentadbiran (B)...terdiri dari pc2 yg ingin melapor diri


sile2..turunkan t/tagn ...anda akan dpt...baju F1, pen, fail, kemeja...


aku pun yg suke meyebuk...siap pelawe diorg tuk ambik gambo..hu!hu!...








KATE FIESYAH:
*dek kerane sibuk & suke meyebuk pejabat kosong smpi big bos suh kami masuk pjbt...*keiii!keii!*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

sibuk bekerja!!!!

beberapa ari ni aku diam seketika bkn kerna berkecil ati, suke & duka...p kutrat ku diguna pakai untuk menguruskan kemasukan pelajar baru thn ni...dah 2 ari aku blk lambat, nasib ar hubby x de leh gak aku kumpul ot...he..he...p syukur segala persiapan dah hampir selesai hanya menunggu untuk hari pendaftaran pada Ahad ni 28 Jun, 2009...
segala cuti yg aku rancang nampaknye aku burn je lah..kerna kerja aku lere..(he..he...mcm bodek bos je...kuiii...kuiii)...ape pun aku semangat tuk ari ahad ni...
sebelum tu kite layan pic..ok..


pg2 lagi aku dah msk bilik gerakan melihat brg2 yg smpi & melahap santapan pg yg kini selama 2 ari mkn free oooo...konyang perut...yummmy!!!!


keje dlm opis x settel g...sblm tu aku ngan k. dalila sempat ar begambo sblm bos msk..x pasal de gak yg kate nak begambo@ keje...kuiii!kuii!


lihatlah meja kami bersepah2...pe yg pasti cian pd k. dalila dek kerna kerja byk sampaikan pc die msk wad PTM...he..he...time ni lah die wat hal...pe pun keje siap..yo!yo!


ni lah keje yg x bape gemo...kad2 jemputan utk pengarah, timbalan, pengetua bak kate 1 ukm ni nak dijemput sepanjang program MMP ni...ni baru ckit dlm kotak mak aiii...sabor je lah...
keje kene ikhlas ye x...


ptg msk bilik gerakan, ringan2 kan tulang...


ni lah antara brg yg akan kami berikan pade 3+++ org pelajar...
siap stoking lambak je lah bak gunung everets..


akhir sekali...beg2 akan diikiat mengikut jumlah pelajar yg akan berdaftar ke kolej


KATE FIESYAH:
*mate dah naik buntang....2 ari x cukup tido*















  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

TWINS

nmpk nye aku ade utang ngan korang tentang 1 tang mengenai anak buah aku ni...kan aku suh korang teke mane 1 yg kembar & yg mane satu along & angah....so korang dah teke ke? k lah aku kenalkan lah ngan korang sume anak buah aku yg dah besar panjang....


ni lah die anak buah aku yg kembar yg paling kiri dan 2 dari kanan...yg sulong kiri ANISAH & kanan angah ANIRAH....he!..he!...tngk si angah besar dari along kan....citenye time dlm kandungan si along ni ditindih si angah so ibunye kene lah cezer...


KATE FIESYAH:
*sakit x cezer* he..he...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

GO BACK!!!!!


heiiii....korong2 sume....aku dah balik!!!!! Ho!Ho!Ho!...benarnye aku balik ari jumaat
tapi skrg aku tengah malas yg amat....ialah cuti lame sngt...wat keje kat opis pun mau x mau je...ho!ho!ho!...
aku bnyk benda nak cite ngan korang sepanjang cuti ari tu...time ngah rajin kat umah nak blog...pc umah mama wat hal klu umah aku lagi lah...ampeh....tu wat aku benggang yg amat & tambah2 jadinye pemalas...


skrg ni plak kat tempat keje dah mule cbuk untuk Minggu Mesra Pelajar (MMP)...insyallah pendaftaran pelajar baru akan bermule pade 28 Jun 2009 ni...aku benarnye cuti bnyk g 11 ari rase2nye burn mcm tu je kut...huk!huk!...cuti lame2 pun hubby bukannye ade...sorang2 jugak aku...


KATE FIESYAH:

*bile lah aku ni nak rajin*



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 MINGGU CUTI...

selamat bercuti pade diriku....he..he...lamenye aku cuti...so aku nak g tau korang aku akan balik ke kampung....wah!!!!!balik kampung....HoooHoooo....balik kampung....
bkn blk suke2 p blk de majlis kenduri kahwin di kelantan...korang jgn x tau yg mamaku org Kelantan asli, Tumpat mariiii!!!!...

so ari petame cuti...pe yg aku wat...
biaselah duduk umah TKP...& sepanjang ari ni aku menghabiskan mase bersame AMER SYAH...wah!!! rindu bangget kat die...nak bawak blk ke Kelantan, ayah die dah kate mau die yg menangis..hukk!huk!!! alah cian lah ayah acat ni...


sekarang ni AMER dah garang nak pki pampes pun x mau nak lari je...dah suke mare2 org.."ckp x mau, x mau...
tibe malam

nak blk sg.chua ialah esok nak betolak, kemas2 brg...dlm kul 9 tu kuar lah umah p aku tersangkut kat jln...nak tau nape tngk ar gambor kat bwh ni...korang mesti paham...

ari ni ade PERAYAAN HINDU@CAHAYA untuk penganut agama hindu...aku pun x tau tmn ni memang buat setahun sekali...so meriah lah ek tmn aku ni mcm2 ade...berbilang kaum kat cni...paling ckit pun china p jarang nak nmpk kat tmn ni ke x de..he...he..dah jadi aku tersangkut...aku pun lepak ar kat depan ngan kakak iparku besame 4 org anak buah...



