SELAMAT HARI KEMERDEKAAN



More MERDEKA graphics



tinggal beberape jam lagi kite akan menyambut hari kemerdekaan negara kite Malaysia ke-52 tahun...
pade korang2
aku ingin ucapkan
SELAMAT HARI KEMERDEKAAN KE-52
SEMOGA NEGARA KITE KEKAL AMAN MAKMUR SELAMANYA...AMIN...






KATE FIESYAH:

*kenanglah pejuang2 negare yg sanggup mempertahankan negara ini daripade dijajah...tanpe mereka, negare kite tidak aman damai & kite tidak sebebas ini....*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

HAPPY HOLIDAY

Dapatkan TestiHoliday Di sini



weekend minggu ni panjang...3 ari cuti
aku nak ucapkan pade korang sume selamat bercuti...
selamat bersahur...
selamat berpuase...
selamat berbuke puase...
selamat hari kebangsaaan
&
selamat segalanye...





KATE FIESYAH:
*ingatlah orang tersayang, anda mampu megubahnye...*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KURMA

Kempen Kibar Jalur Gemilang
Sempena Kemerdekaan Malaysia
ke 52
Kempen Kibar Jalur Gemilang





bile bulan pose je mesti kite ingat buah kurma kan...buah kurma ni jadi kebiasaan bagi rakyat kite time bln Ramadhan...time2 bln Ramadhan ni lah belambak2 org jual kurma...cube kalo bkn bln Ramadhan mane de org nak jual kurma sane sini...yg tinggal pun cume owner yg memang de kedai kurma...realiti tu kan x boleh disangkal lagi...
tahun ni plak wat petame kali aku & hubby pose duduk umah sendiri...tahun yg sudah duduk ngan family aku...x de lah aku nak pikir itu & ini...kali ni kene lah pikir mcm2 nak msk pe? kuih raye? langsir? cat umah?
rase kelakar plak time2 nak bukak pose & sahur...muke kite bedua je lah ye sayang....he..he...
abg pandang ayang...ayang pandang abg...pas tu dinding..he..he..

tahun ni syukur alhamdulilah bile hubby dpt bwk blk buah kurma...
KURMA YUSUF TAIYOOB...


sumbangan ikhlas DATO' HJ. MOHAMAD ROSLAN SAKIMAN


time kasih lah aku ucapkan pade Datuk Bandar Majlis Bandaraya Petaling Jaya...
semoga murah rezeki Datuk ye....AMIN...




KATE FIESYAH:
*cukup ar 1 kotak tu...aku & hubby je yg makan...memang sedap kurma yusuf taiyoob ni...ini pun tahun bile lah leh abis...org kate kurma ni penawar segala penyakit...*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

BERBUKA KESEORANGAN

bleh tanye x? ape perasaan korang bile berbuke keseorangan...hu!hu! sedih & hibe rasenye bagi aku bile berbuke sorg2 semalam...semenjak usia aku 24 tahun, inilah kali pertame & sebak rasenye time bln Ramadhan ni...
sepanjang ari bekerje hubby akan ot untuk menjalankan tugas2 yg telah diamanahkan...menjage keamanan pasar2 ramadhan sekitar PJ...hu!hu!...
time aku menikmati hidangan yg x seberape: sms masuk

LUAHAN RASE SUAMI ISTERI


sms dari hubby
Picture CaptionsPicture Captions
sms dari aku
[Caption.iT - Face in Hole]

bile pikir blk...kesian lak kat hubby bile die berbuke di tepi jln...yg aku ni berbuke di rumah tempat yg lebih selesa...itulah die org kate...kite merase diri ini yg susah sebenarnye ade lagi yg susah & kesedihan...







KATE FIESYAH:
*nikmatilah & bersyukur ape yg ade pade kite skrg ini*



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SEKITAR PARTY BESDAY MAMA & AIMU

Kempen Kibar Jalur Gemilang
Sempena Kemerdekaan Malaysia
ke 52
Kempen Kibar Jalur Gemilang




ha...ha...mcm ramai jemput ari jadi mama & adik aimu...tajuk maut punye padahal cume 5 org je...he..he...jadilah wat pe ramai2 sngt ni je lah family sebelah aku...
ari jadi diorg ni wat weekend lepas 16 ogos 2009 betul2 tarikh lahir mama ke-52 tahun & adik aimu benarnye ari selase 18 ogos 2009 so buatlah sekali...x pelah kan 2 ari awal...
x buat masak2 pun mama puase sunat ari tu sempena ari lahir die...so aku & hubby pun x delah nak beli makanan yg berat2 cume ala kadar je...alhamdulillah rezeki mama & adik aimu...tahun depan kalo de rezeki & umur panjang kite wat lah mkn2 kat luar...happines ckit ye x?
ha..ha..aku rase korang pun tau kan kek ape yg aku pilih utk mama & adik aimu...
ni lah die...


kek aiskrim ( coklat)...sedap kebenor...


sate hidangan kami ari tu...


