KEBUN KECILKU

2 hari aku cuti...menemankan hubby di rumah...he!he!...boring lak aku rase ialah selalu keje je time mcm ni...tambah2 kat luar tu tengah ujan...ape lah aku nak buat...kemas umah dah, masak pun dah...sunyi pulak time mcm ni ye... sume org bekerje kite cuti plak...nak bersms kredit abis...emmmmm...boring2...
so, aku ambik kesempatan ngah duduk saje2...bukak je lah blog update ape saje...
ini lah aku nak bagi tahu korang satu rahsia (rahsia lah sangat)...mengenai kebun kecilku...he...he...comel lak bunyinye ye...ape2 lah

ini lah org kate ideal dari hubby ku utk mengusahakan kebun dpn umah dari tanah sekangkang kera tu dipenuhi tahi2 kucing (wangi x pe gak)...ade jugak lah hasilnye...ye x?...aku on je...kebun ni dah berape bln (time hubby di PULAPES) smpikan dah nampak hasilnye...hasil nukilan (mcm wat lagu je) tanaman bapak mertuaku...nak arap aku x denye...pemaleh lebih...he..he...tq lah bapak yg tanam benih2 tu sume, pagi & ptg dtg umah utk siram pokok & kemaskan halaman umah time aku x balik ke TKP (ditinggalkan hubby..he..he..)...time kasih bnyk2 x dapat kami berdua membalasnye...

inilah die "KEBUN KECILKU"


ape tu..he..he..bendi & terung...tapi mase ni hanye bendi yg dah nampak hasilnye...terung masih g berusaha untuk megawan (boleh ke mcm tu..he...he...)

hasilnya...



*satu family aku dah rase hasilnye ni, naik muak lah plak asyik mkn bendi & terung je...menjadi2 lak hasilnye...rezeki allah...smpikan buah tu dah leh jadi benih balik sekarang ni...jiran sebelah umah pun dah ckp time nak taman bukan main beria g tapi time dah berbuah petik pun x...kakak ipar pun pesan kalo nak, ambik je lah x payah tanye ateh (hubby)...kami izinkan sebab dah berbuih asyik mkn bendi*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Rabu, 5 Ogos 2009

KEBUN KECILKU

Dicatat oleh FIESYAH di 1:16 PTG
2 hari aku cuti...menemankan hubby di rumah...he!he!...boring lak aku rase ialah selalu keje je time mcm ni...tambah2 kat luar tu tengah ujan...ape lah aku nak buat...kemas umah dah, masak pun dah...sunyi pulak time mcm ni ye... sume org bekerje kite cuti plak...nak bersms kredit abis...emmmmm...boring2...
so, aku ambik kesempatan ngah duduk saje2...bukak je lah blog update ape saje...
ini lah aku nak bagi tahu korang satu rahsia (rahsia lah sangat)...mengenai kebun kecilku...he...he...comel lak bunyinye ye...ape2 lah

ini lah org kate ideal dari hubby ku utk mengusahakan kebun dpn umah dari tanah sekangkang kera tu dipenuhi tahi2 kucing (wangi x pe gak)...ade jugak lah hasilnye...ye x?...aku on je...kebun ni dah berape bln (time hubby di PULAPES) smpikan dah nampak hasilnye...hasil nukilan (mcm wat lagu je) tanaman bapak mertuaku...nak arap aku x denye...pemaleh lebih...he..he...tq lah bapak yg tanam benih2 tu sume, pagi & ptg dtg umah utk siram pokok & kemaskan halaman umah time aku x balik ke TKP (ditinggalkan hubby..he..he..)...time kasih bnyk2 x dapat kami berdua membalasnye...

inilah die "KEBUN KECILKU"


ape tu..he..he..bendi & terung...tapi mase ni hanye bendi yg dah nampak hasilnye...terung masih g berusaha untuk megawan (boleh ke mcm tu..he...he...)

hasilnya...



*satu family aku dah rase hasilnye ni, naik muak lah plak asyik mkn bendi & terung je...menjadi2 lak hasilnye...rezeki allah...smpikan buah tu dah leh jadi benih balik sekarang ni...jiran sebelah umah pun dah ckp time nak taman bukan main beria g tapi time dah berbuah petik pun x...kakak ipar pun pesan kalo nak, ambik je lah x payah tanye ateh (hubby)...kami izinkan sebab dah berbuih asyik mkn bendi*