KATE FIESYAH:
*esok aku akan bertolak selepas subuh, doakan aku supaya selamat smpi&pulang...insyallah lain hari kite berblog g...*pade k. dalila kirim slm kat budak2 opis jgn ar sedih2 ek puiiii poyo lak aku ni..he...he.....aku kat sini dah nak nangis tinggalkan hubby..wah!wahh!!!....bye2 sume..bye2 sayang...#

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KENDURI KAHWIN

weekend ari sabtu, korang sume g mane? cuti sekolah ni...aku mcm biase lah x kemane...p mak& bpk mertua ku dpt jemputan utk pihak keluarga...jemputan kahwin lahhhhh!!!!...aku x kenal p ni pihak sebelah mak...nak tanye lebih2 malas ar asal tau de saudare sudah...he...he...x senonoh aku ni kann....

kat kenduri tu pe yg penting ayam golek beb!!! 1 lori sewa ayam golek...pehhhh!!!...perut ku lapor kebenor...ialah memang x mkn dr pagi...semata2 nak ke sini...time aku dtg, pengantin pun smpi nak snap gambar pun x dpt, tgn dah penuh dengan nasi...x polah...


abis je mkn, bpk & mak wat jejak kasih mencari keluarga2 yg lame terpisah...wahkahhh!!!kahhh!!!..ampun mak&bpk...he..he...aku pun pe lagi sempat ar snap gambor pengantin time mkn...ni jelah yg dpt...tegangga pengantin lelaki...tekejut kut...ke wat pose maut....hahahahah!!!

ni lah gift yg diorg bagi, comel je...mafin perase kopi..bleh lah sedapnye...



KATE FIESYAH:
*petang tu sempat ar kuar ngan hubby g jln2 kat metro...x de pe yg dicari, so jd boring lak ke sane mcm aku ni kat negara org je...ialah sume2 mat&minah endon..mat bagla...waHHHH!!! aku x tahan nak bau rasenye...sabor jelah...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ANUGERAH KUALITI KE - 17

ari ni UKM adakan Anugerah Kualiti Ke-17 kat Dewan Canselor Tun Abdul Razak (DECTAR), so aku nak ambil kesempatan nak ucapkan tahniah pd member2 kat opis...antaranye:

Encik Zameri Ramli...bos aku dah!!!!...Encik Norshah Mansor...ni CC aku kat pentadbiran kami...thn dpn nak pencen...oh tidak byk benda die tau buat so klu die x de sape lah pengantinnye...emm2...kak Fauziah...kakak ni jage persatuan pelajar...klu x tau prosedur keje die pening2....diorg ber3 ni dpt ANUGERAH PERKHIDMATAN CEMERLANG...yahooo!!! bile nak belanje mkn...KFC cukup ar..he...he..sorg g abg Wahiddin...bujang g...pki kete vios baru beb!!!....de sape2 yg berkenan ke..he..he..abg wahid ni dapat ANUGERAH PERKHIDMATAN 30 TAHUN...lame tukan...klu aku lg 30 thn, mcm ne rupe aku...ishhhhkk!!! so TAHNIAH!!!!



KATE FIESYAH:
*bile lah aku nak dpt anugerah perkhidmatan cemerlang, smpi mimpi je lah keje pun x seberape...p yg pasti kontrak aku disambung g hingga 2011...alhamdullilah*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

MINTA MAKAN DAH!!!!!

ari ahad lepas, pegi umah mak memang nak jmp sorg ni....anak buah hubby baru je msk 3 bln (7.3kg)...lahir 03 Mei 2009 kat Hospital Serdang...namenye Ahmad Khairil Dhani (ye ke spelling mcm ni) maaf lah mamanye klu salah...kitorg panggil die Ahmad Dhani je, anak pade Mohd Khalil & Habsah Hasan, kakaknye Nur Kamilia (4thn)...

ni lah nak jd cerita, suke sngtlah Dhani ni borak ngan hubby, pe yg diorg borak pun aku x tau, hubby tu mcm phm je ape yg Dhani tu ckp...dah pandai minta mkn?..tapi ape yg pasti, sape yg nak mkn hubby or Dhani...jom kite saksikan...





KATE FIESYAH:
*ape cite?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

JEM + BERBALOI TAK!!!!

kemarin time blk keje mcm biase je, tibe kat raound board fasa 4+ jem lah plak, x penah2 nak jem time blk keje...budak bukannye sekolah...sabor jelah...


tgk jelah ni...time2 org blk keje time tu nak wat bg jem, tunggu je lah mlm...x pasal2 kene u-turn jauh2...tapi, korang tgk jelah asilnye.....


berbaloi ke tidak? mcm tampal koyok je...asal siap tutup lubang sudah....


