::: Peperiksaan Perkhidmatan:::

huuuu...
baru je blk ambik Periksa Perkhidmatan
periksa ni selama 2 hari
25 & 26 Mei 2010...jam 9.00 pg smpi 10.00 pg...

ni 1st time aku ambil periksa
semenjak dah tinggalkan alam persekolahan
jgn lah tanye aku, ape perasaan skrg
dup! dap! je jantung ni
dr smlm asyik pikir je pe soalan yg akan kuar...huuu..huuu



::: tinggal 1 paper aje esok...doakan aku berjaya ye...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

::: cite 21 mei 2010 :::

hari ni aku tak keje...cuti
sebabnye pergi PPUKM utk ambil darah...
so, hubby pun cuti hari ni jugak...huuuu...huuuu...

sampai klinik O&G tak ramai org mungkin hari ni hari jumaat...
jadinye org tak ramai...so aku terus ke makmal...


nampak tidak lengan aku yg merah, hasil perahan darah ku...he...he..


kebetulan tak lame dkt PPUKM
hubby ajak pergi jln2 kat Metro Kajang, sblm nak smbyg Jumaat...
saje cuci2 mate...

jln2..
inilah hasil rembatan hubby
jaket NIKE...original lagi
harga tak yah tanye ar bleh tahan...tengah2 bln ni...
paham2 je lah...


ni je designs yg tinggal...sweet & simple



::: list brg baby dah ada, itu lain kali lah aku cite ye...ok bye2....nak tido jap..he..he..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Juara Top Host 2010

aku bknye pengikut rancangan top host...
cume jeling2 jengguk2 mcm tu je kalo tukar siaran tv...
tapi dlm jeling2 tu jgk aku minit peserta ni Syazwani Diyana
nampak mcm ade karakter utk jd wartawan @ pengacara
yg lain x de plak yg menusuk dlm ati aku ni....

so smlm, boring gile tukar2 rancangan tv...
x de rancangan best...
bk tv3 tengk2 top host dah final ye...he...he...
time tu Dina tengah meyanyi, & aku x delah tahu sape yg ke final
tengok jelah....p bangga & suke gak aku peserta yg aku minat rupanya ke final...
x tukar dah siaran lain....

&
jeng2....
Datuk Farid umumkan siapa yg juara aku plak yg eksaitet
wahhhh!!!
Syazwani Diyana....
"
"
"
"
"
"
menang :)

credit pictures to sensasi selebriti


harap2 dptlah jd wartawan contoh seperti wartawan yg ada skrg ni
kurangkan konterversi ye kak!!!

nasihat ni salah 1 peminat ko....
he...he...x de royalti ke yg aku ni peminat ko...
(ikhlas ke idak ni)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Susu Anmum Materna

credit to cik gooole
tq cik gooole :)


aku ni bknye pengemar susu...terus terang aku katekan aku ni x suke susu tapi soya aku minum gak asal sejuk...kalo x sejuk jgn harap lah aku nak minum smpi ke basi lah air tu...
semenjak 3 bln peknen lagi hubby dah paksa aku minum susu, hubby pilih Anmum Materna perisa coklat...

mesti korang nak tau kan nape coklat, hubby tau aku suke coklat...he...he...
perase tu je yg leh aku nak telan kalo btl2 tepung susu tu x tau lah..
betul2 aku katekan awal2 minum susu ni memang tekak aku x leh terima...
minum pun kat singki, takut muntah...tapi lame2 tu tekak ni dah lali...

abis je beli, hubby pun x yah cek @ tanye ade g x susu...
skrg aku ajak je g Giant tau dah nak beli susu, awal bln, ujung bln ke...hubby paham2 dah...
serasi lak susu ni ngan aku...ialah serasi kite bersame...he..he...

ape pun krg doakanlah kesihatan aku spjg peknen ni ye & doakan baby kami ni chat...Amin....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Obimin Family

ini yg disarankan oleh Dokter Fadzilah...
Obimin Family untuk supplement atau makanan tambahan


dlm 1 kotak ni ada 2 supplement utk ibu&baby
1 kotak Obimin Pluz & 1 kotak Obical...

