Ahmad Dhani punye cerita

isnin lepas, blk keje singgah terus umah mak

si kecik Ahmad Khairil Dhani, skrg dah 8 bln lebih
perkembangan Dhani skrg ni dah pandai mengensut, ala-ala nak merangkak
mengensut bkn main laju lagi, senang je nak capai benda dpn die

skrg ni perangai pelik si Dhani ni suke main sorok2
mak cite, 1 umah cari die hilang
tengok2

cepat2 lah aku snap gambo Dhani...mcm tu lah mak ckp time org cari die rupa2nye bawah meja...


ape cite????

mama ateh bangga ngan Dhani...ye...cayokkkk...cayokkkkk....
Dhani dah de kemajuan, minggu depan blk pe lak ye...he...he...




KATE FIESYAH:
*mesti seronok kan tengok anak besar depan mate macam2 kerenah*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

bZ

aku tengah bz sekarang ni kat pejabat
duduk sorang2...huuuu..huuuu
member yg lain de g kursus, cuti, pindah...
aku? mcm ni lah...
melayan kerja2 yg banyak di atas meja...
dengan kedatangan bos baru....
macam2 hal...

keje dulu ye....



KATE FIESYAH:
*big bos dah blk dr langkawi pe die bawak ek!!!...he...he...*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

aku teringat DIA

dr mlm td aku teringat DIA,
kalo korang nak tau ari ni & tarikh ni 20 OKTOBER hari lahir arwah ABAH
bile aku kenang nak menaggis pun ade, ikut ati nak selebrate hari lahir die, tapi tuhan lebih meyayanginya, masih aku ingat cume sekali dpt aku belikan kek hari lahirnye...semase mula2 aku bekerja, die tinggalkan kami pade usianye masih terlalu awal & mase itu usia ku baru menjangkau 21 tahun & meniti hari bahgia....

aku redha dengan ketentuanNya, kerna Nya berhak di atas semua makhluk2Nya...
KAMI SENTIASE MENDOAKAN ABAH, SEMOGA ABAH AMAN DISANA & DITEMPATKAN DI SISI ORANG2 YANG BERIMAN...AMIN

SELAMAT HARI LAHIR ABAH....





KATE FIESYAH:
*sayangi org tua kite selagi ia ade, perginye tiade ganti*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kronologi akhir SYAWAL

bawah ni ade beberape keping gambo mase bln SYAWAL,
aku ni x abis g nak tepek gambo raye..he..he..

Jumaat (09/10/2009)
UKM ade buat jamuan raye utk sume staff...
ari tu aku malas nak naik kete bab tahu jln nak ke Dewan tu mesti penuh, dah lah mase tu ade pertandingan futsal anjuran KOSMO!, lagi pun aku bkn nye begaye sngt ari tu pki baju 2 thn lepas.. huuu...huuu..so Zura dah offer naik ngan die aku set je...tq Zura...
wanita berbaju pink tu NC, UKM jln2 intai2 lauk...

...ni gambo yg sempat aku curi2 sekitar majlis tu...



Selasa (13/10/2009)
unit aku buat jamuan raye...selaku tuan rumah ari tu cbuk ar ckit, makanan ari tu banyak, x tau nak mkn ape...aku, k.dalila & firdaus kongsi beli lemang, antara menu yg lain laksa, rendang ayam, daging, kuah doyan, sup tulang, sate, kuah sambal, roti jala, kek...ramai gak yg sponser ari tu...kekeyangan aku ari tu...
mai2 lah tengok gambo dulu...banyak cite ni...

bos aku...Tn. (Hj.) Mohamad Mustafa Mohtar

ni member aku satu kelas time sekolah menengah, si Dar Hafis tu baru tunang tu senyum sampai telinga, ko bile g Aina????...x sangka 1 tempat keje, kecik betul dunia ni...


Sabtu (17/10/2009)

pagi2 lagi mak fon aku, tup2 fon aku kong lah...
t/hari abg ipor aku de wat open house 4 dlm 1..umah tebuke raye, doa selamat (twins nak periksa SPM), tahlil & ari jadi amirul (anak buah)...happy besday to u...
aku x sempat nak ambik gambo & duk lame sane, ialah dah bawak bapak ade je agenda yg lain..

g umah kwn bapak Tuan Hj. ape dah aku lupe lah, he...he...kat umah Tuan Hj. tu aku ngan hubby mkn rojak ayam je yg lain x leh nak sumbat, lagi pun menunye hampir same, rojak x de g org nak idang...dah settel blk umah x thn oooo air tong dah penuh...he..he...

ptg tu bapak ajak g umah jiran plak, aku x larat dah...hubby je temankan bapak itu pun die x mkn...cume tunjuk muke je...
sorry lah x de gambo kemalasan melande...


Ahad (18/10/2009)
taman aku buat rumah terbuka Aidilfitri Taman Kantan Permai (TKP)
time aku g dlm pkl 1.00pm dah nak abis, x tau nak mkn pe mcm x meyelerakan lah plak, lagi pun aku baru je mkn nasi goreng kat umah..tengok2 jugak jln aku buat ape? bubur caca...yg lain de lah rendang ayam, daging, lemang, ketupat, nasi goreng...x best ar aku rase thn ni...maaflah ye...suare penduduk harus didengar kite kan 1 Malaysia....

baju biru belah kiri sekali bapak, bapak ni AJK taman tu yg begambo...


ahli wanita TKP

dlm pkl 2.30pm, bapak dah ckp pegi open house umah Datuk Markiman kat Beranang...kami pegi dlm 3 kete, Acik Zali, aku & abg. chik...
ramai sungguh lah org, jem jadinye...
menu umah datuk tu yg special burung puyuh..yummmyyyy...sedap!!! hubby sempat suh ambik g...x cukup ialah setengah utk 1 org...kalo aku pun x cukup...