KATA FIESYAH:
macam x de peruntukan je nak wat jln baru...main tampal2 mcm tu je....sabor jelah...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

WEEKEND (HARI SABTU)

hei korang, korang tau kan sabtu lepas my anniversary 1th so aku ngan hubby x de lah nak celebrate ape pun...bab bajet lari oooooooo....so aku ngan hubby pun bincang mlm tu & sepakat jln2 kat Alamanda, Putrajaya...lame x ke sane, rase last g sblm kawin....

sebelum tu ambik gambar dulu, so mcm ne nmpk x kabahgiaan dlm raut wajah kami...cewahhhh!!!...alahaiiii pipi masing2 bukan main gebu g...

smpi je sane, berpusing2 kami mencari park, penuh....msk je dlm mak aiiiiiiiii.....SALE!!!! GILE2!!
kami pun ronda2 dl sebelum cari 1 or 2 brg tuk beli...p tgh sale ni mate masing2 x tau nak beli ape bab murah lah sngt..."tngk hubby pening kut x tau nak beli pe sume lawa time sale ni"..he..he...pas puas shopping, mkn2...x tau nak g mane jln2 ar sekitar Putrajaya...


"kami ronda2 dulu ek!"


pe yg pasti hubby berjaya untuk jln atas jambatan gantung ni...p x leh turun...frust ar jugak...


sebelum balik singgah jap kat pasar mlm bab hubby nak cari kasut bunder nak wat lanyak kat Pulapes...p biaselah time nak cari sume x de...1 g cite...klu korang nak tau pasar mlm kat cni lah tempat kami berdua dating...wah!wah!..cian kan kami dating kat pasar mlm...Ye! disebabkan kami ni dulu 1 tmpt keje kat 7eleven area ctu pas hubby abis Politeknik & aku tunggu result STPM...dulu lah sape yg x kenal kami ni couple pasar mlm...he..he...so! korang nak tau pe yg kami beli....ni lah die....


baju t-shirt je...beli 3 helai kat Butik Giordano...baju purple tu aku yg punye yg lain paham2 je lah...

1 g cite... aku ni klu kuar shopping ngan hubby x sah klu x masuk kedai al-ikhsan...kedai ni memang favourite hubby...kedai ni x sah klu 2 kali x kuar masuk...mau je org kaunter tu pandang kitorg lain mcm...bkn ape hubby x tau nak pilih mane 1 baju nak dibeli, so hubby suruh aku pilih...mcm ne lawa x baju yg aku pilih tuk hubby...

so itu lah weekend aku & hubby ari sabtu lepas penat rasenye lame x kuar jln2 mcm tu semenjak hubby kursus kat Pulapes...hubby pun tgl 2 bln g nak abis kat sane..



KATA FIESYAH:
*aku ni klu kuar jadi menteri kewangan yg dilantik secara rasmi mase couple lagi...so bajet ari tu shopping2, mkn2, jln2 x smpi pun RM150++*jimat x?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

BIRTHDAY TWIN

02 Jun 2009...kenap sudah budak kembar ni berusia 17 tahun....besar2 dah anak buah aku ni (anak daro dah)...ni lah aku nak kenalkan korang pada anak buah aku yg dah besar panjang, tinggi lebih dari aku(terasa lak aku ni pendek) hee.hee...ni anak buah sebelah hubby...cucu kelahiran petama dalam keluarga hubby...tup2 dpt kembar dah...

ni aku nak introduc korang budak kembar ni...rase2 korang mane satu yg kembar, teka jelah nanti aku kenalkan dlm tag akan dtg...lu pikir lah sendiri, bak kate nabil...so pade along ANISAH & angah ANIRAH...mama ateh nak ucapkan SELAMAT HARI LAHIR KE-17, SEMOGA PANJANG UMUR, MURAH REZEKI....& SUCCESS DALAM SPM TAHUN INI....GOOD LUCK!!!!



KATE FIESYAH:
*mcm ne korang rase leh x aku dpt anak kembar*he..he...x abis2 berangan...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ANNIVERSARY LAGI

korang layan je lah ye video ni...x jelas & kurang memuaskan harap maaf....
SELAMAT MENONTON...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

HAPPY BIRTHDAY TO YOU

bln JUN dah ni, cepat sungguh mase berlalu, bln MEI pun dah meinggalkan kite...mulakan idup anda pd bln JUN ni sesuatu yg baru..ok...insyallah...benarnye pd bln MEI aku terlupe nak wish pade 3 org ni...(dlm blog lah)...he...he...

ni die birasku yg berbaju kurung biru (HABSAH HASAN), SELAMAT HARI LAHIR KE-28 TAHUN, SEMOGA PANJANG UMUR MURAH REZEKI...pada 25 Mei 2009 lepas...& SELAMAT ULANG TAHUN PERKAHWINAN KE-5...SEMOGA IKATAN INI AKAN KEKAL HINGGA AKHIR HAYAT...AMIN...pada 02 Mei 2009 yg lalu....itu yg berbaju itam abg iparku no. 4 (MOHD KHALIL)....


selain tu kakak iparku (FASIHAH) yg kini semakin garang semenjak 2 menjak ni dah jd tunangan org (mohon diampun, mare lak die)...he..he..SELAMAT HARI LAHIR KE-30 TAHUN, SEMOGA DIRIMU DIPERTEMUKAN JODOH DENGAN ORG YANG BENAR2 MENYAYANGIMU, MURAH REZEKI, PANJANG UMUR....AMIN...pada 17 Mei 2009..