ikutkan aku ni bknye suke sngt mkn ubat
kadang tu kalo batuk biar je smpi chat....aleh2 elok sendiri...lain lah kalo dah teruk...he...he...
itu lah aku, ckp org pandai, p diri sendiri hampeh...he...he...

kali ni aku x leh ambik sambil lewa...demam ke, selsema ke, batuk ke
cepat2 lah jmpe dokter takut lain lak jadi ye x?
lebih2 lagi H1N1 masih g dlm tahap bahaya & ibu yg peknen adalah antara sasaran utama...
issssssshhhhh....yaAllah S.W.T jauhkanlah pekara yg x elok....

ok lah balik pade topik yg asal...

Obimin Pluz ni mengandungi khasiat & byk mengandungi vitamin A,D, B...dll
1 hari mkn 1 biji je...mengandungi 30 biji..

picture credit to google

FEATURES

Cost effective & Convenient
Easy-to-swallow caplet design

Contains 1000 mcg of folic acid.
Folic acid deficiency during pregnancy may lead to neural tube defect (spina bifida)
Contains iron. Iron is required for formation of red blood cells.
Contains
Vitamin C.

Vitamin C helps to enhance iron absorption and is required for healthy connective tissues.
Improved formula that adheres to the new RDA of Vitamin A in pregnancy.

CONTENTS

Vitamin A - 3000 IU
Vitamin B1 - 10 mg
Vitamin B2 - 2.5 mg
Vitamin B6 - 15 mg
Vitamin B12 - 4mcg
Vitamin C - 100mg
Vitamin D - 400 IU
Vitamin B3 as niacinamide 20mg
Vitamin B5 as calcium pantothenate 7.5mg
Folic Acid 1000 mcg/1mg
Iron as ferrous fumarate 90mg
Calcium lactate 250mg

Copper 100mcg
Iodine 100mcg

Obical khasiat pd tulang...dpt memberi tenaga & mengandungi sayur-sayuran
mkn ini pun 1 biji 1 hari...mengandungi 30 biji utk 1 bln...

pictures credit to google

FESTURES

A better absorbed calcium:

Fructo-oligosaccharrides (FOS)/Chicory Inulin to enhance bone mineralization and calcium absorption
Contains Vitamin D3 to further improve calcium absorption in the gut.
High content of elemental calcium (600mg) per tablet
Also contains bone-fortifying minerals magnesium and phosphorous
Just two caplets daily helps you meet your RDA for the day
Non-shellfish source of calcium. Suitable for those with shellfish allergy.
Does not contain ingredients of animal sources. Suitable for vegetarians.

CONTENTS

Each easy-to-swallow caplet contains:
Elemental Calcium (as calcium carbonate and dibasic calcium phosphate anhydrous) - 600mg
Fructo-oligosaccharide (FOS) - 100mg
Magnesium (as magnesium oxide) - 50mg
Phosphorous - 50mg
Vitamin D3 - 200IU




:::betul ke org kate kalo mkn obimin anak besor...besor chat x pe kan! :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

cek up 28 weeks

hari ni dah msk 29 weeks...
cepat betul mase berlalu, baby dlm perot ni pun dah x sabo nak kuar kut...
tindak bls baby jgn ckp lah...huuuu...aktif sngt2...

10 Mei 2010
aku cekup kat PPUKM....wat kali 1 (dpt refer)
disebabkan aku ni saspek darah tinggi...
pg2 aku dah g umah mama, mama yg jd teman aku spjg ari tu...
smpi PPUKM pkl 8.30am (opoiment pkl 9.00am)...

aku x tunggu lame, pas bg sume borang, dah pgl ok lah tu kan....suke aku x tunggu lame
pas tu kene timbang, cek Bp....
ni yg aku nak cite ni...tekanan darah aku g PPUKM ni normal lah plak...pelik2
sllnye kalo kat Poliklinik UKM Bp aku 150/70....itu dah normal ar spjng peknen ni..
aleh smpi2 PPUKM 120/80....wahhhh...he....he....normal beb!