sebelum blk aku ajak hubby gambo ngan Datuk, p hubby x mau...aku ajak ar bapak...he..he..x de gambo aku ngan Datuk x pelah asal de ambik gambo Datuk...

pas blk dari Beranang umah Datuk, singgah umah abg endi, kat umah abg endi aku x mkn lah perut dah kenyang, cume minum air & megantah hotdog...he...he...menu ari tu, laksa....sedapppp...nasi, tapi aku x tengok pun lauk ape....
pas tu..
sblm blk umah singgah umah abg amin & kak Shima di pesiaran...mak aiiii, umahnye bkn main besor, aku kalo dpt umah mcm ni x berkemas lah mau aku upah org gaji...umah k.shima aku x mkn, pegi pun cume tunjuk muke je ialah k.shima dtg umah jemput g...
abis dah ke ni....khuiiii...khuiiii



KATE FIESYAH:
*bln syawal dinanti, pemergianmu ditangisi*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

hari DEEPAVALI

Deepavali datang lagi...
esok kite rakyat Malaysia akan menyambut hari Deepavali terutamanya pada penganut agama hindu...meriahlah suasana ibu negara Malaysia ini kan! akan bersinar dengan kelipan lampu2...

so,
aku ingin ucapkan
SELAMAT HARI DEEPAVALI

pada sume rakyat Malaysia...

Diwali Greetings Diwali Wishes Happy Diwali Ecard




KATE FIESYAH:
*enjoy your holiday*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

perjalanan ke PERLIS

layan dulu lagu ni....

Perjalanan jauh tak ku rasa
Kerna hati ku melonjak sama
Ingin berjumpa sanak saudara
Yang selalu bermain di mata

Nun menghijau gunung ladang dan rimba
Langit nan tinggi bertambah birunya
Deru angin turut sama berlagu
Semuanya bagaikan turut gembira



Jumaat 25 September, 2009 (Raya Ke-6)

dah nak abis raye dah ni baru aku nak cite pergi ke Perlis, pade awalnye kami betolak pkl 9.00mlm tapi bapak tukar plan betolak pkl 5.00ptg disebabkan abg ipor aku (abg ayei) blk awal..rancangnye x singah kemana2...tapi tukor plan, tukarlah segalanye...nasib lah beg aku dah ready mlm tu kalo x jenuh nak pakai beg mane...kami gerak secara konvoi 3 kereta...aku, abg ayei & abg chik...

biaselah kalo x sampai ke destinasi yg dituju rase lame dlm kete, 7.30mlm kami benti rehat di Ladang Bikam, anak buah aku si Kamelia dah merungut dah lapor...berehat dulu bersama kitkat ...he..he..renggangkan otot2 dulu...mkn2...buang ape yg patut...

time rehat di LADANG BIKAM


licin bekalan yg kakak tapau dari umah...

dlm pkl 8.30mlm, sume dah settel kami berangkat terus hingga ke penang, sampai je tol Juru...nak jadi cerita kami sepatutnye belok ke arah Bukit Mertajam utk singgah bermlm umah anak buah bapak yg kami panggil Kak Kama tapi hubby terus je ke R&R Juru, sampaikan abg ayei kene u-turn balik,he..he...sorry ye dah sesat...
dlm 15 minit jugak ar tunggu abg ayei u-turn, so sepakat terus je jln mane lah tau ade jln tuju ke Bukit Mertajam ke kan! tapi pusing punye pusing sesat gak, he...he...

berhenti banyak kali, fon Kak Kama tanye jln blk, alhamdulillah sampai jugak tempat yg dituju ke umah Kak Kama, tapi kami tunggu Kak Kama jemput di Petronas, sebab diorg ni dah lupa jln nak masuk umah Kak Kama...kalo aku pun lupe simpang masuk umah Kak Kama g sekali tu je...

sampai2, tengok jam dah pkl 1.00pg...biar betul esok nak tolak ke Perlis lak...nak tido mane mau punye dah ramai2, bising mcm ni, si kecil Dhani tu pun payah nak tido ramai sngt org kaco masuk lah aku...khuuuuiiii..khuuuuiiii...pas mandi baru sedap ckit badan dari tadi melekit je ketiak aku ni...he..he...



Sabtu 26 September, 2009 (Raya Ke-7)

pagi2 g aku dah bangun dlm pkl 6.30pg, gosok baju... mak aiii bdn aku sakit2...
pas mandi, sarapan...ingat terus ke Perlis tapi bapak ajak g umah anak buah die di Kapala Batas lak, sarapan kat sane...makan lagi, nasib tadi umah Kak Kama aku mkn ckit...
ingat ati nak ambik gambo belata belakangkan sawah padi tapi tengok x de yg cantik bile di snap gambo...

sarapan pagi di KEPALA BATAS...

dlm pkl 10.00pg, baru kami bertolak ke Perlis, time ni kami pegi 4 kereta bab anak buah bapak, Abg Hamdan pun ikut sekali merangkap ketua konvoi ari tu...
jauh sungguh perjalanan aku ari tu, 2 jam baru sampai...

so...

SELAMAT DATANG KE PERLIS....

panjang lak aku bercite ni, nanti aku sambung blk ek!!! buat keje dulu....








KATE FIESYAH:
*tenang je ati aku tengok sawah padi yg kehijauan*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

sehati berdansa MUSIM KE-3

program realiti kini kembali di Astro Ria,

SEHATI BERDANSA MUSIM KE-3


aku rase korang2 sume dah tau siape 9 peserta yg akan bertanding, sekarang ini pun kerap kuar tiap kali iklan..mereka2 yg akan mengegarkan & mengongcang pentas....


