::: cat rumah :::

cuti hari kebangsaan ari tu, isnin 31 Ogos 2009...aku & hubby ambik kesempatan untuk cat umah...itu lah langkah petame kami utk raye thn ni...bkn nak lawo mane pun asal kesan hitam2 tu ilang ari pandangan cukup ar...ideal ni benarnye saje2 je p leh plak jadi kenyataan...he..he...kami pun x tau nak cat kalo ape smpikan wat design lah sblm nak cat...aku & hubby beli cat bknnye yg berjename seperti dulux, nippon...cume beli yg murah2 ckp ar...

operasi bermule sekitar jam 3.00pm (pas hubby bangun)...smpi ke mlm baru abis...penatnye jgn ckp ar cian kat hubby...ialah die yg banyak cat (memang die pun yg cat sume) aku ni tukang aleh2 brg je...he...he..ari tu pun x masak time bebuke, beli je kat pasar ramadhan...dengan keadaan umah besepah mcm tu jugak ar kami berbuke...

pekakas untuk megecat...
peteme cat ( mestilah x de cat mcm ne nak cat ye x)
kedua roller/berus (x kan pki tangan kut nak menepek)
ketiga bekas cat (senang nak tuang cat x de lah nak celup2 dlm tin cat tu)


sebelum

selepas...

ade yg x sesuai nampaknye...langsir tu harus ditukar warnenye...ade sesape yg nak sponser langsir utk aku...he..he..






KATE FIESYAH:
*tahun ni je kut cat umah, thn depan x de lah nak cat g...melampau ar kalo tiap kali raye nak cat umah...ape pun sedap mate ku memandang umah skrg yg bersih suci...thanks sayang cat umah kite...*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Khamis, 3 September 2009

::: cat rumah :::

Dicatat oleh FIESYAH di 10:24 PTG
cuti hari kebangsaan ari tu, isnin 31 Ogos 2009...aku & hubby ambik kesempatan untuk cat umah...itu lah langkah petame kami utk raye thn ni...bkn nak lawo mane pun asal kesan hitam2 tu ilang ari pandangan cukup ar...ideal ni benarnye saje2 je p leh plak jadi kenyataan...he..he...kami pun x tau nak cat kalo ape smpikan wat design lah sblm nak cat...aku & hubby beli cat bknnye yg berjename seperti dulux, nippon...cume beli yg murah2 ckp ar...

operasi bermule sekitar jam 3.00pm (pas hubby bangun)...smpi ke mlm baru abis...penatnye jgn ckp ar cian kat hubby...ialah die yg banyak cat (memang die pun yg cat sume) aku ni tukang aleh2 brg je...he...he..ari tu pun x masak time bebuke, beli je kat pasar ramadhan...dengan keadaan umah besepah mcm tu jugak ar kami berbuke...

pekakas untuk megecat...
peteme cat ( mestilah x de cat mcm ne nak cat ye x)
kedua roller/berus (x kan pki tangan kut nak menepek)
ketiga bekas cat (senang nak tuang cat x de lah nak celup2 dlm tin cat tu)


sebelum

selepas...

ade yg x sesuai nampaknye...langsir tu harus ditukar warnenye...ade sesape yg nak sponser langsir utk aku...he..he..






KATE FIESYAH:
*tahun ni je kut cat umah, thn depan x de lah nak cat g...melampau ar kalo tiap kali raye nak cat umah...ape pun sedap mate ku memandang umah skrg yg bersih suci...thanks sayang cat umah kite...*