cite pade hubby katenye mesin Bp kat Poliklinik UKM tu rosak kut...he...he... x tau lah....

pas tu ambik urine..ok je...
msk blk scan....eeee...geram lak aku tengok aksi baby ngah isap jari...comel lah sungguh aksi yg baby buat...
dok scan nak tengok jantina...alhamdulilah lelaki (kali 3 ni scan lelaki)...insyallah
pas scan baru jumpe dok pakar...dok kate ok je Bp ni...aleh2 duk tanye nak besalin kat mane? bab cni jauh sngt ni....

aku pun explan ngan dok...ikut plan nak besalin di KPMC...
p aku memikirkan mslh Bp ni...& aku wat keputusan rabu ni ada g cek up kat Poliklinik UKM
tengok mcm ne Bp...kalo ok aku akan dtg ke PPUKM & wat surat refer tuk besalin di KPMC...

so cek up aku di PPUKM x tau g bile kene call pd 24 Mei ini...
lagi pun aku kene ambik darah sblm 24 Mei ni...disebabkan hari yg aku g tu aku x puasa...
so kene dtg lagi...insyallah minggu ni kut...

12 Mei 2010
aku cek up di Poliklinik UKM
minggu ni memang bertuah btl aku x tunggu lame...klinik bk 8.30am...msk2 dpt no.2
biaselah cek up, kene ambik urine, msk jmp dok...cek Bp
dok kate Bp ok p tinggi ckit 130/80....he..he...mcm ne tu...br selang 1 hari g PPUKM
kalo x dtg cni pun x pe dah...dok kate dah leh g cek up tempat nak besalin...

insyallah arap semunye ok....

baby fiesyah...
duk diam2 dlm tu ye cayang...
x mau nakal2
love u....



::::*keliru juga ngan member2 suh besalin di gomen je jimat...& ade kate gomen&swasta sakit besalinnye same je....emmmmm....kalo hubby suh besalin di swasta...(ingat syurga tu bwh telapak kaki suami)...he...he..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Keputusan BTN

salam sume...

khabar gembire bg aku, bile melihat result BTN yg aku pergi ke
Kem KIWA, Sepang bln 3 ari tu...

syukur alhamdulillah...aku lulus...

ni aku snap sbg bukti yg aku lulus...huuuu...huuu....



NOTA: ape sedap nak mkn ar?....emmmm.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

suprise my birthday!!!

cite bln lepas tapi cite yg happy bagi aku...
sape2 yg tahu 17 April lepas my birthday...he...he....happy birthday to me :)
so aku x delah nak ape2 pun dari org tesayang p biase lah pompuan kalo leh nak jugak give2 wlw kecik2 ye x?

awalnye hubby ckp ..."abg dah bg hadiah tu dlm perut..."
aku pun haaaaa ..."ye ke? ok lah..."
bg aku pun baby dlm ni lagi berharga buat kami mase ni... harap2 baby mama sihat ye cayang...

so, tanpa aku duga...ari tu hubby ckp yg bkn2 kate suruh cari tali pinggang lah itu lah ini lah...
last2 katenye almari baju x leh buka...padahal baru mlm td aku bk simpan baju...
tanpa disangka2.....suprise....he...he...
suke2...mane lah aku x suke dpt hadiah dr hubby...

buka2...
tadaaaaaaaaa....
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"






NOTA: tq pade ucu bab belanja dunkin donuts, lame x mkn....tq mama, aimu & syawal wat mkn2 & beli kek...& tq so much hubby belanja mkn di yunkis hurt (ikan bakar) & hadiah beg...lawo...cayang sume... :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

jemputan kawen...

kwn lame aku kawen ahad lepas 02 Mei 2010
kwn time hingusan time sekolah tadika, rendah & menengah...
tq jemput aku & hubby... aku pegi pun ingatkan ko dtg time aku kawen 1 famliy dtg

lagi pun dtg sane pun dah mcm reunion, jumpe blk2 sek dulu...
muke masing2 dah berubah ketara korang paham2 lah ek!!!
p x lame, ade tempat g kami nak singgah...

smpi pun pengantin dah mkn beradap...
pas tu sempat lah aku ambik gambo....
buat kenangan...