Sein & Nana


Sazzy & Nazril


Oshin & Firdaus


Mirna & Norah


Isma & Zul


Enot & Zainol


Dira & Ash


Didie & Sham


Anita & Ismadi

waktu & program yg telah diatur seperti berikut:-

kenali sehati berdansa 3
(17 & 18 Oktober 2009, 9.00mlm)
detik sehati berdansa 3 mula pada 19 Oktober 2009
(isnin - Khamis, 9.00mlm - 9.05mlm)
di sebalik sehati berdansa 3 mula pada 23 Oktober 2009
(setiap Jumaat, 9.00mlm)
malam sehati berdansa 3 mula pada 24 Oktober 2009
(setiap Sabtu, 9.00mlm)
debaran sehati berdansa 3 mula pada 25 Oktober 2009
(setiap Ahad, 9.00mlm)

same2 lah kite saksikan nanti musim ke-3 sehati berdansa & pemenangnye he...he...he...

ikhsan berite & gambo : http://www.murai.com.my/





KATE FIESYAH:
*pas ni mahu berperang ngan hubby nak tengok tv....khuuiiii...khuuuiiiii*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

update & IKEA 2010

dah berape ari aku x update blog, nak kate sibuk x jugak...cbuk ngan jamuan hari raye...makan, makan, makan...minggu membuncitkan perut bln ni...haiii, lagi terdaye makan...nanti sakit nak itu nak ini x dpt ye x?

sabtu lepas, pas aku beli sarapan pagi tergantung buku baru dari IKEA 2010 ni kat pagar umah, aku ingat jiran punye, tengok pagar diorg pun tergantung buku yg same...he..he...
ni aku punye lah...


petang, boring sangat tinggal umah sorang2, hubby g pejabat ambik barang, teringat lak kat buku IKEA tu...belek2...berangan sekejap aku, kalo de duit sume leh beli kan...


ruang tamu, simple & menarik


set almari...kemas...

bila lah nak banyak duit ni, kalo leh nak renovet je umah sewa aku ni, dah x bekenan bentuk strukturnye same je umah mak...aleh2 cari je umah baru kan!!! kalo umah sendiri sume leh buat x de org nak mare...bile lah nak beli umah...




KATE FIESYAH:
*banyak g nak update p keadaan x mengizinkan*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

congrats! to me

haaa.haaaa..haaaa...
tahniah!tahniah!tahniah!!!!

mesti korang nak tau kan nape aku happy semacam....
so aku nak g tau korang sume yg aku dah berjawatan TETAP kini di UKM, he...he...alhamdulillah berkat doa sume, syukur2...

so, sekarang aku happy gile dari org gile...he..he...he....kheeee...kheeeeeee...
berishtifar syah....
ok lah, aku benarnye dah niat kalo dpt tetap nak buat doa selamat bln 12 ni sekali dengan kenduri arwah ayah...insyallah...harap segala perjalanan selepas ini lebih baik & sempurna...& aku tahu segala-galanya datangnya pada yg 1....

memandangkan x gaji lagi, x de sape ke nak g hadiah kat aku ni...he..he...poyo je aku nikan...ade gak yg yampah pas ni ngan aku...maaf lah ye terlampau eksaitet sngt ni haaa...tu yg poyos ckit...
so aku hadiahkan bunga ni pade aku...hoooo..hooooo...

Get This from CyArena.com






KATE FIESYAH:
*time kasih pade staff unit kaunseling & k.ina wat mkn2 ari ni, terima kasih kerna buat perutku kenyang & membuncit smpi mcm ni...* *pade inas cepat2 chat ye!!!*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

tahniah

pagi td aku dpt sms dari makcik aku belah mama kiranye die sepupu pade mama, aku memang rapat ngan die, lagi2 time die ngah pratikel kat area kajang sebagai cikgu di Sekolah Jalan 6 Bandar Baru Bangi, Selangor & sekarang masih stay menjadi guru di sekolah ctu...

sms
Cik Fizan
07-Okt-2009 7:35 pagi


salam, akak dah slmt melahirkan baby boy pada 27.09.09.
Muhammad Thaqif Aidid B. Mohd Zainuddin



taniah!!!! hu..hu..dpt aku sepupu lagi..he..he...ramainye dlm keluarga aku tahun ni dpt baby..hooo..hooo...menumpang manja jelah aku ngan baby diorg ni...he..he...
ape pun TAHNIAH DARI KAMI BE2...




KATE FIESYAH:
*ari ni kat pejabat 2@3 kali trip...tension je nak wat itu ini sume x jadi sabor jelah..*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

char kueh tiaw

ari raye idam nak mkn ni?

char kueh tiaw


meyelerakan kan!...bulan pose x mkn, ni idamnye lebih2 laki bini ni...he..he..
pas blk beraye hubby lapo lah plak, ialah g raye pun mkn sate mane nak kenyang tuan punye perut tu...
tengok ckit kedai kueh tiaw bukak, g singgah nak beli, bini nye lak kate x mau mkn tapi bau dlm kete huhhhhhh!!! x leh tahan..he..he..


ingat nak singgah megoder je, tapi jumpe lak member2 hubby ngah melepak,


ape g tinggallah daku keseorangan, ciannye...ape pun layan muzik dulu...