1,...2,...3,...tiiiiiiiiiuuuuuuuuup...he..he...


yeahhh!!!!! semoga mama & adik aimu chat, ceria selalu....

oppppsss...nape aku wat tag ni...takut terliur plak korang...maaf ye...baru skrg de mase nak update blog...alahai bulan2 pose ni...dugaan...






KATE FIESYAH:
*plan asal sebenarnye nak buat doa selamat sempena bln ramadan & tahlil arwah abah tapi bajet lari ar ialah aku pun cbuk family day kat morib & mama g langkawi...bajet terlebih pakai ke ctu...he..he...insyallah doa selamat & tahlil arwah abah akan buat pade ari raye (rumah terbuke) @ bln 12 ni ...3 tahun dah abah tiade...al-fatihah...*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

OPERASI MENCARI KEK

Kempen Kibar Jalur Gemilang
Sempena Kemerdekaan Malaysi
a
ke 52
Kempen Kibar Jalur Gemilang




weekend...ahad 16 Ogos 2009
jln2 mencari kek utk 2 org yg tersayang...ialah bln ini kan dlm family aku sambut sekali 2 org...
mama & adik aimu...so, tengah2 bln ni mane lah de bajet banyak so wat lah sekali gus je...
bedua lah tiup lilin ye...x lah membazir ye x?...

operasi pertame kami & memang dlm kepala otak ni dari ari sabtu mencari kek kat Fasa 4tambahan, bandar baru bangi...lagi pun dekat ngan restoran nak beli lah makanan ckit2...
kek kat kedai ni pun sedap2 jugak ar...terase aroma & kemanisannye...


pilih mane yang berkenan...hubby serahkan saje kat aku nak yg mane...die yg bayor...
aku pun pilih macam kek beday sendiri he..he...


mane satu pilihan aku?

writing...




KATE FIESYAH:
*pas ni besday hubby nak bagi ape ek... dah lah dlm bln pose...tolong bleh?*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

DITINGGALKAN LAGI

Kempen Kibar Jalur Gemilang
Sempena Kemerdekaan Malaysia
ke 52
Kempen Kibar Jalur Gemilang




waaaaahhhhhhhhhhh...huuuu..huuuuu....bleh x aku tumpang nangis disisi korang....wahhhhkkahhh...huuuuu..huuu
poyossss betul lah aku ni...

sedih pulak aku rase mlm ni bile dari ptg hubby fon kate kene g kursus lagi & tido kat sane...
wahhhhhhhhhhh...asyik2 g kursus x sampai pun 2 bln blk dr Pulapes dah g kursus x sok ar mcm ni...asyik2 kene tinggal je....
ape dah fikirkan yg positif utk meningkatkan kualiti & kuantiti hidup kite ye x...he..he..sory ar korang wat korang naik yampah lak ngan aku ni plak ye...

benarnye tempat kursus hubby pun bkn nye jauh saje je nak layan hati yg dah terlampau poyos ni..he..he...kursus pun dekat je kat bangi, TERATAK HIJJAZ...aku pun baru tau de tempat ni walaupun duk2 area ctu...p x tau mcm ne ni...itulah die asyik pikir tempat org je kan tempat sendiri x ambik kesah...contohye org mcm aku ni lah...he..he..

nilah buktinye hubby kene g kursus selame 2 hari dari 19 hingga 20 ogos 2009...

siap diline namenye...

cukup ar 1 beg bawak...utk 2 hari 1 mlm...









KATE FIESYAH:
*aku pun hari khamis ni de kursus kat Kolej Keris Mas*






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SELAMAT HARI LAHIR


bln 8 ni, bln yg penting bagi rakyat Malaysia bile ujung bln ni kite akan menyambut hari kemerdekaan...sblm kalender di dinding menjangkau 31 Ogos...liku2 perjalanan ni harus dilalui..
so, ari ini aku ingin mengucapkan sesuatu kepada adik kesayangan ku iaitu Muhammad Aimullah
SELAMAT HARI LAHIR KE-21...
SEMOGA DIPANJANGKAN USIA, DI MURAHKAN REZEKI
&
BERJAYA DALAM BIDANG YANG DICEBURI...AMIN..






KATE FIESYAH:
*ari ini juga hari lahir abg iparku HISHAMUDIN...ke bape?...ape pun slmt hari lahir & sukses selalu*



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

NAK BELI KE?