SELAMAT PENGANTIN BARU SHIMA & FIRDAUS



NOTA: x tahan nape aku jeling macam tu ar...huuu...huu...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Happy Mother's Day


9 Mei 2010




ingin aku ucapkan pade ibu2 di seluruh dunia Happy Mother's Day, tanpa anda tiadalah generasi kini....

pade yg teristimewa mama & mak terima kasih kerana melayan kerenah ini...
kamu ber2 tiade bandingnye di dlm dunia ini....love u....

& pade diri aku, yg akan menjadi ibu, insyallah bln 8 ini...jadilah ibu yg terbaik bagi kelahiran baby ini...& isteri yg solehah....amin...




NOTA: tunggu ape yg special tuk esok!!!! he...he... :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kursus

selama 2 hari aku berkrusus
seronok memang seronok kalo kene ngan penceramah yg ok & pandai wat lawak x delah gantuk
krusus kali ini lain bg aku wajib kene pg krusus ni kalo nak sah jawatan
so, aku g krusus ni


tempatnye ok
bilik senat plak tu kat bangunan canselori
biasenye bilik ini khas utk pegawai2 atasan & susun atur meja pun dah mcm dlm kabinet
sok gile...he..he...

gambo ari ke 2 krusus

taaaataaaa.....




NOTA: tunggu utk periksa 25 & 26 Mei ini...good luck to me....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Selasa, 25 Mei 2010

::: Peperiksaan Perkhidmatan:::

Dicatat oleh FIESYAH di 11:04 PG
huuuu...
baru je blk ambik Periksa Perkhidmatan
periksa ni selama 2 hari
25 & 26 Mei 2010...jam 9.00 pg smpi 10.00 pg...

ni 1st time aku ambil periksa
semenjak dah tinggalkan alam persekolahan
jgn lah tanye aku, ape perasaan skrg
dup! dap! je jantung ni
dr smlm asyik pikir je pe soalan yg akan kuar...huuu..huuu



::: tinggal 1 paper aje esok...doakan aku berjaya ye...

Jumaat, 21 Mei 2010

::: cite 21 mei 2010 :::

Dicatat oleh FIESYAH di 2:59 PTG
hari ni aku tak keje...cuti
sebabnye pergi PPUKM utk ambil darah...
so, hubby pun cuti hari ni jugak...huuuu...huuuu...

sampai klinik O&G tak ramai org mungkin hari ni hari jumaat...
jadinye org tak ramai...so aku terus ke makmal...


nampak tidak lengan aku yg merah, hasil perahan darah ku...he...he..


kebetulan tak lame dkt PPUKM
hubby ajak pergi jln2 kat Metro Kajang, sblm nak smbyg Jumaat...
saje cuci2 mate...

jln2..
inilah hasil rembatan hubby
jaket NIKE...original lagi
harga tak yah tanye ar bleh tahan...tengah2 bln ni...
paham2 je lah...


ni je designs yg tinggal...sweet & simple



::: list brg baby dah ada, itu lain kali lah aku cite ye...ok bye2....nak tido jap..he..he..

Khamis, 20 Mei 2010

Juara Top Host 2010

Dicatat oleh FIESYAH di 10:08 PG
aku bknye pengikut rancangan top host...
cume jeling2 jengguk2 mcm tu je kalo tukar siaran tv...
tapi dlm jeling2 tu jgk aku minit peserta ni Syazwani Diyana
nampak mcm ade karakter utk jd wartawan @ pengacara
yg lain x de plak yg menusuk dlm ati aku ni....

so smlm, boring gile tukar2 rancangan tv...
x de rancangan best...
bk tv3 tengk2 top host dah final ye...he...he...
time tu Dina tengah meyanyi, & aku x delah tahu sape yg ke final
tengok jelah....p bangga & suke gak aku peserta yg aku minat rupanya ke final...
x tukar dah siaran lain....