SELAMAT HARI RAYE...
KEPADA SAUDARA SERTA SAUDARI...
BLA!BLA!BLA!...


sedapnye, ade mase nak beli lagi lah..hahhaaaa...membolo je aku ni
(baik punye ayat...bapak mertua aku suke ar ckp mcm tu..hee.heee)




KATE FIESYAH:
*ari tu laki bini kekeyangan...alhamdulillah...*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kunjung mengunjung - syawal ke-5(PARTII)

ari ini dah 16 syawal ek! cepat no mase berlalu sedar2 dah ari isnin balik
update aku utk raye x abis g ni, x tau lah korang boring ke x baru nak update raye ke-5...hee.heee
masing2 aku tengok dah update sampai umah terbuke sane cni...

ini lah aku nak g tau raye ke-5, mak fon ajak g umah aku (umah mama), nak beraye same besan katenye, emmm...mama akulah besan paling dekat itu pun kalo de wat kenduri baru lah nak jumpe yg lain jauh2...besan(1) negeri 9-meniggal dah, nak jumpe camne dah..he...he.., besan(2) terengganu, besan(3) johor-al-fatihah,besan (4) sg.chua, kajang-mama aku lah, pas2 ni x tau lah blk ke perak kut..he..he...kak! cepat ckit ek x sabor nak mkm nasi minyak dah ni...

mlm itu, kami gerak 2 kete g umah mama, drebar g 1 anak buah hubby si aswad, aku bwk mak, bapak, ika...smpi pun dlm 15minit je itu pun sebab trafic ligth bkn main lembab, mama dari awal dah siap meehoon tapi rmi lak org dtg berkunjung sampai abis meehoon, nasib lah adik aku x kuar belinye sate, jadilah....

borak2 punye borak( dah besan kalo jumpe x ingat, bak kate org tua2 mak mertua lalu pun x perasan..he..he..)...aku pun minta izin nak balik g pun esoknye nak drive jauh...nunnn ke Perlis...sebelum blk sempat ar ambik gambo utk tatapan, mak & bapak mertua aku ni memang suke begambo, mama aku pe g....

mak & mama

haaaahhhh...cukup koram...

keluarga bahgia...

raye ke 6 & 7 drive jauh....tunggu ye aku cite g Perlis lak...




KATE FIESYAH:
*sane cni umah terbuke, makin buncit perut ni*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Anugerah Terindah

syukur alhamdulilah, bila aku dpt tau yg isteri kepada sepupu aku selamat melahirkan anak petame mereka yg diorg tunggu2 selama ini, 8 tahun kini berbayar bile sepupu aku & isterinye tekat untuk menggunakan kaedah TAFF @ bayi tabung uji @ persenyawaan luar rahim...

keratan akhbar yg memaparkan kejayaan diorg dlm program TAFF...

macam2 peristiwa yg dpt aku tau melaui kaedah TAFF ini, antaranya bila kak ina yg bekerja sebagai nurse di Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) terpaksa mengambil cuti tanpa gaji selama 1 tahun setengah semata2 utk dapatkan zuriat. tidak dapat melakukan kerja2 berat & sebagainya...

aku pun dah lame x jumpa kak ina, akhir sekali semasa aku kahwin bln Mei tahun 2008, time itu aku memang dah tau diorg nak wat kaedah ini, & kini inilah hasilnya...

segala-galanya selamat....

tahniah dari kami ber2 untuk abg zaki & kak ina...
doa2kan kami juga utk mendapatkan zuriat...




KATE FIESYAH:
*mak dik & ayah li aku ni mesti happy bile dpt 2 sekali cucu dlm tahun ini...beraye ngan cucu lah ye*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 Syawal duduk rumah (PART I)

raya ke-5 dah x tau nak kemana, ikutkan banyak lagi umah saudara mare x pegi lagi, tapi disebabkan esoknye nak ke Perlis ada kenduri kawen sepupu hubby...nak rehat2 lah kat umah esok nak drive jauh katekan...ari tu sepatutnye nak servis kete tapi adik lelaki aku pakai g raye, awal pulak die kuar beraye...
nak x nak duduk je lah umah, masak ape yang patut, lauk pun ade ckit masak je alah kadar

menu ari tu simple je, aku ni bknnye teror sangat masak, cincai boleh ar...
cincai pun abis gak...ayam masak cili api, telur masak kicap, goreng kangkong
& ikan masin...sempoi je kan...

pas mkn t/hari g basuh kete kat giant, kete aku tu dah 2 minggu x basuh bau dah mcm2, kalo org naik pengsan kut, lagi pun nak beli brg ckit kat giant...
pas g giant singgah umah mama katenye kawan aku tu & merangkap anak angkat mama dtg beraye ke umah, aku yg pki baju x semengah g je lah umah mama malas nak tukar baju...lame x jumpe kawan aku ni pas aku kawin, katenye segan nak dtg umah bab hubby ade...

ini bestfriend gua Balkis dari from 4 hingga kini...
same2 gebu gitu..he..he...

Balkis ni keje kat Bangi sebagi ustazah, jangan x caye ye ustazah ni, rock uuuuuu...mare lak die..
die lah tempat aku menumpang bahu time sedih2 dulu...huuuu..huuu...tiade rahsia antara kami..
suke, duke penah kami telan bersame sampaikan peristiwa hidup kami hampir same...cume jodoh aku sampai dulu & kini aku tau die kesepian tanpaku & die pun telah kehilanagn ibu tercinta, al-fatihah...kini mama ku ibunye....ape pun aku doakan die supaye dipertemukan jodoh yg boleh menjage & memahami jiwanye kini, chat sejahtera hendaknye....AMIN...

ishhkkk...sedih2 lak raye2 ni ye...ape pun kite yg hidup ni arus meneruskan perjalanan terus kehadapan tanpa menoleh kebelakang, jadikan peristiwa lalu sebagai pengajaran & panduan ...cayok2..





KATE FIESYAH:
*zaman sekarang ini payah nak jumpe member yg boleh menangis bersame*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Khamis, 29 Oktober 2009

Ahmad Dhani punye cerita

Dicatat oleh FIESYAH di 2:34 PTG
isnin lepas, blk keje singgah terus umah mak

si kecik Ahmad Khairil Dhani, skrg dah 8 bln lebih
perkembangan Dhani skrg ni dah pandai mengensut, ala-ala nak merangkak
mengensut bkn main laju lagi, senang je nak capai benda dpn die

skrg ni perangai pelik si Dhani ni suke main sorok2
mak cite, 1 umah cari die hilang
tengok2

cepat2 lah aku snap gambo Dhani...mcm tu lah mak ckp time org cari die rupa2nye bawah meja...


ape cite????

mama ateh bangga ngan Dhani...ye...cayokkkk...cayokkkkk....
Dhani dah de kemajuan, minggu depan blk pe lak ye...he...he...