Kempen Kibar Jalur Gemilang
Sempena Kemerdekaan Malaysia
ke 52

Kempen Kibar Jalur Gemilang






ade muke2 nak beli ke? he..he..berckp pasl nak beli moto ni dah lame...cume pulus je x berape cukup...hubby pun pas ni nak g keje naik moto sebab hubby dah tukar pos bhg trafic...so jumaat lepas aku pun teman ar hubby g usar2 moto kat area sg. chua...


ade yg bekenan ke?
tungguuuuuuu....





KATE FIESYAH:
*naik moto ni jimat ckit...save duit tabung...nak dekat raye ni bajet2 lah ye...*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KONVOKESYEN UKM & KEDAI BUNGA

Kempen Kibar Jalur Gemilang
Sempena Kemerdekaan Mal
aysia
ke 52
Kempen Kibar Jalur Gemilang




konvokesyen ke-37 UKM dah strat lah...12 ogos 2009 smpi lah 19 Ogos 2009...
skrg bos aku tengah cbuk kat DECTAR jadi penyambut tetamu...so opis aku skrg ni malap ckit bab ramai yg x de...budak2 students pun x ramai time2 tengah bersidang ni...
aku pun tahun ni x turun g kat tapak pesta konvo...ape lah de kat sane tengoklah mungkin esok nak turun kat Dewan Gemilang (DG) hari akhir pesta 18 Ogos 2009...insyallah kalo hubby x ot & x maleh...he..he..

so, unit aku pun x ketinggalan utk menambah2kan tabung kebajikan unit pentadbiran dengan menjual bunga...so weekend aku ari sabtu (15 ogos 2009) aku ngan k.neb sebagai wakil petame unit utk menjual bunga...
happiness sngt2 aku & k.neb ari petame tapi penatnye jangan ckp ar...aku ingat aku ni kuat g nak berdiri 7 jam...p pancit di tengah2 jln...mcm ne lah ni ek...dulu keje 7eleven pun smpi 24 jam ok je...skrg ni pancit...aku ni dah tua kut ke berat ku betambah2 jadinye...he...he...x leh jadi ni aku akan berusaha utk menurunkan berat ini..hooo..hooo...x pe puase kan nak dekat...ambil lah kesempatan ye x...

jom ikuti perjalanan kami menjual bunge...

inilah gerai kami...macam2 ada..

lawo kan...ini bunge chipmunk...RM35..

jambangan bunga ros & lili...RM40

dimate ku cantik...x de sape ke nak bagi aku bunge...he...he...

beer ni...RM80...

comelnyeeeeeeeee...ni lah beer paling mahal RM120...nak ni...

bunge coklat ferrero rocher...

ape yg pasti...

hyeeeeeee....saye upin bawah ni adik saye ipin...

betul3...kami skrg dah graduet...he..he...

RM10...

dah graduet kobar2nye lebih...budak2 ni punye sidang sesi ptg pkl 2pm...dtgnye pkl 10am...nak begambo katenye...layan sakan kitorg ngan budak2 ni...tahniah2..






KATE FIESYAH:
*hari ni sepatutnye jage lagi gerai bunge p x larat lah nasib ar de yg sanggup utk gantikannye...pagi2 lagi kaki aku dah cramp terlompat2 aku...aduiiii....*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

HAPPY BIRTHDAY MAMA

Kempen Kibar Jalur Gemilang
Sempena Kemerdekaan Malaysia
ke 52
Kempen Kibar Jalur Gemilang




Birthday Cakes from WiddlyTinks.com



hari ini genap sudah usia mama 52 tahun...disini akak & ateh ingin megucapkan

SELAMAT HARI LAHIR KE-52 TAHUN
SEMOGA MAMA DIPANJANGKAN USIA & DIMURAHKAN REZEKI...AMIN





KATE FIESYAH:

*cepat sungguh mase berlalu*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

BERSALIN DAH!!!!

Kempen Kibar Jalur Gemilang
Sempena Kemerdekaan Malaysia
ke 52
Kempen Kibar Jalur Gemilang



skrg ni aku msk keje pkl 7.30am...sorang2 gak ar nak tunggu setengah jam yg lain msk..pagi ini salah seorg staff (husban) unit aku dtg membawe khabar gembire bile husbannye g tau yg wifenye kak Radziah dah selamat bersalin...
aku plak yg terlebih happy...tanye ar ckit2 pe khabar baby baru...ialah kalo ikutkan 20/08/09 ni awal seminggu lak...bagi aku ok lah kadang tu lmbt seminggu & cepat seminggu...kisahnye akak opis aku ni kene cezer bile smlm dah kuar darah so pegi hospital utk cek...tengok2 anaknye songsang & dah terbukak 3cm...
alhamdullilah, lahirnye baby girl pkl 5.00pm di hospital serdang...sepasang dah lah ye...





