Menu Raya

pilihan ditanggan anda, aku lupa lah plak nak update menu utame umah aku ni...kalo korg nak tau umah aku memang x sah kalo setiap tahun raye x buat nasi dagang...menu ni kira wajib ar raye petame tu, kalo x buat rase x lengkap je raye kami...

saudare mare sebelah arwah abah & mama & family hubby & jiran & kenalan yg rapat memang dah tau dah yg menu kami ni ape tiap kali raye...kadang itu aku pikir diorg ni x muak ke? he..he..p sekali dtg ramai katenye sodapppppp....siape masak...mama lah..he..he...nak aku masak x de do, tukang kupas2, potong2 bleh ar...x katam g beb!!!!

ape yg specialnye tahun ni, mama masak rendang rusa, kebiasaanye daging...nak rase kelainan katenye...mule2 itu cube tu rase takut, bile dah try jgn ckp ar sedapnye hingga menjilat jari...

inilah hidangan kami:-

nasi dagang


lauk pauk

YANG LAIN:

lemang


ketupat palas

lemang tu aku beli ngan jiran sebelah, die memang jual lemang tiap kali bln pose & raye...
ketupas palas itu plak pemberian dari mak mertuaku & mak dik (kakak mama)...ketupat palas ni feberet hubby itu pasal mak buat, nak tunggu isterinye buat hampeh...he..he...& aku pun lupe lah yg hubby ni x suke sngt mkn nasi impit itu yg die minta mak buatkan...kali ini aku kene ingat yg hubby suke ketupat palas ye!!!!
(he..he..br tahun ke2 raye same x ingat lah sayang..sorry!!!!)



KATE FIESYAH:
*dah mule keje ni bile lagi nak beraye umah saudare mare yg lain ar, dah lah sebelah arwah abah ramai, x pelah plan2 ye x, ade rezeki sampailah ye, x de tu minta ampun maaf lah*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Selasa, 29 September 2009

Menu Raya

Dicatat oleh FIESYAH di 9:26 PG
pilihan ditanggan anda, aku lupa lah plak nak update menu utame umah aku ni...kalo korg nak tau umah aku memang x sah kalo setiap tahun raye x buat nasi dagang...menu ni kira wajib ar raye petame tu, kalo x buat rase x lengkap je raye kami...

saudare mare sebelah arwah abah & mama & family hubby & jiran & kenalan yg rapat memang dah tau dah yg menu kami ni ape tiap kali raye...kadang itu aku pikir diorg ni x muak ke? he..he..p sekali dtg ramai katenye sodapppppp....siape masak...mama lah..he..he...nak aku masak x de do, tukang kupas2, potong2 bleh ar...x katam g beb!!!!

ape yg specialnye tahun ni, mama masak rendang rusa, kebiasaanye daging...nak rase kelainan katenye...mule2 itu cube tu rase takut, bile dah try jgn ckp ar sedapnye hingga menjilat jari...

inilah hidangan kami:-

nasi dagang


lauk pauk

YANG LAIN:

lemang


ketupat palas

lemang tu aku beli ngan jiran sebelah, die memang jual lemang tiap kali bln pose & raye...
ketupas palas itu plak pemberian dari mak mertuaku & mak dik (kakak mama)...ketupat palas ni feberet hubby itu pasal mak buat, nak tunggu isterinye buat hampeh...he..he...& aku pun lupe lah yg hubby ni x suke sngt mkn nasi impit itu yg die minta mak buatkan...kali ini aku kene ingat yg hubby suke ketupat palas ye!!!!
(he..he..br tahun ke2 raye same x ingat lah sayang..sorry!!!!)



KATE FIESYAH:
*dah mule keje ni bile lagi nak beraye umah saudare mare yg lain ar, dah lah sebelah arwah abah ramai, x pelah plan2 ye x, ade rezeki sampailah ye, x de tu minta ampun maaf lah*