&
jeng2....
Datuk Farid umumkan siapa yg juara aku plak yg eksaitet
wahhhh!!!
Syazwani Diyana....
"
"
"
"
"
"
menang :)

credit pictures to sensasi selebriti


harap2 dptlah jd wartawan contoh seperti wartawan yg ada skrg ni
kurangkan konterversi ye kak!!!

nasihat ni salah 1 peminat ko....
he...he...x de royalti ke yg aku ni peminat ko...
(ikhlas ke idak ni)

Rabu, 19 Mei 2010

Susu Anmum Materna

Dicatat oleh FIESYAH di 2:21 PTG
credit to cik gooole
tq cik gooole :)


aku ni bknye pengemar susu...terus terang aku katekan aku ni x suke susu tapi soya aku minum gak asal sejuk...kalo x sejuk jgn harap lah aku nak minum smpi ke basi lah air tu...
semenjak 3 bln peknen lagi hubby dah paksa aku minum susu, hubby pilih Anmum Materna perisa coklat...

mesti korang nak tau kan nape coklat, hubby tau aku suke coklat...he...he...
perase tu je yg leh aku nak telan kalo btl2 tepung susu tu x tau lah..
betul2 aku katekan awal2 minum susu ni memang tekak aku x leh terima...
minum pun kat singki, takut muntah...tapi lame2 tu tekak ni dah lali...

abis je beli, hubby pun x yah cek @ tanye ade g x susu...
skrg aku ajak je g Giant tau dah nak beli susu, awal bln, ujung bln ke...hubby paham2 dah...
serasi lak susu ni ngan aku...ialah serasi kite bersame...he..he...

ape pun krg doakanlah kesihatan aku spjg peknen ni ye & doakan baby kami ni chat...Amin....

Selasa, 18 Mei 2010

Obimin Family

Dicatat oleh FIESYAH di 9:58 PG
ini yg disarankan oleh Dokter Fadzilah...
Obimin Family untuk supplement atau makanan tambahan


dlm 1 kotak ni ada 2 supplement utk ibu&baby
1 kotak Obimin Pluz & 1 kotak Obical...

ikutkan aku ni bknye suke sngt mkn ubat
kadang tu kalo batuk biar je smpi chat....aleh2 elok sendiri...lain lah kalo dah teruk...he...he...
itu lah aku, ckp org pandai, p diri sendiri hampeh...he...he...

kali ni aku x leh ambik sambil lewa...demam ke, selsema ke, batuk ke
cepat2 lah jmpe dokter takut lain lak jadi ye x?
lebih2 lagi H1N1 masih g dlm tahap bahaya & ibu yg peknen adalah antara sasaran utama...
issssssshhhhh....yaAllah S.W.T jauhkanlah pekara yg x elok....

ok lah balik pade topik yg asal...

Obimin Pluz ni mengandungi khasiat & byk mengandungi vitamin A,D, B...dll
1 hari mkn 1 biji je...mengandungi 30 biji..

picture credit to google

FEATURES

Cost effective & Convenient
Easy-to-swallow caplet design

Contains 1000 mcg of folic acid.
Folic acid deficiency during pregnancy may lead to neural tube defect (spina bifida)
Contains iron. Iron is required for formation of red blood cells.
Contains
Vitamin C.

Vitamin C helps to enhance iron absorption and is required for healthy connective tissues.
Improved formula that adheres to the new RDA of Vitamin A in pregnancy.

CONTENTS

Vitamin A - 3000 IU
Vitamin B1 - 10 mg
Vitamin B2 - 2.5 mg
Vitamin B6 - 15 mg
Vitamin B12 - 4mcg
Vitamin C - 100mg
Vitamin D - 400 IU
Vitamin B3 as niacinamide 20mg
Vitamin B5 as calcium pantothenate 7.5mg
Folic Acid 1000 mcg/1mg
Iron as ferrous fumarate 90mg
Calcium lactate 250mg

Copper 100mcg
Iodine 100mcg

Obical khasiat pd tulang...dpt memberi tenaga & mengandungi sayur-sayuran
mkn ini pun 1 biji 1 hari...mengandungi 30 biji utk 1 bln...

pictures credit to google

FESTURES

A better absorbed calcium:

Fructo-oligosaccharrides (FOS)/Chicory Inulin to enhance bone mineralization and calcium absorption
Contains Vitamin D3 to further improve calcium absorption in the gut.
High content of elemental calcium (600mg) per tablet
Also contains bone-fortifying minerals magnesium and phosphorous
Just two caplets daily helps you meet your RDA for the day
Non-shellfish source of calcium. Suitable for those with shellfish allergy.
Does not contain ingredients of animal sources. Suitable for vegetarians.