KATE FIESYAH:
*mesti seronok kan tengok anak besar depan mate macam2 kerenah*

Khamis, 22 Oktober 2009

bZ

Dicatat oleh FIESYAH di 2:14 PTG
aku tengah bz sekarang ni kat pejabat
duduk sorang2...huuuu..huuuu
member yg lain de g kursus, cuti, pindah...
aku? mcm ni lah...
melayan kerja2 yg banyak di atas meja...
dengan kedatangan bos baru....
macam2 hal...

keje dulu ye....



KATE FIESYAH:
*big bos dah blk dr langkawi pe die bawak ek!!!...he...he...*

Selasa, 20 Oktober 2009

aku teringat DIA

Dicatat oleh FIESYAH di 12:44 PTG
dr mlm td aku teringat DIA,
kalo korang nak tau ari ni & tarikh ni 20 OKTOBER hari lahir arwah ABAH
bile aku kenang nak menaggis pun ade, ikut ati nak selebrate hari lahir die, tapi tuhan lebih meyayanginya, masih aku ingat cume sekali dpt aku belikan kek hari lahirnye...semase mula2 aku bekerja, die tinggalkan kami pade usianye masih terlalu awal & mase itu usia ku baru menjangkau 21 tahun & meniti hari bahgia....

aku redha dengan ketentuanNya, kerna Nya berhak di atas semua makhluk2Nya...
KAMI SENTIASE MENDOAKAN ABAH, SEMOGA ABAH AMAN DISANA & DITEMPATKAN DI SISI ORANG2 YANG BERIMAN...AMIN

SELAMAT HARI LAHIR ABAH....





KATE FIESYAH:
*sayangi org tua kite selagi ia ade, perginye tiade ganti*

Isnin, 19 Oktober 2009

kronologi akhir SYAWAL

Dicatat oleh FIESYAH di 2:55 PTG
bawah ni ade beberape keping gambo mase bln SYAWAL,
aku ni x abis g nak tepek gambo raye..he..he..

Jumaat (09/10/2009)
UKM ade buat jamuan raye utk sume staff...
ari tu aku malas nak naik kete bab tahu jln nak ke Dewan tu mesti penuh, dah lah mase tu ade pertandingan futsal anjuran KOSMO!, lagi pun aku bkn nye begaye sngt ari tu pki baju 2 thn lepas.. huuu...huuu..so Zura dah offer naik ngan die aku set je...tq Zura...
wanita berbaju pink tu NC, UKM jln2 intai2 lauk...

...ni gambo yg sempat aku curi2 sekitar majlis tu...



Selasa (13/10/2009)
unit aku buat jamuan raye...selaku tuan rumah ari tu cbuk ar ckit, makanan ari tu banyak, x tau nak mkn ape...aku, k.dalila & firdaus kongsi beli lemang, antara menu yg lain laksa, rendang ayam, daging, kuah doyan, sup tulang, sate, kuah sambal, roti jala, kek...ramai gak yg sponser ari tu...kekeyangan aku ari tu...
mai2 lah tengok gambo dulu...banyak cite ni...

bos aku...Tn. (Hj.) Mohamad Mustafa Mohtar

ni member aku satu kelas time sekolah menengah, si Dar Hafis tu baru tunang tu senyum sampai telinga, ko bile g Aina????...x sangka 1 tempat keje, kecik betul dunia ni...


Sabtu (17/10/2009)

pagi2 lagi mak fon aku, tup2 fon aku kong lah...
t/hari abg ipor aku de wat open house 4 dlm 1..umah tebuke raye, doa selamat (twins nak periksa SPM), tahlil & ari jadi amirul (anak buah)...happy besday to u...
aku x sempat nak ambik gambo & duk lame sane, ialah dah bawak bapak ade je agenda yg lain..

g umah kwn bapak Tuan Hj. ape dah aku lupe lah, he...he...kat umah Tuan Hj. tu aku ngan hubby mkn rojak ayam je yg lain x leh nak sumbat, lagi pun menunye hampir same, rojak x de g org nak idang...dah settel blk umah x thn oooo air tong dah penuh...he..he...

ptg tu bapak ajak g umah jiran plak, aku x larat dah...hubby je temankan bapak itu pun die x mkn...cume tunjuk muke je...
sorry lah x de gambo kemalasan melande...


Ahad (18/10/2009)
taman aku buat rumah terbuka Aidilfitri Taman Kantan Permai (TKP)
time aku g dlm pkl 1.00pm dah nak abis, x tau nak mkn pe mcm x meyelerakan lah plak, lagi pun aku baru je mkn nasi goreng kat umah..tengok2 jugak jln aku buat ape? bubur caca...yg lain de lah rendang ayam, daging, lemang, ketupat, nasi goreng...x best ar aku rase thn ni...maaflah ye...suare penduduk harus didengar kite kan 1 Malaysia....

baju biru belah kiri sekali bapak, bapak ni AJK taman tu yg begambo...


ahli wanita TKP

dlm pkl 2.30pm, bapak dah ckp pegi open house umah Datuk Markiman kat Beranang...kami pegi dlm 3 kete, Acik Zali, aku & abg. chik...
ramai sungguh lah org, jem jadinye...
menu umah datuk tu yg special burung puyuh..yummmyyyy...sedap!!! hubby sempat suh ambik g...x cukup ialah setengah utk 1 org...kalo aku pun x cukup...

sebelum blk aku ajak hubby gambo ngan Datuk, p hubby x mau...aku ajak ar bapak...he..he..x de gambo aku ngan Datuk x pelah asal de ambik gambo Datuk...