KATE FIESYAH:
*x sempat aku nak belajo pape ngan k.radziah ingat nak jadi penganti die..masuk ckit..hee..hee..ni x tau pape mcm ne ek!*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

INI YANG SEMPAT





Kempen Kibar Jalur Gemilang
Sempena Kemerdekaan Malaysia

ke 52
Kempen Kibar Jalur Gemilang



pegi family day weekend lepas hilang tension sikit hiruk pikok suasana bz yg makin terlampau kat pejabat begitu jugak keadaan negara skrg mengenai selsema babi (H1N1)...risau jugak skrg ni betambah2 org yg kene H1N1 ni di Malaysia makin risau ditahap kronik...aku pun kene pikir diri sendiri gak smpi skrg batuk x ilang2...ubat batuk dah abis dah aku tegok...ishhhhkkkk...arap2 x de pape lah ek!

minggu lepas hubby cuti seminggu lepas 3 bln di pulapes...blk je pulapes kene lanyak g kat pejabat...seminggu tu aku ambik ar cuti 2 ari menemankan hubby ke sane kemari...& weekend ke Hotel Impian Morib, Banting...ilang gak boring hubby asyik duk umah je..he..he..ini jelah yg sempat kami bejalan time cuti2...

Hotel Impian Morib

pemandangan luar bilik beradu kami utk 2 hari 1 malam

pemandangan dari bilik hotel

hubby yg makin kurus

smileeeee...aku yg makin lawo (de gak yg muntah darah ni) he..he.. & gebu kebeno...ho!ho!

sweeet couple...doakan kebahgian kami...








KATE FIESYAH:
*bile lah H1N1 ni akan berakhir, puase nak dtg & raye nak dekat...marilah kite berdoa supaye kite sume dijauhi penyakit yg tidak diingini ini...baju raye dah tempah?*




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

OLE-OLE DARI LANGKAWI

Kempen Kibar Jalur Gemilang
Sempena Kemerdeka
an Malaysia
ke 52

Kempen Kibar Jalur Gemilang





jumaat mlm sabtu yg lepas...seronok betul weekend mama minggu tu ialah weekend ke langkawi...rombongan yg dianjurkan oleh kaum ibu-ibu taman kajang raye & taman koperatif tnb yg terdiri daripada kumpulan yasin wanita...mama pun x penah ke langkawi asyik kene pospon je tiap kali kalo nak pegi... kali ini rezeki mama baik...dari die nak tunggu anak nye bawak biarlah die ikut ngan kawan-kawan mungkin kali ni seronok ngan kawan-kawan ye x?

aku ini plak family day di morib terpikir2 lah ape ole-ole yg mama beli...he..he...aku pun lame dah x pegi ke sane akhir sekali mase family day yg dianjurkan oleh TNB Kajang tempat arwah abah keje & seingat aku mase tu darjah 5...tu pun mama x pegi bab x dpt cuti...tinggal lah mama & syawal mase tu baru 1 thn...

banyak sebenarnye mama beli tapi ini je yg sempat aku snap...antaranye:-


coklat...he..he..memang kesukaan aku...tq mama
hubby mama belikan baju adidas...fuhyoo!!! lawo sngt2 baju tu wat aku jeles je...wakkahhhah!!!!
& aku mama bagikan gelang lawo2...ni yg aku bekenan kalo ikut ati mau aku rembat sumenye...he..he...


yg lain biase2 je minyak gamat, tudung, kain batik, pinggan milamin...sempat gak ar mama ingat & belikan selai kain batik utk besannye (mak)...murah rezeki mama...aminn...



KATE FIESYAH:
*aku x smpat ar nak sembang lame2 ngan mama ade lah mamat tu fon hubby bab moto rosak (klu ye moto rosak), sabo je lah aku*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ahad, 30 Ogos 2009

SELAMAT HARI KEMERDEKAAN

Dicatat oleh FIESYAH di 2:26 PTG



More MERDEKA graphics



tinggal beberape jam lagi kite akan menyambut hari kemerdekaan negara kite Malaysia ke-52 tahun...
pade korang2
aku ingin ucapkan
SELAMAT HARI KEMERDEKAAN KE-52
SEMOGA NEGARA KITE KEKAL AMAN MAKMUR SELAMANYA...AMIN...