KATA FIESYAH:
*sebelah hubby ni rmi adik beradik kadang bleh ilang ikatan aku klu nak pikir name sebenar diorg ni, masing2 ade name gelomer...he..he..mcm aku gak*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

HAPPY ANNIVERSARY TO ME



syukur alhamdulilah dah 1 thn syah mendirikan rumah tangga bersama hubby (MOHD SAUFIE) 30 Mei 2008 (1 thn yg lepas)


memang alam umah tangga ni bnyk dugaan & cabaran...bkn sume ari tu indah tuk dikongsi bersama mcm2 liku, rintangan selama 1 thn ni...syukur atas kesabaran & keimanan yg kuat oleh NYA kami masih bersama...


hari gembira bile ku disahkan hamil...aku & hubby x berkata ape2 bile ade sebenih nyawa didlm perutku, terpancar seri kegembiraan & kebahgiaan dlm umah tangga kami mase itu...tp panas yg kami arapkan rupenya hujan di tgh ari...bile usia kandunganku memecah 4 minggu aku kehilangannya...mase tu dugaan yg berat ku rasekan, runtuh ati aku mase tu...aku lebih menyalahkan diriku kerna tidak dpt untuk menjage die sebaik mungkin...p bile dipujuk hubby & menyatakan bkn rezeki kite utk bersama die aku redo & secara pelahan2 perasaanku pulih...


& kini aku masih lagi menuggu tuk mencari pengantinnye p blum lagi menunjukkan tanda2 tuk aku hamil, mugkin rezeki blum ade...


pd kalian aku memohon doa kalian, tuk mendoakanku mendapat cahaya mate kerna aku x sabar rasenye skrg ni...


Wahhhhhh!!!! aku ni dah melilau kat lain...x pe skrg aku dah ok...blk pade tag utama...HAPPY ANNIVERSARY TO ME (SAUFIE & AISYAH)...weekand ari tu de lah g jln2 ngan hubby kat ALAMANDA, PUTRAJAYA....gile u, bnyk SALE sane cni...gile2 punye SALE...1 ari aku jln2...sakit kaki ni...p TUUNGGGGGGGGGGGUuuuuuuuuuu....nanti syah update g blog ni...mcm2 cite nak tulis ni...



KATE FIESYAH:
*PADA HUBBY "HAPPY ANNIVERSARY 1TH" MOGA PERKAHWINAN INI AKAN KEKAL HINGGA AKHIR HAYAT...AMIN...*












  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Selasa, 30 Jun 2009

E71 & NAIB JUARA

Dicatat oleh FIESYAH di 3:52 PTG
weekend ari sabtu 27 Jun 2009
abiskan mase ngan hubby ialah sok tu kan aku kene keje nak gatei2 lah ngan cik abey...he..he...x mau mare ye...
kami x kemane pun cume hubby je lah tangan dah bnyk duit...ajaknye aku g tngk fon baru...hubby memang nak beli fon baru sblm g PULAPES...aku je yg x bg tkt ilang kat sane, so die kate ok je kat sane x de g kejadian brg2 yg ilang....ialah org kate sediakan payung sebelum ujan...ye x?
aku ok jelah...p mane? kajang je...asalnye hubby nak beli fon touch scren p ape x yg tauke kedai tu megayat nye...tukor pikiran beli yg lain...NOKIA E71


aku x cemburu p jelous jelah..he...he.. bab hubby de fon baru...aku x dpt pape so aku minta ar holder nak lekat kat kete...memang lame dah nak pki holder p x beli2...so ni dpt free aku tibai jelah...rezeki...


mentang2 de fon baru smpi ke mlm digodek2 fon tu...aku pun sempat ar menyelit nak gak belajor2




weekend ari ahad 28 Jun 2009
aku keje...p hubby x sunyi pun kat umah die ade pelawanan persahabatan kat tmn kami...perlawanan bola sepak...so hubby dpt naib juara...ye..!! hubby menang...tahniah sayang...



KATE FIESYAH:
*sempat ar aku jumpe hubby sblm blk ke PULAPES...minggu ni hubby kate x blk bnyk aktiviti nak diuruskan sblm penamatan latihan...minggu ni hubby wat amali kat Sepang...minggu depan g Pangkor...ishhkkk....ishhhkkkk...melancong je lah hubby aku ni...aku pun sempat ar ckp kat hubby tngk2 ar ckit kat Pangkor tu ok ke x...klu ok nak lah aku honeymoon ke sane...*

Isnin, 29 Jun 2009

SeLaMat DaTaNg..& TaHnIaH

Dicatat oleh FIESYAH di 5:27 PTG
syukur segalanye berjalan dengan lancar sepanjang hari pendaftaran pelajar baru sesi 2009:2010 kemarin...kami disini mengalu2kan kedatangan anda wahai pelajar2...kemarin dengan semangat wajarnye aku smpi Dewan Gemilang dalam pkl 7.49am dlm keadaan ujan renyai2...

keadaan cuaca yg x menentu pg tu x mematahkan semangat pelajar2 tuk mendaftar...sayu, gembira, gementar boleh dilihat dlm raut wajah mereka....teruje rasenye...termasuk semua parents2 diorg...


x sempat lah aku nak snap gambo ni pun gambo yg ade main tangkap muat je....ape pun SELAMAT DATANG KE UKM