pas blk dari Beranang umah Datuk, singgah umah abg endi, kat umah abg endi aku x mkn lah perut dah kenyang, cume minum air & megantah hotdog...he...he...menu ari tu, laksa....sedapppp...nasi, tapi aku x tengok pun lauk ape....
pas tu..
sblm blk umah singgah umah abg amin & kak Shima di pesiaran...mak aiiii, umahnye bkn main besor, aku kalo dpt umah mcm ni x berkemas lah mau aku upah org gaji...umah k.shima aku x mkn, pegi pun cume tunjuk muke je ialah k.shima dtg umah jemput g...
abis dah ke ni....khuiiii...khuiiii



KATE FIESYAH:
*bln syawal dinanti, pemergianmu ditangisi*

Jumaat, 16 Oktober 2009

hari DEEPAVALI

Dicatat oleh FIESYAH di 12:38 PTG
Deepavali datang lagi...
esok kite rakyat Malaysia akan menyambut hari Deepavali terutamanya pada penganut agama hindu...meriahlah suasana ibu negara Malaysia ini kan! akan bersinar dengan kelipan lampu2...

so,
aku ingin ucapkan
SELAMAT HARI DEEPAVALI

pada sume rakyat Malaysia...

Diwali Greetings Diwali Wishes Happy Diwali Ecard




KATE FIESYAH:
*enjoy your holiday*

Khamis, 15 Oktober 2009

perjalanan ke PERLIS

Dicatat oleh FIESYAH di 12:29 PTG
layan dulu lagu ni....

Perjalanan jauh tak ku rasa
Kerna hati ku melonjak sama
Ingin berjumpa sanak saudara
Yang selalu bermain di mata

Nun menghijau gunung ladang dan rimba
Langit nan tinggi bertambah birunya
Deru angin turut sama berlagu
Semuanya bagaikan turut gembira



Jumaat 25 September, 2009 (Raya Ke-6)

dah nak abis raye dah ni baru aku nak cite pergi ke Perlis, pade awalnye kami betolak pkl 9.00mlm tapi bapak tukar plan betolak pkl 5.00ptg disebabkan abg ipor aku (abg ayei) blk awal..rancangnye x singah kemana2...tapi tukor plan, tukarlah segalanye...nasib lah beg aku dah ready mlm tu kalo x jenuh nak pakai beg mane...kami gerak secara konvoi 3 kereta...aku, abg ayei & abg chik...

biaselah kalo x sampai ke destinasi yg dituju rase lame dlm kete, 7.30mlm kami benti rehat di Ladang Bikam, anak buah aku si Kamelia dah merungut dah lapor...berehat dulu bersama kitkat ...he..he..renggangkan otot2 dulu...mkn2...buang ape yg patut...

time rehat di LADANG BIKAM


licin bekalan yg kakak tapau dari umah...

dlm pkl 8.30mlm, sume dah settel kami berangkat terus hingga ke penang, sampai je tol Juru...nak jadi cerita kami sepatutnye belok ke arah Bukit Mertajam utk singgah bermlm umah anak buah bapak yg kami panggil Kak Kama tapi hubby terus je ke R&R Juru, sampaikan abg ayei kene u-turn balik,he..he...sorry ye dah sesat...
dlm 15 minit jugak ar tunggu abg ayei u-turn, so sepakat terus je jln mane lah tau ade jln tuju ke Bukit Mertajam ke kan! tapi pusing punye pusing sesat gak, he...he...

berhenti banyak kali, fon Kak Kama tanye jln blk, alhamdulillah sampai jugak tempat yg dituju ke umah Kak Kama, tapi kami tunggu Kak Kama jemput di Petronas, sebab diorg ni dah lupa jln nak masuk umah Kak Kama...kalo aku pun lupe simpang masuk umah Kak Kama g sekali tu je...

sampai2, tengok jam dah pkl 1.00pg...biar betul esok nak tolak ke Perlis lak...nak tido mane mau punye dah ramai2, bising mcm ni, si kecil Dhani tu pun payah nak tido ramai sngt org kaco masuk lah aku...khuuuuiiii..khuuuuiiii...pas mandi baru sedap ckit badan dari tadi melekit je ketiak aku ni...he..he...



Sabtu 26 September, 2009 (Raya Ke-7)

pagi2 g aku dah bangun dlm pkl 6.30pg, gosok baju... mak aiii bdn aku sakit2...
pas mandi, sarapan...ingat terus ke Perlis tapi bapak ajak g umah anak buah die di Kapala Batas lak, sarapan kat sane...makan lagi, nasib tadi umah Kak Kama aku mkn ckit...
ingat ati nak ambik gambo belata belakangkan sawah padi tapi tengok x de yg cantik bile di snap gambo...

sarapan pagi di KEPALA BATAS...

dlm pkl 10.00pg, baru kami bertolak ke Perlis, time ni kami pegi 4 kereta bab anak buah bapak, Abg Hamdan pun ikut sekali merangkap ketua konvoi ari tu...
jauh sungguh perjalanan aku ari tu, 2 jam baru sampai...

so...

SELAMAT DATANG KE PERLIS....

panjang lak aku bercite ni, nanti aku sambung blk ek!!! buat keje dulu....








KATE FIESYAH:
*tenang je ati aku tengok sawah padi yg kehijauan*

sehati berdansa MUSIM KE-3

Dicatat oleh FIESYAH di 10:06 PG
program realiti kini kembali di Astro Ria,

SEHATI BERDANSA MUSIM KE-3


aku rase korang2 sume dah tau siape 9 peserta yg akan bertanding, sekarang ini pun kerap kuar tiap kali iklan..mereka2 yg akan mengegarkan & mengongcang pentas....