KATE FIESYAH:

*kenanglah pejuang2 negare yg sanggup mempertahankan negara ini daripade dijajah...tanpe mereka, negare kite tidak aman damai & kite tidak sebebas ini....*

Jumaat, 28 Ogos 2009

HAPPY HOLIDAY

Dicatat oleh FIESYAH di 4:08 PTG
Dapatkan TestiHoliday Di sini



weekend minggu ni panjang...3 ari cuti
aku nak ucapkan pade korang sume selamat bercuti...
selamat bersahur...
selamat berpuase...
selamat berbuke puase...
selamat hari kebangsaaan
&
selamat segalanye...





KATE FIESYAH:
*ingatlah orang tersayang, anda mampu megubahnye...*

Selasa, 25 Ogos 2009

KURMA

Dicatat oleh FIESYAH di 1:49 PTG
Kempen Kibar Jalur Gemilang
Sempena Kemerdekaan Malaysia
ke 52
Kempen Kibar Jalur Gemilang





bile bulan pose je mesti kite ingat buah kurma kan...buah kurma ni jadi kebiasaan bagi rakyat kite time bln Ramadhan...time2 bln Ramadhan ni lah belambak2 org jual kurma...cube kalo bkn bln Ramadhan mane de org nak jual kurma sane sini...yg tinggal pun cume owner yg memang de kedai kurma...realiti tu kan x boleh disangkal lagi...
tahun ni plak wat petame kali aku & hubby pose duduk umah sendiri...tahun yg sudah duduk ngan family aku...x de lah aku nak pikir itu & ini...kali ni kene lah pikir mcm2 nak msk pe? kuih raye? langsir? cat umah?
rase kelakar plak time2 nak bukak pose & sahur...muke kite bedua je lah ye sayang....he..he...
abg pandang ayang...ayang pandang abg...pas tu dinding..he..he..

tahun ni syukur alhamdulilah bile hubby dpt bwk blk buah kurma...
KURMA YUSUF TAIYOOB...


sumbangan ikhlas DATO' HJ. MOHAMAD ROSLAN SAKIMAN


time kasih lah aku ucapkan pade Datuk Bandar Majlis Bandaraya Petaling Jaya...
semoga murah rezeki Datuk ye....AMIN...




KATE FIESYAH:
*cukup ar 1 kotak tu...aku & hubby je yg makan...memang sedap kurma yusuf taiyoob ni...ini pun tahun bile lah leh abis...org kate kurma ni penawar segala penyakit...*

BERBUKA KESEORANGAN

Dicatat oleh FIESYAH di 8:12 PG
bleh tanye x? ape perasaan korang bile berbuke keseorangan...hu!hu! sedih & hibe rasenye bagi aku bile berbuke sorg2 semalam...semenjak usia aku 24 tahun, inilah kali pertame & sebak rasenye time bln Ramadhan ni...
sepanjang ari bekerje hubby akan ot untuk menjalankan tugas2 yg telah diamanahkan...menjage keamanan pasar2 ramadhan sekitar PJ...hu!hu!...
time aku menikmati hidangan yg x seberape: sms masuk

LUAHAN RASE SUAMI ISTERI


sms dari hubby
Picture CaptionsPicture Captions
sms dari aku
[Caption.iT - Face in Hole]

bile pikir blk...kesian lak kat hubby bile die berbuke di tepi jln...yg aku ni berbuke di rumah tempat yg lebih selesa...itulah die org kate...kite merase diri ini yg susah sebenarnye ade lagi yg susah & kesedihan...







KATE FIESYAH:
*nikmatilah & bersyukur ape yg ade pade kite skrg ini*



Isnin, 24 Ogos 2009

SEKITAR PARTY BESDAY MAMA & AIMU

Dicatat oleh FIESYAH di 5:42 PG
Kempen Kibar Jalur Gemilang
Sempena Kemerdekaan Malaysia
ke 52
Kempen Kibar Jalur Gemilang




ha...ha...mcm ramai jemput ari jadi mama & adik aimu...tajuk maut punye padahal cume 5 org je...he..he...jadilah wat pe ramai2 sngt ni je lah family sebelah aku...
ari jadi diorg ni wat weekend lepas 16 ogos 2009 betul2 tarikh lahir mama ke-52 tahun & adik aimu benarnye ari selase 18 ogos 2009 so buatlah sekali...x pelah kan 2 ari awal...
x buat masak2 pun mama puase sunat ari tu sempena ari lahir die...so aku & hubby pun x delah nak beli makanan yg berat2 cume ala kadar je...alhamdulillah rezeki mama & adik aimu...tahun depan kalo de rezeki & umur panjang kite wat lah mkn2 kat luar...happines ckit ye x?
ha..ha..aku rase korang pun tau kan kek ape yg aku pilih utk mama & adik aimu...
ni lah die...


kek aiskrim ( coklat)...sedap kebenor...


sate hidangan kami ari tu...