KATE FIESYAH:
*aku ni x dpt msk u utk belajar, dpt keje kat u pun cukup ar ye x* he..he...*

Sabtu, 27 Jun 2009

eSoK KeRja

Dicatat oleh FIESYAH di 6:48 PTG
weekend dtg lagi...tapi kali ni weekend aku lain ckit..sok aku akan bekerja utk menyambut kedatangan pelajar2 baru sesi 2009:2010 di ukm....masenye dah tibe tuk aku berjuang ari yg besar ni...
pengagihan tugas telah ditetapkan, aku ditugaskan di Dewan Gemilang (DG)...ni kali ke2 aku melibatkan diri, sebelum tahun yg sudah aku ditugaskan di kolej...dimane pun diletakkan... tugasnye masih same...tetapi kali ni aku akan berkenalan dgn mereka di fakulti2 kampus KL dlm bidang perubatan...maknanye sok bakal2 doktor lah ye yg akan aku jumpe..wahhh!wahhh!! hebat2...ape pun lihatlah esok...


sebagai urusetia kami disediakan setker kereta dan kad urusetia sepanjang MMP ini..begitu juga pade pc disediakan...
ok selamat bertugas....& SEMANGAT...




KATE FIESYAH:
*huk!huk!huk! ku tinggalkan hubby esok utk bekerja...x pelah sayang bknnye ayang ke mane ye x!!...3minggu g hubby akan tamat latihan di PULAPES...wah x sabor rasenye....bak kate org tua2 isteri ditinggal2 kan...tapi klu suami ape?... ditangan2 kan ke...he..he...*

Khamis, 25 Jun 2009

pendaftaran PC

Dicatat oleh FIESYAH di 12:38 PTG

Pemudahcara (pc) yg terdiri dari exco pmukm...mereka akan membantu kami sepanjang program MMP ini...ringan tulang diorg nikan...& ari ni di Panggung Seni, Bengkel Pc akan diadakan sekitar jam 7.00 am - 11.00 mlm...

jam 8.30am (smlm) dihadapan bilik pentadbiran (B)...terdiri dari pc2 yg ingin melapor diri


sile2..turunkan t/tagn ...anda akan dpt...baju F1, pen, fail, kemeja...


aku pun yg suke meyebuk...siap pelawe diorg tuk ambik gambo..hu!hu!...








KATE FIESYAH:
*dek kerane sibuk & suke meyebuk pejabat kosong smpi big bos suh kami masuk pjbt...*keiii!keii!*

sibuk bekerja!!!!

Dicatat oleh FIESYAH di 10:09 PG
beberapa ari ni aku diam seketika bkn kerna berkecil ati, suke & duka...p kutrat ku diguna pakai untuk menguruskan kemasukan pelajar baru thn ni...dah 2 ari aku blk lambat, nasib ar hubby x de leh gak aku kumpul ot...he..he...p syukur segala persiapan dah hampir selesai hanya menunggu untuk hari pendaftaran pada Ahad ni 28 Jun, 2009...
segala cuti yg aku rancang nampaknye aku burn je lah..kerna kerja aku lere..(he..he...mcm bodek bos je...kuiii...kuiii)...ape pun aku semangat tuk ari ahad ni...
sebelum tu kite layan pic..ok..


pg2 lagi aku dah msk bilik gerakan melihat brg2 yg smpi & melahap santapan pg yg kini selama 2 ari mkn free oooo...konyang perut...yummmy!!!!


keje dlm opis x settel g...sblm tu aku ngan k. dalila sempat ar begambo sblm bos msk..x pasal de gak yg kate nak begambo@ keje...kuiii!kuii!


lihatlah meja kami bersepah2...pe yg pasti cian pd k. dalila dek kerna kerja byk sampaikan pc die msk wad PTM...he..he...time ni lah die wat hal...pe pun keje siap..yo!yo!


ni lah keje yg x bape gemo...kad2 jemputan utk pengarah, timbalan, pengetua bak kate 1 ukm ni nak dijemput sepanjang program MMP ni...ni baru ckit dlm kotak mak aiii...sabor je lah...
keje kene ikhlas ye x...


ptg msk bilik gerakan, ringan2 kan tulang...


ni lah antara brg yg akan kami berikan pade 3+++ org pelajar...
siap stoking lambak je lah bak gunung everets..


akhir sekali...beg2 akan diikiat mengikut jumlah pelajar yg akan berdaftar ke kolej


KATE FIESYAH:
*mate dah naik buntang....2 ari x cukup tido*















Isnin, 22 Jun 2009

TWINS

Dicatat oleh FIESYAH di 5:20 PTG
nmpk nye aku ade utang ngan korang tentang 1 tang mengenai anak buah aku ni...kan aku suh korang teke mane 1 yg kembar & yg mane satu along & angah....so korang dah teke ke? k lah aku kenalkan lah ngan korang sume anak buah aku yg dah besar panjang....


ni lah die anak buah aku yg kembar yg paling kiri dan 2 dari kanan...yg sulong kiri ANISAH & kanan angah ANIRAH....he!..he!...tngk si angah besar dari along kan....citenye time dlm kandungan si along ni ditindih si angah so ibunye kene lah cezer...


KATE FIESYAH:
*sakit x cezer* he..he...

Khamis, 18 Jun 2009

GO BACK!!!!!

