raya kedua kami


kenapa entry sebelum ni mcm tergantung hah? entah kesibukan aku melanda sekarang ini, nak buat blog pun tergopoh-gapah, ini pun aku buat kat umah...buka pc umah biase lah asyik nak kene connect je ape keje dah aku punye streamyx ni promblem je dari awal2 pakai...

ok lah aku sambung perjalanan aku utk raye kedua...

ikutkan hubby dah janji gan bapak nak g kubur dlm pkl 8.00am sebab kan ptg raye petame ujan, so nak pei lah raye kedua ni...aleh2 kami g pkl 10.00am sebabnye bangun lambat, itu pun cuaca nak ujan, renyai2...kakak pun dah antar sms ingatkan kitaorg yg dah janji ngan bapak nak g kubur...siap2 kami ber5 ke kubur di sg. kantan (aku, hubby, mak, bapak,kakak)...

pas g kubur, ingatkan nak berehat je kat umah, tapi mama fon ajak g umah mak angkat die di PJ Sek51a...set je lah dlm pkl 3.30pm kami g ke sane, keadaan time tu mendung...alhamdulilah sampai jugak kami di umah mak angkat mama...


ini lah die mak angkat mama...entah sape tah nama, aku paggil nenek je...sebelah tu cucunye...tombam kan!!! ade ke mcm aku kecik2...he..he...

MALAM
lepas isyak 8.30pm kawan hubby ajak g umah die, de wat mkn2 ckit...sedap isterinye masak biarpun meehoon goreng, diorg kategori pengantin baru lagi lah kawen bln 7 lepas...x ambik gambo pun sedap no mkn sampai x ingat nak begambo...

pkl 9.30pm lak, g umah makjang & pakjang hubby di Bandar Baru Bangi Jln6...makjang ni adik mak satu2 nye ade kat cni, tapi jarang nak jumpe masing2 cbuk dengan urusan masing2 nak jumpe pun time anak2 nak bawak...umah makjang pun mkn mehoon goreng...
g sane meehoon goreng, blk umah pun meehoon goreng...hu!hu! naik muak lak, tapi bende tu yg senang nak buat...selain diorg tu dah muak nak mkn ketupat, lomang, nasi impit...
ni pun jadi lah ye...


SEKIAN RAYE KE2 KAMI...






KATE FIESYAH:

*hubby dah demam tu, kene ujan agaknye cian die, dah lah minggu ni keje ptg lak...mkn ubat ye sayang semoga chat cepat leh g raye lagi*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Selasa, 29 September 2009

raya kedua kami

Dicatat oleh FIESYAH di 12:53 PG

kenapa entry sebelum ni mcm tergantung hah? entah kesibukan aku melanda sekarang ini, nak buat blog pun tergopoh-gapah, ini pun aku buat kat umah...buka pc umah biase lah asyik nak kene connect je ape keje dah aku punye streamyx ni promblem je dari awal2 pakai...

ok lah aku sambung perjalanan aku utk raye kedua...

ikutkan hubby dah janji gan bapak nak g kubur dlm pkl 8.00am sebab kan ptg raye petame ujan, so nak pei lah raye kedua ni...aleh2 kami g pkl 10.00am sebabnye bangun lambat, itu pun cuaca nak ujan, renyai2...kakak pun dah antar sms ingatkan kitaorg yg dah janji ngan bapak nak g kubur...siap2 kami ber5 ke kubur di sg. kantan (aku, hubby, mak, bapak,kakak)...

pas g kubur, ingatkan nak berehat je kat umah, tapi mama fon ajak g umah mak angkat die di PJ Sek51a...set je lah dlm pkl 3.30pm kami g ke sane, keadaan time tu mendung...alhamdulilah sampai jugak kami di umah mak angkat mama...


ini lah die mak angkat mama...entah sape tah nama, aku paggil nenek je...sebelah tu cucunye...tombam kan!!! ade ke mcm aku kecik2...he..he...

MALAM
lepas isyak 8.30pm kawan hubby ajak g umah die, de wat mkn2 ckit...sedap isterinye masak biarpun meehoon goreng, diorg kategori pengantin baru lagi lah kawen bln 7 lepas...x ambik gambo pun sedap no mkn sampai x ingat nak begambo...

pkl 9.30pm lak, g umah makjang & pakjang hubby di Bandar Baru Bangi Jln6...makjang ni adik mak satu2 nye ade kat cni, tapi jarang nak jumpe masing2 cbuk dengan urusan masing2 nak jumpe pun time anak2 nak bawak...umah makjang pun mkn mehoon goreng...
g sane meehoon goreng, blk umah pun meehoon goreng...hu!hu! naik muak lak, tapi bende tu yg senang nak buat...selain diorg tu dah muak nak mkn ketupat, lomang, nasi impit...
ni pun jadi lah ye...


SEKIAN RAYE KE2 KAMI...






KATE FIESYAH:

*hubby dah demam tu, kene ujan agaknye cian die, dah lah minggu ni keje ptg lak...mkn ubat ye sayang semoga chat cepat leh g raye lagi*