1,...2,...3,...tiiiiiiiiiuuuuuuuuup...he..he...


yeahhh!!!!! semoga mama & adik aimu chat, ceria selalu....

oppppsss...nape aku wat tag ni...takut terliur plak korang...maaf ye...baru skrg de mase nak update blog...alahai bulan2 pose ni...dugaan...






KATE FIESYAH:
*plan asal sebenarnye nak buat doa selamat sempena bln ramadan & tahlil arwah abah tapi bajet lari ar ialah aku pun cbuk family day kat morib & mama g langkawi...bajet terlebih pakai ke ctu...he..he...insyallah doa selamat & tahlil arwah abah akan buat pade ari raye (rumah terbuke) @ bln 12 ni ...3 tahun dah abah tiade...al-fatihah...*

Rabu, 19 Ogos 2009

OPERASI MENCARI KEK

Dicatat oleh FIESYAH di 1:05 PTG
Kempen Kibar Jalur Gemilang
Sempena Kemerdekaan Malaysi
a
ke 52
Kempen Kibar Jalur Gemilang




weekend...ahad 16 Ogos 2009
jln2 mencari kek utk 2 org yg tersayang...ialah bln ini kan dlm family aku sambut sekali 2 org...
mama & adik aimu...so, tengah2 bln ni mane lah de bajet banyak so wat lah sekali gus je...
bedua lah tiup lilin ye...x lah membazir ye x?...

operasi pertame kami & memang dlm kepala otak ni dari ari sabtu mencari kek kat Fasa 4tambahan, bandar baru bangi...lagi pun dekat ngan restoran nak beli lah makanan ckit2...
kek kat kedai ni pun sedap2 jugak ar...terase aroma & kemanisannye...


pilih mane yang berkenan...hubby serahkan saje kat aku nak yg mane...die yg bayor...
aku pun pilih macam kek beday sendiri he..he...


mane satu pilihan aku?

writing...




KATE FIESYAH:
*pas ni besday hubby nak bagi ape ek... dah lah dlm bln pose...tolong bleh?*

DITINGGALKAN LAGI

Dicatat oleh FIESYAH di 12:18 PG
Kempen Kibar Jalur Gemilang
Sempena Kemerdekaan Malaysia
ke 52
Kempen Kibar Jalur Gemilang




waaaaahhhhhhhhhhh...huuuu..huuuuu....bleh x aku tumpang nangis disisi korang....wahhhhkkahhh...huuuuu..huuu
poyossss betul lah aku ni...

sedih pulak aku rase mlm ni bile dari ptg hubby fon kate kene g kursus lagi & tido kat sane...
wahhhhhhhhhhh...asyik2 g kursus x sampai pun 2 bln blk dr Pulapes dah g kursus x sok ar mcm ni...asyik2 kene tinggal je....
ape dah fikirkan yg positif utk meningkatkan kualiti & kuantiti hidup kite ye x...he..he..sory ar korang wat korang naik yampah lak ngan aku ni plak ye...

benarnye tempat kursus hubby pun bkn nye jauh saje je nak layan hati yg dah terlampau poyos ni..he..he...kursus pun dekat je kat bangi, TERATAK HIJJAZ...aku pun baru tau de tempat ni walaupun duk2 area ctu...p x tau mcm ne ni...itulah die asyik pikir tempat org je kan tempat sendiri x ambik kesah...contohye org mcm aku ni lah...he..he..

nilah buktinye hubby kene g kursus selame 2 hari dari 19 hingga 20 ogos 2009...

siap diline namenye...

cukup ar 1 beg bawak...utk 2 hari 1 mlm...









KATE FIESYAH:
*aku pun hari khamis ni de kursus kat Kolej Keris Mas*






Selasa, 18 Ogos 2009

SELAMAT HARI LAHIR

Dicatat oleh FIESYAH di 11:08 PG

bln 8 ni, bln yg penting bagi rakyat Malaysia bile ujung bln ni kite akan menyambut hari kemerdekaan...sblm kalender di dinding menjangkau 31 Ogos...liku2 perjalanan ni harus dilalui..
so, ari ini aku ingin mengucapkan sesuatu kepada adik kesayangan ku iaitu Muhammad Aimullah
SELAMAT HARI LAHIR KE-21...
SEMOGA DIPANJANGKAN USIA, DI MURAHKAN REZEKI
&
BERJAYA DALAM BIDANG YANG DICEBURI...AMIN..






