5 Syawal duduk rumah (PART I)

raya ke-5 dah x tau nak kemana, ikutkan banyak lagi umah saudara mare x pegi lagi, tapi disebabkan esoknye nak ke Perlis ada kenduri kawen sepupu hubby...nak rehat2 lah kat umah esok nak drive jauh katekan...ari tu sepatutnye nak servis kete tapi adik lelaki aku pakai g raye, awal pulak die kuar beraye...
nak x nak duduk je lah umah, masak ape yang patut, lauk pun ade ckit masak je alah kadar

menu ari tu simple je, aku ni bknnye teror sangat masak, cincai boleh ar...
cincai pun abis gak...ayam masak cili api, telur masak kicap, goreng kangkong
& ikan masin...sempoi je kan...

pas mkn t/hari g basuh kete kat giant, kete aku tu dah 2 minggu x basuh bau dah mcm2, kalo org naik pengsan kut, lagi pun nak beli brg ckit kat giant...
pas g giant singgah umah mama katenye kawan aku tu & merangkap anak angkat mama dtg beraye ke umah, aku yg pki baju x semengah g je lah umah mama malas nak tukar baju...lame x jumpe kawan aku ni pas aku kawin, katenye segan nak dtg umah bab hubby ade...

ini bestfriend gua Balkis dari from 4 hingga kini...
same2 gebu gitu..he..he...

Balkis ni keje kat Bangi sebagi ustazah, jangan x caye ye ustazah ni, rock uuuuuu...mare lak die..
die lah tempat aku menumpang bahu time sedih2 dulu...huuuu..huuu...tiade rahsia antara kami..
suke, duke penah kami telan bersame sampaikan peristiwa hidup kami hampir same...cume jodoh aku sampai dulu & kini aku tau die kesepian tanpaku & die pun telah kehilanagn ibu tercinta, al-fatihah...kini mama ku ibunye....ape pun aku doakan die supaye dipertemukan jodoh yg boleh menjage & memahami jiwanye kini, chat sejahtera hendaknye....AMIN...

ishhkkk...sedih2 lak raye2 ni ye...ape pun kite yg hidup ni arus meneruskan perjalanan terus kehadapan tanpa menoleh kebelakang, jadikan peristiwa lalu sebagai pengajaran & panduan ...cayok2..





KATE FIESYAH:
*zaman sekarang ini payah nak jumpe member yg boleh menangis bersame*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Khamis, 1 Oktober 2009

5 Syawal duduk rumah (PART I)

Dicatat oleh FIESYAH di 11:25 PG
raya ke-5 dah x tau nak kemana, ikutkan banyak lagi umah saudara mare x pegi lagi, tapi disebabkan esoknye nak ke Perlis ada kenduri kawen sepupu hubby...nak rehat2 lah kat umah esok nak drive jauh katekan...ari tu sepatutnye nak servis kete tapi adik lelaki aku pakai g raye, awal pulak die kuar beraye...
nak x nak duduk je lah umah, masak ape yang patut, lauk pun ade ckit masak je alah kadar

menu ari tu simple je, aku ni bknnye teror sangat masak, cincai boleh ar...
cincai pun abis gak...ayam masak cili api, telur masak kicap, goreng kangkong
& ikan masin...sempoi je kan...

pas mkn t/hari g basuh kete kat giant, kete aku tu dah 2 minggu x basuh bau dah mcm2, kalo org naik pengsan kut, lagi pun nak beli brg ckit kat giant...
pas g giant singgah umah mama katenye kawan aku tu & merangkap anak angkat mama dtg beraye ke umah, aku yg pki baju x semengah g je lah umah mama malas nak tukar baju...lame x jumpe kawan aku ni pas aku kawin, katenye segan nak dtg umah bab hubby ade...

ini bestfriend gua Balkis dari from 4 hingga kini...
same2 gebu gitu..he..he...

Balkis ni keje kat Bangi sebagi ustazah, jangan x caye ye ustazah ni, rock uuuuuu...mare lak die..
die lah tempat aku menumpang bahu time sedih2 dulu...huuuu..huuu...tiade rahsia antara kami..
suke, duke penah kami telan bersame sampaikan peristiwa hidup kami hampir same...cume jodoh aku sampai dulu & kini aku tau die kesepian tanpaku & die pun telah kehilanagn ibu tercinta, al-fatihah...kini mama ku ibunye....ape pun aku doakan die supaye dipertemukan jodoh yg boleh menjage & memahami jiwanye kini, chat sejahtera hendaknye....AMIN...

ishhkkk...sedih2 lak raye2 ni ye...ape pun kite yg hidup ni arus meneruskan perjalanan terus kehadapan tanpa menoleh kebelakang, jadikan peristiwa lalu sebagai pengajaran & panduan ...cayok2..





KATE FIESYAH:
*zaman sekarang ini payah nak jumpe member yg boleh menangis bersame*