Dicatat oleh FIESYAH di 2:00 PTG

heiiii....korong2 sume....aku dah balik!!!!! Ho!Ho!Ho!...benarnye aku balik ari jumaat
tapi skrg aku tengah malas yg amat....ialah cuti lame sngt...wat keje kat opis pun mau x mau je...ho!ho!ho!...
aku bnyk benda nak cite ngan korang sepanjang cuti ari tu...time ngah rajin kat umah nak blog...pc umah mama wat hal klu umah aku lagi lah...ampeh....tu wat aku benggang yg amat & tambah2 jadinye pemalas...


skrg ni plak kat tempat keje dah mule cbuk untuk Minggu Mesra Pelajar (MMP)...insyallah pendaftaran pelajar baru akan bermule pade 28 Jun 2009 ni...aku benarnye cuti bnyk g 11 ari rase2nye burn mcm tu je kut...huk!huk!...cuti lame2 pun hubby bukannye ade...sorang2 jugak aku...


KATE FIESYAH:

*bile lah aku ni nak rajin*



Selasa, 9 Jun 2009

1 MINGGU CUTI...

Dicatat oleh FIESYAH di 1:28 PG
selamat bercuti pade diriku....he..he...lamenye aku cuti...so aku nak g tau korang aku akan balik ke kampung....wah!!!!!balik kampung....HoooHoooo....balik kampung....
bkn blk suke2 p blk de majlis kenduri kahwin di kelantan...korang jgn x tau yg mamaku org Kelantan asli, Tumpat mariiii!!!!...

so ari petame cuti...pe yg aku wat...
biaselah duduk umah TKP...& sepanjang ari ni aku menghabiskan mase bersame AMER SYAH...wah!!! rindu bangget kat die...nak bawak blk ke Kelantan, ayah die dah kate mau die yg menangis..hukk!huk!!! alah cian lah ayah acat ni...


sekarang ni AMER dah garang nak pki pampes pun x mau nak lari je...dah suke mare2 org.."ckp x mau, x mau...
tibe malam

nak blk sg.chua ialah esok nak betolak, kemas2 brg...dlm kul 9 tu kuar lah umah p aku tersangkut kat jln...nak tau nape tngk ar gambor kat bwh ni...korang mesti paham...

ari ni ade PERAYAAN HINDU@CAHAYA untuk penganut agama hindu...aku pun x tau tmn ni memang buat setahun sekali...so meriah lah ek tmn aku ni mcm2 ade...berbilang kaum kat cni...paling ckit pun china p jarang nak nmpk kat tmn ni ke x de..he...he..dah jadi aku tersangkut...aku pun lepak ar kat depan ngan kakak iparku besame 4 org anak buah...



KATE FIESYAH:
*esok aku akan bertolak selepas subuh, doakan aku supaya selamat smpi&pulang...insyallah lain hari kite berblog g...*pade k. dalila kirim slm kat budak2 opis jgn ar sedih2 ek puiiii poyo lak aku ni..he...he.....aku kat sini dah nak nangis tinggalkan hubby..wah!wahh!!!....bye2 sume..bye2 sayang...#

KENDURI KAHWIN

Dicatat oleh FIESYAH di 1:02 PG
weekend ari sabtu, korang sume g mane? cuti sekolah ni...aku mcm biase lah x kemane...p mak& bpk mertua ku dpt jemputan utk pihak keluarga...jemputan kahwin lahhhhh!!!!...aku x kenal p ni pihak sebelah mak...nak tanye lebih2 malas ar asal tau de saudare sudah...he...he...x senonoh aku ni kann....

kat kenduri tu pe yg penting ayam golek beb!!! 1 lori sewa ayam golek...pehhhh!!!...perut ku lapor kebenor...ialah memang x mkn dr pagi...semata2 nak ke sini...time aku dtg, pengantin pun smpi nak snap gambar pun x dpt, tgn dah penuh dengan nasi...x polah...


abis je mkn, bpk & mak wat jejak kasih mencari keluarga2 yg lame terpisah...wahkahhh!!!kahhh!!!..ampun mak&bpk...he..he...aku pun pe lagi sempat ar snap gambor pengantin time mkn...ni jelah yg dpt...tegangga pengantin lelaki...tekejut kut...ke wat pose maut....hahahahah!!!

ni lah gift yg diorg bagi, comel je...mafin perase kopi..bleh lah sedapnye...



KATE FIESYAH:
*petang tu sempat ar kuar ngan hubby g jln2 kat metro...x de pe yg dicari, so jd boring lak ke sane mcm aku ni kat negara org je...ialah sume2 mat&minah endon..mat bagla...waHHHH!!! aku x tahan nak bau rasenye...sabor jelah...

Jumaat, 5 Jun 2009

ANUGERAH KUALITI KE - 17

Dicatat oleh FIESYAH di 11:31 PG
ari ni UKM adakan Anugerah Kualiti Ke-17 kat Dewan Canselor Tun Abdul Razak (DECTAR), so aku nak ambil kesempatan nak ucapkan tahniah pd member2 kat opis...antaranye:

Encik Zameri Ramli...bos aku dah!!!!...Encik Norshah Mansor...ni CC aku kat pentadbiran kami...thn dpn nak pencen...oh tidak byk benda die tau buat so klu die x de sape lah pengantinnye...emm2...kak Fauziah...kakak ni jage persatuan pelajar...klu x tau prosedur keje die pening2....diorg ber3 ni dpt ANUGERAH PERKHIDMATAN CEMERLANG...yahooo!!! bile nak belanje mkn...KFC cukup ar..he...he..sorg g abg Wahiddin...bujang g...pki kete vios baru beb!!!....de sape2 yg berkenan ke..he..he..abg wahid ni dapat ANUGERAH PERKHIDMATAN 30 TAHUN...lame tukan...klu aku lg 30 thn, mcm ne rupe aku...ishhhhkk!!! so TAHNIAH!!!!