CONTENTS

Each easy-to-swallow caplet contains:
Elemental Calcium (as calcium carbonate and dibasic calcium phosphate anhydrous) - 600mg
Fructo-oligosaccharide (FOS) - 100mg
Magnesium (as magnesium oxide) - 50mg
Phosphorous - 50mg
Vitamin D3 - 200IU




:::betul ke org kate kalo mkn obimin anak besor...besor chat x pe kan! :)

Isnin, 17 Mei 2010

cek up 28 weeks

Dicatat oleh FIESYAH di 8:21 PG
hari ni dah msk 29 weeks...
cepat betul mase berlalu, baby dlm perot ni pun dah x sabo nak kuar kut...
tindak bls baby jgn ckp lah...huuuu...aktif sngt2...

10 Mei 2010
aku cekup kat PPUKM....wat kali 1 (dpt refer)
disebabkan aku ni saspek darah tinggi...
pg2 aku dah g umah mama, mama yg jd teman aku spjg ari tu...
smpi PPUKM pkl 8.30am (opoiment pkl 9.00am)...

aku x tunggu lame, pas bg sume borang, dah pgl ok lah tu kan....suke aku x tunggu lame
pas tu kene timbang, cek Bp....
ni yg aku nak cite ni...tekanan darah aku g PPUKM ni normal lah plak...pelik2
sllnye kalo kat Poliklinik UKM Bp aku 150/70....itu dah normal ar spjng peknen ni..
aleh smpi2 PPUKM 120/80....wahhhh...he....he....normal beb!

cite pade hubby katenye mesin Bp kat Poliklinik UKM tu rosak kut...he...he... x tau lah....

pas tu ambik urine..ok je...
msk blk scan....eeee...geram lak aku tengok aksi baby ngah isap jari...comel lah sungguh aksi yg baby buat...
dok scan nak tengok jantina...alhamdulilah lelaki (kali 3 ni scan lelaki)...insyallah
pas scan baru jumpe dok pakar...dok kate ok je Bp ni...aleh2 duk tanye nak besalin kat mane? bab cni jauh sngt ni....

aku pun explan ngan dok...ikut plan nak besalin di KPMC...
p aku memikirkan mslh Bp ni...& aku wat keputusan rabu ni ada g cek up kat Poliklinik UKM
tengok mcm ne Bp...kalo ok aku akan dtg ke PPUKM & wat surat refer tuk besalin di KPMC...

so cek up aku di PPUKM x tau g bile kene call pd 24 Mei ini...
lagi pun aku kene ambik darah sblm 24 Mei ni...disebabkan hari yg aku g tu aku x puasa...
so kene dtg lagi...insyallah minggu ni kut...

12 Mei 2010
aku cek up di Poliklinik UKM
minggu ni memang bertuah btl aku x tunggu lame...klinik bk 8.30am...msk2 dpt no.2
biaselah cek up, kene ambik urine, msk jmp dok...cek Bp
dok kate Bp ok p tinggi ckit 130/80....he..he...mcm ne tu...br selang 1 hari g PPUKM
kalo x dtg cni pun x pe dah...dok kate dah leh g cek up tempat nak besalin...

insyallah arap semunye ok....

baby fiesyah...
duk diam2 dlm tu ye cayang...
x mau nakal2
love u....



::::*keliru juga ngan member2 suh besalin di gomen je jimat...& ade kate gomen&swasta sakit besalinnye same je....emmmmm....kalo hubby suh besalin di swasta...(ingat syurga tu bwh telapak kaki suami)...he...he..