Sein & Nana


Sazzy & Nazril


Oshin & Firdaus


Mirna & Norah


Isma & Zul


Enot & Zainol


Dira & Ash


Didie & Sham


Anita & Ismadi

waktu & program yg telah diatur seperti berikut:-

kenali sehati berdansa 3
(17 & 18 Oktober 2009, 9.00mlm)
detik sehati berdansa 3 mula pada 19 Oktober 2009
(isnin - Khamis, 9.00mlm - 9.05mlm)
di sebalik sehati berdansa 3 mula pada 23 Oktober 2009
(setiap Jumaat, 9.00mlm)
malam sehati berdansa 3 mula pada 24 Oktober 2009
(setiap Sabtu, 9.00mlm)
debaran sehati berdansa 3 mula pada 25 Oktober 2009
(setiap Ahad, 9.00mlm)

same2 lah kite saksikan nanti musim ke-3 sehati berdansa & pemenangnye he...he...he...

ikhsan berite & gambo : http://www.murai.com.my/





KATE FIESYAH:
*pas ni mahu berperang ngan hubby nak tengok tv....khuuiiii...khuuuiiiii*

Rabu, 14 Oktober 2009

update & IKEA 2010

Dicatat oleh FIESYAH di 4:58 PTG
dah berape ari aku x update blog, nak kate sibuk x jugak...cbuk ngan jamuan hari raye...makan, makan, makan...minggu membuncitkan perut bln ni...haiii, lagi terdaye makan...nanti sakit nak itu nak ini x dpt ye x?

sabtu lepas, pas aku beli sarapan pagi tergantung buku baru dari IKEA 2010 ni kat pagar umah, aku ingat jiran punye, tengok pagar diorg pun tergantung buku yg same...he..he...
ni aku punye lah...


petang, boring sangat tinggal umah sorang2, hubby g pejabat ambik barang, teringat lak kat buku IKEA tu...belek2...berangan sekejap aku, kalo de duit sume leh beli kan...


ruang tamu, simple & menarik


set almari...kemas...

bila lah nak banyak duit ni, kalo leh nak renovet je umah sewa aku ni, dah x bekenan bentuk strukturnye same je umah mak...aleh2 cari je umah baru kan!!! kalo umah sendiri sume leh buat x de org nak mare...bile lah nak beli umah...




KATE FIESYAH:
*banyak g nak update p keadaan x mengizinkan*

Khamis, 8 Oktober 2009

congrats! to me

Dicatat oleh FIESYAH di 4:27 PTG
haaa.haaaa..haaaa...
tahniah!tahniah!tahniah!!!!

mesti korang nak tau kan nape aku happy semacam....
so aku nak g tau korang sume yg aku dah berjawatan TETAP kini di UKM, he...he...alhamdulillah berkat doa sume, syukur2...

so, sekarang aku happy gile dari org gile...he..he...he....kheeee...kheeeeeee...
berishtifar syah....
ok lah, aku benarnye dah niat kalo dpt tetap nak buat doa selamat bln 12 ni sekali dengan kenduri arwah ayah...insyallah...harap segala perjalanan selepas ini lebih baik & sempurna...& aku tahu segala-galanya datangnya pada yg 1....

memandangkan x gaji lagi, x de sape ke nak g hadiah kat aku ni...he..he...poyo je aku nikan...ade gak yg yampah pas ni ngan aku...maaf lah ye terlampau eksaitet sngt ni haaa...tu yg poyos ckit...
so aku hadiahkan bunga ni pade aku...hoooo..hooooo...

Get This from CyArena.com






KATE FIESYAH:
*time kasih pade staff unit kaunseling & k.ina wat mkn2 ari ni, terima kasih kerna buat perutku kenyang & membuncit smpi mcm ni...* *pade inas cepat2 chat ye!!!*

Rabu, 7 Oktober 2009

tahniah

Dicatat oleh FIESYAH di 2:28 PTG
pagi td aku dpt sms dari makcik aku belah mama kiranye die sepupu pade mama, aku memang rapat ngan die, lagi2 time die ngah pratikel kat area kajang sebagai cikgu di Sekolah Jalan 6 Bandar Baru Bangi, Selangor & sekarang masih stay menjadi guru di sekolah ctu...

sms
Cik Fizan
07-Okt-2009 7:35 pagi


salam, akak dah slmt melahirkan baby boy pada 27.09.09.
Muhammad Thaqif Aidid B. Mohd Zainuddin



taniah!!!! hu..hu..dpt aku sepupu lagi..he..he...ramainye dlm keluarga aku tahun ni dpt baby..hooo..hooo...menumpang manja jelah aku ngan baby diorg ni...he..he...
ape pun TAHNIAH DARI KAMI BE2...




KATE FIESYAH:
*ari ni kat pejabat 2@3 kali trip...tension je nak wat itu ini sume x jadi sabor jelah..*

Selasa, 6 Oktober 2009

char kueh tiaw

Dicatat oleh FIESYAH di 2:19 PTG
ari raye idam nak mkn ni?

char kueh tiaw


meyelerakan kan!...bulan pose x mkn, ni idamnye lebih2 laki bini ni...he..he..
pas blk beraye hubby lapo lah plak, ialah g raye pun mkn sate mane nak kenyang tuan punye perut tu...
tengok ckit kedai kueh tiaw bukak, g singgah nak beli, bini nye lak kate x mau mkn tapi bau dlm kete huhhhhhh!!! x leh tahan..he..he..


ingat nak singgah megoder je, tapi jumpe lak member2 hubby ngah melepak,


ape g tinggallah daku keseorangan, ciannye...ape pun layan muzik dulu...

