cek up 28 weeks

hari ni dah msk 29 weeks...
cepat betul mase berlalu, baby dlm perot ni pun dah x sabo nak kuar kut...
tindak bls baby jgn ckp lah...huuuu...aktif sngt2...

10 Mei 2010
aku cekup kat PPUKM....wat kali 1 (dpt refer)
disebabkan aku ni saspek darah tinggi...
pg2 aku dah g umah mama, mama yg jd teman aku spjg ari tu...
smpi PPUKM pkl 8.30am (opoiment pkl 9.00am)...

aku x tunggu lame, pas bg sume borang, dah pgl ok lah tu kan....suke aku x tunggu lame
pas tu kene timbang, cek Bp....
ni yg aku nak cite ni...tekanan darah aku g PPUKM ni normal lah plak...pelik2
sllnye kalo kat Poliklinik UKM Bp aku 150/70....itu dah normal ar spjng peknen ni..
aleh smpi2 PPUKM 120/80....wahhhh...he....he....normal beb!

cite pade hubby katenye mesin Bp kat Poliklinik UKM tu rosak kut...he...he... x tau lah....

pas tu ambik urine..ok je...
msk blk scan....eeee...geram lak aku tengok aksi baby ngah isap jari...comel lah sungguh aksi yg baby buat...
dok scan nak tengok jantina...alhamdulilah lelaki (kali 3 ni scan lelaki)...insyallah
pas scan baru jumpe dok pakar...dok kate ok je Bp ni...aleh2 duk tanye nak besalin kat mane? bab cni jauh sngt ni....

aku pun explan ngan dok...ikut plan nak besalin di KPMC...
p aku memikirkan mslh Bp ni...& aku wat keputusan rabu ni ada g cek up kat Poliklinik UKM
tengok mcm ne Bp...kalo ok aku akan dtg ke PPUKM & wat surat refer tuk besalin di KPMC...

so cek up aku di PPUKM x tau g bile kene call pd 24 Mei ini...
lagi pun aku kene ambik darah sblm 24 Mei ni...disebabkan hari yg aku g tu aku x puasa...
so kene dtg lagi...insyallah minggu ni kut...

12 Mei 2010
aku cek up di Poliklinik UKM
minggu ni memang bertuah btl aku x tunggu lame...klinik bk 8.30am...msk2 dpt no.2
biaselah cek up, kene ambik urine, msk jmp dok...cek Bp
dok kate Bp ok p tinggi ckit 130/80....he..he...mcm ne tu...br selang 1 hari g PPUKM
kalo x dtg cni pun x pe dah...dok kate dah leh g cek up tempat nak besalin...

insyallah arap semunye ok....

baby fiesyah...
duk diam2 dlm tu ye cayang...
x mau nakal2
love u....



::::*keliru juga ngan member2 suh besalin di gomen je jimat...& ade kate gomen&swasta sakit besalinnye same je....emmmmm....kalo hubby suh besalin di swasta...(ingat syurga tu bwh telapak kaki suami)...he...he..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Isnin, 17 Mei 2010

cek up 28 weeks

Dicatat oleh FIESYAH di 8:21 PG
hari ni dah msk 29 weeks...
cepat betul mase berlalu, baby dlm perot ni pun dah x sabo nak kuar kut...
tindak bls baby jgn ckp lah...huuuu...aktif sngt2...

10 Mei 2010
aku cekup kat PPUKM....wat kali 1 (dpt refer)
disebabkan aku ni saspek darah tinggi...
pg2 aku dah g umah mama, mama yg jd teman aku spjg ari tu...
smpi PPUKM pkl 8.30am (opoiment pkl 9.00am)...

aku x tunggu lame, pas bg sume borang, dah pgl ok lah tu kan....suke aku x tunggu lame
pas tu kene timbang, cek Bp....
ni yg aku nak cite ni...tekanan darah aku g PPUKM ni normal lah plak...pelik2
sllnye kalo kat Poliklinik UKM Bp aku 150/70....itu dah normal ar spjng peknen ni..
aleh smpi2 PPUKM 120/80....wahhhh...he....he....normal beb!

cite pade hubby katenye mesin Bp kat Poliklinik UKM tu rosak kut...he...he... x tau lah....

pas tu ambik urine..ok je...
msk blk scan....eeee...geram lak aku tengok aksi baby ngah isap jari...comel lah sungguh aksi yg baby buat...
dok scan nak tengok jantina...alhamdulilah lelaki (kali 3 ni scan lelaki)...insyallah
pas scan baru jumpe dok pakar...dok kate ok je Bp ni...aleh2 duk tanye nak besalin kat mane? bab cni jauh sngt ni....

aku pun explan ngan dok...ikut plan nak besalin di KPMC...
p aku memikirkan mslh Bp ni...& aku wat keputusan rabu ni ada g cek up kat Poliklinik UKM
tengok mcm ne Bp...kalo ok aku akan dtg ke PPUKM & wat surat refer tuk besalin di KPMC...

so cek up aku di PPUKM x tau g bile kene call pd 24 Mei ini...
lagi pun aku kene ambik darah sblm 24 Mei ni...disebabkan hari yg aku g tu aku x puasa...
so kene dtg lagi...insyallah minggu ni kut...

12 Mei 2010
aku cek up di Poliklinik UKM
minggu ni memang bertuah btl aku x tunggu lame...klinik bk 8.30am...msk2 dpt no.2
biaselah cek up, kene ambik urine, msk jmp dok...cek Bp
dok kate Bp ok p tinggi ckit 130/80....he..he...mcm ne tu...br selang 1 hari g PPUKM
kalo x dtg cni pun x pe dah...dok kate dah leh g cek up tempat nak besalin...

insyallah arap semunye ok....

baby fiesyah...
duk diam2 dlm tu ye cayang...
x mau nakal2
love u....



::::*keliru juga ngan member2 suh besalin di gomen je jimat...& ade kate gomen&swasta sakit besalinnye same je....emmmmm....kalo hubby suh besalin di swasta...(ingat syurga tu bwh telapak kaki suami)...he...he..