Khamis, 13 Mei 2010

Keputusan BTN

Dicatat oleh FIESYAH di 2:30 PTG
salam sume...

khabar gembire bg aku, bile melihat result BTN yg aku pergi ke
Kem KIWA, Sepang bln 3 ari tu...

syukur alhamdulillah...aku lulus...

ni aku snap sbg bukti yg aku lulus...huuuu...huuu....



NOTA: ape sedap nak mkn ar?....emmmm.....

Rabu, 12 Mei 2010

suprise my birthday!!!

Dicatat oleh FIESYAH di 12:23 PTG
cite bln lepas tapi cite yg happy bagi aku...
sape2 yg tahu 17 April lepas my birthday...he...he....happy birthday to me :)
so aku x delah nak ape2 pun dari org tesayang p biase lah pompuan kalo leh nak jugak give2 wlw kecik2 ye x?

awalnye hubby ckp ..."abg dah bg hadiah tu dlm perut..."
aku pun haaaaa ..."ye ke? ok lah..."
bg aku pun baby dlm ni lagi berharga buat kami mase ni... harap2 baby mama sihat ye cayang...

so, tanpa aku duga...ari tu hubby ckp yg bkn2 kate suruh cari tali pinggang lah itu lah ini lah...
last2 katenye almari baju x leh buka...padahal baru mlm td aku bk simpan baju...
tanpa disangka2.....suprise....he...he...
suke2...mane lah aku x suke dpt hadiah dr hubby...

buka2...
tadaaaaaaaaa....
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"






NOTA: tq pade ucu bab belanja dunkin donuts, lame x mkn....tq mama, aimu & syawal wat mkn2 & beli kek...& tq so much hubby belanja mkn di yunkis hurt (ikan bakar) & hadiah beg...lawo...cayang sume... :)

Selasa, 11 Mei 2010

jemputan kawen...

Dicatat oleh FIESYAH di 12:15 PTG
kwn lame aku kawen ahad lepas 02 Mei 2010
kwn time hingusan time sekolah tadika, rendah & menengah...
tq jemput aku & hubby... aku pegi pun ingatkan ko dtg time aku kawen 1 famliy dtg

lagi pun dtg sane pun dah mcm reunion, jumpe blk2 sek dulu...
muke masing2 dah berubah ketara korang paham2 lah ek!!!
p x lame, ade tempat g kami nak singgah...

smpi pun pengantin dah mkn beradap...
pas tu sempat lah aku ambik gambo....
buat kenangan...

SELAMAT PENGANTIN BARU SHIMA & FIRDAUS



NOTA: x tahan nape aku jeling macam tu ar...huuu...huu...

Sabtu, 8 Mei 2010

Happy Mother's Day

Dicatat oleh FIESYAH di 9:39 PTG

9 Mei 2010




ingin aku ucapkan pade ibu2 di seluruh dunia Happy Mother's Day, tanpa anda tiadalah generasi kini....

pade yg teristimewa mama & mak terima kasih kerana melayan kerenah ini...
kamu ber2 tiade bandingnye di dlm dunia ini....love u....

& pade diri aku, yg akan menjadi ibu, insyallah bln 8 ini...jadilah ibu yg terbaik bagi kelahiran baby ini...& isteri yg solehah....amin...




NOTA: tunggu ape yg special tuk esok!!!! he...he... :)

Jumaat, 7 Mei 2010

Kursus

Dicatat oleh FIESYAH di 12:49 PTG
selama 2 hari aku berkrusus
seronok memang seronok kalo kene ngan penceramah yg ok & pandai wat lawak x delah gantuk
krusus kali ini lain bg aku wajib kene pg krusus ni kalo nak sah jawatan
so, aku g krusus ni


tempatnye ok
bilik senat plak tu kat bangunan canselori
biasenye bilik ini khas utk pegawai2 atasan & susun atur meja pun dah mcm dlm kabinet
sok gile...he..he...

gambo ari ke 2 krusus

taaaataaaa.....




NOTA: tunggu utk periksa 25 & 26 Mei ini...good luck to me....