KATE FIESYAH:
*bile lah aku nak dpt anugerah perkhidmatan cemerlang, smpi mimpi je lah keje pun x seberape...p yg pasti kontrak aku disambung g hingga 2011...alhamdullilah*

MINTA MAKAN DAH!!!!!

Dicatat oleh FIESYAH di 12:34 PG
ari ahad lepas, pegi umah mak memang nak jmp sorg ni....anak buah hubby baru je msk 3 bln (7.3kg)...lahir 03 Mei 2009 kat Hospital Serdang...namenye Ahmad Khairil Dhani (ye ke spelling mcm ni) maaf lah mamanye klu salah...kitorg panggil die Ahmad Dhani je, anak pade Mohd Khalil & Habsah Hasan, kakaknye Nur Kamilia (4thn)...

ni lah nak jd cerita, suke sngtlah Dhani ni borak ngan hubby, pe yg diorg borak pun aku x tau, hubby tu mcm phm je ape yg Dhani tu ckp...dah pandai minta mkn?..tapi ape yg pasti, sape yg nak mkn hubby or Dhani...jom kite saksikan...





KATE FIESYAH:
*ape cite?

JEM + BERBALOI TAK!!!!

Dicatat oleh FIESYAH di 12:13 PG
kemarin time blk keje mcm biase je, tibe kat raound board fasa 4+ jem lah plak, x penah2 nak jem time blk keje...budak bukannye sekolah...sabor jelah...


tgk jelah ni...time2 org blk keje time tu nak wat bg jem, tunggu je lah mlm...x pasal2 kene u-turn jauh2...tapi, korang tgk jelah asilnye.....


berbaloi ke tidak? mcm tampal koyok je...asal siap tutup lubang sudah....


KATA FIESYAH:
macam x de peruntukan je nak wat jln baru...main tampal2 mcm tu je....sabor jelah...

Selasa, 2 Jun 2009

WEEKEND (HARI SABTU)

Dicatat oleh FIESYAH di 11:57 PTG
hei korang, korang tau kan sabtu lepas my anniversary 1th so aku ngan hubby x de lah nak celebrate ape pun...bab bajet lari oooooooo....so aku ngan hubby pun bincang mlm tu & sepakat jln2 kat Alamanda, Putrajaya...lame x ke sane, rase last g sblm kawin....

sebelum tu ambik gambar dulu, so mcm ne nmpk x kabahgiaan dlm raut wajah kami...cewahhhh!!!...alahaiiii pipi masing2 bukan main gebu g...

smpi je sane, berpusing2 kami mencari park, penuh....msk je dlm mak aiiiiiiiii.....SALE!!!! GILE2!!
kami pun ronda2 dl sebelum cari 1 or 2 brg tuk beli...p tgh sale ni mate masing2 x tau nak beli ape bab murah lah sngt..."tngk hubby pening kut x tau nak beli pe sume lawa time sale ni"..he..he...pas puas shopping, mkn2...x tau nak g mane jln2 ar sekitar Putrajaya...


"kami ronda2 dulu ek!"


pe yg pasti hubby berjaya untuk jln atas jambatan gantung ni...p x leh turun...frust ar jugak...


sebelum balik singgah jap kat pasar mlm bab hubby nak cari kasut bunder nak wat lanyak kat Pulapes...p biaselah time nak cari sume x de...1 g cite...klu korang nak tau pasar mlm kat cni lah tempat kami berdua dating...wah!wah!..cian kan kami dating kat pasar mlm...Ye! disebabkan kami ni dulu 1 tmpt keje kat 7eleven area ctu pas hubby abis Politeknik & aku tunggu result STPM...dulu lah sape yg x kenal kami ni couple pasar mlm...he..he...so! korang nak tau pe yg kami beli....ni lah die....


baju t-shirt je...beli 3 helai kat Butik Giordano...baju purple tu aku yg punye yg lain paham2 je lah...

1 g cite... aku ni klu kuar shopping ngan hubby x sah klu x masuk kedai al-ikhsan...kedai ni memang favourite hubby...kedai ni x sah klu 2 kali x kuar masuk...mau je org kaunter tu pandang kitorg lain mcm...bkn ape hubby x tau nak pilih mane 1 baju nak dibeli, so hubby suruh aku pilih...mcm ne lawa x baju yg aku pilih tuk hubby...

so itu lah weekend aku & hubby ari sabtu lepas penat rasenye lame x kuar jln2 mcm tu semenjak hubby kursus kat Pulapes...hubby pun tgl 2 bln g nak abis kat sane..



KATA FIESYAH:
*aku ni klu kuar jadi menteri kewangan yg dilantik secara rasmi mase couple lagi...so bajet ari tu shopping2, mkn2, jln2 x smpi pun RM150++*jimat x?