KATE FIESYAH:
*ari ini juga hari lahir abg iparku HISHAMUDIN...ke bape?...ape pun slmt hari lahir & sukses selalu*



Isnin, 17 Ogos 2009

NAK BELI KE?

Dicatat oleh FIESYAH di 1:24 PTG
Kempen Kibar Jalur Gemilang
Sempena Kemerdekaan Malaysia
ke 52

Kempen Kibar Jalur Gemilang






ade muke2 nak beli ke? he..he..berckp pasl nak beli moto ni dah lame...cume pulus je x berape cukup...hubby pun pas ni nak g keje naik moto sebab hubby dah tukar pos bhg trafic...so jumaat lepas aku pun teman ar hubby g usar2 moto kat area sg. chua...


ade yg bekenan ke?
tungguuuuuuu....





KATE FIESYAH:
*naik moto ni jimat ckit...save duit tabung...nak dekat raye ni bajet2 lah ye...*

KONVOKESYEN UKM & KEDAI BUNGA

Dicatat oleh FIESYAH di 10:19 PG
Kempen Kibar Jalur Gemilang
Sempena Kemerdekaan Mal
aysia
ke 52
Kempen Kibar Jalur Gemilang




konvokesyen ke-37 UKM dah strat lah...12 ogos 2009 smpi lah 19 Ogos 2009...
skrg bos aku tengah cbuk kat DECTAR jadi penyambut tetamu...so opis aku skrg ni malap ckit bab ramai yg x de...budak2 students pun x ramai time2 tengah bersidang ni...
aku pun tahun ni x turun g kat tapak pesta konvo...ape lah de kat sane tengoklah mungkin esok nak turun kat Dewan Gemilang (DG) hari akhir pesta 18 Ogos 2009...insyallah kalo hubby x ot & x maleh...he..he..

so, unit aku pun x ketinggalan utk menambah2kan tabung kebajikan unit pentadbiran dengan menjual bunga...so weekend aku ari sabtu (15 ogos 2009) aku ngan k.neb sebagai wakil petame unit utk menjual bunga...
happiness sngt2 aku & k.neb ari petame tapi penatnye jangan ckp ar...aku ingat aku ni kuat g nak berdiri 7 jam...p pancit di tengah2 jln...mcm ne lah ni ek...dulu keje 7eleven pun smpi 24 jam ok je...skrg ni pancit...aku ni dah tua kut ke berat ku betambah2 jadinye...he...he...x leh jadi ni aku akan berusaha utk menurunkan berat ini..hooo..hooo...x pe puase kan nak dekat...ambil lah kesempatan ye x...

jom ikuti perjalanan kami menjual bunge...

inilah gerai kami...macam2 ada..

lawo kan...ini bunge chipmunk...RM35..

jambangan bunga ros & lili...RM40

dimate ku cantik...x de sape ke nak bagi aku bunge...he...he...

beer ni...RM80...

comelnyeeeeeeeee...ni lah beer paling mahal RM120...nak ni...

bunge coklat ferrero rocher...

ape yg pasti...

hyeeeeeee....saye upin bawah ni adik saye ipin...

betul3...kami skrg dah graduet...he..he...

RM10...

dah graduet kobar2nye lebih...budak2 ni punye sidang sesi ptg pkl 2pm...dtgnye pkl 10am...nak begambo katenye...layan sakan kitorg ngan budak2 ni...tahniah2..






KATE FIESYAH:
*hari ni sepatutnye jage lagi gerai bunge p x larat lah nasib ar de yg sanggup utk gantikannye...pagi2 lagi kaki aku dah cramp terlompat2 aku...aduiiii....*

Ahad, 16 Ogos 2009

HAPPY BIRTHDAY MAMA

Dicatat oleh FIESYAH di 11:19 PTG
Kempen Kibar Jalur Gemilang
Sempena Kemerdekaan Malaysia
ke 52
Kempen Kibar Jalur Gemilang




Birthday Cakes from WiddlyTinks.com



hari ini genap sudah usia mama 52 tahun...disini akak & ateh ingin megucapkan

SELAMAT HARI LAHIR KE-52 TAHUN
SEMOGA MAMA DIPANJANGKAN USIA & DIMURAHKAN REZEKI...AMIN





KATE FIESYAH:

*cepat sungguh mase berlalu*

Jumaat, 14 Ogos 2009

BERSALIN DAH!!!!

