kronologi akhir SYAWAL

bawah ni ade beberape keping gambo mase bln SYAWAL,
aku ni x abis g nak tepek gambo raye..he..he..

Jumaat (09/10/2009)
UKM ade buat jamuan raye utk sume staff...
ari tu aku malas nak naik kete bab tahu jln nak ke Dewan tu mesti penuh, dah lah mase tu ade pertandingan futsal anjuran KOSMO!, lagi pun aku bkn nye begaye sngt ari tu pki baju 2 thn lepas.. huuu...huuu..so Zura dah offer naik ngan die aku set je...tq Zura...
wanita berbaju pink tu NC, UKM jln2 intai2 lauk...

...ni gambo yg sempat aku curi2 sekitar majlis tu...



Selasa (13/10/2009)
unit aku buat jamuan raye...selaku tuan rumah ari tu cbuk ar ckit, makanan ari tu banyak, x tau nak mkn ape...aku, k.dalila & firdaus kongsi beli lemang, antara menu yg lain laksa, rendang ayam, daging, kuah doyan, sup tulang, sate, kuah sambal, roti jala, kek...ramai gak yg sponser ari tu...kekeyangan aku ari tu...
mai2 lah tengok gambo dulu...banyak cite ni...

bos aku...Tn. (Hj.) Mohamad Mustafa Mohtar

ni member aku satu kelas time sekolah menengah, si Dar Hafis tu baru tunang tu senyum sampai telinga, ko bile g Aina????...x sangka 1 tempat keje, kecik betul dunia ni...


Sabtu (17/10/2009)

pagi2 lagi mak fon aku, tup2 fon aku kong lah...
t/hari abg ipor aku de wat open house 4 dlm 1..umah tebuke raye, doa selamat (twins nak periksa SPM), tahlil & ari jadi amirul (anak buah)...happy besday to u...
aku x sempat nak ambik gambo & duk lame sane, ialah dah bawak bapak ade je agenda yg lain..

g umah kwn bapak Tuan Hj. ape dah aku lupe lah, he...he...kat umah Tuan Hj. tu aku ngan hubby mkn rojak ayam je yg lain x leh nak sumbat, lagi pun menunye hampir same, rojak x de g org nak idang...dah settel blk umah x thn oooo air tong dah penuh...he..he...

ptg tu bapak ajak g umah jiran plak, aku x larat dah...hubby je temankan bapak itu pun die x mkn...cume tunjuk muke je...
sorry lah x de gambo kemalasan melande...


Ahad (18/10/2009)
taman aku buat rumah terbuka Aidilfitri Taman Kantan Permai (TKP)
time aku g dlm pkl 1.00pm dah nak abis, x tau nak mkn pe mcm x meyelerakan lah plak, lagi pun aku baru je mkn nasi goreng kat umah..tengok2 jugak jln aku buat ape? bubur caca...yg lain de lah rendang ayam, daging, lemang, ketupat, nasi goreng...x best ar aku rase thn ni...maaflah ye...suare penduduk harus didengar kite kan 1 Malaysia....

baju biru belah kiri sekali bapak, bapak ni AJK taman tu yg begambo...


ahli wanita TKP

dlm pkl 2.30pm, bapak dah ckp pegi open house umah Datuk Markiman kat Beranang...kami pegi dlm 3 kete, Acik Zali, aku & abg. chik...
ramai sungguh lah org, jem jadinye...
menu umah datuk tu yg special burung puyuh..yummmyyyy...sedap!!! hubby sempat suh ambik g...x cukup ialah setengah utk 1 org...kalo aku pun x cukup...

sebelum blk aku ajak hubby gambo ngan Datuk, p hubby x mau...aku ajak ar bapak...he..he..x de gambo aku ngan Datuk x pelah asal de ambik gambo Datuk...

pas blk dari Beranang umah Datuk, singgah umah abg endi, kat umah abg endi aku x mkn lah perut dah kenyang, cume minum air & megantah hotdog...he...he...menu ari tu, laksa....sedapppp...nasi, tapi aku x tengok pun lauk ape....
pas tu..
sblm blk umah singgah umah abg amin & kak Shima di pesiaran...mak aiiii, umahnye bkn main besor, aku kalo dpt umah mcm ni x berkemas lah mau aku upah org gaji...umah k.shima aku x mkn, pegi pun cume tunjuk muke je ialah k.shima dtg umah jemput g...
abis dah ke ni....khuiiii...khuiiii



KATE FIESYAH:
*bln syawal dinanti, pemergianmu ditangisi*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Isnin, 19 Oktober 2009

kronologi akhir SYAWAL

Dicatat oleh FIESYAH di 2:55 PTG
bawah ni ade beberape keping gambo mase bln SYAWAL,
aku ni x abis g nak tepek gambo raye..he..he..