SELAMAT HARI RAYE...
KEPADA SAUDARA SERTA SAUDARI...
BLA!BLA!BLA!...


sedapnye, ade mase nak beli lagi lah..hahhaaaa...membolo je aku ni
(baik punye ayat...bapak mertua aku suke ar ckp mcm tu..hee.heee)




KATE FIESYAH:
*ari tu laki bini kekeyangan...alhamdulillah...*

Isnin, 5 Oktober 2009

kunjung mengunjung - syawal ke-5(PARTII)

Dicatat oleh FIESYAH di 1:31 PTG
ari ini dah 16 syawal ek! cepat no mase berlalu sedar2 dah ari isnin balik
update aku utk raye x abis g ni, x tau lah korang boring ke x baru nak update raye ke-5...hee.heee
masing2 aku tengok dah update sampai umah terbuke sane cni...

ini lah aku nak g tau raye ke-5, mak fon ajak g umah aku (umah mama), nak beraye same besan katenye, emmm...mama akulah besan paling dekat itu pun kalo de wat kenduri baru lah nak jumpe yg lain jauh2...besan(1) negeri 9-meniggal dah, nak jumpe camne dah..he...he.., besan(2) terengganu, besan(3) johor-al-fatihah,besan (4) sg.chua, kajang-mama aku lah, pas2 ni x tau lah blk ke perak kut..he..he...kak! cepat ckit ek x sabor nak mkm nasi minyak dah ni...

mlm itu, kami gerak 2 kete g umah mama, drebar g 1 anak buah hubby si aswad, aku bwk mak, bapak, ika...smpi pun dlm 15minit je itu pun sebab trafic ligth bkn main lembab, mama dari awal dah siap meehoon tapi rmi lak org dtg berkunjung sampai abis meehoon, nasib lah adik aku x kuar belinye sate, jadilah....

borak2 punye borak( dah besan kalo jumpe x ingat, bak kate org tua2 mak mertua lalu pun x perasan..he..he..)...aku pun minta izin nak balik g pun esoknye nak drive jauh...nunnn ke Perlis...sebelum blk sempat ar ambik gambo utk tatapan, mak & bapak mertua aku ni memang suke begambo, mama aku pe g....

mak & mama

haaaahhhh...cukup koram...

keluarga bahgia...

raye ke 6 & 7 drive jauh....tunggu ye aku cite g Perlis lak...




KATE FIESYAH:
*sane cni umah terbuke, makin buncit perut ni*

Jumaat, 2 Oktober 2009

Anugerah Terindah

Dicatat oleh FIESYAH di 2:38 PTG
syukur alhamdulilah, bila aku dpt tau yg isteri kepada sepupu aku selamat melahirkan anak petame mereka yg diorg tunggu2 selama ini, 8 tahun kini berbayar bile sepupu aku & isterinye tekat untuk menggunakan kaedah TAFF @ bayi tabung uji @ persenyawaan luar rahim...

keratan akhbar yg memaparkan kejayaan diorg dlm program TAFF...

macam2 peristiwa yg dpt aku tau melaui kaedah TAFF ini, antaranya bila kak ina yg bekerja sebagai nurse di Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) terpaksa mengambil cuti tanpa gaji selama 1 tahun setengah semata2 utk dapatkan zuriat. tidak dapat melakukan kerja2 berat & sebagainya...

aku pun dah lame x jumpa kak ina, akhir sekali semasa aku kahwin bln Mei tahun 2008, time itu aku memang dah tau diorg nak wat kaedah ini, & kini inilah hasilnya...

segala-galanya selamat....

tahniah dari kami ber2 untuk abg zaki & kak ina...
doa2kan kami juga utk mendapatkan zuriat...




KATE FIESYAH:
*mak dik & ayah li aku ni mesti happy bile dpt 2 sekali cucu dlm tahun ini...beraye ngan cucu lah ye*

Khamis, 1 Oktober 2009

5 Syawal duduk rumah (PART I)

Dicatat oleh FIESYAH di 11:25 PG
raya ke-5 dah x tau nak kemana, ikutkan banyak lagi umah saudara mare x pegi lagi, tapi disebabkan esoknye nak ke Perlis ada kenduri kawen sepupu hubby...nak rehat2 lah kat umah esok nak drive jauh katekan...ari tu sepatutnye nak servis kete tapi adik lelaki aku pakai g raye, awal pulak die kuar beraye...
nak x nak duduk je lah umah, masak ape yang patut, lauk pun ade ckit masak je alah kadar

menu ari tu simple je, aku ni bknnye teror sangat masak, cincai boleh ar...
cincai pun abis gak...ayam masak cili api, telur masak kicap, goreng kangkong
& ikan masin...sempoi je kan...

pas mkn t/hari g basuh kete kat giant, kete aku tu dah 2 minggu x basuh bau dah mcm2, kalo org naik pengsan kut, lagi pun nak beli brg ckit kat giant...
pas g giant singgah umah mama katenye kawan aku tu & merangkap anak angkat mama dtg beraye ke umah, aku yg pki baju x semengah g je lah umah mama malas nak tukar baju...lame x jumpe kawan aku ni pas aku kawin, katenye segan nak dtg umah bab hubby ade...

ini bestfriend gua Balkis dari from 4 hingga kini...
same2 gebu gitu..he..he...

Balkis ni keje kat Bangi sebagi ustazah, jangan x caye ye ustazah ni, rock uuuuuu...mare lak die..
die lah tempat aku menumpang bahu time sedih2 dulu...huuuu..huuu...tiade rahsia antara kami..
suke, duke penah kami telan bersame sampaikan peristiwa hidup kami hampir same...cume jodoh aku sampai dulu & kini aku tau die kesepian tanpaku & die pun telah kehilanagn ibu tercinta, al-fatihah...kini mama ku ibunye....ape pun aku doakan die supaye dipertemukan jodoh yg boleh menjage & memahami jiwanye kini, chat sejahtera hendaknye....AMIN...

ishhkkk...sedih2 lak raye2 ni ye...ape pun kite yg hidup ni arus meneruskan perjalanan terus kehadapan tanpa menoleh kebelakang, jadikan peristiwa lalu sebagai pengajaran & panduan ...cayok2..





KATE FIESYAH:
*zaman sekarang ini payah nak jumpe member yg boleh menangis bersame*