Dicatat oleh FIESYAH di 11:17 PG
Kempen Kibar Jalur Gemilang
Sempena Kemerdekaan Malaysia
ke 52
Kempen Kibar Jalur Gemilang



skrg ni aku msk keje pkl 7.30am...sorang2 gak ar nak tunggu setengah jam yg lain msk..pagi ini salah seorg staff (husban) unit aku dtg membawe khabar gembire bile husbannye g tau yg wifenye kak Radziah dah selamat bersalin...
aku plak yg terlebih happy...tanye ar ckit2 pe khabar baby baru...ialah kalo ikutkan 20/08/09 ni awal seminggu lak...bagi aku ok lah kadang tu lmbt seminggu & cepat seminggu...kisahnye akak opis aku ni kene cezer bile smlm dah kuar darah so pegi hospital utk cek...tengok2 anaknye songsang & dah terbukak 3cm...
alhamdullilah, lahirnye baby girl pkl 5.00pm di hospital serdang...sepasang dah lah ye...





KATE FIESYAH:
*x sempat aku nak belajo pape ngan k.radziah ingat nak jadi penganti die..masuk ckit..hee..hee..ni x tau pape mcm ne ek!*

Khamis, 13 Ogos 2009

INI YANG SEMPAT

Dicatat oleh FIESYAH di 12:45 PTG




Kempen Kibar Jalur Gemilang
Sempena Kemerdekaan Malaysia

ke 52
Kempen Kibar Jalur Gemilang



pegi family day weekend lepas hilang tension sikit hiruk pikok suasana bz yg makin terlampau kat pejabat begitu jugak keadaan negara skrg mengenai selsema babi (H1N1)...risau jugak skrg ni betambah2 org yg kene H1N1 ni di Malaysia makin risau ditahap kronik...aku pun kene pikir diri sendiri gak smpi skrg batuk x ilang2...ubat batuk dah abis dah aku tegok...ishhhhkkkk...arap2 x de pape lah ek!

minggu lepas hubby cuti seminggu lepas 3 bln di pulapes...blk je pulapes kene lanyak g kat pejabat...seminggu tu aku ambik ar cuti 2 ari menemankan hubby ke sane kemari...& weekend ke Hotel Impian Morib, Banting...ilang gak boring hubby asyik duk umah je..he..he..ini jelah yg sempat kami bejalan time cuti2...

Hotel Impian Morib

pemandangan luar bilik beradu kami utk 2 hari 1 malam

pemandangan dari bilik hotel

hubby yg makin kurus

smileeeee...aku yg makin lawo (de gak yg muntah darah ni) he..he.. & gebu kebeno...ho!ho!

sweeet couple...doakan kebahgian kami...








KATE FIESYAH:
*bile lah H1N1 ni akan berakhir, puase nak dtg & raye nak dekat...marilah kite berdoa supaye kite sume dijauhi penyakit yg tidak diingini ini...baju raye dah tempah?*




OLE-OLE DARI LANGKAWI

Dicatat oleh FIESYAH di 7:53 PG
Kempen Kibar Jalur Gemilang
Sempena Kemerdeka
an Malaysia
ke 52

Kempen Kibar Jalur Gemilang





jumaat mlm sabtu yg lepas...seronok betul weekend mama minggu tu ialah weekend ke langkawi...rombongan yg dianjurkan oleh kaum ibu-ibu taman kajang raye & taman koperatif tnb yg terdiri daripada kumpulan yasin wanita...mama pun x penah ke langkawi asyik kene pospon je tiap kali kalo nak pegi... kali ini rezeki mama baik...dari die nak tunggu anak nye bawak biarlah die ikut ngan kawan-kawan mungkin kali ni seronok ngan kawan-kawan ye x?

aku ini plak family day di morib terpikir2 lah ape ole-ole yg mama beli...he..he...aku pun lame dah x pegi ke sane akhir sekali mase family day yg dianjurkan oleh TNB Kajang tempat arwah abah keje & seingat aku mase tu darjah 5...tu pun mama x pegi bab x dpt cuti...tinggal lah mama & syawal mase tu baru 1 thn...

banyak sebenarnye mama beli tapi ini je yg sempat aku snap...antaranye:-


coklat...he..he..memang kesukaan aku...tq mama
hubby mama belikan baju adidas...fuhyoo!!! lawo sngt2 baju tu wat aku jeles je...wakkahhhah!!!!
& aku mama bagikan gelang lawo2...ni yg aku bekenan kalo ikut ati mau aku rembat sumenye...he..he...


yg lain biase2 je minyak gamat, tudung, kain batik, pinggan milamin...sempat gak ar mama ingat & belikan selai kain batik utk besannye (mak)...murah rezeki mama...aminn...



KATE FIESYAH:
*aku x smpat ar nak sembang lame2 ngan mama ade lah mamat tu fon hubby bab moto rosak (klu ye moto rosak), sabo je lah aku*