BIRTHDAY TWIN

Dicatat oleh FIESYAH di 10:49 PG
02 Jun 2009...kenap sudah budak kembar ni berusia 17 tahun....besar2 dah anak buah aku ni (anak daro dah)...ni lah aku nak kenalkan korang pada anak buah aku yg dah besar panjang, tinggi lebih dari aku(terasa lak aku ni pendek) hee.hee...ni anak buah sebelah hubby...cucu kelahiran petama dalam keluarga hubby...tup2 dpt kembar dah...

ni aku nak introduc korang budak kembar ni...rase2 korang mane satu yg kembar, teka jelah nanti aku kenalkan dlm tag akan dtg...lu pikir lah sendiri, bak kate nabil...so pade along ANISAH & angah ANIRAH...mama ateh nak ucapkan SELAMAT HARI LAHIR KE-17, SEMOGA PANJANG UMUR, MURAH REZEKI....& SUCCESS DALAM SPM TAHUN INI....GOOD LUCK!!!!



KATE FIESYAH:
*mcm ne korang rase leh x aku dpt anak kembar*he..he...x abis2 berangan...

Isnin, 1 Jun 2009

ANNIVERSARY LAGI

Dicatat oleh FIESYAH di 10:42 PTG
korang layan je lah ye video ni...x jelas & kurang memuaskan harap maaf....
SELAMAT MENONTON...


HAPPY BIRTHDAY TO YOU

Dicatat oleh FIESYAH di 9:52 PTG
bln JUN dah ni, cepat sungguh mase berlalu, bln MEI pun dah meinggalkan kite...mulakan idup anda pd bln JUN ni sesuatu yg baru..ok...insyallah...benarnye pd bln MEI aku terlupe nak wish pade 3 org ni...(dlm blog lah)...he...he...

ni die birasku yg berbaju kurung biru (HABSAH HASAN), SELAMAT HARI LAHIR KE-28 TAHUN, SEMOGA PANJANG UMUR MURAH REZEKI...pada 25 Mei 2009 lepas...& SELAMAT ULANG TAHUN PERKAHWINAN KE-5...SEMOGA IKATAN INI AKAN KEKAL HINGGA AKHIR HAYAT...AMIN...pada 02 Mei 2009 yg lalu....itu yg berbaju itam abg iparku no. 4 (MOHD KHALIL)....


selain tu kakak iparku (FASIHAH) yg kini semakin garang semenjak 2 menjak ni dah jd tunangan org (mohon diampun, mare lak die)...he..he..SELAMAT HARI LAHIR KE-30 TAHUN, SEMOGA DIRIMU DIPERTEMUKAN JODOH DENGAN ORG YANG BENAR2 MENYAYANGIMU, MURAH REZEKI, PANJANG UMUR....AMIN...pada 17 Mei 2009..



KATA FIESYAH:
*sebelah hubby ni rmi adik beradik kadang bleh ilang ikatan aku klu nak pikir name sebenar diorg ni, masing2 ade name gelomer...he..he..mcm aku gak*

HAPPY ANNIVERSARY TO ME

Dicatat oleh FIESYAH di 11:37 PG


syukur alhamdulilah dah 1 thn syah mendirikan rumah tangga bersama hubby (MOHD SAUFIE) 30 Mei 2008 (1 thn yg lepas)


memang alam umah tangga ni bnyk dugaan & cabaran...bkn sume ari tu indah tuk dikongsi bersama mcm2 liku, rintangan selama 1 thn ni...syukur atas kesabaran & keimanan yg kuat oleh NYA kami masih bersama...


hari gembira bile ku disahkan hamil...aku & hubby x berkata ape2 bile ade sebenih nyawa didlm perutku, terpancar seri kegembiraan & kebahgiaan dlm umah tangga kami mase itu...tp panas yg kami arapkan rupenya hujan di tgh ari...bile usia kandunganku memecah 4 minggu aku kehilangannya...mase tu dugaan yg berat ku rasekan, runtuh ati aku mase tu...aku lebih menyalahkan diriku kerna tidak dpt untuk menjage die sebaik mungkin...p bile dipujuk hubby & menyatakan bkn rezeki kite utk bersama die aku redo & secara pelahan2 perasaanku pulih...


& kini aku masih lagi menuggu tuk mencari pengantinnye p blum lagi menunjukkan tanda2 tuk aku hamil, mugkin rezeki blum ade...


pd kalian aku memohon doa kalian, tuk mendoakanku mendapat cahaya mate kerna aku x sabar rasenye skrg ni...


Wahhhhhh!!!! aku ni dah melilau kat lain...x pe skrg aku dah ok...blk pade tag utama...HAPPY ANNIVERSARY TO ME (SAUFIE & AISYAH)...weekand ari tu de lah g jln2 ngan hubby kat ALAMANDA, PUTRAJAYA....gile u, bnyk SALE sane cni...gile2 punye SALE...1 ari aku jln2...sakit kaki ni...p TUUNGGGGGGGGGGGUuuuuuuuuuu....nanti syah update g blog ni...mcm2 cite nak tulis ni...



KATE FIESYAH:
*PADA HUBBY "HAPPY ANNIVERSARY 1TH" MOGA PERKAHWINAN INI AKAN KEKAL HINGGA AKHIR HAYAT...AMIN...*