Jumaat (09/10/2009)
UKM ade buat jamuan raye utk sume staff...
ari tu aku malas nak naik kete bab tahu jln nak ke Dewan tu mesti penuh, dah lah mase tu ade pertandingan futsal anjuran KOSMO!, lagi pun aku bkn nye begaye sngt ari tu pki baju 2 thn lepas.. huuu...huuu..so Zura dah offer naik ngan die aku set je...tq Zura...
wanita berbaju pink tu NC, UKM jln2 intai2 lauk...

...ni gambo yg sempat aku curi2 sekitar majlis tu...



Selasa (13/10/2009)
unit aku buat jamuan raye...selaku tuan rumah ari tu cbuk ar ckit, makanan ari tu banyak, x tau nak mkn ape...aku, k.dalila & firdaus kongsi beli lemang, antara menu yg lain laksa, rendang ayam, daging, kuah doyan, sup tulang, sate, kuah sambal, roti jala, kek...ramai gak yg sponser ari tu...kekeyangan aku ari tu...
mai2 lah tengok gambo dulu...banyak cite ni...

bos aku...Tn. (Hj.) Mohamad Mustafa Mohtar

ni member aku satu kelas time sekolah menengah, si Dar Hafis tu baru tunang tu senyum sampai telinga, ko bile g Aina????...x sangka 1 tempat keje, kecik betul dunia ni...


Sabtu (17/10/2009)

pagi2 lagi mak fon aku, tup2 fon aku kong lah...
t/hari abg ipor aku de wat open house 4 dlm 1..umah tebuke raye, doa selamat (twins nak periksa SPM), tahlil & ari jadi amirul (anak buah)...happy besday to u...
aku x sempat nak ambik gambo & duk lame sane, ialah dah bawak bapak ade je agenda yg lain..

g umah kwn bapak Tuan Hj. ape dah aku lupe lah, he...he...kat umah Tuan Hj. tu aku ngan hubby mkn rojak ayam je yg lain x leh nak sumbat, lagi pun menunye hampir same, rojak x de g org nak idang...dah settel blk umah x thn oooo air tong dah penuh...he..he...

ptg tu bapak ajak g umah jiran plak, aku x larat dah...hubby je temankan bapak itu pun die x mkn...cume tunjuk muke je...
sorry lah x de gambo kemalasan melande...


Ahad (18/10/2009)
taman aku buat rumah terbuka Aidilfitri Taman Kantan Permai (TKP)
time aku g dlm pkl 1.00pm dah nak abis, x tau nak mkn pe mcm x meyelerakan lah plak, lagi pun aku baru je mkn nasi goreng kat umah..tengok2 jugak jln aku buat ape? bubur caca...yg lain de lah rendang ayam, daging, lemang, ketupat, nasi goreng...x best ar aku rase thn ni...maaflah ye...suare penduduk harus didengar kite kan 1 Malaysia....

baju biru belah kiri sekali bapak, bapak ni AJK taman tu yg begambo...


ahli wanita TKP

dlm pkl 2.30pm, bapak dah ckp pegi open house umah Datuk Markiman kat Beranang...kami pegi dlm 3 kete, Acik Zali, aku & abg. chik...
ramai sungguh lah org, jem jadinye...
menu umah datuk tu yg special burung puyuh..yummmyyyy...sedap!!! hubby sempat suh ambik g...x cukup ialah setengah utk 1 org...kalo aku pun x cukup...

sebelum blk aku ajak hubby gambo ngan Datuk, p hubby x mau...aku ajak ar bapak...he..he..x de gambo aku ngan Datuk x pelah asal de ambik gambo Datuk...

pas blk dari Beranang umah Datuk, singgah umah abg endi, kat umah abg endi aku x mkn lah perut dah kenyang, cume minum air & megantah hotdog...he...he...menu ari tu, laksa....sedapppp...nasi, tapi aku x tengok pun lauk ape....
pas tu..
sblm blk umah singgah umah abg amin & kak Shima di pesiaran...mak aiiii, umahnye bkn main besor, aku kalo dpt umah mcm ni x berkemas lah mau aku upah org gaji...umah k.shima aku x mkn, pegi pun cume tunjuk muke je ialah k.shima dtg umah jemput g...
abis dah ke ni....khuiiii...khuiiii



KATE FIESYAH:
*bln syawal dinanti, pemergianmu ditangisi*